Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

SUGAR FACTORY το νέο άλμπουμ του ελληνικού γκρουπ

Οι Sugar Factory, τους οποίους αποτελούν οι Στέλιος Γκαγκάρης κιθάρες, Γρηγόρης Μαυρόπουλος, κιθάρες, ντραμς, Sergei Tochmachov μπάσο, Γιώργος Μυλωνάς ντραμς και Νικόδημος Τριαρίδης σύνθια, είναι ένα από τα ελληνικά συγκροτήματα, που μας απασχολούν συχνά στο δισκορυχείον, καθότι έχουμε γράψει για διάφορες κασέτες, επτάιντσα και CD τους, από το 2014 και μετά. Το πιο νέο άλμπουμ (digipak-CD) των Sugar Factory κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό, είναι ζωντανά ηχογραφημένο, το 2021, σε στούντιο της Θεσσαλονίκης (Νvelope Recording Studio) κι έχει τίτλο Trouble Times in Waveland [Private Pressing, 2023]. Περιέχει, δε, έξι ροκ κιθαριστικά tracks, απ’ αυτά, που χονδρικώς θα τα αποκαλούσαμε post-rock.
Εντάξει, ο όρος είναι γενικόλογος, καθώς εμπεριέχει πλείστες όσες παραλλαγές – και μια απ’ αυτές τις παραλλαγές μοιάζει να είναι και το... θορυβώδες shoegaze.
Και θορυβώδες και shoegaze; Είναι κάπως... τρελό αυτό.
Και όμως τα κομμάτια των Sugar Factory διαθέτουν την γλαφυρότητα του shoegaze, με αυτό το dreamy τέλος πάντων επίχρισμα, αλλά πολλές φορές εξαρτώνται και από τις θορυβώδεις κιθαριστικές λαίλαπες, που ποτέ δεν χάνουν τη σωστή ροή τους.
Υπάρχουν λοιπόν συνθέσεις, εδώ, που ρολάρουν πολύ ωραία, που κυλάνε άψογα, με τα παιξίματα να είναι πρώτης τάξεως και με την ατμόσφαιρα που αναδύεται, μέσα απ’ όλο αυτό το σκηνικό, να δημιουργεί στον ακροατή ευχάριστα vibes.
Επιπλέον η μικρή διάρκεια του “Trouble Times in Waveland” (περί την μισή ώρα) αποβαίνει στα υπέρ του, αφού τα κομμάτια εναλλάσσονται μαγικά σχεδόν, χωρίς επαναλήψεις, και δίχως να καταχρώνται αναίτια τον χρόνο.
Όλα αυτά δείχνουν σοβαρότητα από τη μεριά των Sugar Factory, μαζί με γνώσεις και ταλέντο, κάτι που είναι το Α και το Ω κάθε δισκο-κυκλοφορίας.
Μέτριο κομμάτι δεν υπάρχει εδώ, σ’ ένα άλμπουμ που ακούγεται και ξανακούγεται «νεράκι».
Επαφή: https://sugarfactory.bandcamp.com/album/trouble-times-in-waveland

1 σχόλιο: