Κυριακή 18 Απριλίου 2021

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 362

18/4/2021
Ο Μαστοράκης πουλάει κάθε χρόνο, τέτοια μέρα (σαν χθες) Rolling Stones ’67. Καλά κάνει. Εκείνος τους είχε φέρει. Και πού μας παραπέμπει για «άγνωστες λεπτομέρειες»; Στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού «Καλύτερα δεν γίνεται» στον Alpha!! Είναι για να τραβάς τις κοτσίδες σου!
Πήγα κι εγώ να δω και ν’ ακούσω και ακούω πρώτον απ’ όλους τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο να λέει την εξής μπαρούφα:
«Ήταν μια συναυλία την οποία πληρώσαμε εμείς που μεγαλώσανε, γιατί έγινε τόσο χαμός που δεν ξανάρθε κανένα συγκρότημα για 20, για 15 χρόνια, δεν ξέρω πόσα. Κανένας δεν τόλμησε μετά απ’ αυτό να ’ρθει, γιατί το βίντεο φαντάζομαι τα εξηγεί όλα...».
Για να συμπληρώσει στο τέλος η ανίδεη Γερμανού:
«Και από τότε, όπως λέει και ο Θοδωρής, έκανε να ’ρθει ξένος καλλιτέχνης... 20 χρόνια μη σας πω και δεν ξέρω κι εγώ πόσο...».
Άμα δεν το κατέχετε το πράμα να μην βγαίνετε στα κανάλια και αμολάτε fake news, παραπληροφορώντας τον κόσμο.
Δεκάδες «ξένοι» καλλιτέχνες ήρθαν και έπαιξαν στην Αθήνα από τον Απρίλη του ’67 μέχρι τον Μάρτη του ’80, όταν είχαν έρθει οι Police για δύο συναυλίες στο Σπόρτιγκ. Αυτό είναι το όριο που χρησιμοποιούν οι άσχετοι, τα 13 χρόνια, και όχι τα 15, τα 20 ή «δεν ξέρω πόσα».
Εδώ δηλαδή, στην περίπτωση του Κουτσογιαννόπουλου και της Γερμανού έχουμε δυο φορές ασχέτους. Κάνουν λάθος και στο παντελώς αναληθές όριο δηλαδή.
Εν συντομία...
Πρώτον. Ταραχές σε συναυλίες των Stones γινόντουσαν σχεδόν πάντοτε στα χρόνια του ’60 και στις αρχές του ’70 (και πιο μετά), ακόμη και εγκλήματα καταγράφονταν (Altamont). Κανείς, όμως, δεν διανοήθηκε ποτέ να πει σε όλο το γαλαξία, πως οι ατζέντηδες όπου γης σταμάτησαν να ετοιμάζουν ροκ συναυλίες, επειδή σ’ αυτές συνέβαιναν επεισόδια. Μόνο στην Ελλάδα θ’ ακούσεις τέτοιες ασυναρτησίες.
Δεύτερον. Πολύ μεγάλες ροκ συναυλίες επιπέδου Stones δεν συνέβησαν στην Ελλάδα για 13 χρόνια, ΟΧΙ γιατί τις απαγόρεψε η χούντα ή η πρώτη μεταπολίτευση, ούτε γιατί έγιναν επεισόδια, αλλά γιατί δεν υπήρχαν «γραφεία» για να αναλάβουν το κόστος τους. Ο Μαστοράκης όπως το έχει πει πολλές φορές, είχε μπει άγρια «μέσα» από κείνο το λάιβ. Ποιος θα αναλάμβανε το ρίσκο να έφερνε τους Deep Purple στην Ελλάδα του ’72; Γιατί ήταν στο τσακ να έρθουν... Πού θα έπαιζαν; Γιατί κλειστοί χώροι δεν υπήρχαν. Μόνο το Αλεξάνδρειο στη Θεσσαλονίκη, που ήταν μικρό για τους Purple. Πόσοι θα πήγαιναν; Θα έβγαιναν τα λεφτά μιας τέτοιας παραγωγής; Εντελώς αμφίβολο, έως αδύνατον. Κανένας δεν θα μπορούσε να ρισκάρει μια οικονομική καταστροφή, για να μην είχε η Γερμανού, μισόν αιώνα αργότερα, να λέει πως δεν έρχονταν «ξένοι» καλλιτέχνες στην Ελλάδα.
Τρίτον. Δεκάδες «ξένοι» ήρθαν και έπαιξαν στη χώρα από το 1967, μέχρι το 1980. Και πάρα πολλοί από αυτούς επί χούντας.
Να μερικοί από τους ροκ γενικά «ξένους», γιατί είχαν έρθει πάμπολλοι «ξένοι» καλλιτέχνες και από άλλους χώρους (από την Dalida και τον Gilbert Becaud, μέχρι τον Stan Getz και την Josephine Baker):
Wallace Collection, Marmalade, Shocking Blue, Rocky Roberts, Mal, Agitation Free, Mungo Jerry, Middle of the Road, Black Jacks (I Motowns), Pholas Dactylus, La Famiglia Degli Ortega, Dalton, Latte e Miele, Aldemaro Romero y Su Onda Nueva, Inti-Illimani, Osibisa, Cat Stevens, Embryo κ.λπ.
Τέταρτον. Όποιος θέλει να μάθει 2-3 σοβαρά πράγματα για το θέμα των Stones, στην Αθήνα του '67, να διαβάσει αυτό το κείμενο...
https://www.lifo.gr/culture/music/mythoi-ki-alitheies-gia-tin-epeisodiaki-synaylia-ton-rolling-stones-stin-athina

17/4/2021
Η Νέλλη Γκίνη έχει facebook. Όμως δεν είμαστε «φίλοι». Δεν της έχω κάνει «αίτημα φιλίας». Δεν κάνω «αιτήματα» σε επωνύμους, επειδή θέλω να νοιώθω άνετος όταν γράφω γι’ αυτούς (με τον τρόπο που θέλω να γράφω). Δεν θέλω να με εμποδίζουν να εκφραστώ οι «φιλίες», πόσω μάλλον οι φιλίες. Φυσικά, αν κάποιος «επώνυμος» μού κάνει «αίτημα», από σεβασμό πρώτα-πρώτα, θα το αποδεχθώ. Μα και γιατί θα το θεωρήσω «τιμητικό» για μένα.
Η Νέλλη Γκίνη είναι μια καλλιτέχνιδα πολυτάλαντη. Τραγουδά, παίζει στο σινεμά και στο θέατρο, χορεύει. Χόρευε εννοώ, τα παλιότερα χρόνια, όταν ήταν νεότερη. Την θυμάμαι σε όλα...
Στο σινεμά η Νέλλη Γκίνη, για την δεκαετία ’70 λέμε τώρα, έβγαζε κάτι, που το έβλεπες σπάνια στα παιξίματα των συναδέλφισσών της. Μια «προστυχιά»! Για καλό το λέω αυτό!
Ελάχιστες γυναίκες-ηθοποιοί είχαν αυτή την εκφραστική δυνατότητα και τώρα μπορώ να θυμηθώ την Λυδία Λένωση, την Θεανώ Ιωαννίδου (μια παλιά καρατερίστα, που δεν βρίσκεται πια στη ζωή), κάπως την Σάσα Καστούρα (και αυτή δυστυχώς έχει αποβιώσει) και ίσως μια-δυο ακόμη, που δεν είναι πολύ γνωστές... και δεν τις λέω.
«Πρόστυχους» ρόλους έπαιζε στο σινεμά κατά κόρον η Ζωή Λάσκαρη, αλλά ήταν... ανυπόκριτη (η «προστυχιά» της ήταν του κατηχητικού). Την Λάσκαρη την εκτίμησα σαν ηθοποιό από κάτι βιντεοκασέτες των έιτις (τότε πάνω-κάτω πρέπει να έμαθε να χειρίζεται καλύτερα και τη φωνή της, μια τρανή αδυναμία της), παρά από τις μεγάλες επιτυχίες της στα σίξτις.
Η Νέλλη Γκίνη έπαιζε βεβαίως και στην τιβί (στη «Γειτονιά μας» και αλλού), τραγουδούσε και ελαφρολαϊκό στα σέβεντις, με φοβερές σέξυ εμφανίσεις –πάντα το «σέξυ» ξεχείλιζε από την Γκίνη–, ενώ χόρευε και υπέροχα.
Θυμάμαι σαν σε όνειρο να χορεύει στην τιβί, σ’ ένα σώου, όταν είχε έλθει η Ραφαέλλα Καρρά στην Ελλάδα (εκεί προς το 1977) ή λίγο πιο μετά – Ραφαέλλα (Φου)Καρρά την έλεγε ένας τύπος στη γειτονιά, που είχε κάνει στα καράβια κι ήξερε κάτι παραπάνω...
Η Νέλλη Γκίνη ήταν η... Ελληνίδα Ραφαέλλα Καρρά, αλλά δεν ήταν καθόλου... φουκαριάρα. Χόρευε με τρομερό μπρίο, με τόνους έκλυτου σεξαπίλ, αναγκάζοντάς σε να την χαζεύεις με ανοιχτό το στόμα.
Όπως είπαμε και στην αρχή πέρασε και από το σινεμά η Νέλλη Γκίνη (που είναι Κερκυραία στην καταγωγή – να το πούμε κι αυτό), δίπλα στον Κωνσταντάρα και σε άλλους, αλλά εγώ την απολάμβανα πάντα σε κάτι b-movies, ταινίες της πυρκαγιάς συνήθως, σαν το «Όργια σε τιμή ευκαιρίας» του Καραγιάννη, εκεί όπου εμφανιζόταν και ημίγυμνη, δίπλα σε άντρακλες σαν τον αείμνηστο Δημήτρη Μπισλάνη.
Εντάξει... δεν θέλαμε τίποτα περισσότερο, τότε, στα καλοκαιρινά της συνοικίας...

17/4/2021
Οι Socrates ήταν το συγκρότημα των ροκάδων. Κάτι ανάλογο με τους Led Zeppelin. Τους άκουγαν δηλαδή κυρίως εκείνοι που δεν τους ενδιέφεραν οι στίχοι, τα λόγια, η γενικότερη κοινωνικοπολιτική στάση, εκείνοι που νόμιζαν πως το ροκ είναι ένα σόλο κιθάρας, ένα ουρλιαχτό ή μια σωματική υπερένταση. Τίποτα δεν είναι ανούσιο ή ασήμαντο, αλλά το γεγονός πως στην πιο μεστή εποχή τού ελληνικού ροκ, στις αρχές του ’70, οι Socrates, που ήταν παιχταράδες (δεν το αρνείται κανείς αυτό), είχαν φάει την «πετριά» της καριέρας στο εξωτερικό –δίχως να έχουν τον τρόπο, την δύναμη, την ικανότητα, να γράψουν σημαντικά τραγούδια στη γλώσσα μας, ώστε να εκφράσουν εκείνα που συνέβαιναν στον τόπο, όπως το έκαναν με τον τρόπο τους ο Σαββόπουλος, ο Εξαδάκτυλος, ο Γκαϊφύλλιας, η Κωχ και ορισμένοι ακόμη– για μένα, αυτό το γεγονός τους τοποθετεί πιο πίσω από την εμπροσθοφυλακή.
Τους είχα δει λάιβ τους Socrates, και με μαλλιά και κουρεμένους, και για τα τελευταία άλμπουμ τους, μετά το “Phos”, δεν έχω κακή γνώμη, απλώς σαν ήχος είναι παρωχημένα (παρότι ανάμεσα υπάρχουν καλές συνθέσεις).
Θυμάμαι, μάλιστα, πως στις αρχές του ’80, έψαχνα μετά μανίας να βρω τα τρία πρώτα LP τους, τα οποία δεν υπήρχαν πουθενά τότε. Λογικά, είχαν βγει σε λίγα αντίτυπα και τα είχαν μαγκώσει από την αρχή οι ροκάδες. Θυμάμαι πως είχα ακούσει κομμάτια από το πρώτο των Socrates στις αρχές των 80s από έναν πειρατή στο ραδιόφωνο, πως από τα μέσα των 80s και μετά είχα σταματήσει να τους ψάχνω, γιατί είχα άλλες προτεραιότητες και πως άκουσα για πρώτη φορά τα τρία πρώτα τους από τις κακές επανεκδόσεις της Polydor, το 1991.
Περίπου εκείνη την εποχή και λόγω της επανέκδοσης είχα βρει και τα δύο πρώτα original (μου τα είχε δώσει φίλος, με κάποια ανταλλαγή – του είχα δώσει χρήματα και τις reissues), ενώ το “On the Wings” το είχα αγοράσει λίγο πιο μετά, φτηνά εννοείται, από τον Γιάννη τον «Κινέζο», στο Μοναστηράκι (γνωστός «ποντικός», τον ξέρουν όσοι είναι στο κύκλωμα του δίσκου).
Φυσικά, τα ορίτζιναλ ακούγονταν δέκα φορές καλύτερα από τις επανεκδόσεις τής Polydor, αν και ο Καραθανάσης είχε κάνει επίσης καλή δουλειά, όταν τα έβγαλε στην Anazitisi πιο μετά.
Θέλω να γράψω κάποια στιγμή ένα άρθρο για τους Socrates, συνολικό, και να πω διάφορα ’κει πέρα... αλλά το βαριέμαι και λίγο, για να πω την αλήθεια. Για να δούμε... θα το αποφασίσω κάποια στιγμή;
[η φωτό είναι από την εποχή που ήταν και ο Γιάνος Λαμπίτσι στο γκρουπ, την πιο σκληρή-προγκρέσιβ τους]

16/4/2021
Πολύ υποτιμημένη μπάντα, οι Vavoura Band. Είχα προλάβει και τους είχα δει «ζωντανούς» στην καλύτερη εποχή τους... πάθαινα. Μου άρεσαν απείρως περισσότερο από τους Socrateς τότε...
Εδώ θυμίζουν ένα συνδυασμό Gila και Freedom’s Children, εκείνη τη συγκροτηματάρα από την Νότια Αφρική...
https://www.youtube.com/watch?v=wuEUW20vfk4

16/4/2021
Τι ποιος τον θυμάται ρε ποντικαράδες; Κάθε μέρα τον ακούμε... Εγώ διάβαζα και κάτι τις προάλλες, όταν συνεργαζόταν με τον Χιώτη στα Ηλιοβασιλέματα, το 1964-65. 
Όσοι είμαστε πάνω από 150 χρονών τον θυμόμαστε όλοι...

16/4/2021
Όποιος είδε ολόκληρη τη συνέντευξη Δένδια-Τσαβούσογλου και όχι τα επιλεγμένα αποσπάσματα θα διαπίστωσε πως η... νίκη είναι ελληνική, μόνον επειδή υπήρχε αντιπαράθεση... Δένδια-μεταφράστριας.
Κατά τα λοιπά ο Δένδιας φαίνεται πως ήταν περισσότερο συνεννοημένος με τον Σαμαρά, παρά με τον Μητσοτάκη.

15/4/2021
Ο τουρισμός αναδείχθηκε σε «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδας επί χούντας (το ότι θεωρείται ακριβώς το ίδιο και σήμερα δεν είναι τυχαίο).
Αν τολμούσες να πεις, τότε, κάτι κακό για τους τουρίστες και τον τουρισμό, έκλειναν οι πόρτες πίσω σου. Ο Γιώργος Ιωάννου είχε γράψει, λίγο μετά την επταετία, πως εκείνη την εποχή «το ξεπούλημα της αλκής του ελληνικού λαού είχε λάβει διαστάσεις βιομηχανίας» και πως «αρκούσε να ήταν οι ξένοι ευχαριστημένοι και όλα τα άλλα θεωρούνταν δευτερεύοντα».
Φυσικά, εκφραζόταν και κάποιο δήθεν αντι-τουριστικό μένος στα περιοδικά και τις εφημερίδες, καθώς γράφονταν άρθρα για τους «αλητο-τουρίστες» κ.λπ., αλλά όλα αυτά ήταν «πληρωμένα», προκειμένου να λειτουργήσουν εκτονωτικά προς το ούλτρα συντηρητικό αναγνωστικό κοινό, τους παπάδες κ.λπ. Στην πράξη, όμως, η επίσημη Εκκλησία, άρχισε κάπως να καταφέρεται εναντίον του τουρισμού μετά την χούντα – επί χούντας έκανε μόκο.
Ο τουρισμός συνδεόταν, τότε, στενά με πολλά και ποικίλα θέματα (ναρκωτικά, ψωνιστήρια κ.λπ. – γράφει και γι’ αυτά ο Ιωάννου) και ακόμη με την αρχαιοκαπηλία. Συχνά στις εφημερίδες διάβαζες ειδησάρια για τουρίστες, που είχαν συλλήσει ναούς, νεκροταφεία, μουσεία κ.λπ., οργανώνοντας παράνομες ανασκαφές και τα τοιαύτα.
Όλα τούτα τα έδειχνε μάλιστα κατά κόρον τόσο ο κινηματογράφος, όσο και η τηλεόραση στη δεκαετία του ’70, μετά την χούντα κυρίως, καθώς είχαν γυριστεί ένα σωρό «έργα» με ξένους, και ντόπια τσιράκια, αρχαιοκάπηλους (μέχρι και σκληρό πορνό είχε γυριστεί, το «Σεξ και Αρχαιοκαπηλία» του Ευστρατιάδη).
Το 1971 ο Πάνος Σαββόπουλος, ένας τραγουδοποιός που έκοβε το μυαλό του, και καταλάβαινε πέντε πράγματα, είχε γράψει ένα σχετικό τραγούδι, τους «Τουρίστες», στην τελευταία στροφή του οποίου άκουγες... «Παίρνουν σβάρνα κάθε μέρα / εκκλησίες και μουσεία / για να κλέψουν κάποια εικόνα / και αυτόν τον Παρθενώνα».
Φυσικά το τραγούδι σακατεύτηκε από την λογοκρισία και η επίμαχη στροφή αντικαταστάθηκε από την εξής... «Πάλι τ’ άλλο καλοκαίρι / θά ’ρθουνε από το χέρι / έκλεισε το καφενείο / τους τσιμπάν στο τελωνείο». Τώρα, γιατί τους τσιμπήσανε... ψάξε βρες το.
Έτσι, σακατεμένο, ακούγεται το τραγούδι στο LP «Επεισόδιο» της ίδιας εποχής...
https://www.youtube.com/watch?v=RTszKfcy5uA

21 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb στο ποστ "Ο τουρισμός αναδείχθηκε σε «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδας επί χούντας"...

    Dionisis Skouras
    Δεν έχει ήλιο , μόνο τουρίστες να τους σπάσουμε στο ξύλο / The Boy .

    Andreas Mitrelis
    Νομίζω ο σωστός τίτλος είναι σεξ και αρχαιοκαπηλία ή Ερωτική Τελετή ή The Ceremony με την Μαρία Κώνστα αν δεν κάνω λάθος που έχει κυκλοφορήσει να μην ξεχνάμε και έναν δίσκο που δεν νομίζω να λείπει από καμία σοβαρή δισκοθήκη.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Έχεις δίκιο "σεξ"... απορώ πώς το έγραψα "έρωτας". Το έχω και σε βίντεο και σε DVD... Το αλλάζω τώρα....
    Ναι, και το LP της Κώνστα το έχω πολλά χρόνια. Το είχα αναφέρει και στο Jazz & Τζαζ, με κάποια αφορμή... Τότε δεν τ' αγόραζε κανείς αυτά τα πράγματα. Τα εύρισκες τζάμπα. Μετά το 2010 απέκτησαν αξία και τα ψάχνουν κάποιοι...

    Andreas Mitrelis
    Δεν ξέρω αν υπάρχουν ανάλογοι δίσκοι σε άλλες χώρες. Ίσως να είναι πρωτοποριακός.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Υπάρχουν. To erotica της Rita και άλλα διάφορα.

    Vassilis Serafimakis
    Υπάρχει ολόκληρη σειρά soundtra ks από την χρυσή εποχή τού πορνό (circa "Deep Throat"), τότε που οι ταινίες με σταρ κτλ έβγαζαν λεφτά αρκετά γιά να παραγγέλνουν μουσική επενδυση.

    Yannis-Orestis Papadimitriou
    Παρεμπιπτόντως αυτή είναι μια εξαιρετική μελέτη για το θέμα.
    https://www.politeianet.gr/.../9789602217450-nikolakakis...
    «ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΚΙΡΚΗ»

    Evagoras Karageorgis
    Φώντας, ποια η σχέση η συγγενείς του Πάνου με τον Διονύση. Κάτι ακούω και στο ύφος, και στο στυλ... Να ομοιάζει. Δεν τον γνώριζα!

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ουδεμία συγγενική ή άλλη σχέση.

    Evagoras Karageorgis
    θα Στοιχηματούσα ότι υπάρχει; Οκ.

    Ανδρεας Μπικουβαρακης
    Πολλές οι ομοιότητες με σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια από το fb στο ποστ "Όποιος είδε ολόκληρη τη συνέντευξη Δένδια-Τσαβούσογλου"...

    Sakis Bwanas
    https://youtu.be/XDgGdbv57eM
    Ζηκος - Μαλωνεις ρε .

    Κώστας Οικονόμου
    Θωπείες στο ακροδεξιό ακροατήριο ενόψει εκλογών

    Ilias Frantzis
    Λεβέντης το πατριωτάκι σου.
    Υπηρέτησε και σε "παραμεθόριο" νησί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το facebook στο ποστ για τον Τώνη Βαβάτσικο...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Πρέπει να τον είχε κλέψει και ο Σαββόπουλος... https://www.youtube.com/watch?v=MY6i99rvjYI
    ΤΩΝΗΣ ΒΑΒΑΤΣΙΚΟΣ - ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ

    Theofanis Andreas Chatzigrivas
    το αντίθετο,να μην τον έχει κλέψει, θα μου φαινόταν παράξενο...

    Michalis Matthaiou
    Αυτή είναι κοματάρα την εδωσε να την πει κι ο Τερης Χρυσος.

    Θεοδουλος Παρασκευαιδης
    ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΥΞΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ,ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΡΗ...!!!!...

    Michalis Matthaiou
    Mod~~pop
    https://www.youtube.com/watch?v=eNzJX52VtuA
    ΤΕΡΗΣ ΧΡΥΣΟΣ - Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ

    Nikos Zozos
    Κι ο Τζίμης τον έχει κλέψει νομίζω

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ο Χέντριξ; Μπορεί... Είχε κάνει και στην Αμερική ο Τώνης...

    Θεοδουλος Παρασκευαιδης
    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ...!!!!...

    Χρήστος Πριτσαπίδουλας
    Πολύ καλός τραγουδιστής.
    _τον γνώρισα ...

    Stathis Androutsakis
    Κι εγώ τον θυμάμαι, Φώντα..

    Nick Zarago
    Είναι τρομερό για εμένα αυτό το νέο: μαθαίνω δηλαδή, ξαφνικά, ότι αυτός ο άνθρωπος υπήρξε. Μέχρι χτες, πίστευα πως το όνομά του το έχει επινοήσει ο Χάρρυ Κλυνν.

    Tiga Nekra
    τρία μικρόφωνα για φωνη. εντυπωσιακό μου φαίνεται τεχνικά

    Diogenis Daskalou
    Πίσω απ'το ποτάμι που τρέχει;

    Konstantinos Zachopoulos

    George Makris
    Το τραγούδι που άκουσε ο θεός και έπαψε να είναι χριστιανός!

    Sakis Bwanas
    Και ο Ρακιντζής έχει κλέψει Τονυ Βαβ!
    https://youtu.be/eOcpg7gmffU
    ΕΞΙ ΓΡΑΜΜΑΤΑ-ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΑΛΛΟΝΙΚΗΣ 1991

    Stathis Nikokavouras
    Φεστιβαλ σελεμελεδων..1974 η 75 ...πως τολεγε?
    πισω απο το ποταμι που τρεχει ειναι μια αδελφη
    η μια πηγη καπως ετσι... ..νικητης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Patritsopoulos Nikos
      ειμαι απο το μουρεσι στο πηλιο και τον θυμαμαι με το λευκο κουστουμι του ,ευθυτενη, στην παραλιακη ντισκο ο καβος , πανω στην αμμο στον αη γιαννη πηλιου ,απο οπου καταγεται,αρχες 80ς.Στις 2 το βραδυ σταματαγε το big in japan και εμπαινε το hit του ποιος να ξερει,τα πιτσιρικια κοιταζονταν που να τους εξηγω....Εφυγε αδικα λογω αργοποριας του ασθενοφορου....

      Βασιλης Κασσιδης στον Patritsopoulos Nikos
      μεμορις το όνομα της ντίσκο.

      Patritsopoulos Nikos
      σωστα

      Stylianos Gabriel
      "Ποιός να ξέρει στο βλέμμα του πίσω τι κρύβει ο θεός για μάς"!!!

      Χριστίνα Δουρούκου
      https://youtu.be/oFvvuolEvRU
      ΤΩΝΗΣ ΒΑΒΑΤΣΙΚΟΣ - ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΣΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΠΙΣΩ ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΜΑΣ - live ΣΠΑΝΙΟ
      ΑΝ Κ το θεωρουσα παλιακο- ΠΑΛΙΟΜΟΔΙΤΙΚΟ ακομη κ για τα 70ties ΝΑ ΤΟ & ΤΩΡΑ!!!!

      Georgios Konstantaras
      υπάρχει και αυτό:
      https://youtu.be/nYPY6FTDzMg
      Αχ! Ήταν η πιο όμορφη εποχή (demo) - Aντώνης Καλογιάννης (1980)
      το βρήκα εδώ:
      https://www.ogdoo.gr/.../o-antonis-kalogiannis-se-ena-apo...
      Ο Αντώνης Καλογιάννης σε ένα από τα φεστιβαλικά του Τώνη Βαβάτσικου (demo)

      Vana Iacovidou
      " σύντροφε μου,σε άκουσα πάλι τον κισσινγκερ να ρωτάς, ποιός να ξέρει στο βλέμμα του πίσω, τί κρύβει το ΝΑΤΟ για μας". Χριστέ μου! Στιχάκια πλεγμένα στην μοδνε,το 1975. Το άκουγα απ' τις " μεγάλες" στους μηνιαίους σχολικούς περιπάτους".

      Korn Diam
      Δεν εψαχνε θεο αλλα ισκιο θεου. Εχει διαφορα . Σκια μπορει να υπαρχει. Θεος, δεν ξερω...

      Γιώργος Βόντζος
      Στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου παραθέριζε κ έμενε τα καλοκαίρια η καρδιά του ήταν Πηλιορειτικη κ εκ γενετης

      Χρήστος Πριτσαπίδουλας
      Τελικά μόνο το φεστιβαλικό τραγούδι είχε πει; Άλλη δισκογραφία δεν είχε; Ποιος άρχισε την "πλάκα" σε βάρος του τότε και για ποιο λόγο επιδιώχθηκε ο εξευτελισμός του (ποιες εταιρίες έπαιζαν τότε στο Φεστιβάλ;) Ερωτήματα, για έρευνα, ή μήπως δεν αξίζει;

      Διαγραφή
  4. Σχόλια από το fb στο ποστ για τους Vavoura Band...

    Aggeliki Marinou
    τους λατρευω κυριως απο το βιβλιο του Τουρκογιωργη, ειχε τελειες φωτογραφίες εκει

    Vasilis Spyropoulos
    Ποιο βιβλίο του Τουρκογιώργη; Μήπως εννοείς τα Ροκ Ημερολόγια του Τουρκοβασίλη;

    Aggeliki Marinou
    αχ ναι, αυτό, αλλα παντα κάνω λάθη, ευχαριστω για την διόρθωση

    Γιώργος Γιαννόπουλος
    Τους είχα δει κι εγώ λάιβ. Στην αγία παρασκευή, σαππόρτ στους socrates, μάλλον το 1978 (στην πραγματικότητα πρέπει να είχαν οργανώσει αυτοί τη συναυλία). Παίξανε και το συγκεκριμένο κομμάτι. Δεν συγκρίνονται με τους socrates σε καμμιά περίπτωση.

    Aggeliki Marinou
    απο εκει εχει φωτογραφίες ο Τουρκογιωργης νομιζω, του δρόλαπα

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Γιατί δεν συγκρίνονται; Ο Δρόλαπας δεν ήταν υποδεέστερος του Σπάθα σώνει και καλά, ούτε ο Βαβούρας του Τουρκογιώργη. Εμένα στα early 80s (Waiting for Something κ.λπ.) οι Socrates μου ακούγονταν αδιάφοροι, εν αντιθέσει με τους Vavoura Band.

    Aggeliki Marinou
    οι socrates ειναι πιο δεξιοτεχνικοι

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Φοβερά κομμάτια...
    https://www.youtube.com/watch?v=AfI70g7tI7Q

    Γιώργος Γιαννόπουλος
    Ο δρόλαπας είναι "μαθητής" του σπάθα. Στα 80ς ούτε εμένα μου άρεσαν, αλλά ο σπάθας φαίνεται από τον πρώτο δίσκο τί είναι, το on the wings είναι sui generis δίσκος σε διεθνές επίπεδο, το phos και το waiting for something είναι επίσης πολύ καλά, και live οι socrates τότε ήταν κορυφαίοι. Και ο τουρκογιώργης στην πραγματικότητα ήταν και καλός μπασσίστας, και πολύ καλός κιθαρίστας (κάποιες χρονιές στο κύτταρο έπαιζε κιθάρα, και στο μπάσσο ήταν ο πολίτης ή ο ζηκογιάννης)

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Καλά, δεν λέμε για εποχή On the Wings ρε φίλε. Λέμε για early 80s, τότε που τους είχα δει εγώ τους Vavoura. Για τότε λέω πως ρίχνανε στ' αυτιά στους Socrates. Αυτό το άλμπουμ για μένα είναι συγκλονιστικό... Τα έχει όλα μέσα στον απόλυτο βαθμό. Sabbath, "κλαρίνα", space, progressive, ethnic, blues... τα πάντα... https://www.youtube.com/watch?v=amL6o2kdJ84
    Vavoura Band - Live The Early Days 1977-1981 (Full Album)
    Τον Τουρκογιώργη τον είχα δει λάιβ αργότερα σαν κιθαρίστα και είχα πάθει πλάκα. Ήταν φοβερός.

    Kostas Giannakis
    μου θυμιζουν sabbath εδω, στο "καταρα"

    Nikos Chalkidis στον Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Συμφωνώ απολύτως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kwstas Agas
      οι Socrates αρχές 80ς είχαν κλείσει τον κύκλο τους (δυστυχώς). Ενώ οι vavoura band ήταν ακόμη άγνωστοι, διψασμένοι να ροκάρουν με τέρμα τα γκάζια. Ενώ οι Socrates , αφού γκαζωσαν άγρια από τέλη 60ς, αφού πήγαν στο εξωτερικό κυνηγώντας τα όνειρα τους, αφού έβγαλαν το phos (όπου γλύκαναν τον ήχο τους), αφού έκαναν τις περιοδείες με τους ufo ... πλέον γνώριζαν κι οι ίδιοι ότι η αντίστροφη μέτρηση τους έχει αρχίσει και , παρόλο που ήταν μαζί, ο καθένας τους σκεφτόταν την προσωπική του καριέρα μετά την μπάντα. Εν αντιθέσει με τους vavoura band (ή άλλους εκείνη την εποχή) που παίζανε διψασμένοι και κα@@@@νοι να ροκάρουν άγρια!! Ας πάρουμε παράδειγμα την ίδια εποχή στο εξωτερικό και ας συγκρίνουμε το equator των Uriah heep με το powerslave των maiden που βγήκαν περίπου την ίδια χρονιά. Από τη μια ένα μουσικό σχήμα που φωνάζει "έκλεισα τον κύκλο μου, βγάζω δίσκο απλώς για να υπάρχω" κι από την άλλη μια μπάντα στα ντουζενια της με την όρεξη και τη δίψα της να έχουν χτυπήσει κόκκινο ...

      Νικος ΜΑΡΓΑΡΩΝΗΣ
      Οντως μετά το Phos , νομίζω ότι οι Socrates , δισκογραφικά τουλάχιστον δεν έκαναν κάτι το ιδιαίτερο , για να μην πω πως ότι έκαναν ήταν ψιλοαπογοητευτικό.

      Stathis Nikokavouras
      ναι το waiting for something που βγηκε μετα δεν ελεγε τιποτα...αχρηστο...καλα πιστευω οτι κανεις πλακα..η δεν το εχεις ακουσει η δεν ξερεις απο μουσικη..διαλεξε.

      Νικος ΜΑΡΓΑΡΩΝΗΣ
      οκ..Δέχομαι εν μέρει την παρατήρησή σου για το συγκεκριμένο. Εν μέρει.Για τα επόμενα?

      Stathis Nikokavouras
      εχω γραψει πιο πανω..το λαθος τους να πανε αγγλια σε εποχη που ειχε τελειωσει πλεον η μουσικη που επαιζαν..η αλλαγη του ονοματος τους σε πλαζα..αλλο λαθος του μανατζερ τους...ποιος ακουγε αυτο το ειδος δεκαετια 80 οταν ολοι ακουγαν-ακουγαμε και ειδικα εγω επαιζα στα κλαμπς τα αγγλικα γκρουπς που ηταν πιασαρικα ,και την ντισκο μουσικη που και αυτη εκει στο 86 παρεδωσε πνευμα..το ροκ εχει πεθανει απο το 79 με μονη εξαιρεση λιγο απο γκιλμορ και φυσικα την μπλουζ σκηνη που ειναι και θα ειναι παντα στα πανω της με κοματαρες...μποναμασα και σια συνεχιζουν να ζωγραφιζουν..η τελευταια δεκαετια ειναι στη ζωη τους οτι χειρωτερο..ο αντωνης σε καρεκλα ,και ο σπαθας ο πατριωτης εφυγε...νωρις..τι να πεις...ευτυχως υπαρχει ακομα ο ακης ο τουρκογιωργης που συνεχιζει τα ωραια...

      Νικος ΜΑΡΓΑΡΩΝΗΣ
      Άρα κάπου τα ίδια λέμε.Και φυσικά το κομμάτι σου αφορά τα τελευταία χρόνια όντως είναι από τα άσχημα της ζωής.Πάντως για να τελειώσουμε η συνεισφορά τους στην λεγόμενη ελληνική ροκ σπουδαιότατη και μη συζητήσιμη..

      Nikos Tzelepis στην Aggeliki Marinou
      Τουρκοβασίλης είπαμε..

      Akis Ladikos στον Γιώργος Γιαννόπουλος
      Σε κινηματογράφο πρωινή συναυλία!!!

      Spyros Diastimikos
      Έχω δει πάρα πολλά live τους όταν έπαιζαν στα σινεμα τα κυριακάτικα πρωϊνα, καθώς και δυο ολόκληρες σαιζον τους στο Tiffanys στη Πλάκα. Και βέβαια, ήταν καλύτερη μπάντα από τους Socrates εκείνης της εποχής.

      Nikos Fotakis
      Σπουδαίος ο Δρολαπας και ακόμη σπουδαιότερος ο (παρεξηγημένος λόγω τηλεόρασης) Βαβούρας

      Διαγραφή
    2. Nikos Papas
      εγω ειχα παθει πλακα με το παιξιμο του παπαντινα. το περιεργο παιξιμο του ειχε αντικτυπο και στον ηχο που εβγαζε η κιθαρα.ενα απιθανο πραγμα.αλλα οκ εδω μιλαμε για μπαντα με ψυχεδελικο ηχο.

      Νικος ΜΑΡΓΑΡΩΝΗΣ στον Nikos Papas
      Αυτός πότε ήταν στο συγκρότημα? Γιατί δισκογραφικά δεν νομίζω να υπήρξε ποτέ. Σε κάποια λάιβ??

      Nikos Papas
      οχι σε αυτο το γκρουπ.σε αλλα ειχε παιξει μαζι με αλλους μουσικους μαζι.και εχει βγαλει και cd.γκουγκλαρε τερυ παπαντινας θα βρεις υλικο.

      Νικος ΜΑΡΓΑΡΩΝΗΣ
      οκ, επειδή η ανάρτηση αφορούσε τους vavoura νόμιζα ότι έλεγες γι αυτούς..

      Akis Ladikos
      Δεν έπαιξε ποτέ ο Παπαντινας στους Βαβούρα!!!

      Kwstas Agas
      Φοβερό συγκρότημα!! Κι ο δρολαπας υπέροχος κιθαρίστας, ενώ κι ο Τζόνι είχε όλα τα προσόντα για μπασίστας - περφορμερ χαρντ ροκ τριπλέτας, συνεχίζοντας την παράδοση του lynott - Thin Lizzy, Jack bruce - cream, bourke Shelley - budgie, Lemmy κλπ. Δυστυχώς δεν ευτύχησαν να βγάλουν ολοκληρωμένο δίσκο, εκτός από κάποια 45αρακια (αν κάνω λάθος με διορθώνετε). Έτσι ... Ο Τζόνι έγινε περισσότερο γνωστός ως κωμικός ηθοποιός παρά ως μουσικός , που ήταν το "στοιχείο" του. Όμως ... στην Ελλάδα δύσκολο κάτι τέτοιο...
      Αγαπημένο από τα φοιτητικά μου χρόνια ....
      https://youtu.be/vP60klCCyaI
      Vavoura Band - All Alone

      Κώστας Οικονόμου
      Τους είχα δει πιτσιρικάς στο Παλλάς τέλη 70’s! Πολύ δυναμικοί τρομερό cover στο summertime blues και ατέλειωτα feedback απο Δρόλαπα!

      Giannis Papaioannou
      To '80 πρέπει να ήταν τις πρώτες ζωντανές μπάντες που είχα δει Κυριακή πρωί στο ξεχασμένο Παγκράτιο στη Δαμάρεως, όπου support έπαιζε η πρώτη punk μπάντα της Καισαριανής, οι Aesculapius (δεν ηχογράφησαν τίποτα ποτέ).

      Stathis Nikokavouras
      ο δρολαπας ειναι καλος αγριο χερι αλλα σε συγκριση με σπαθα μαλλον καθε συγκριση με σπαθα απαγορευεται..ουτε η φωνη του καραφλα του τζωνυ του βαβουρα που εχει προβλημα με το σιγμα και καμια σχεση με τα αγγλικα του αντωνη που ειναι τα καλυτερα που εχω ακουσει απο ελληνα..χωρις λαθος ..δεν γινεται συγκριση μεταξυ των δυο γκρουπς.οι σωκρατες εχουν δισκογραφια εχουν κανει πραγματα και αυτο που γραφεις οτι το waiting for something οτι δεν σου λεει τιποτα ειναι λαθος γιατι βγηκε το 79 τοτε που πλεον η μουσικη αυτη εφτανε στο τελος της..και εδωσαν πραγματα σε δυσκολες μερες ...το μονο λαθος που εκαναν ηταν που πηγαν αγγλια μετα το 82 και ακουγαν τον ηλιθιο μανατζερ που τους αλλαξε και ονομα..σε πλαζα..αγιο πραγμα οι σωκρατες αλλα σε τρωει ο κ@λος σου σφακεριωτη να βαλεις φωτια ....λιγα κοματια εχουν οι βαβουρα να θυμασαι..σαν αυτο...ενω οι σωκρατες....
      https://www.youtube.com/watch?v=ofVNO0fTdTk...
      Vavoura Band - (I Ain't) The Junkie

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Τα αγγλικά του Βαβούρα είναι καλύτερα από του Τουρκογιώργη. Δεν το συζητάμε αυτό. Ο άνθρωπος ήταν Αμερικάνος. Το Waiting έχει μερικά καλά κομμάτια, και για ροκ της εποχής του δεν είναι για πέταμα. Αλλά οι Vavoura είχαν φοβερό ήχο τότε. Είχαν βρει κατεύθυνση, που δεν είχαν μπορέσει να βρουν οι Socrates. Και οι Vavoura έπαιζαν από το '76. Δεν φτιάχτηκαν το '80. Και δεν έχουν λίγα κομμάτια, απλά δεν βγήκαν τότε πολλά. Ένα 45άρι και μια συμμετοχή στο Happening. Μετά βγήκαν διάφορα ανέκδοτα, που δείχνουν τι μεγάλη μπάντα ήταν. Φυσικά, και όποιος τους είχε δει τότε λάιβ το αντιλαμβανόταν.

      Stathis Nikokavouras
      o τζιμακος ο πανουσης τον ειχε διπλα του για καποια φεγγαρια..τον δρολαπα..

      Διαγραφή
    3. Takis Anagnostopoulos
      Ιεροσυλια η συγκριση Σπαθα-Δρολαπα και των Socrates με τους Vavoura

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Το τελευταίο που με νοιάζει, το τελευταίο που μ' ενδιαφέρει είναι να τσακώνομαι για τέτοια θέματα. Αυτά τα κάναμε στο Γυμνάσιο. Δεν θα τα κάνουμε και τώρα που γεράσαμε.

      Nikos Tzelepis
      όπως των Beatles με τους Stones πχ;..

      Stylianos Tziritas
      Ο Δρόλαπας ήταν ωραίος στη σκηνή, με δυναμική πόζα και εντελώς χεντριξιανός βέβαια, εκεί είναι η μεγάλη του διαφορά με τον Σπάθα. Ο τελευταίος μεγάλος θαυμαστής του Χέντριξ αλλά τα ξεσπάσματα του στην κιθάρα ήταν πάντα με λογική ανάπτυξης της σύνθεσης, ο Δρόλαπας είχε μία διονυσιακή άποψη πάνω στο solo. Όσες φορές τους είδα να παίζουν ο Δρόλαπας ήταν φανερό ότι "έφευγε" την ώρα που σολάριζε

      Διαγραφή
  5. Σχόλια από το fb στο πσστ για τους Socrates...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    https://www.youtube.com/watch?v=yNJD4zMJOQ4
    Socrates - Most People I Know (HQ)

    Pantelis Tsalouchidis
    Ωραίος ήχος, σκληρός, παλαιομοδίτικος, με αρκετά progressive στοιχεία. Άμα το αποφασίσεις, περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον το άρθρο

    George Ioakeimidis
    O πρώτος δίσκος τους είναι από τους πιο γκαράζ underground ήχους που έχω ακούσει ποτέ από ένα power trio! Ακόμη τον ακούω, από τότε που βγήκε!

    Xaris Symvoulidis
    Η πιο ενδιαφέρουσα τοποθέτηση που έχω διαβάσει για τους Socrates. Αξίζει πιστεύω να γραφτεί το άρθρο, ακριβώς λόγω αυτής της συνολικότερης θέσης/θέασης. Η βαρεμάρα, βέβαια, απολύτως κατανοητή (με έχει πιάσει κι εμένα μια φοβερή «σπαρίλα» αυτές τις μέρες)

    Yorgos Mouzakitis
    Ο Βαγγέλης ήξερε λίγο καλύτερα από μας.
    Το δικό στο Μαουνταιν είναι η σημαντικότερη ελληνική κατάθεση στην Ιστορία του ροκ..Ο Σαβοπουλος έρχεται πολύ μακριά ιδρωμένος

    Rock Sinantisi Kiatou
    αποφασισε το.....χαλαλι τους!!!!

    Yorgos Mouzakitis
    Το σόλο...

    Kostas Karabetsos
    καλοι,μετριοι,κακοι δεν ξερω...εκεινο που ξερω ειναι αυτα που ενοιωθα οταν τους εβλεπα λαιβ!!!!!...Σαν PLAZA [το μεγαλυτερο λαθος τους,αν και καταλαβαινω την πρεμουρα για ευρωπαικη καθιερωση]...οταν τους ειδα στο Σπορτινκ....η κλεψυδρα ειχε αδειασει προ πολλου...Δε βαριεσαι.!!!...περασα καλα μαζι τους και το εκτιμω!!!!!

    Thanasis Michalakis
    μα ναι! πες τα

    Kwstas Agas
    Εγώ έχω σε βινύλιο τα 4 πρώτα τους, από την επανέκδοση που έκανε η polydor αρχές 90ς (για την οποία κάνει λόγο ο Φώντας). Φυσικά δεν με ενδιέφερε, κι ούτε και το έψαξα, αν η επανέκδοση των δίσκων ήταν καλή, μέτρια ή κακή. Με μεγάλη μου χαρά βρήκα μπροστά μου τα βινύλια σε επανέκδοση στο δισκάδικο "Απόηχος" της γειτονιάς μου (Ζωγράφου) και χωρίς δεύτερη σκέψη τα "τσίμπησα"!! Λατρεύω τους δύο πρώτους δίσκους τους, κι ας έχουν ακατέργαστη παραγωγή (αν δεν κάνω λάθος, με το ντεμπούτο τους συνέβη ό,τι και με το ντεμπούτο των black Sabbath: ηχογραφήθηκε σε ένα απόγευμα!!!)!!! Πιστεύω ότι αν οι δύο πρώτοι δίσκοι είχαν καλογυαλισμένο ήχο και προσεγμένη παραγωγή, το υλικό ΘΑ ΕΧΑΝΕ ΠΟΛΎ!! Σε αυτήν την μπάντα ταίριαζε ο ακατέργαστος ήχος "του δρόμου" και μόνον αυτός (πλήρως υποκειμενική άποψη τούτο)!! Έτσι, όταν βγήκε ο phos και ο ήχος τους γλυκανε, πήγαν "με τα νερά" του Vangelis, η παραγωγή τους έγινε υψηλών προδιαγραφών κλπ κλπ, όσο κι αν έγινε σημαντικό βήμα προόδου γι' αυτούς, η δική μου ταπεινή άποψη είναι ότι έχασαν πολλά και σημαντικά πράγματα!! Τελοσπαντων, μεεεεεεγα respect για πάρτη τους, μπάντα - καμάρι της ελληνικής ροκ, λατρεμένοι ....
    Ένας underground ήχος με τα όλα του .... Κι ας κάνει "αντίλαλο" η ηλεκτρική κιθάρα ...
    https://youtu.be/_b83w1zXoVc
    Socrates - Underground (HQ)

    Nikos Filippaios
    Πάντως το Phos έχει αφομοιωμένα με ιδιοφυή τρόπο στοιχεία της ελληνικής παράδοσης, τουλάχιστον σε μουσικό επίπεδο.

    George Ioakeimidis
    Ας ειν καλά ο Vangelis που τους περιμαζεψε στο Λονδίνο του...

    Patritsopoulos Nikos
    μεταξυ μας,δισκος του vangelis ειναι περισσοτερο

    Lampros Papalexis
    Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Panagiotis Kourliouros
      Ξεκάθαρη επιλογή τους ήταν να ακολουθήσουν τον καθαρό ροκ ήχο χωρίς να τους απασχολεί το ελληνόφωνο ροκ. Οι στίχοι έχουν σημάδια κοινωνικού προβληματισμού και γενικά ήταν συγκρότημα που αφουγκραζόταν την εποχή του. Σπουδαίοι μουσικοί (ακόμα και οι μουσικοί που μπαίνουν για λίγο στο συγκρότημα) που και η μετέπειτα πορεία τους επιβεβαιώνει την αξία τους.Τουλάχιστον 4 διαφορετικές φάσεις και σπουδαία τραγούδια από τον πρώτο δισκο και το Starvation μεχρι και το Plaza και τα Living In A Hot Town και Baby I'm Leaving. Στα τραγούδια τους ακούγονται οι επιρροές τους αλλά πέρα από τις δυνατές διασκευές έχουν διαχρονικά τραγούδια και μελωδίες που ενώ ακολουθούν το κύμα της εποχής τους ακούγονται και τώρα το ίδιο δυνατά. Ένα συγκρότημα με τεράστια δυναμική που σε σχέση με την αξία τους είναι σχετικά υποτιμημένο.

      Stylianos Tziritas
      Η φάση τους ως Plaza μπορεί να ακουγόταν στα αυτιά ως λίγη αλλά τους έδωσε αυτό που ήθελαν έστω και για λίγο, τουτέστιν παραγωγή με μεγάλο όνομα του εξωτερικού (Vic Coppersmith) και τουρνέ στην Αγγλία που τόσο ήθελαν. Οκ, ο δίσκος δεν έλεγε πολλά αλλά έβγαλε και εκείνο το (ωραίο για τα δεδομένα του) Baby I'm Leaving που είχε κάνει επιτυχία εντος των συνόρων (μέχρι και στις συλλογές με τα best of της χρονιάς έμπαινε)

      Patritsopoulos Nikos
      ωραιο

      Διαγραφή
  6. Σχόλια από το fb στο ποστ για την Νέλλη Γκίνη...

    Ιωσήφ Μιχ
    τρομερή σεξουλιάρα , καλή φωνητικά, χορευτικά και ερμηνευτικά και αδικημένηησ το ελλάντα. νομίζω είχε και εξώφυλλο στο playboy

    Konstantin Mixos
    Αυτα τα πεταχτά μήλα του προσώπου! Κρίμα που ο Εκο δεν έγραψε για την Νέλυ Γκίνη να μας εξηγήσει γιατι τα πεταχτά μήλα είναι τόσο "πρόστυχα"

    Xenofon Rarakos
    Καλησπέρα.
    Θα σε ονομάσω 'Πρόεδρο' του Fan Club της Λυδίας Λένωση...! Κανείς άλλος, όσο ξέρω, δεν έχει αναφερθεί σε αυτήν όπως εσύ.

    Δημοσθένης Ταχταλίδης
    Εδώ σε κομμάτι από την ταινία "Η μεγάλη απόφαση" (1977) https://www.youtube.com/watch?v=RO9jdK49UaE
    Δεν μπορώ να σε ξεχάσω παλικάρι μου - Νέλλη Γκίνη

    Σπυρίδων Παπαδημητρίου
    Ποσο αρχαιος εισαι ρε Φωντα?

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Προϊστορικός.

    Σπυρίδων Παπαδημητρίου
    Ιδια Ακροπολη

    Nikolaos Kotsovos
    Λυδία Λένωση κορυφαία...Όπως το λες

    Θεοδουλος Παρασκευαιδης
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΠΩΣ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ,ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ.....ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΔΙΑ ΛΕΝΩΣΗ......ΕΝΩ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ..... ΜΕ ΤΗ ΖΕΤΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΚΙΖΕΛΑ ΝΤΑΛΙ...... ,Η ΑΤΙΜΗ Η ΠΡΟΣΤΥΧΑΡΑ- ΠΡΟΣΤΥΧΑΡΑ........ΞΕΧΕΙΛΙΖΕ.......

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Έχω κάποιες ενστάσεις για Ζέτα και Γκιζέλα, αλλά δεν θα πιάσουμε τώρα το κουτσομπολιό...

    George Ioakeimidis
    Τσουλαρία... ολκής!

    Konstantinos Mylonas
    Ο ρόλος της στα εγκλήματα ως φίλη της Κορινας έχει μείνει!! Όντως. Τα γράφεις υπέροχα. Την είχα δει σε μια παράσταση "αναμεινατε στο ακουστικό σας". Δεν ειναι καθόλου μονοσήμαντη.Την ίδια στιγμή που βγάζει αυτό το σεξαπιλ είναι και στιβαρή και συναμα σοβαρή . Τρομερά εκφραστική με πολύ ωραία φωνή.

    Haris Mavridis
    Νομίζω η Ελένη Προκοπίου ηταν η πιο χαρακτηριστική σε δευτερους σεξυ ρόλους

    Ilias Papavlopoulos
    η Προκοπίου στις Μικρές Αφροδιτες του Κούνδουρου ήταν ο ορισμός του αβίαστου και αβάδιστου σεξαπιλ.

    Konstantinos Mylonas
    Εν τω μεταξύ έχουμε χάσει την έννοια του σεξυ σήμερα. Θεωρούνται σεξυ από την μία το παγόβουνο η Καγιά η η Μακρυπουλια από την άλλη κάτι πλαστικές κούκλες τυπου Καρντασιαν. Σκέψου πως απο την μεριλιν μονροε φτασαμε να ειναι το απολυτο γυναικειο προτυπο η κιμ καρντασιαν.

    Σιδερής Πρίντεζης
    Είναι κρίμα που δεν κυκλοφόρησε ποτέ ένας αμιγώς προσωπικός της δίσκος ή έστω μία συλλογή με τα όμορφα σαραπεντάρια της, π.χ. στην Olympic.

    Nikos Sarros
    Έλα και λίγο μάτι ....

    Κωστής Ιωάννης Μαρκής
    Άννα Φόνσου και Ελένη Ερήμου, που συνέχισαν να συναρπάζουν κεφαλές του επιχειρηματικού και αθλητικού κόσμου, μέχρι και σε προχωρημένη ηλικία, νομίζω ανήκουν σ΄αυτή την κατηγορία.

    Stylianos Tziritas
    Αμόρε για μεγάλο διάστημα του Στράτου Διονυσίου. Στην αυτοβιογραφία του (δια χειρός Βίικυς Μιχαλονάκου) έχει και φωτό μαζί της από κέντρο όπου διασκεδάζουν και στη λεζάντα μεταξύ άλλων αναφέρεται σε αυτήν ως " πολύ σεξουλιάρα γυναίκα" και λέει ρητώς ότι είχε δεσμό μαζί της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σχόλια από το fb στο ποστ για την συναυλία των Rolling Stones στην Αθήνα του '67...

    Vassilis Serafimakis
    Σωστός. Σωστότατος.

    Γιώργος Γιαννόπουλος
    Τους marmalade και τους middle of the road πρέπει να τους είχε φέρει ο ίδιος ο μαστοράκης, και τους διαφήμιζε και στην εκπομπή του στην τηλεόραση.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Marmalade το κόστος είχε αναλάβει το κράτος, στην Ολυμπιάδα είχαν παίξει, Middle of the Road ο Τόνυ Πέρις.

    Spyros Zoupanos
    Famiglia, Embryo, Osibisa και Agitation Free;;;;; Πσσσσσσς, όνειρο!

    Konstantinos Kontogiannis
    στους Οsibisa είχα πάει

    Spyros Zoupanos
    ωραίος!!!
    εμείς βολευόμεθα με τα μέσα αναπαραγωγής

    Froy Wroy
    Οι Osibisa πότε και πού παίξανε;

    Konstantinos Kontogiannis
    στο κλειστό του Παναθηναϊκου, το '75

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν θα ρωτάτε τώρα πού και πότε είχε παίξει ο ένας κι ο άλλος... Θα τα ψάχνετε μόνοι σας στο δισκορυχείον.

    Nikitas Kakavas
    Δώσε και χωσε Δάσκαλε!

    Θεοδουλος Παρασκευαιδης
    ΑΥΤΟΣ Ο ΣΟΒΑΡΟΦΑΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΠΑΝΕΛ ΤΥΠΟΥ ΜΕΝΕΓΑΚΗ,ΓΕΡΜΑΝΟΥ Κ.Α..,ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΔΕ Ο ΒΑΨΟΜΑΛΛΙΑΣ ΩΣ Ο ΝΕΟΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ......ΤΟΝ ΕΧΩ ΠΙΑΣΕΙ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΛΕΕΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ,ΤΟΝ ΕΨΑΧΝΑ .....ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΩ....,ΑΛΛΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΡΗΚΑ,ΠΑΡ'ΟΛΟ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ......
    ...ΝΟΜΙΖΩ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΣΤΟ ΣΥΝΗΘΕΣ, ΤΕΡΑΤΩΔΕΣ ΛΑΘΟΣ, ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΟΙ.....ΔΗΘΕΝ,ΣΥΓΧΕΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ ΡΙΚ (1964),ΟΠΟΥ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΜΙΚΗΣ,ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΣΚΑΛΕΝΑΚΗ (1969),ΟΠΟΥ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΠΛΕΣΣΑΣ.....ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΑΙΝΙΕΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ "ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ"........

    Costas Lemonidis
    Πρέπει να γράψεις κάτι αντίστοιχο και για τη συναυλία του Gallagher όπου γύρω στα 3.000.000 ισχυρίζονται πως ήταν εκεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Vassilis Serafimakis
      κι άλλοι τόσοι ήταν απέξω διότι δεν μπορούσανε να μπούνε μέσα...

      George Ioakeimidis
      Σιγάααα... Κόψε κάτι!

      Spyros Kotortsis
      Μπαρούφες "επαιόντων" που φυσικά καταπίνονται αμάσητες από το κοινό προς το οποίο απευθύνονται.

      George Ioakeimidis
      Οι Agitation Free ήρθαν επειδή το Goethe Institute τους περιέφερε ανά την ανατολική Μεσόγειο. Εδώ τους κρύβανε λόγω του μήκους των μαλλιών...

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Και τον Κόκκοτα κρύβανε, και τον Υβ Τριαντάφυλλο... Α και τους Socrates... Να πας να κάνεις παρέα με την Γερμανού, να μάθεις κι άλλα...

      George Ioakeimidis
      Γιατί είδες ποτέ το φιλμάκι που γύρισαν στα στούντιο της ΕΙΡΤ? Γλάστρες & λουλουδάκια έδειχνε!

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Τρίχες...
      https://www.youtube.com/watch?v=mqVNVZZD3TQ
      Socrates Drank The Conium 1973, Live στον Αγιο Κοσμα

      George Ioakeimidis
      Για τους Agitation Free μιλάω!

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Σου είπα... τρίχες.

      George Ioakeimidis
      Και σου ανταπαντω : κατσαρές!

      Costas Arvanitis
      Ρε φίλε, κάποιο πρόβλημα προέκυψε, φαίνεται, και δεν τους δείξανε. Άμα φοβόντουσαν τα μαλλιά, δεν θα βάζανε καθόλου και τη μουσική τους. Δεν είχε η ΕΡΤ καμιά υποχρέωση να τους κάνει σώνει και καλά εκπομπή.

      George Ioakeimidis
      Άλλο η μουσική, άλλο η εξωτερική εμφάνιση, στην οποία δίνανε ιδιαίτερη έμφαση οι χουντικοι. Τη ζήσαμε για τα καλά αυτή τη φρίκη...

      Costas Arvanitis
      Πού στην Κομοτηνή;
      Η μουσική τους άρεσε, ε;

      George Ioakeimidis
      Παντού φίλε..
      Αδιαφορουσαν. Ειδικά στα progressive...

      George Ioakeimidis στον Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Το ΦΑΝΤΑΖΙΟ ήταν η εξαίρεση στον κανόνα! Χρωστάμε πολλά στον Τερζοπουλο γι αυτό. Έχω 5 τόμους ΦΑΝΤΑΖΙΟ φυσικά της περιόδου 1969 - 1975...

      George Ioakeimidis στον Costas Arvanitis
      Ναι, γιατί?

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Ο κανόνας ήταν το ΦΑΝΤΑΖΙΟ. Δεν τα θυμάσαι καθόλου καλά.

      Yiannis Stefanakos
      Τους Osibisa πάντως τους είχε φέρει το ΚΚΕ. Και τους Inti Illimani εξ όσων θυμάμαι.

      Διαγραφή
    2. Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Δεν νομίζω για Osibisa. Για Inti δεν ξέρω, πρέπει να το ψάξω... αν είχαν έρθει και πριν το '80.

      Yiannis Stefanakos
      Στη Νήαρ Ηστ, στην Καισαριανή.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Πότε; Ημερομηνία και χρονιά...
      Από Λατινική Αμερική είχαν έρθει κι άλλα, αλλά θέλει ψάξιμο για ημερομηνίες.

      Yiannis Stefanakos
      Νομιζω '79 ή '80, αλλά πλέον η μνήμη ειναι πολύ θολή.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Και οι φοβεροί Aldemaro Romero y Su Onda Nueva είχαν έρθει το 1973. Ξέχασα να τους γράψω...
      https://youtu.be/zh-6zd4uUKo
      Aldemaro Romero -- Tema De La Onda

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Τους συμπληρώνω τώρα...
      Inti-Illimani το 1975, τόσο παλιά, το συμπλήρωσα κι αυτό...
      Γιατί, αυτός;
      https://diskoryxeion.blogspot.com/.../folk-bill-crofut...
      ποιος ήταν ο folk μουσικός-τραγουδοποιός BILL CROFUT, που είχε εμφανισθεί live στην Αθήνα και αλλού στη δεκαετία του ’70;

      Γιώργος Χαρωνίτης
      Όταν ήρθαν οι Osibisa το ΚΚΕ ήταν ακόμα παράνομο!

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Όχι, εντάξει, Σεπτέμβρη του '75 είχαν έρθει.

      Γιώργος Χαρωνίτης
      Στο μυαλό μου έχω Άνοιξη '74! Υπάρχει πάντως ανταπόκριση του Ζήλου στον Ήχο - που δεν έχω πια!
      Διοργανωτής ο Τόνι Πέρις;

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Ναι.
      Είχαν παίξει και Πάτρα, και Λάρισα, και Θεσσαλονίκη. Στην Πάτρα στο Λυρικόν στα Ψηλαλώνια (θερινό θέατρο που μετά το γκρεμίσανε). Λίγο πιο πάνω από κει που φάγανε τον Τεμπονέρα...

      George Avgeris
      Και τους titanic βαλε είχαν το μέγα χιτ sultana

      Takis Psaltis
      Agitation free !!!!!!! δεν το είχα .....

      Konstantin Mixos
      Πάντως η λίστα ονομάτων που ήρθαν για συναυλίες στην Ελλάδα τα χρόνια της ξηρασίας μοιάζει να είναι βγαλμένη από το γούστο του Πετρίδη

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Άκουγε ο Πετρίδης Pholas Dactylus και Agitation Free;

      Marialena Oikonomidou B
      Ναι Φώντα μου, έχεις πάντα δίκιο γιατί είσαι γνώστης
      Είχαν έρθει πολλοί καλλιτέχνες αξιόλογοι και στο φεστιβάλ που είχε οργανώσει ο πατέρας μου
      Οι οποίοι δεν ήταν χουντικοι..
      Αλλά σπουδαίοι στο είδος τους..
      Φυσικά όμως δεν ήρθαν για να κάνουν αντίσταση..
      Πληρώθηκαν αδρά
      Βεβαίως επαναλαμβάνω είχαν έρθει και από το ανατολικό μπλοκ
      Όπως είχαμε και το φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης
      Και τόσες ταινίες επί χούντας..
      Με την διαφορά ότι κάποιοι τα πήραν χοντρά από το ίδρυμα Φορντ ΕΠΊ ΧΟΎΝΤΑΣ..
      Αυτό το θεωρώ απαράδεκτο, εγώ
      Γιατί μεταξύ αυτών ήσαν και Αριστεροί δημιουργοί αγαπημένοι μου
      Και ο άντρας μου το 1979 που δημιούργησε το San Lorenzo έφερε τους SUPERMAX την
      gloria gaynor fan group
      και άλλους
      Επειδή είχε κοντά του τότε τον Νίκο Θεοδωράκη, γνώρισα και την Μαργαρίτα την γυναίκα του με την οποία κάναμε τότε παρέα, έχω φωτογραφίες και από τον γάμο τους, μπορείς να ρωτήσεις και τον παλιό φίλο μας Νίκο Θεοδωράκη, ο οποίος θυμάμαι όταν έπαιζε ντραμς στο SAN LORENZO γινόταν χαμός..
      Ο Νίκος μετά έφυγε Θεσσαλονίκη και εξελίχθηκε σε πολύ καλός παραγωγός..

      Διαγραφή
    3. Fanis Papadopoulos
      ROCK 100 το δισκαδικο του νικου και της μαργαριτας

      Marialena Oikonomidou B
      κάναμε παρέα τότε
      Καλά παιδιά, η Μαργαρίτα ένας άγγελος
      Πέρασαν δύσκολα χρόνια και χαίρομαι που τα κατάφεραν
      Όταν γνωριστήκαμε δεν είχαν δισκάδικο στην Αθήνα
      Αγωνίστηκαν όπως και ο άντρας μου Ρομπέρτο..
      Δε βαριέσαι είναι μεγάλη ιστορία..
      Ο καθένας έχει την δική του!

      Fanis Papadopoulos
      εγω τους γνωρισα στην θεσ/κη το δισκαδικο ηταν στην παυλου μελα . τοτε ο νικος ειχε και μια στηλη στον ταχυδρομο

      Vagelis Papageorgiou
      Ο Στέλιο Ελληνιάδη Φώντα είναι από τους λίγους φερέγγυους δημοσιογράφους, γνώστης της μουσικής σκηνής, πολυσχιδής και ευαίσθητος με κοινωνικές ομάδες όπως οι πρόσφυγες και οι έλληνες της διασποράς που δεν φοβάται να εκφράσει την πάντα εμπεριστατωμένη του άποψη. Από τους λίγους που οι πράξεις ακολουθούσαν τα λόγια και τις σκέψεις του, γι' αυτό έχαιρε της εκτίμησης συνεργατών και καλλιτεχνών όπως π.χ. ο Άκης Πάνου τον οποίο στήριξε και αγωνίστηκε ανιδιοτελώς όσο βρισκόταν στη φυλακή.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Γιατί μου τα λες εμένα αυτά;

      Pantelis Tsalouchidis
      Με τόσες αλληλοσυγκρουόμενες αφηγήσεις θα αμφιβάλλουμε αν έγινε όντως η συναυλία.

      Nikos Xanthakos
      Άσχετο, αλλά οι Pholas Dactylus ήταν απο το Bergamo

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Δεν ξέρω από πού ήταν. Θέλει ψάξιμο. Ιταλοί ήταν πάντως.

      Kostas Mouk
      Έχω δει πλάνο σε clip την Mariska στον Παρθενώνα, αλλά έπαιξαν κιόλας οι Shocking Blue εδώ? Really shocking!!

      Maria Schoina
      Εντωμεταξυ σαν παιδί του 80 αναρωτιέμαι τι είναι χειρότερο, να σε διαφημίζει ο Μαστοράκη ή να σε απαγορεύει Χότζα; Κωλοκατασταση

      Kosmas Vassiliou
      Πριν το 80 είχαν έρθει και οι ανατολικογερμανοί City στη Θεσσαλονίκη, με χαμό και επεισόδια.

      Thodoros Papadopoulos
      Την φωτο απο που?

      Costas Arvanitis
      To ωραίο είναι, που ο Μαστοράκης παραδέχτηκε ότι τα επεισόδια τα έκανε η αστυνομία λόγω κομμουνισμού και όχι λόγω "ροκ" (όρος που δεν υπήρχε τότε, όπως χρησιμοποιείται σήμερα).

      George Ioakeimidis
      Μας προέκυψαν και κομουνιστές οι Στόουνς!

      Vassilis Konstandopoulos
      "κανείς δεν θα μας θυμάται όταν θα είμαστε πια νεκροί".

      Vassilis Konstandopoulos
      Γιατί να μην μας θυμούνται; Οι πάντες θα μας θυμούνται. Είμαστε καλά παιδιά και ο κόσμος μας αγαπάει.

      Διαγραφή
  8. Αν θυμάσαι το 1ο LP των Socrates στο είχα δώσει με ανταλλαγή το freak out του Zappa (χωρίς χρήματα εννοείται) και την επανέκδοση με εκείνο το άσπρο γύρω-γύρω που κάποιος με μαρκαδόρο το είχε κάνει κόκκινο. Κότσο μ' έπιασες !!! χα χα χα
    Πολλούς χαιρετισμούς από Πάτρα
    (Long time no see)
    Νίκος Αλιβιζάτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Νίκο μου.
      Δεν το θυμάμαι καθόλου! Είχα εγώ το Freak Out και στο έδωσα; Πολύ περίεργο αυτό!
      Μήπως μου είχες δώσει και το δεύτερο Socrates; Και με τι ανταλλάγματα;
      Θυμάμαι πως τις επανεκδόσεις που είχαν βγει τότε (1991) εγώ τις πούλησα στο ebay πολύ αργότερα. Και πως ποτέ δεν θυμάμαι να είχα επανέκδοση με χρωματισμένο το "άσπρο" γύρω-γύρω. Σ' αυτό είμαι 100% σίγουρος, γιατί έχω κρατήσει αρχείο από το ebay και μπορώ να βρω και την ημερομηνία που τα πούλησα. Περίπου το 2005 ήταν, όταν είχαν βγει οι επανεκδόσεις της Anazitisi. Μέχρι τότε τις κρατούσα.
      Έχουμε πολύ καιρό να τα πούμε, όντως. Εύχομαι να είσαι καλά.

      Τους δίσκους πάντως τους έχω ακόμα.
      Το πρώτο ήταν σε καλή κατάσταση (VG), ενώ το δεύτερο σε μέτρια (G). Για τα ορίτζιναλ λέμε.

      Διαγραφή
  9. Μήπως το χρωμάτισα εγώ; Ίσως. Απ΄ όσο θυμάμαι επίσης σου είχα δώσει και τα απέραντα χωράφια. Το freak out σίγουρα. Είχες έρθει σπίτι μου αν θυμάσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, θυμάμαι πως είχα έρθει στο σπίτι σου.
      Το «Απέραντα Χωράφια» δεν το θυμόμουνα, αλλά έχεις δίκιο. Ήταν κι αυτό. Μάλιστα, δεν θυμόμουν καν αν το έχω ακόμη, αλλά το έχω κι αυτό τελικά – πήγα και το τσέκαρα τώρα.
      Τι σου είχα δώσει για όλα αυτά (για τα δύο πρώτα των Socrates και για τον Τουρνά), ούτε που θυμάμαι... Ούτε Zappa θυμάμαι, ούτε τίποτα’ άλλο...

      Διαγραφή
  10. Μόνο το 1ο των socrates και τα χωράφια σου έδωσα και εσύ το freak out το οποίο το έχω ακόμα. Αυτά. Όταν ανοίξουν ...τα σύνορα και έρθεις καμιά φορά Πάτρα και εχεις ακόμα περιέργεια, τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μνημειώδες το θάψιμο του Ζήλου στους Βαβουρα οταν άνοιξαν στο άσχετο όοο αφορά το στυλ μουσικής τους Sector 27 το 1980. Αυτό όπως και η κόντρα Μανίκα με το Χρονά με προσωπικές μπηχτές ήταν ότι πιο διασκεδαστικό στην ύλη ενός σημαντικού αλλά πολύ σοβαρού περιοδικού όπως ήταν ο Ήχος τότε.
    Πάντως οι Βαβούρα ήταν καλό 70ς χαρντ ροκ.
    Θρυλική η κραυγή του Τζόνυ ΔΡΟΛΛΑΑΠΘΘ

    ΑπάντησηΔιαγραφή