Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

33 LOVERS ένα καινούριο συγκρότημα από την Αθήνα

Καινούριο σχετικώς σχήμα, που έχει έδρα την Αθήνα, οι 33 Lovers έχουν τώρα ένα πρώτο LP, το Ghost Flower (2023), που κυκλοφορεί από την Inner Ear.
Τριμελείς είναι οι 33 Lovers, αποτελούμενοι από τους Στράτο Κύρη κιθάρες, φωνή (προ δεκαετίας στους Monovine), Βασίλη Νησσόπουλο κιθάρες, μπάσο, πλήκτρα, σύνθια, φωνητικά (από Daphne and the Fuzz, Whereswilder) και Ξενοφώντα Σακελλαρίου πλήκτρα, σύνθια, με τα εννέα τραγούδια του δίσκου τους να ανήκουν όλα στον Κύρη.
Σε γενικές γραμμές θα λέγαμε πως το “
Ghost Flower” είναι ένα ποπ άλμπουμ ή και indie-pop καλύτερα.
Βασικά γνωρίσματά του είναι τα mid-tempo τραγούδια, κάποια εκ των οποίων είναι μπαλάντες, και οι «σεμνές» ενοργανώσεις με τα πλήκτρα και τις κιθάρες σε πρώτο πλάνο – δίχως, όμως, να δημιουργούνται... ασφυκτικές καταστάσεις.
Από πλευράς στίχων, τώρα, θα λέγαμε πως οι 33 Lovers αποδίδουν ερωτικά τραγούδια γενικώς (τι... Lovers θα ήταν εξάλλου), που αφορούν στο ανεκπλήρωτο του έρωτα, τη νοσταλγία για τον έρωτα, το πάθος που προκαλεί ο έρωτας, το πώς επηρεάζει γενικότερα το άτομο ο έρωτας κ.λπ. Άρα το “Ghost Flower” είναι ένα ερωτικό άλμπουμ; Θα μπορούσε να το πεις...
Όλα τα τραγούδια του δίσκου έχουν ενδιαφέρον, πράγμα που σημαίνει πως το “Ghost Flower” κινείται σ’ ένα υψηλό επίπεδο για το στυλ του. Ο δίσκος, περαιτέρω, δεν παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα, ούτε ιδιαίτερες εξάρσεις. Βασικά η «γραμμή» του είναι σταθερή και ήπια, με λίγα κομμάτια να ξεφεύγουν από τον κανόνα.
Από τα πιο ωραία τραγούδια του άλμπουμ είναι το “Phantosmia” στην πρώτη πλευρά (με το ωραίο σχήμα στα πλήκτρα και την κάπως «σημαδεμένη» ερμηνεία με την «σπασμένη» φωνή) και ακόμη το “Retrograde Venus” (που είναι κάπως πιο έντονο, με ωραίες κιθάρες και σωστή ροή) και το “In the end” (επίσης με ωραία κιθαριστική και αρμονική επεξεργασία) από την Side B, δίχως να υστερεί, φανερά, κανένα από τα υπόλοιπα.
Ένα ωραίο και ισορροπημένο άλμπουμ λοιπόν από τους 33 Lovers, που το απολαμβάνεις στην ολότητά του.
Επαφή: www.inner-ear.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου