Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 548

10/11/2023
Το νέο YELLOW BOX, τεύχος #22, Οκτώβριος-Νοέμβριος 2023, στα περίπτερα...

9/11/2023
Popera Cosmic: Les Esclaves [FR. CBS, 1969]

9/11/2023
Σπάσανε τα κοντέρ! Τα έδωσαν όλα!
Να μάθουμε αν είχαν αύξηση και τα ρεστοράν και ντελίβερι με κινέζικο αυτές τις μέρες...

9/11/2023
>>Ως προς τη δήλωση μου υπάρχουν αντιδράσεις από δύο κατηγορίες ανθρώπων. Όσον αφορά ανθρώπους που έχουν θύματα σε αυτή την τραγωδία, σε αυτούς τους ζητώ συγγνώμη, γιατί αυτοί μπορεί να έχουν υπερβολική και λογική ευαισθησία και ο,τιδήποτε αφορά το θέμα τους αγγίζει πάρα πολύ έντονα. Και σε αυτούς δεν μπορώ παρά να εκφράσω για άλλη μια φορά τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια<<
Προσπαθεί να μπαλώσει ο ανεκδιήγητος, τις χθεσινές αδιανόητες δηλώσεις του για το δυστύχημα των Τεμπών, αλλά πάντα σε ό,τι και να πει, θα εμφιλοχωρεί η αθλιότητα και η μ@λακία.
Δεν υπάρχει «υπερβολική ευαισθησία» ρε καραγκιόζη σε κάποιον που χάνει το παιδί του (και μάλιστα τόσο άδικα και με τον πιο απάνθρωπο τρόπο). Υπάρχει μόνο η πιο μεγάλη τραγωδία, που μπορεί να σου επιφυλάξει η ζωή.
«Υπερβολική ευαισθησία» μπορεί να δείχνει κάποιος που βλέπει ένα κακοκλαδεμένο δέντρο στο πεζοδρόμιο, και το κάνει θέμα στα μίντια, όχι εκείνος που του σκοτώνουν το παιδί με αυτό τον σκαιό τρόπο.

8/11/2023
Τους θεωρούν, ακόμη, το συγκρότημα του ενός τραγουδιού. Λίαν υποτιμημένοι. Σ' αυτό το άλλο νούμερο ένα τους, από το 1971, εμένα μου φέρνουν σε... πανκ και σε Motörhead. Σίγουρα τέτοια κομμάτια είχαν επηρεάσει Sex Pistols, Lemmy και λοιπούς... (Άκου στα σχόλια)

7/11/2023
>>Επίθεση Διαμαντοπούλου σε Κασσελάκη: Προσεχώς τίτλοι τέλους – Αποστροφή στους κεντρώους το υβρεολόγιο για τον Σημίτη<<
>>Ρατσιστική δήλωση Διαμαντοπούλου: «Να μην γίνει δια της βίας η Ευρώπη σκουρόχρωμη»<<
Το άτομο παραληρεί. Έχει χάσει πλέον τον μπούσουλα. Πρόκειται περί αξιολύπητης.
Μεγάλη η μαγκιά του Κάσσελ, που έφτυσε τη σημιτική σφηκοφωλιά. Αν είναι δυνατόν ένας νέος άνθρωπος να επωμιστεί έστω και ίχνος από το άλγος που εναπόθεσε στη χώρα μια άθλια κυβέρνηση, που είδε κορυφαίους υπουργούς της να οδηγούνται στις φυλακές.

7/11/2023
Αυτοπροσδιοριζόταν ως Έλληνας, ήταν σλαβόφωνος μακεδόνας και σώθηκε γιατί τον πήραν πιτσιρίκι οι αντάρτες, στον Εμφύλιο, και τον έστειλαν στο «παραπέτασμα». Πατρίδα, που να τον αγαπάει και να νοιάζεται γι’ αυτόν, γνώρισε στην Ουγγαρία. Εκεί έμαθε ποδόσφαιρο – στην Τσέπελ. Όταν θα επέστρεφε στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό, στα μέσα του ’60, θα ερχόταν ως Μίκλος Γιούτσωφ. Πέρασε πολύ δύσκολα στην αρχή, μέχρι να τον αποδεχθούν ως έναν αθληταρά, αλλά κομμουνιστή – αν και επί της ουσίας ποτέ δεν τον αποδέχτηκαν, όσο πατούσε στα γήπεδα. Πάντα θα υπήρχαν κάποιοι για να του θυμίζουν ότι δεν ήταν «σαν κι εμάς», ότι παρέμενε ο... κόκκινος ινστρούχτορας, που απειλούσε να μαγαρίσει τον αθλητισμό μας.
Σαν ποδοσφαιριστής υπήρξε ασυναγώνιστος. Έπαιζε ελεύθερος επιθετικός-μέσος κυρίως, ενώ υπήρξε και τεράστιος γκολτζής. Το στυλ του θύμιζε εκείνο του Αρδίζογλου, μακριά από την περιοχή, αλλά δεν ήταν χασογκόλης – και το «έμπαινε Γιούτσο», που δονούσε τα γήπεδα, δεν ήταν τυχαίο, καθώς έβγαινε μέσα από την προσωπικότητά του στα ξερά και στο χορτάρι.  
Σήμερα έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Γιούτσος.

7/11/2023
Κυμάτιζε χθες, και με χωρίς συνέπειες...

7/11/2023
Είναι το δεύτερο LP των Χιλιανών Los Jaivas από το 1972, που το έχω σε μια αργεντίνικη έκδοση του 1976 (με άλλο εξώφυλλο και με άλλο τίτλο) και που για χρόνια νόμιζα πως ήταν LP του ’76. To άλμπουμ αυτό (όπως και διάφορα άλλα παρεμφερή) το είχα αγοράσει από τον Μάκη τον Βενιέρη στα τέλη των 90s, γύρω στα τρία χιλιάρικα (δραχμές), δηλαδή «τζάμπα», γιατί δεν το έπαιρνε κανείς. Πρόκειται απλώς για αριστούργημα (ακούστε στα σχόλια ένα κομμάτι).
Θυμήθηκα τους Los Jaivas, γιατί ακούω τώρα ένα καινούριο improv-folk CD από Αμερική, στο οποίο συμμετέχουν άτομα που έπαιζαν παλιά στα χιλιανά συγκροτήματα (και στους Los Jaivas).

6/11/2023
Intercommunal Free Dance Music Orchestra: Vol. 2 (1974)
Adolphe Winkler
μαράκες, Guem κρουστά [ταμ-ταμ], François Tusques πιάνο, Jo Maka (από Γουινέα) σοπράνο σαξόφωνο...

6/11/2023
Σκάνδαλο χρηματιστηρίου, golden boys, νέα τζάκια, τσοχατζομαντέληδες, καταλήστευση ασφαλιστικών ταμείων, δημόσια έργα, πάρτυ ολυμπιάδας, παπαντωνίου, ψεύτικα στατιστικά, εξοπλιστικά, μαύρα ταμεία Siemens, στρατηγοί τσουκάτοι, κωστοπουλική γλίτσα και λαϊκοπόπ.
Όσα και να θυμηθείς πάντα κάτι θα λείπει...

6/11/2023
Υπάρχει ένα ωραίο βίντεο στο YouTube με τον Φιντέλ Κάστρο να υπερασπίζεται την Παλαιστίνη (σε κάποια ομιλία του στον ΟΗΕ, το 1979) και από κάτω πέφτουν τα σχετικά σχόλια. Πολύ γέλιο!
>>Ο Ανθρωπος που πηγε πισω πενηντα χρονια την Κουβα. Πριν πειτε κατι, εχω ανθρωπο που δουλευε ολη η οικογενεια στα ζαχαροκαλαμα για δυο χρονια για να παρουν ενα ψυγειο<<
>>Μήπως λόγω των κυρώσεων των Αμερικανών;;<<
>>Εγώ δουλευω 25 χρόνια στο Ελλαδιστάν και ψυγείο δεν μπορώ να παρω... Μετά βίας βαζω βενζίνη στο αμάξι για να παω στην δουλειά...<<
>>Να πας στο Κωτσοβολο που βαζει δοσεις φιλε...<<
>>Γιατί τις δόσεις με τι τις πληρωνεις? Με κλανιες? Ή μήπως τις πληρωνει ο Μητσοτάκης?<<
>>το πηραν τελικα το ψυγείο? και αν ναι τι μαρκα? εγω ψαχνω στο market place μηπως χαριζεται κανενα... καταλαβες ορθιο τιποτΑΑΑΑΑΑΑΑ???<<

Ο απλός κόσμος, όταν έχει οίστρο, δίνει φοβερούς διαλόγους. Οι σεναριογράφοι να παίρνουν μαθήματα...

6/11/2023
Αν γίνονταν οι εκλογές τον Μάιο του ’67 και τις κέρδιζαν (δηλαδή σίγουρα θα τις κέρδιζαν) η Ένωση Κέντρου με την ΕΔΑ (ως γνωστόν τους πρόλαβαν, ένα μήνα νωρίτερα, οι Αμερικάνοι), ο Θεοδωράκης θα έγραφε τραγούδια σαν του Φοίβου Δεληβοριά, ο Παναθηναϊκός θα αποκλειόταν στον πρώτο γύρο από την Ζενές Ες, βλέποντας το Γουέμπλεϋ με το τηλεσκόπιο, κοκακόλα θα πίναμε επί Σημίτη («Θέλω να ευχαριστήσω την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών...») και θα είχαν γεμίσει τα ξερονήσια με ροκάδες…
[σκεφτείτε τα όλα]

4/11/2023
4 Noεμβρίου του 1961, πριν από 62 χρόνια, καλοθύμητη μέρα –Σάββατο ήταν και τότε–, ξεκινούσε ο Στέλιος στην Τριάνα του Χειλά, απέναντι από τον Άγιο Σώστη.
Βετεράνος στα 30 του; Ούτε τους ποδοσφαιριστές, που σταματούσαν τότε την μπάλα γύρω σ’ αυτή την ηλικία, γιατί τους τσάκιζαν τα πόδια, δεν τους έλεγαν βετεράνους...
Για καλό φυσικά θα το είχανε γράψει. Μπορεί και να είχε άλλο νόημα η λέξη εκείνη την εποχή...
[και Λεμονόπουλος με Ζαφειρίου στα μπουζούκια!]

16 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb στο ποστ "4 Noεμβρίου του 1961, πριν από 62 χρόνια, καλοθύμητη μέρα –Σάββατο ήταν και τότε–, ξεκινούσε ο Στέλιος στην Τριάνα"...

    Nikos Kouteris
    Από την βελούδινη φωνή του Πάνου Ιατρού έχουμε τίποτα Φώντα ? μου αρέσει πολύ η περιγραφή

    Φώντας Τρούσας
    Λίγα προσωπικά πρέπει να είχε αυτός

    Γιάννης Μάρκος
    Πάνος Ιατρού, μουσικός, φίλος και κουμπάρος της Μαρινέλλας και του Καζαντζίδη, σχεδόν μόνιμο μέλος της ορχήστρας του Στέλιου, και στέλεχος στη Minos. Έχει γράψει και τραγούδια που ερμήνευσε ο Καζαντζίδης η Μαυράκη κ.α. Από τραγούδια τον βρίσκουμε σε δεύτερες φωνές, και σε σκηνές από ελληνικές ταινίες ως μέλος ορχήστρας. Καταγόταν από την Καλλιράχη της Θάσου, και μάλιστα είχε φέρει κάποτε και τον κουμπάρο του στο νησί. Ανοιχτή εγκυκλοπαίδεια για το ελληνικό τραγούδι, πέθανε στη Θάσο πριν λίγα χρόνια. Καλός άνθρωπος.

    Σπυρίδων Παπαδημητρίου
    Οποιος προλαβε τον κυριο ειδε.

    Γεώργιος Ζγούρας
    * Το '61 κατέβηκε ο Ζαφειρίου με το τρίχορδο του στο " Άθενς μπάι νάιτ " - (τελειώνοντας την θητεία του και μετά από το κάλεσμα ενός εκ τών 2 μεγαθήριων) και πιθανότατα να έκανε " σεφτέ " σε αυτό το μαγαζί!
    ** Επίσης, στο σχήμα βλέπουμε και την έτερη εκπληκτική σεγοντιάρα, την ΕλευθεΡία, λίγο πριν το " δέσιμο " με τον Πάνο! - (νομίζω από το '62 ξεκίνησαν τίς κοινές εμφανίσεις)

    Michalis Papadakis
    Πάνος Ιατρού, μπασίστας.
    Λέγοντας "βετεράνος" εννοούσαν τον "έμπειρο" τον "δοκιμασμένο" που έχει "περάσει τις δοκιμασίες και τις εξετάσεις του" από κοινό και συνάφι.
    Εάν ήθελαν να δώσουν τη χροιά της "απόσυρσης" πιθανόν να τον βάφτιζαν "παλάιμαχο"

    Γιώργος Σκιάς
    Καταπληκτικά μπουζούκια, όντως.

    Γιάννης Τσουκαλάς
    Σοκ Δεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια από το fb στο ποστ "Αν γίνονταν οι εκλογές τον Μάιο του ’67 και τις κέρδιζαν (δηλαδή σίγουρα θα τις κέρδιζαν) η Ένωση Κέντρου με την ΕΔΑ"...

    Adrianos Nonis
    ..μια χαρα δηλαδη!

    Φώντας Τρούσας
    Ε ναι...

    Dimosthenis Mavrochis
    Αυτό με την Πανάθα ΔΕΝ ισχύει

    Φώντας Τρούσας
    Μα και την ανύπαρκτη Ζενές Ες με το ζόρι την απέκλεισε, αντί να της ρίξει ένα 7-0...

    Fanis Papadopoulos
    φωντα τον Dimosthenis να τον ακους και να τον συμβουλεύεσαι για στοίχημα .

    Dimosthenis Mavrochis
    Πρέπει να χάνεις λάδια μετά την 4άρα από τον Μ(ΠΑΟΚ) και τον προηγούμενο "πανωλεθρίαμβο" με ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ

    Kwstas Agas
    Πάντως το νησάκι καταγωγής μου η Σίκινος δεν υπήρχε καμία περίπτωση να γεμίσει με ροκάδες (όπως άλλωστε ποτέ δεν γέμισε ούτε με ροκάδες, ούτε με χίππις, ούτε με γυμνιστές ή παρόμοιες φυλές)!! Γιατί??? Μα ... Επειδή ακριβώς ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΠΑΡΑΛΊΕΣ, μόνο κάτι βραχώδεις ακτές με με κοτρωνια!! Κι οι ροκάδες, αν και.... rock, δεν προτιμούν τα βράχια, αλλά τη θέλουν την αμμουδιά τους (και μάλιστα όσο το δυνατόν μεγαλύτερης έκτασης) για να απλωθούν. Όσο για εξόριστους.... Η Σίκινος πάντα τόπος εξορίας ήταν, πολλώ δε μάλλον επί επταετίας... Ο πιο γνωστός που έζησε εκεί ως εξόριστος σε αυτά τα πέτρινα χρόνια ήταν ο αείμνηστος Λεωνίδας Αυδής, που υπήρξε και υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών!!! Και μάλιστα οπότε έδινε συνεντεύξεις, αντί να ρίχνει μομφές σε όσους τον εξόρισαν στη Σίκινο (που θα είχε κάθε δίκιο), απαντούσε με την πραότητα και τη γλυκύτητα που τον διέκριναν: "πόσο καλό μου έκαναν τα χρόνια που έζησα στη Σίκινο, εκεί έμαθα να αγαπώ περισσότερο και τους ανθρώπους και τα ζώα" .....

    Costas Papaoikonomou
    Τώρα το πως ο Θεοδωράκης από το Άξιον Εστί θα πήγαινε ξαφνικά στο Σκύλο στο Κολωνάκι μου προκαλεί τουλάχιστο απορία. Λιγο να προσέχουμε τι γράφουμε παρακαλώ. Έλεος.
    Ωραία τα χαμογελάκι. Μου έχετε ξαναπατήσει και για την άλλη ιεροσυλία τη σύγκριση της μοναδικής και τεράστιας Ευτυχίας Παπαγιαννοπουλου με τον Μάνεση. Επειδή τα γράφετε εσεις δεν σημαίνει ότι είναι πάντα σωστά, ούτε ότι είναι όλα ακριβή. Δυστυχώς κι άλλοι ακούνε μουσική και άλλοι διαβάζουν κλπ κλπ. Αλλά, είναι ποιος γράφει και όχι τι γράφει. Ένας από τους πολλούς λόγους που δεν δημοσιεύω τίποτα. Αλλά κάπου Έλεος. Πραγματικά.

    Φώντας Τρούσας
    Βάλε λίγο χιούμορ στη ζωή σου, και μην τα παίρνεις όλα στα σοβαρά, ούτε τοις μετρητοίς. Και βασικά μην αρπάζεσαι και μην φορτώνεις. Δεν κάνει καλό στις ηλικίες μας. Άμα σε ανάβουν αυτά που γράφω προστάτευσε τον εαυτό σου και μην έρχεσαι εδώ να διαβάζεις και να σχολιάζεις.

    Costas Papaoikonomou
    κάποιος πρέπει και να σχολιάζει όμως. Χωρίς αντιπολίτευση δημοκρατία δεν υφίσταται.

    Φώντας Τρούσας
    Εγώ δεν έχω πρόβλημα. Δεν έχω πίεση.

    Mixalis Nickolaidis
    Είσαι μπροστά !!!!! Αλλο το δένδρο άλλο το δάσος .

    Makis Kontizas
    Πάντα γελάσαμε με αυτό που λέγανε ότι είχε μείνει πίσω η Ελλάδα στα ρεύματα .Και μετά βγήκαν μπρος με τον Κωστοπουλισμο σαν να μην υπήρχε τίποτα πριν.Οτι δεν την είχε κάνει για Παρίσι ήταν πασέ.

    Φώντας Τρούσας
    Πολύ σωστό.

    Kwstas Agas
    , η ΑΕΚ τουλάχιστον θα το σήκωνε το ευρωπαϊκό τρόπαιο στο μπάσκετ????

    Φώντας Τρούσας
    Μπααα... Για τίποτα δεν κάναμε απ' αυτά... Ήμασταν πολύ πίσω. Εντελώς ανυπόληπτοι,. Χωρίς 70 χιλιάδες κόσμο στο Καλλιμάρμαρο δεν υπήρχε περίπτωση να κερδίσει στον τελικό.

    Mixalis Nickolaidis
    βάλε και 50 φωτογράφους που σε κάθε ελεύθερη βολή της Σλάβιας ανάβανε 50 φλας . Ενας από αυτούς και ο πατέρας μου . Μέσα ήμουνα στον αγωνιστικό χώρο . Αξέχαστη στιγμή !!!!!

    Indie Side
    Ίσως δεν είχαμε ολυμπιακή, να μην είχε γίνει η διάσπαση του ΚΚΕ, το προπονητηριο του Ρέντη θα ήταν ακόμη δημόσια γη, η Σλαβια θα είχε πάρει το Κυπελλούχων στο μπάσκετ το 68 και ο Χατζιδάκις δεν θα έγραφε ποτέ τραγούδι για την Eueovision

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nickos Ventouras
      Τα τραγούδια που γράφω σπάνια έχουν ρεφραίν
      Δε καίω το σουτιέν, ούτε ζω στο Λένινγκραντ
      Μένω στην Επιφανούς κι αγαπάω μια Μυρτώ
      Η ζωή μόνο έτσι είν' ωραία

      Spyros Marmarinos
      .......εαν οπωs λετε η ΕΚ κερδιζε τιs εκλογεs κτλ.... αραγε ο Χ Κλυν θα εβγαζε το ΔΟΞΑΣΤΕ ΜΕ....??? κι αν το εβγαζε ποιοι θα ηταν οι ΝΤΑΛΤΟΝ....?????????

      Φώντας Τρούσας
      Καλά από Ντάλτον γεμάτος ο τόπος...

      Nikolaos Kotsovos
      Αν γινοταν αυτό στις εκλογές, δεν θα γνωρίζαμε ποτέ τον Σημίτη ,δεν θα γινόταν μάλλον η διάσπαση του ΚΚΕ ,κι ο Μαρκεζίνης δεν θα ήταν Πρθ της δικτακτοριας.Παλατι θα είχαμε;..χοχοχοχο να δω τον Γκροζο χειροφιλημα στην Φρειδερίκη

      Φώντας Τρούσας
      Το ΚΚΕ θα διασπαζόταν λόγω Πράγας, ο Αντρέας κάποια στιγμή θα κυβερνούσε, δεν κρατιόταν, ήταν αποφασισμένος, το θέμα είναι αν θα επέστρεφε ο Καραμαλής από το Παρίσι και αν θα έπεφτε η βασιλεία και υπό ποιες συνθήκες. Μάλλον θα τους έδιωχνε ο Αντρέας, αν συνέχιζαν να παρεμβαίνουν στα πράγματα με το έτσι θέλω. Σίγουρα το πολιτειακό θα έπαιζε πολύ πάντως.

      Nikolaos Kotsovos
      ισχύει ,νομίζω ότι δεν θα ερχόταν ο Καραμανλής όσο υπήρχε η ανάμειξη του Παλατιού στα πολιτικά δρώμενα ,επίσης τίθεται κι ένα ερώτημα χιουμοριστικό ο Κων)νος Μητσοτάκης θα α ήταν υπό τον Ανδρέα;

      Φώντας Τρούσας
      Δεν υπήρχε περίπτωση. Θα έκανε κόμμα δικό του και θα πλαγιοκοπούσε κέντρο και ΕΡΕ, δεν θα καθόταν πάντως με σταυρωμένα χέρια.

      Nikolaos Kotsovos
      κάπως έτσι;

      Φώντας Τρούσας
      Πιο "μπαμπάς του", από τον μπαμπά του.

      Kostas Drosopoulos
      Η διάσπαση ΚΚΕ δεν έχει καμία σχέση με Άνοιξη τής Πράγας.

      Φώντας Τρούσας
      Είπα εγώ ότι έχει σχέση? Λέω πως αν δεν διασπαζόταν το Φλεβάρη του '68 θα διασπαζόταν τον Αύγουστο λόγω Πράγας. Να καταλαβαινόμαστε...

      George Ioakeimidis
      Και η συναυλία των Στόουνς δεν θα διεκόπτετο....

      Φώντας Τρούσας
      H αποστασία τη διέκοψε όχι η χούντα...

      George Ioakeimidis
      Δε λες καλύτερα το μπασκιναριό , που ενοχλήθηκε απ τα γαρύφαλλα που πέταξε στο κοινό ο Τζάγκερ?

      Kostas Drosopoulos
      Θα είχαμε κυβέρνηση Παπανδρέου - Κανελλοπουλου.
      Μην μιλάμε όταν δεν ξέρουμε τα στοιχειώδη τής ελληνικής ιστορίας.
      Υπάρχουν και οι ιστορικοί.

      Φώντας Τρούσας
      Ρε μεγάλε πήγαινε για αυτοδυναμία ο Γέρος (φάνηκε αυτό από τον κόσμο που βγήκε στους δρόμους ένα χρόνο μετά, στην κηδεία του) και για αξιωματική αντιπολίτευση όδευε η ΕΔΑ, δεν είπα ότι θα συνεργάζονταν - και δεν μ' αρέσει καθόλου το ύφος του υποτιμητικού σχολίου. Η δεξιά κατέρεε μετά τα εγκλήματα του παλατιού και της αποστασίας, γι' αυτό και επενέβησαν οι χουντικοί (ΣΙΑ κ.λπ.), ώστε να μη γίνουν εκλογές.

      Φώντας Τρούσας
      Και δεν υπήρχε ουδεμία περίπτωση να συγκυβερνήσουν EK-EΡΕ. Αυτό είναι το τελείως ανιστόρητο.

      Ferris Costas
      Η σύγκρουση ήταν ανάμεσα σε Αγγλία (Γ. Παπανδρέου - Παλάτι) και ΗΠΑ (Α. Παπανδρέου = Αντιβασιλικοί). Εξ ου και Κυπριακό.

      Kostas Giannakis
      το τελευταίο είναι το μόνο σίγουρο

      Διαγραφή
  3. Σχόλιο από το fb στο ποστ "Υπάρχει ένα ωραίο βίντεο στο YouTube με τον Φιντέλ Κάστρο να υπερασπίζεται την Παλαιστίνη"...

    Γεώργιος Ζγούρας
    * Στα ευφάνταστα σχόλια μακράν είμαστε οι καλύτεροι τού...σύμπαντος! - (γνωστού κι αγνώστου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχόλια από το fb στο ποστ "Σκάνδαλο χρηματιστηρίου, golden boys, νέα τζάκια, τσοχατζομαντέληδες"...

    Στέλιος Σαλβαδόρ
    Ακρίβεια Φώντα χαχα

    Dimitris Moutsios
    Δεν ξέρω πως κατάφερε αυτή η πολιτική λερα, αλλά έφυγε αθόρυβα ενώ έκανε ίσως τη μεγαλύτερη ζημεια στην μεταπολίτευση..

    Elias Amoiridis
    Θα λείπει η πχοιότητα(!), ο κινηματ-ό-γραφος, ο Οτσαλάν, το "μακέτο" και το "ευχαριστώ" της ντροπής, αλλά όμοιος ομοίω αεί πελάζει κι οι κοπριές θα είναι πάντα δίπλα-δίπλα με τα λάχανα(...)

    Stathis Nikokavouras
    Θα μπορουσες να γραφεις ολη νυχτα

    Kostas Karabetsos
    ολη η συμμορια...μια αγκαλια...και μεις οι ψωριαρηδες.χωρια....

    Δημήτρης Σχοινοπλοκάκης
    Με όλα αυτά....
    Και άλλα τόσα που μπορούμε να βρούμε...
    Έτσι πρέπει!
    Αλλοίμονο....
    Για αυτό πάμε κατά διαόλου ...
    Ένας Κώστας Σημίτης κι ένας Κώστας Καραμανλής...
    Στο απυρόβλητο...
    Καμμία ευθύνη για όσα συνέβησαν και το πλοίο Ελλάς βούλιαξε!

    Anastassios Anastassiou
    Εκσυγχρονιστικα χουβαρντοπαιδα...

    Βασίλης Βασιλειάδης
    Πώς γίνεται όλοι γύρω σου να είναι λαμόγια κι εσύ που είσαι επικεφαλής τους να είσαι τίμιος;

    Νίκος Καποδίστριας
    κροτίδες τις λέγανε

    τζιμης ευθυμιου
    Σωστα ολα. Με τους επόμενους ομως τι; Ολοι λαδι; (Σιγά μην απαντησεις...)

    Φώντας Τρούσας
    Τι ν' απαντήσω? Μόνο εσύ καταλαβαίνεις τι ρωτάς. Και αν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχόλιο από το fb στο ποστ "Intercommunal Free Dance Music Orchestra: Vol. 2 (1974)"...

    Φώντας Τρούσας
    https://www.youtube.com/watch?v=UbGmF28mTA4
    Intercommunal Free Dance Music Orchestra - 02 En souvenir de Kante Facelli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχόλια από το fb στο ποστ για τους Los Jaivas...

    Φώντας Τρούσας
    https://www.youtube.com/watch?v=DAb8v5d5z8A
    Todos Juntos (Remasterizado 2020)

    Spyros Diastimikos
    Το εξώφυλλο της αυθεντικής πρώτης έκδοσης έχει ένα ανοιχτό παράθυρο και κάτι πουλια και λέγεται Los Jaivas. Το είχα μπερδέψει στα μέσα των 90s με το πολύ σπάνιο πρώτο τους, που επανέκδοσε αργότερα η Shadocks και λέγονταν Los Jaivas και αυτό. Νόμιζα πως πρόκειται για τον ίδιο δίσκο. Δεν υπήρχε επαρκής πληροφόρηση τότε για τα πρώτα albums τέτοιων συγκροτημάτων. Οι Χιλιάνοι βέβαια για να τα ξεχωρίζουν, έλεγαν το πρώτο El Volantin και το δεύτερο Todos Juntos.

    Φώντας Τρούσας
    Έχω κάμποσα απ' αυτούς γιατί είναι αγαπημένη μου μπάντα. Στα 90s τα έβρισκες πολύ φθηνά, μετά ανέβηκαν. Και το πρώτο το έχω χιλιάνικο CD, πολύ πριν το βγάλει η Shadoks. Καλό, αλλά όχι το καλύτερό τους. Μέχρι και στα 80s βγάζανε δισκάρες. Τους ήξερα από τα έιτις, γιατί είχε γράψει η Μουσική, αλλά τότε δεν έβρισκες εύκολα δίσκους τους, παρότι διάφορα δικά τους είχαν βγει στη Γαλλία. Κανα-δύο εξάλλου τα έχω γαλλικά.

    Spyros Diastimikos
    Ναι, όλη τη 10ετία του 70 είχαν δισκάρες. Εμένα το αγαπημένο μου είναι το Alturas De Macchu Picchu από το 1981, ίσως γιατί είναι και το πρώτο που αγόρασα σε φυσική μορφή από αυτούς.

    Φώντας Τρούσας
    Το πρώτο που είχα αγοράσει ήταν το Canción Del Sur, αργεντίνικο κι αυτό, που είναι φοβερό. Και μάλλον το καλύτερό τους, Δεν μπορώ να θυμηθώ από που το είχα αγοράσει όμως. Πιθανώς από τον Μάκη, αλλά μπορεί και όχι. Και το Alturas De Macchu Picchu είναι πολύ καλό. Αυτό το έβρισκες τελείως τζάμπα γαλλικό. Τώρα βλέπω ότι κάνει 80 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σχόλιο από το fb στο ποστ "Κυμάτιζε χθες, και με χωρίς συνέπειες..."...

    Nikitas Kakavas
    Mεγσλαιο κεφάλαιο ο Σημίτης. Ακόμη πληρώνουμε τους τοκους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σχόλια από το fb στο ποστ για τον Νίκο Γιούτσο...

    Nikos Athanassiu
    Ωραία τα λες ρε παιχταρα Φώντα!

    Maria Andronikou
    Πολύ ενδιαφέρον -ακόμη και για 'μένα που δεν έχω καμία σχέση με το ποδόσφαιρο!

    Giorgos Kontogiannis
    "Ερυθροί προπονηταί" Μάρτον Μπούκοβι - Φέρεντς Πουσκας. Καλό ταξίδι Νίκο Γιούτσο (1942-2023)

    Vassilis Serafimakis
    ο Πούσκας δεν υπήρξε ούτε ερυθρός ούτε ερυθρόλευκος.

    Σπύρος Καραγεωργης
    ΟΛΕΓΚ ΜΠΛΑΧΙΝ

    Savakis Petrou
    Ό Πούσκας ήταν αντικομμουνιστής πού διώχθηκε από τήν Ουγγαρία επί Σοβιετικής Ένωσης

    Stathis Nikokavouras
    Αν δεν κανω λαθος , ο πρωτος ελληνας που βγηκε και επαιξε εκτος ελλαδος στο βελγιο.οσο για το τσαπελ που λες , απο το 1750 κοζανιτες και γιαννιωτες το ειχαν κανει εδρα και εστησαν τις επιχειρησεις τους καταπληκτικο το ντοκ του χιστορυ στον οτε που δειχνει πως εγιναν αποδεχτοι στην ουγγαρια και αυστροουγγαρια αργοτερα ,εφτιαξαν την αγορα ,εκκλησια και μεχρι τα μεσα του 1800 ειχαν 24 ελληνικα σχολεια.ακμαζουσα ελληνικη κοινοτητα με βιβλιοθηκες και ενας απο αυτους ο σινας που ειχε ατελειωτη περιουσια.αυτος εφτιαξε την πρωτη γεφυρα που ενωσε βουδα και πεστη,το πρωτο πανεπιστημιο,οπερα,κοινοβουλιο ολα με δικες του δωρεες.οι ατελειωτοι πολεμοι στην ελλαδα εκαναν τους εκει ελληνες να χασουν το στοιχειο ,και αποτελεσμα να υπαρχει ενα χωριο ελληνικο κατα ονομα και στην βουδαπεστη σημερα το 2023 η πρεσβεια και 7-8 ελληνες ,αναμεσα τους ο γιος μου και τα δυο εγγονια.αλλου το πηγα με πηγε μαλλον.παιχταρας ο γιουτσος ιδια πατηματα με τον μαρτον εστερχαζυ εταιρο ουγγρο που ηρθε στην αεκ.μεγαλη σχολη ποδοσφαιρου με πουσκας και σια ειχαν ριξει 5 στην γερμανια το 54 οι ουγγροι και στον τελικο τους δηλητηριασαν οι βρωμογερμανοι και δεν μπορουσαν να παιξουν......τι κριμα που τον σίνα τον ξερουμε απο την τραγουδαρα του τουρνα..ο αχιλλεας απ το καιρο.......καπου στην σινα...εκει στην ακαδημιας καθετη.....

    Αποστολος Σινακος
    Στo Βέλγιο έπαιξε ο Σιδέρης. Ρουαγιάλ Αντβέρπ 70/71

    Φώντας Τρούσας
    Για την Ουγγαρία και τους έλληνες κομμουνιστές εκεί τα μάθαμε στα έιτις με αφορμή την ταινία-ντοκιμαντέρ "Καλή Πατρίδα Σύντροφε", που είχε να κάνει με το χωριό Μπελογιάννης. Τότε είχε μαθευτεί όλο το παρασκήνιο.

    Tonia Antoniou
    ο Γιώργος Σιδέρης ήταν ο πρώτος Έλληνας που έπαιξε στην Αντβέρπ του Βελγίου.

    Kyriakos Koutsogiannopoulos
    Μπράβο ρε Φώντα…

    Κωνσταντίνα Κοντάκου
    μπράβο σας!
    Θα τον θυμόμαστε

    Yiotis Samaras
    Θυμάμαι πόσο περήφανοι ήμασταν όλοι οι Έλληνες στην Ουγγαρία όταν ακούγαμε το όνομά του.
    Η πρώτη του ομάδα ήταν ο Όλυμπος στην οποία παίζαν Έλληνες πρόσφυγες, μετά πήγε στην Τσέπελ

    Stathis Nikokavouras
    ζουσες εκει γιωτη?αν ξαναπας βουδαπεστη πηγαινε στο τσεπελ και στο ψηλοτερο σημειο του νησιου ειναι το σπιτι του γιου μου.εχουμε βλεπω κοινους φιλους ακη τουρκογιωργη,πελεληδες,σπανοπουλο λος αντζελες ,τον βασιλη τον αρμενη που εγω τον εβγαλα στον λαο το 1984 επαιζα dj σε μια disco(scouna φωντα τα νιατα μας ) και εξω ειχαμε beach bar.τον εβαλα να παιξει εξω με το αρμονιο ακουμπημενο πανω στο μπαρ.μαζεψαμε ολο τον κοσμο..και μουσικο αυτι φοβερο και διαμαντι παιδι..οι πελεληδες ειναι παλι αυστραλια.παλι ταξιδι.με την γλυκερια γυρισαν τη γη...20 φορες εχω παει ουγγαρια μια λεξη εμαθα..ιγκεν.και ο γιος μου τα ιδια.10 χρονια με την γυναικα του αγγλικα μιλαει.δυσκολη γλωσσα.

    Φώντας Τρούσας
    Ο Γιώτης Σαμαράς Στάθη είναι σημείο αναφοράς για την τζαζ κιθάρα στην Ελλάδα - το λέω εγώ αυτό. Και βεβαία δεν έχει παίξει μόνο τζαζ φυσικά, έχει παίξει με τους πάντες.

    Stathis Nikokavouras
    γνωστη η τζαζ σκηνη στην ουγγαρια..κορυφη σε συγκριση με τα αλλα κρατη περιξ της ρωσσιας.και η ρουμανια για τα γυφτολαικα...και που να ακουσεις τι ακουν οι κροατες που δεν ειναι ανατολικοι.κατι αναμεσα σε βανδη και βρυση...απαπαπα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φώντας Τρούσας
      Τζαζ είχαν όλοι οι ανατολικοί και οι ρουμάνοι και οι κροάτες και οι πάντες. Κορυφαίοι όλων οι Πολωνοί. Να μην αρχίσω να λέω ονόματα. Τα σπουδάζω αυτά 40 χρόνια.

      Stam Ekmek
      φοβερο αρθρο! Μπραβο

      Giorgos Kontogiannis
      • Στάδιο Καραϊσκάκη 5/6/1966 - 89' λεπτό ο Νίκος Γιούτσος έχει σκοράρει εναντίον του Πανσερραϊκού σε ένα επικό ματς, κάνει το 2-1 ακολουθεί η νίκη στα Τρίκαλα (0-5) και νίκη με τον Απόλλων Αθηνών (3-0) και ο Ολυμπιακός κατακτά το Πρωτάθλημα Ελλάδος με προπονητή τον μεγάλο Μάρτον Μπούκοβι.

      Karipidis Alexandros
      φοβερή φωτογραφία. Λες και είναι αναπαράσταση κάποιου μύθου.

      Mike Beles
      Φανταζομαι οι απλοι πολιτες που επεστρεφαν απο εκει τι περναγαν...

      Stathis Androutsakis
      Καλό ταξίδι....

      Nick Galis
      Δυστυχώς έφυγε με τον χειρότερο τρόπο απο την ομάδα, τη χρονιά των 102 γκολ.

      Παναγιωτης Πανταζιδης
      Άσχετο σχόλιο, αλλά μου έσκασε με αφορμή το χωριό Μπελογιάννης που αναφέρεται στο ποστ.
      https://youtu.be/4Dp-5eJ4b2A?si=qFWdCKpMlticUYWc
      ΑΕΚ Μπελογιάννη AEK Beloiannisz

      Elias Zaikos
      Ήταν συντοπίτης (απο τα Κορέστεια) και πάντα έχαιρε μεγάλης εκτίμησης στον τόπο μας. Παικταράς

      Makis Kontizas
      Τότης Φυλακούρης,Νίκος Γιούτσος,Γιώργος Καραισκος με Νταρνανιαν τον Καλκαντέρα.Αααααρε Εθνικααααα - α - αααάρα

      Φώντας Τρούσας
      Εθνικάρας

      Makis Kontizas
      Νονός μου.Με βάφτισε Κουτσάβι από την επόμενη που ο Κωσταντίνου κυνηγαγε τον Συνετόπουλο παρουσία Δέσποινας και Μακαρέζου.Ποτε ξανά με μεγάλη ομάδα και μεγάλο κόμα.

      Vasilis Kounelis
      Petros Kokkalis•
      Ο Νίκος ήταν ο πρώτος παίκτης του Ολυμπιακού που γνώρισα. Ερχόταν συχνά σπίτι κι έφερνε λουλούδια η γλυκά στη γιαγιά μου που την είχε δασκάλα στην Ουγγαρία. Ίσως για αυτό μου έκανε μικρό στο Καραϊσκάκη μεγαλύτερη εντύπωση το έμπαινε Γιούτσο από το στη πάντα στη πάντα μπαίνει ο Λοσάντα.
      Ήταν πάντα ένας ζεστός, σεμνός και χαρισματικός άνθρωπος. Έτσι θα τον θυμάται πάντα ένας κόσμος ολόκληρος.
      Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του.

      Vassilis Serafimakis
      "Εμαθε ποδόσφαιρο στην Ουγγαρία" - νομίζω τα λέει όλα.
      Κάποια στιγμή παλιά, συνειδητοποίησα ότι σχεδόν ΟΛΟΙ οι παίκτες εκείνης τής τρομερής Ουγγαρίας γίναν προπονηταράδες. Φοβερό! Δεν έχει ξαναγίνει με άλλη Εθνική αυτό, ούτε με την Ολλανδία τού Κρόϊφ.
      Θυμάμαι πχ προπονήσεις Μπούκοβι στον Ολυμπιακό. Θυμάμαι πχ σκέπαζε τα μάτια τών παικτών, ειδικά επιθετικών, τούς περπατούσε πάνω κάτω αριστερά δεξιά, έπρεπε συνεχώς να λένε σωστά πού ήταν το αντίπαλο τέρμα! (Υπάρχει φωτ. με Μποτίνα.) Οι παίκτες γελάγαν αλλά αυτά ήταν τού δημοτικού στην Ουγγαρία.
      Αντίο, Γιούτσο. (Έμπαινε!)

      Maria Afendra
      Υπέροχο άρθρο

      Εύα Αθανασοπούλου
      Σ' ευχαριστούμε για την ενημέρωση.

      Διαγραφή
  9. Σχόλια από το fb στο ποστ ">>Επίθεση Διαμαντοπούλου σε Κασσελάκη: Προσεχώς τίτλοι τέλους – Αποστροφή στους κεντρώους το υβρεολόγιο για τον Σημίτη<<"...

    Γιώργος Τσέτικας
    Αν φτύσει και τη ΔηΜαριστερά/Συνασπισμό (στη συγκεκριμένη συνιστώσα ανήκε κι ο σχιστομνημονιακιας Κυριάκος Τσίπρας) θα γίνει σίγουρα πρωθυπουργός

    Akis Evenis
    Σε κατάσταση παραληρήματος βρίσκεται από τα 30 της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σχόλια από το fb στο ποστ για τους Mungo Jerry...

    Φώντας Τρούσας
    https://www.youtube.com/watch?v=8mTA8tSkYKo
    Mungo Jerry " Baby Jump "

    Lefteris Aerakis
    Κατι χρονια πριν τα επινε, με κατι φιλαρακια μου, εδω κοντα στο Μοχλος ( Ανατολικη Κρητη) Το εμαθα κατοπιν εορτης! Εδω με καλυτερο ηχο! https://www.youtube.com/watch?v=lsHeBBuU1WY
    MUNGO JERRY - BABY JUMP (1971) - HQ AUDIO VIDEO EDIT (FULL VERSION)

    Labis Vasilatos
    Μου θυμίζει κ T-Rex...

    Kwstas Agas
    .... Είναι τόσες και τόσες οι περιπτώσεις σαν κι αυτούς, όπου ένα και μόνο τραγούδι τους επισκίασε το υπόλοιπο έργο τους, το οποίο ήταν πολύ σπουδαίο και σημαντικό... Οι procol harum φερ'ειπείν, που το ευρύ κοινό τους ξέρει από το whiter side of pale κι όχι από το γεγονός ότι μας παρέδωσαν τον (κατ' εμέ ) αριστουργηματικό δίσκο salty dog... Κάτι παρόμοιο συμβαίνει με τους λατρεμένους μου golden earring και το radar love τους, με το οποίο όλος ο κόσμος τους ξέρει, αγνοώντας ένα σωρό τραγουδάρες στην επί 40βαλε έτη δισκογραφία τους....

    Λεωνίδας Μπακαπώζης
    Rock n roll είναι αυτό που ανέβασες πάντως

    Φώντας Τρούσας
    Σώωπα...
    https://www.youtube.com/watch?v=mrBatz0vaGI
    Motorhead - Johnny B Goode
    https://www.youtube.com/watch?v=WOftEd28Dgc
    Johnny B Goode

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σχόλια από το fb στο ποστ ">>Ως προς τη δήλωση μου υπάρχουν αντιδράσεις από δύο κατηγορίες ανθρώπων. Όσον αφορά ανθρώπους που έχουν θύματα σε αυτή την τραγωδία"...

    Πετρος Μιχελιουδης
    φασιστας ειναι τι περιμενεις να ντραπει να το πει?
    οταν ποσο μετα το ατυχημα ουτε μηνα ξαναβγηκε ο υπευθυνος υπουργος?
    βαρεθηκα τους πεφτοσυννεφακιδες,οι φασιστες δεν κρυβουν τη χαρα τους 2 φορες οταν πονας ακομα καλυτερα να γελασουν περισσοτερο

    Γιώργος Τσέτικας
    Τα ίδια είπε ο μετριοπαθής, φιλελεύθερος κουμουτσακος. Κριθηκαμε στις εκλογές

    Babis Seltsikas
    Το περιβόητο 41% και ένα ακόμη 30% της ελληνικής κοινωνίας (ο πολτός δηλαδή) σκέφτεται κάπως έτσι.

    Mike Beles
    Νοιωθει Βασιλιας.. οι ιθαγενεις τον ψηφιζουν...ολα τα καναλια ειναι στα ποδια του....πιο πολυ εκει παει παρα στο υπουργ

    λουκια σατορι
    Έπρεπε ήδη να βρίσκεται πεταμένος σε κάποιο μπουντρούμι παρέα με την οικογένειά του, τις κατσαρίδες. Και όχι μόνο για τις τελευταίες του δηλώσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σχόλια από το fb στο ποστ "Σπάσανε τα κοντέρ! Τα έδωσαν όλα!"...

    Nikolaos Chrysovalantes Euthanasiou
    Για έναν Ταπερμαν αδειανό για μια κουτσικου

    Nikos Pratsinis
    Χωρίς ελιές από τον τσιφούτη λαδέμπορα, μαζί του θα τις πάρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σχόλιο από το fb στο ποστ για τους Popera Cosmic...

    Φώντας Τρούσας
    https://www.youtube.com/watch?v=gJLZkCYYl5o
    Aurore Cosmic

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εχει καποιος απαντηση γιατι εγινε εκδηλωση προς τιμην του Κωστα Σημιτη?Ο ιδιος ειπε οτι παλευει ακομα και σημερα για το καλο του τοπου..Τι εγινε ρε παιδια,εχασα κατι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή