Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 547

4/11/2023
Όταν χωρίζαμε προχτές στ' αεροδρόμιο...

3/11/2023
Οι νέοι πρέπει να ζήσουν...

3/11/2023
Εν τω μεταξύ παλιά οι πολιτικοί στέλνανε με τα ΕΛΤΑ τις ευχές τους στους πολίτες. Λεβέντικα και απαγίδευτα...

3/11/2023
Παλιά στις ονομαστικές γιορτές οι άνθρωποι δέχονταν ευχές μόνο δια ζώσης και βασικά το βράδυ. (Αφήνω κατά μέρος το κάπως γελοίο διαδικτυακό να έχει περάσει 1 λεπτό από τις 12 τα μεσάνυχτα και να στέλνεις ευχές στον άλλον πρώτος-πρώτος, πριν ακόμη του ευχηθεί κι η μανούλα του). Οι σωστές ευχές, οι επίσημες να πούμε, είναι οι βραδινές.
Μάλιστα, τότε, τα παλιά τα χρόνια, πολλοί άνθρωποι που δεν ήθελαν να γιορτάσουν για τους δικούς τους λόγους, στέλνανε ειδοποίηση στις εφημερίδες πως «ο κύριος και η κυρία τάδε δεν εορτάζουν, ούτε δέχονται». Αυτό το έγραφαν για να μην τολμήσει ο άλλος να τους επισκεφθεί, επειδή, τα παλιά τα χρόνια, στις γιορτές πήγαινες απρόσκλητος. Ήξερες ότι είναι του Άη Νικόλα; Tελείωσε. Πήγαινες στο σπίτι τού Νίκου και χτύπαγες το κουδούνι, με την πόρτα να είναι ανοιχτή και με το φως αναμμένο στο κατώφλι.
Αυτές οι ειδοποιήσεις λοιπόν, του «δεν εορτάζω, ούτε δέχομαι», μπορεί να πιάνανε και μισή σελίδα ή και παραπάνω (στις εφημερίδες με τα τεράστια φύλλα) στις μεγάλες γιορτές.
Επίσης, την άλλη μέρα, δημοσιεύονταν στις εφημερίδες και οι «ευχαριστίες». Κάποιος, δηλαδή, ευχαριστούσε κάποιον, δημοσίως, επειδή τον είχε επισκεφθεί ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο.
Τώρα; Τώρα στέλνεις ευχές ή ευχαριστίες στον άλλον με το ζμάρτφον και σε παγιδεύει με predator… Καλά να πάθετε...

3/11/2023
Σήμερα, αύριο και μεθαύριο...

2/11/2023
Απρόσμενη συνάντηση!
Αριστερά ο αείμνηστος και πλέον θρυλικός μποντιμπίλντερ Τάκης Κάβουρας, τον οποίον έχω αναφέρει και σε κείμενο, επειδή έπαιζε σε «ελληνική» ταινία (δες στα σχόλια) και δεξιά ένας από τους μεγαλύτερους έλληνες τζάζμεν, για να μην πω ο μεγαλύτερος, ο Μανώλης Μικέλης, για τον οποίον επίσης έχω γράψει τα σχετικά (ξαναβλέπεις στα σχόλια).

2/11/2023
Διαβάζω διάφορα περί τα μουσικά, που δημοσιεύονται στα ελληνικά σάιτ. Ακόμη και στα καινούρια ποπ ρίχνω μια ματιά, που δεν μ’ ενδιαφέρουν σχεδόν καθόλου – έτσι για μια ενημέρωση και μήπως βρω κάτι που να μου κάνει. Για τις πιο «δύσκολες» μουσικές βρίσκεις πάντως ελάχιστα να διαβάσεις, που να είναι επί της ουσίας. Να μπορούν με απλά λόγια, και χωρίς φιλολογίες ή ποιητικούρες, να σου πούνε γιατί αξίζει αυτό, το «άγνωστο», να το ακούσεις ή όχι.
Τώρα, σε σχέση με τα λεγόμενα «αφιερώματα» και τα θέματα που αφορούν στο μουσικό χθες η κατάσταση είναι απογοητευτική. Χειρότερη από ποτέ.
Είναι ψιλογελοίο θέλω να πω να διαβάζεις άρθρα του στυλ «οι πέντε καλύτεροι δίσκοι των Jethro Tull», «σαν σήμερα, πριν από… 150 χρόνια, βγήκε η “μπανάνα” των Velvet Underground», «τα δέκα καλύτερα τραγούδια της Nico», «οι τρεις κορυφαίοι δίσκοι του Miles Davis», «πέντε σάουντρακ του Vangelis» και τέτοια. Ούτε στα έιτις δεν γράφανε τόσο σιχαμένα κείμενα οι μουσικοί συντάκτες.
Λοιπόν ακούστε μια συμβουλή από τον γεροντότερο. Αν θέλετε να γράφετε για καινούρια, γράψτε. Γράψτε για νέους δίσκους και για νέους καλλιτέχνες, που έχουν κάτι να πούνε, που ξεφεύγουν από το συρμό και που αξίζει να τους προσέξουμε.
Αν θέλετε, όμως, να γράψετε για παλιά, επειδή όλα υπάρχουν στην Wiki πρώτα-πρώτα και σε άπειρα blogs και sites, βρείτε θέματα από το χθες που να είναι εντελώς άγνωστα ή λησμονημένα. Ασχοληθείτε με τις λεπτομέρειες και φωτίστε εντελώς σκοτεινές περιοχές, που έχει νόημα να αναδειχθούν.
Δώστε αξία στο μικρό, στο φαινομενικά ασήμαντο και στο ειδικό. Μόνο αυτό τραβάει εκείνους, που ακόμη διαβάζουν – επειδή, υποτίθεται, πως σε αυτούς απευθυνόμαστε, και όχι σε όσους κυλάνε τις σελίδες εν ριπή οφθαλμού.
Όχι χιλιομασημένη τροφή. Και βασικά να μην αντιγράφετε έτσι φόρα παρτίδα. Το λέω, γιατί πέφτω συνεχώς «θύμα», από συντάκτες, που θέλουν κάτι να πουν, αλλά διαλέγουν τον εύκολο δρόμο, της αντιγραφής, και όχι τον πιο δύσβατο του προσωπικού ψαξίματος και της μελέτης των καταστάσεων.
Λένε ότι «τα γραπτά μένουν». Λάθος. Μόνο ό,τι αληθινά αξίζει μένει. Τα υπόλοιπα έχουν καταλήξει ήδη στα σκουπίδια

1/11/2023
Η Μαίρη Μαράντη, που πέθανε τις προάλλες, είχε αδελφή τραγουδίστρια, τη Γωγώ Πολέμη, και αδελφό τραγουδιστή, το Γιάννη Βορριά. Όλοι με διαφορετικά επώνυμα (κανενός και καμιάς δεν ήταν το δικό του και το δικό της!), ώστε να μπορέσουν να κάνουν τις καριέρες τους.
Ωραίο κείμενο θα γινόταν αυτό... Μπορεί στο μέλλον...

1/11/2023
Ιερόσυλη είναι, βασικά, η πολιτική σκέψη αυτού του χαμένου.
Ο σύριζα αν έγινε κόμμα εξουσίας το οφείλει στους πρώην πασόκους, που τον ψήφισαν μαζικά το ’15. Δεν έγινε εξουσία από τους φίληδες και τους σκουρλέτηδες, του 3%. Κι εκείνοι που τον φέρανε στο 36% ήταν ο κόσμος του πρώην πασόκ, δεν ήταν οι... ομπρέλες και οι ξαπλώστρες. Αφήστε τη Τζάκρη να καθαρίσει...

1/11/2023
Simon Stokes & The Nighthawks “Which Way'”
https://www.youtube.com/watch?v=eLxvLvYpk8s

1/11/2023
Κάθε άδικος φόρος φέρνει πιο κοντά το τέλος του Μητσοτάκη.
Το τσουβάλιασμα των ελευθέρων επαγγελματιών είναι ένδειξη... τρέλας. Τους έχουν βάλει το πιστόλι στον κρόταφο απ’ έξω και δεν ξέρουν τι να κάνουν. Δηλαδή ξέρουν, αλλά νοιάζονται μόνο για τη διάλυση των μικρών.
Ένας ελεύθερος επαγγελματίας που μπορεί να συναλλάσσεται με φορείς του ευρύτερου δημοσίου, με εταιρείες ή με πολυκαταστήματα ή και με μεγάλα καταστήματα δεν είναι εύκολο να φοροδιαφύγει. Διαφεύγει εκείνος που συναλλάσσεται απ’ ευθείας με πολίτες.
Ψάξτε βρείτε ποιοι είναι αυτοί, τους ξέρετε, και πάρτε μέτρα για συγκεκριμένες κατηγορίες. Σ’ αυτές τις κατηγορίες παροχής υπηρεσιών καταργείστε τον ΦΠΑ και δώστε μπόνους στις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Τελείωσε το θέμα.

31/10/2023
Kώστας Ταχτσής Love Story

31/10/2023
Εντάξει. Είναι και οι δύο όμορφοι... Έτσι λένε οι ΝΔούδες δηλαδή, που γονατίζουν μπροστά στο life-style και τρώνε τρελή ήττα από τον Κάσσελ.
Βέβαια για τον έναν εξαρτάται από ποια γωνία θα τον τραβήξεις, πώς θα τον φωτίσεις, σε τι φόντο θα τον βάλεις, από το αν απαντάει στη Βουλή στον Πολάκη, από το αν μιλάει σε όχι στημένα σκηνικά κ.λπ. Είναι όμορφος υπό προϋποθέσεις...

31/10/2023
Είναι η ιδέα μου ή όχι πως οι δήμοι, δηλαδή οι πόλεις μας μετά από τις εκλογές είναι αφημένες στην τύχη τους;
Ιδίως σ’ εκείνες όπου οι δήμαρχοι «ξεσπιτώνονται» μετά την Πρωτοχρονιά...

31/10/2023
Τους 30άρηδες και τις 30άρες που γράφουν στα μίντια για παλιά θέματα (με αφορμή συνήθως το θάνατο κάποιου ανθρώπου) τους κατανοώ και τις κατανοώ. Δεν έχω πολλές απαιτήσεις. Τα παιδιά προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα σ’ αυτό τον επαγγελματικό κυκεώνα που ζούνε, καθώς καλούνται σε χρόνο dt να ετοιμάσουν κάτι άμεσο, βγαλμένο από το γνωστικό κενό τους. Αλλά κάτι 40ρηδες και 50ρηδες, που επιχειρούν να κάνουν κάτι ανάλογο, με εκνευρίζουν ελαφρώς (βασικά μειδιώ με όσα διαβάζω), αλλά κυρίως τους λυπάμαι, επειδή νομίζουν ότι αυτά που γράφουν έχουν κάποια αξία, παρότι είναι της πλάκας – χειρότερα και από των 30άρηδων.
Αυτοί οι τύποι έχουν το θράσος (που δεν το έχουν οι 30άρηδες) να το παίζουν ειδήμονες, να βάζουν το και-καλά «προσωπικό στοιχείο» μέσα στα κείμενα, τα οποία όμως αν τα ψιλο-εξετάσεις βρίθουν από ασημαντότητες. Βασικά δεν μπορείς να πάρεις τοις μετρητοίς και να εμπιστευθείς τίποτα απ’ όσα γράφουν, γιατί είναι τελείως έξω από το ιστορικό πλαίσιο (αφήνω το κοινωνικό), στο οποίο υποτίθεται πως αναφέρονται (πολλές δε φορές και με πραγματολογικά λάθη).
Θα σας πω τι εννοώ, με ένα παράδειγμα.
Αν θες να γράψεις ας πούμε για το τι τραγούδια ελληνικά ή ξένα άκουγε η Ελλάδα στα σέβεντις ή και στα έιτις θα πρέπει ή να έχεις ζήσει στα σέβεντις και στα έιτις και να θυμάσαι, ή να ψάξεις και να βρεις τα τοπ της εποχής (σε ξένο και ελληνικό τραγούδι) ή να ψάξεις πλαγίως, από άλλες οδούς (ακόμη και διαδικτυακές), για να ανακαλύψεις τι παιζόταν και τι όχι στη χώρα, και με τι διασκέδαζε τότε ο κόσμος.
Έτσι, βλέπεις άτομα να διοργανώνουν πάρτυ υποτίθεται με τραγούδια από τα ελληνικά σίξτις και σέβεντις και να βάζουν άλλα αντί άλλων κομμάτια, που ούτε παίζονταν στα πάρτυ της εποχής, ούτε ακούγονταν ποτέ στην Ελλάδα. Αχταρμάς.
Πολλοί DJ αυτής της ηλικίας, που ακούνε παλιά, κι έχουν και όνομα τρομάρα τους, είναι εντελώς ανίδεοι με τα ζητήματα αυτά, για ν’ αφήσω κατά μέρος πολλούς κειμενογράφους, που τους διαβάζουμε από δω κι από κει και που βρίσκονται εντελώς στην καρακοσμάρα τους.

30/10/2023
Είναι περίπου γελοίο μια ωραία λαϊκή τραγουδίστρια, των σέβεντις βασικά, η Μαίρη Μαράντη να συνοψίζεται από τους «ειδήμονες» σ’ ένα καλό καψουροτράγουδο των 90s, του δυνατού ρόκερ Μάκη Γιαπράκα (και του Φαλάρα) από το ψεύτικο επεισόδιο της ταινίας του Βούλγαρη.
Με το ζόρι το έλεγε η Μαράντη αυτό το τραγούδι στα τηλεοπτικά πλατώ, που ο κόσμος θα το μάθαινε από το YouTube, αφού δεν θα 'βγαινε ποτέ σε δίσκο.
Και ένοιωθε «κάπως» η Μαράντη, έτσι το αποκρυπτογραφώ εγώ, όταν τη ρωτούσαν και την ξαναρωτούσαν, για τη συγκεκριμένη σκηνή με τον Αρμένη. Ένοιωθε, όπως νοιώθει κάποιος όταν του λένε ότι έχει γράψει «ένα βιβλίο», όταν έχει γράψει είκοσι, όταν έχει πει «ένα τραγούδι», όταν έχει πει διακόσια κ.λπ. Δεν γίνεται ο καλλιτέχνης να απαξιώσει όλη του τη ζωή, επειδή έτσι είχαν αποφασίσει οι καναπεδάτοι των τηλε-ταβερνών του Σαββατόβραδου
Προσωπικά έχω εκφράσει την άποψή μου, εδώ στο fb, γι’ αυτό το επεισόδιο του Βούλγαρη, στο οποίο αν εξαιρέσεις τα σκυλολαϊκά του Γιαπράκα και την άτακα «Δεν θα πεθάνουμε ποτέ εμείς Μάκη», που λέει ο Σπύρος Δημητρίου στον Αρμένη (μαζί και το σταυρωτό φιλί που ακολουθεί), δεν αξίζει τίποτα και δεν έχει ουδεμία σχέση με την λαϊκή έκφραση, την οποία υποτίθεται πως αποτυπώνει. (Για το «Όλα είναι Δρόμος» το καλύτερο επεισόδιο είναι εκείνο με τον Καταλειφό, ενώ εκείνο με τον Βέγγο απλώς δεν βλέπεται). Anyway…
Εγώ δεν έχω πάντα κέφι να γράφω έκτακτα κείμενα, γιατί βρίσκομαι σε άλλο τριπ (μόνο για καθαρά επαγγελματικούς λόγους θα το έκανα), αλλά η δική μου Μαίρη Μαράντη είναι εκείνη κάτι τραγουδιών σαν αυτό που βάζω στα σχόλια. Ούτε καν η τραγουδάρα του Άκη Πάνου που είχε πει, γιατί και αυτό το άκουσα πολλά χρόνια μετά την εποχή του

17 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb στο ποστ "Είναι περίπου γελοίο μια ωραία λαϊκή τραγουδίστρια, των σέβεντις βασικά, η Μαίρη Μαράντη"...

    Φώντας Τρούσας
    https://www.youtube.com/watch?v=xZ5aBy8eRU4
    ΜΑΙΡΗ ΜΑΡΑΝΤΗ ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΑΛΛΟΙΩΤΙΚΟΣ ΩΡΑΙΟΣ 1977

    Πετρος Μιχελιουδης
    αυτο ομως δεν θα ''περασει''ποτε στο ''ροκ'' ακροατηριο...

    Θανάσης Τουρτούρας
    Με αφορμή το θάνατο της Μαίρης Μαράντη, θυμήθηκα μία άλλη τραγουδίστρια της ίδιας γενιάς: τη Φούλη Δημητρίου. Οι πληροφορίες στο διαδίκτυο ελάχιστες, αλλά η φωνή της εκπληκτική. Ακούστε την ερμηνεία της στο "Αράπικο λουλούδι" του Τσιτσάνη. Κατ΄ εμέ η καλύτερη ερμηνεία μετά την αυθεντική της Στέλλας Χασκίλ.

    Γιώργος Δελτα
    Και η Μαράντη και η Μπέμπα Μπλάνς επίσης εξαιρετικές τραγουδίστριες που δεν γίναν ''φίρμες'' συγκριτικά με άλλες που ίσως να μην άξιζαν τόσο

    Φώντας Τρούσας
    Μαράντη,. Μπλανς και Καίτη Ντάλη είχαν κάποια κοινά

    Mixalis Nickolaidis
    Εχω βιώσει Φώντα μου όλο το μεγαλείο της γύρω στο ΄93 στο BOOM ( ΝΕΟ STORK ) μαζί με Καρουσάκη . Πραγματικά το θα πάρω φόρα δεν το είχε στο πρόγραμμα , μόνο κατόπιν ΄΄ παραγγελιάς ΄΄ . Ηταν η τραγουδίστρια με τον καλύτερο αμανέ που έχω ακούσει σε Χιτζάζ !!!!!

    Γεώργιος Ζγούρας
    * Το '93 λίγο απίθανο!

    Mixalis Nickolaidis
    καθόλου , για λέγε να σκαλίσουμε μνήμες .

    Γεώργιος Ζγούρας
    * Οκ, αλλά το '97 γυρίστηκε και το '98 βγήκε στούς σινεμάδες!

    Φώντας Τρούσας
    Το τραγούδι είναι παλιότερο και δεν γράφτηκε για την ταινία. Απλά ταίριαξε.

    Γεώργιος Ζγούρας
    * Όσο ζάμε μαθαίνουμε!
    * Αν και μεταξύ μας, δεν βρήκα πουθενά παλαιότερη εκτέλεση από αυτήν τού 1998! Και η ίδια η Μαράντη δεν αναφέρθηκε σε συνεντεύξεις της πώς το τραγούδι είναι επανεκτέλεση / είτε δικό της, είτε άλλου-ης \ , υπήρχε μόνο ως αδισκογράφητο!

    Φώντας Τρούσας
    Το τραγούδι είχε φτιαχτεί νωρίτερα αυτό είναι σίγουρο, και μάλλον και η ηχογράφηση είναι παλιότερη και δεν σχετίζεται με την ταινία.. Προφανώς ήταν να μπει σε κάποιο δίσκο, δεν μπήκε, κόλλαγε με την ταινία κι έτσι χρησιμοποιήθηκε εκεί.

    Yiannis Stefanakos
    Αυτό με το πανομοιότυπο άρθρο (για το "θα πάρω φόρα") σε όλα μα όλα τα sites ήταν πραγματικά ενοχλητικό. Σε κάνει να πιστεύεις ότι οι περισσότεροι δεν είχαν καν ξαναακουσει το όνομά της

    Φώντας Τρούσας
    Είναι προφανές πως η πλειονότητα όσων γράφουν στα μίντια δεν ξέρει άλλο τραγούδι της

    Yiannis Stefanakos
    εδώ που τα λέμε, συμβαίνει και με γνωστότερους από τη Μαράντη, δεν πέσαμε απ' τα σύννεφα. Απλώς, έτσι ρε παιδί μου για το γαμωτο, ένας δεν σκέφτεται να διαφοροποιηθεί έστω και λίγο;

    Φώντας Τρούσας
    Γι να διαφοροποιηθείς πέρα από κάποιες γνώσεις θα πρέπει να έχεις και κάποιο όραμα γενικότερα, αλλά αυτοί οι τύποι κάνουν απλώς αγγαρεία.

    Κωνσταντίνος Σιμωνίδης
    Κάποιος έπρεπε να τα πει αυτά που γράφεις Φώντα...

    Φώντας Τρούσας
    θα πω κι άλλα...

    Κωνσταντίνος Σιμωνίδης
    Αναμένουμε!

    Konstantinos Kottis
    Για την Μαράντη το να την ορίζουν κατά το "Θα πάρω φόρα", ήταν σαν τον Χατζιδάκι όταν αναφέρονταν σε αυτόν με σημείο αιχμής το "Τα παιδιά του Πειραιά".

    Γεώργιος Ζγούρας
    * Έκανε 2η καριέρα η Μαίρη με αυτό το άσμα!

    Φώντας Τρούσας
    στο Youtube και στην τηλεόραση

    Γεώργιος Ζγούρας
    * Νέα ήθη, νέα έθιμα, νέες μόδες!

    Διαμαντής Καράβολας
    Συμφωνω απόλυτα, για την ταινία.
    Ολα είναι ψάρεμα!

    Θεοδουλος Παρασκευαιδης
    ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΟΥ ΦΩΝΤΑ ΜΕ ΚΑΛΥΨΕΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.......ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΣΧΕΔΟΝ,ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΛΕΟΝΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΜΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΤΙ......ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΑΚΗ ΠΑΝΟΥ,ΙΣΩΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ,ΑΝ ΟΧΙ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΠΕΣΙΝΗ ΣΤΗΝ ΑΚΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΑΤΟΦΙΑ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ........"ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙΣ ΕΧΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ"......ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΥΤΗ ΚΥΡΙΑ,Η ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ,ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΨΩ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.......ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΙΑΣΩΘΗΚΕ Η ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟ "ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ" ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ....ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΤΑΞΕΙΔΙ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεοδουλος Παρασκευαιδης
      https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1040568057288470&id=100040058566425

      Giannis Tsirmpas
      Καθείς στο είδος του. Τουτέστιν καλό θα ήταν να περιορίσετε την κριτική σας στη μουσική. Αφού ακόμα δεν έχετε σκηνοθετήσει, κ δεν αυτοπροσδιορίζεστε σαν κριτικός κινηματογράφου... μείνετε στα μουσικά. Πέραν της απροσδιόριστης κριτικής γίνεστε πικροχολος...αν μη τι άλλο.

      Φώντας Τρούσας
      Εσείς τότε με ποιο δικαίωμα με κρίνετε; Kαι ποιο είναι το είδος σας; Πήρατε από κάπου άδεια; Όχι βέβαια. Κρίνετε γιατί υπάρχει ελευθερία λόγου. Έτσι λοιπόν κι εγώ κρίνω και ταινίες και ό,τι θέλω, μέσα στο πλαίσιο της ελευθερίας του λόγου. Ο κόσμος που διαβάζει αυτά που γράφω και για ταινίες (εδώ και χρόνια) κρίνει και αυτός, περαιτέρω, αν αυτά που λέω είναι έτσι όπως τα λέω ή όχι. Λοιπόν, και σου μιλάω στον ενικό τώρα, ψάξε δες τι έχω γράψει για ταινίες, διάβασέ τα και έλα μετά να ξαναμιλήσουμε. Εδώ είναι μερικά μόνο... https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid029yrF6xTeGeNK98tomS1Yy9vfrodwfDoynEdjqa36pvoHxWr6FyPQevA9PRP2ysAnl&id=100014406333349&locale=el_GR

      Giannis Tsirmpas
      ο λόγος και τα έργα προσδιορίζουν τον άνθρωπο. Ο ενικός ποσως με ενδιαφέρει. Ελευθερία λόγου φυσικά και υπάρχει. Δυστυχώς δεν υπάρχει πια μέτρο.

      Φώντας Τρούσας
      Το μέτρο είσαι ανίκανος εσύ να το προσδιορίσεις εξ όσων φαίνεται. Βαλ'το πρώτα στον εαυτό σου,. ώστε να μη λέει βλακείες.

      Giannis Tsirmpas
      ευγένεια, η υπέρτατη των αρετών.

      Φώντας Τρούσας
      Άστα αυτά τα σάπια. Δεν πιάνουν. Κοίτα τη δουλειά σου λοιπόν και να μην έρχεσαι εδώ να σχολιάζεις.

      Vassilis Serafimakis στον Giannis Tsirmpas Ανοησίες. Κυριολεκτικά κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα άσκησης κριτικής γιά οτιδήποτε! Αν πχ εσείς είστε οπαδός μιάς ομάδας ποδοσφαίρου δεν χρειάζεται νάχετε προπονήσει ομάδα ή νά'στε αθλητικογράφος γιά να γνωματεύσετε ότι η ομάδα σας σέρνεται. (Ή πάει καλά.)
      Κι οι άλλοι μετά θα κρίνουν την κριτική σας.
      Μέσα στο θυμό σας γράψατε μιά καραμπινάτη ανοησία.

      Giannis Tsirmpas
      σε καφενειακο και παρειστικο επίπεδο, ναι. Όταν όμως δεν έχεις καν φτιάξει ούτε βίντεο κλιπ, δύσκολα προσεγγίζεις σκηνοθέτες επιπέδου Βούλγαρη. Όπως κ να έχει δεν χρειάζεται να συμφωνήσουμε. Τα περί ανοησίας, θυμού κλπ, ασχολιαστα. Εμμένω στην ευγένεια.

      Vassilis Serafimakis στον Φώντας Τρούσας
      Και γιατί να απο-δείξεις περγαμηνές; Δηλ. αν δεν τις ειχες θα δικαιωνόταν ο κ. Giannis Tsirmpas; Μιά ανοησία έγραψε! Εγώ δεν έχω κάνει αυτά που έχεις κάνει αλλά έχω κάθε δικαίωμα να εκφράσω άποψη γιά το θέμα που πιάνεις ή γι'αυτό που γράφεις. Και θα κριθώ!
      Ο άλλος αν είδες δεν ασχολήθηκε με την ουσία, να σε χτυπήσει μ'επιχειρήματα. Ξεκίνησε με ad hominem. Αυτογκόλ στο πρώτο λεπτό...\
      ...καιρό είχα να πέσω πάνω σ'αυτή την παπαριά! "Και ποιός είσαι 'σύ;" κτλ. \]

      Φώντας Τρούσας
      Εντάξει, εγώ πλασάρω και τη δουλειά μου. Φυσικά και ο καθείς έχει δικαίωμα στην κριτική, δίχως να αποδεικνύει τίποτα στον καθέναν. Φυσικά το πόσο μπορεί να μετράει μια κριτική είναι τελείως άλλο πράγμα. Αλλά δικαίωμα στο να εκφέρουν γνώμη έχουν άπαντες. Ακόμη και οι βλάκες

      Vassilis Serafimakis
      συνεχίζετε να γράφετε ανοησίες και μάλιστα υψηλού επιπέδου! Ακούστε λίγα ονόματα: Pauline Kael, Andrew Sarris, Roger Ebert, Vincent Canby.
      Ξέρετε τι είναι; Αξιολογώτατοι και πασίγνωστοι κριτικοί σινεμά --και κανένας τους δεν εχει γυρίσει ούτε βιντεάκι από γάμο.
      Καταλάβατε τι είπατε; Ή θα συνεχίσετε να σκάβετε;

      Giannis Tsirmpas
      αυτή ήταν κ η αρχική διαφωνία μου, αν δεν έχετε κατανοήσει το ποστ. Κριτικοί κινηματογράφου, όχι κριτικοί μουσικής. Καλή συνέχεια, πολύ τράβηξε.

      Διαγραφή
    2. Vassilis Serafimakis
      το ποστ σας ήταν μία καθαρή, ανόθευτη ανοησία. Δεν θα σας παραθέσω ονόματα κριτικών μουσικής που γράψαν γιά σινεμά. Δεν θα σας πω το όνομα τού Αμερικανού ποιητή που έγραφε γιά ένα άθλημα. Δεν θα σας θυμίσω τούς κριτικούς μουσικής σε ροκ περιοδικά πού γράφανε και γιά πολιτικά, ιδεολογικά θέματα στη στήλη τους.
      Ούτε γιά καφενείο δεν ήταν η παπαριά σας. Τραβήχτε κάβο και σκεφτείτε τι γράψατε.

      Φώντας Τρούσας
      Θυμάμαι τον Φαληρέα που είχε κόλλημα με το μπάσκετ και έγραφε στα περιοδικά για μπάσκετ!

      Isidoros Berdedopoulos
      Ποσο δικιο....

      Mike Beles
      ΗΛΙΑ ΡΙΧΤΟΟΟΟΟ

      Διαγραφή
  2. Σχόλια από το fb στο ποστ "Τους 30άρηδες και τις 30άρες που γράφουν στα μίντια για παλιά θέματα (με αφορμή συνήθως το θάνατο κάποιου ανθρώπου)"...

    Thodoris Nikolaou
    Δεν πιστεύω ότι είναι θέμα ηλικίας, κύριε Φώντας, σωστά κι εσείς το επισημάνατε.
    Εγώ δεν δείχνω, πάντως, καμία κατανόηση για κανέναν, όποια κι αν είναι η ηλικία του, όταν αντί να κάνει σωστά τη δουλειά του, κάνει «πασαλείμματα», απλά γιατί πρέπει να παρουσιάσει κάτι.
    (Το «σωστά» είναι σωστά, δεν έχει διαβαθμίσεις. Είτε είσαι κειμενογράφος είτε dj είτε οτιδήποτε.)
    Δεν ερευνούν, δεν εμβαθύνουν, δεν συσχετίζουν.
    Για παράδειγμα, «ρούφηξα» και ευχαριστήθηκα το τελευταίο σας κείμενο για τις δύο τηλεοπτικές σειρές της δεκαετίας του ‘70, που προβλήθηκαν από την ΥΕΝΕΔ, «Κατοχή» και «Η τελευταία άνοιξη».
    Ο πολυδιάστατος τρόπος παρουσίασης και η γραφή του κειμένου, με παρακίνησαν να μπω στη διαδικασία να ψάξω πολλά και ετερόκλητα γεγονότα για να τα μάθω.
    Και ο πιο αδαής θα καταλάβαινε ότι ρίξατε πολλή δουλειά (η οποία, όπως λέμε, δεν πληρώνεται).
    Σε όλους τους τομείς, σε όλες τις δουλειές ισχύει αυτό.
    Πολύ μικρό το ποσοστό των ανθρώπων με ευσυνειδησία, επίγνωση και ταλέντο.

    Costas Arvanitis
    Διευκρίνηση: ΔΕΝ "διοργανώνουν πάρτυ υποτίθεται με τραγούδια από τα ελληνικά σίξτις και σέβεντις", αλλά αφηρημένα πάρτυ '60ς και '70s. Kαι τα " άλλα αντί άλλων κομμάτια" έρχονται ως μόδα (των δήθεν '60s) από τα ανάλογα πάρτυ και κλίκες του εξωτερικού. Εχτές έβλεπα στο youtube μια ξένη χαζογκόμενα, υποτίθεται διάσημη DJ, η οποία, λέει, έπαιζε Asian funk, soul and ye ye, ενώ κατά 99% τα κομμάτια ήταν απλώς διασκευές από Ασιάτες.

    Φώντας Τρούσας
    Βρέθηκα σ΄ ένα πρόσφατα εδώ στη γειτονιά, το διοργανώνανε κάποιοι δεν ξέρω τι, δεν έδωσα σημασία, αλλά έλεγε "διοργάνωση" κτλ. με τραγούδια από τα ελληνικά σίξτις-σέβεντις βάζανε ξένα και ελληνικά τουρλού, ανάμεσα πρέπει να βάλανε και μερικά από αρχές έιτις. Μέχρι και Μαρινέλλα βάζανε, και Λίτσα Διαμάντη, τα ντίσκο όχι τα σέικ. Που κανείς δεν τα χόρευε αυτά σε πάρτυ. Ούτε τα σέικ της Διαμάντη τα χόρευαν σε πάρτυ εδώ που τα λέμε.

    Stathis Nikokavouras
    ετσι γραφτα ρε φωντα..το πως νοιωθαμε οταν παιζαμε μουσικη στο τελος των 70ς και στα 80ς δεν θα το καταλαβουν ποτε παρα μονο οσοι τα εζησαν..τραγουδι ελληνικο αναμεσα δεν ακουγονταν σε κλαμπ κανονικο.αυτο ξεκινησε το 91 εκει που τελειωσε ο χορος και αρχισαν τα σφηνακια.αυτη η αρωστια να ακουγεται ξαφνικα αναμεσα σε italian techno να παιζουν τα ηχεια...να μπορουσα στα συννεφα ναχα εγω βενζιναδικο ,και να πιανει η μια μουτζα την αλλη και να χορευουν καλαματιανο ...αμαρτια...καταντια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το fb στο ποστ "Είναι η ιδέα μου ή όχι πως οι δήμοι, δηλαδή οι πόλεις μας μετά από τις εκλογές είναι αφημένες στην τύχη τους;"...

    Θανάσης Αντωνίου
    Καλημέρα. Εδώ και μερικές ημέρες κάνω ένα ρεπορτάζ για τη εστίαση στο κέντρο της Αθήνας, κυρίως στο ιστορικό τρίγωνο και τη νέα πιάτσα του Μεταξουργείου και, ευτυχώς, περπατάω πολύ. Βλέπω μεγάλο αριθμό αστέγων και πάλι έξω στους δρόμους, τις πιάτσες των ναρκωτικών στα καλύτερά τους και, πράγματι, μια 'νέα παραίτηση' του δήμου. Κάποιοι το συνδέουν ευθέως με τις δημοτικές εκλογές που ...τελείωσαν άλλοι το συνδέουν με το τέλος της τουριστικής περιόδου, άλλοι μου λένε οτι είναι λόγω καλοκαιρίας- οι άστεγοι δεν αναζητούν ακόμα καταφύγιο σε χαλάσματα, δομές ή άλλες λύσεις κι ως εκ τούτου φαίνονται. Αλλά, ναι, η εικόνα όπως την περιγράφετε!

    Nikos Barpakis
    προσυπογράφω.
    Βαράμε επιτελική διάλυση
    και να πω οτι είμαι δημότης Βόλου.. οπου δεν αλλαξε το καθεστως

    Koma Gaeshi
    Δύσκολο να το πεις, ειδικά για δήμους που ήταν εδώ και χρόνια παρατημένοι ...

    Panagiotis Peristrefomenos
    Της Αθήνας ο χειρότερος των Βαλκανίων

    Bill Blues
    Γιατί και αυτοί που δεσανε τον γάιδαρο τους για την επόμενη πενταετία τι κάνουν με ελάχιστες εξαιρέσεις ???
    ( Γ ) ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ
    ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ !!!!
    Που να δεις στον Βόλο τι γίνεται !!!!
    Επειδή μένω στο Πήλιο και μαθαίνω
    κάποια πράγματα.
    Από ΛΑΜΠΑΚΙΑ όμως σκίζει !!!!
    ΟΧΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ !!!!
    Η ΠΟΛΗ ΣΚΥΛΑΔΙΚΟ !!!!!

    Ανδρεας Μπικουβαρακης
    Στην Αθήνα πάντως ο Μπακογιάννης τρέχει να δημιουργήσει τετελεσμένα:
    -Να κόψει τα δέντρα στην πλατεία Εξαρχείων
    -Έβαλε συρματόπλεγμα κι ετοιμάζεται για Ομέρ Πριόνης σε εκατοντάδες δέντρα
    -Να κάνει τα κόλπα του στη Βασ. Όλγας...
    Όποιον προλάβει να εξυπηρετήσει το παιδί...

    Andreas Varangoulis
    "Ας μας ψηφίζατε"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχόλια από το fb στο ποστ "Εντάξει. Είναι και οι δύο όμορφοι... Έτσι λένε οι ΝΔούδες δηλαδή, που γονατίζουν μπροστά στο life-style και τρώνε τρελή ήττα από τον Κάσσελ."...

    Nina Tsavou
    Ο Κυριάκος είναι πιο ελκυστικός . Έχει μια άλλη ομορφιά…

    Τζούλη Τζέλου
    Υπό καμμια προυπόθεση όμως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχόλια από το fb στο ποστ "Kώστας Ταχτσής Love Story"...

    Taxiarchis Zolotas
    Mε αφορμη το ποστ γνωριζετε γιατι ενω τα βιβλια του επανεκδοθηκαν ξανα κ ξανα η βιογραφια του "Το φοβερο βημα" δεν επανακυκλοφορησε ποτε?

    Φώντας Τρούσας
    Όντως δεν έχει επανακυκλοφορήσει ποτέ; Δεν το ξέρω...

    Taxiarchis Zolotas
    Ποτε.Ειχα ρωτησει κ προσφατα τον εκδοτικο οικο που επανακυκλοφορησε ξανα ολα τα βιβλια του αλα απαντηση σαφη δεν μ εδωσαν.Ισως λογο οτι στη βιογραφια μιλουσε με σκηρα λογια για προσωπα που ειναι ακομα εν ζωη? who knows...

    Φώντας Τρούσας
    Για μένα είναι από τα καλύτερά του βιβλία ασχέτως της αποσπασματικότητάς του, του απότομου τέλους του και της σκληρής γλώσσας που διαθέτει για πρόσωπα κ.λπ. Έχει καταπληκτικές περιγραφές.

    Taxiarchis Zolotas
    Συμφωνω απολυτα!Οπως και το "Απο χαμηλη σκοπια" που επισης δεν επανεκδοθηκε.

    Βέρα Βασιλείου-Πέτσα
    μπορεί να μην επανακυκλοφόρησε, αλλά υπάρχει σε πολλά βιβλιοπωλεία. Το έχω δει ακόμα και σε πλανόδιους πωλητές βιβλίων.

    Taxiarchis Zolotas
    ναι το γνωρίζω αυτό . Και στο Μοναστηράκι το βρίσκεις συχνά . Απλά μ κάνει εντύπωση που δεν επανακυκλοφόρησε ποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχόλια από το fb στο ποστ "Κάθε άδικος φόρος φέρνει πιο κοντά το τέλος του Μητσοτάκη."...

    Lefteris Rodion Raskolnikov
    Ναι αλλά αυτό είναι δύσκολο. Η οριζόντια λύση είναι εύκολη. Γιατί να το κουράζουν. Τενεκέδες ήτανε τενεκέδες είναι από τενεκέδες ψηφοφόρους.

    Antonis Kleidouchakis
    Μικτά εισοδήματα με τυχόν μοισθους ή όχι;;;;;;

    Nikos Barpakis
    Διαφεύγει ο ναυτιλιακός, τα μάρκετ κι οι τράπεζες.
    Τα αλλα ειναι νομοσχέδια

    Γιώργ ος
    https://www.ethnos.gr/.../pospshfisanoieleytheroiepaggelm...
    Πώς ψήφισαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες | OPEN TV

    Sakis Bwanas
    Ελάχιστοι θα δηλωνουν πάνω απο αυτο το όριο - μεγαλοφυές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σχόλιο από το fb στο ποστ "Simon Stokes & The Nighthawks “Which Way'”"...

    Christos Nastos
    Τι κομματαρα...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σχόλια από το fb στο ποστ "Ιερόσυλη είναι, βασικά, η πολιτική σκέψη αυτού του χαμένου"...

    Nikolaos Kotsovos
    Δηλ τον πείραξε η Τζάκρη ενώ ο αρχιπασοκος Χρυσοχοιδης λίρα 100

    Σταμάτης Ζαφειρόπουλος
    Θέλω να δω πού θα δώσουμε την πατρότητα του 8% που έρχεται στις ευρωεκλογές, αυτή τη φορά.

    τζιμης ευθυμιου
    Και λίγα λες. Κανονικά πρέπει να διώξουν όλο το 3% Και γιατί όχι να αλλάξουν και την ταμπέλα. Πώς σου φαίνεται το πρώην πασοκαρα;

    Mike Beles
    Ετσι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σχόλια από το fb στο ποστ "Η Μαίρη Μαράντη, που πέθανε τις προάλλες, είχε αδελφή τραγουδίστρια, τη Γωγώ Πολέμη"...

    Φώντας Τρούσας
    https://www.youtube.com/watch?v=l8DX3KoaobE
    ΓΩΓΩ ΠΟΛΕΜΗ - Συγχωρώ το παρελθόν σου

    Nikolaos Kotsovos
    Κι ο Βοριάς είχε πει ένα εξαιρετικό τεμάχιο

    Stylianos Gabriel
    Εξαιρετική "λεζάντα" οπως λενε τις λαικές μπαλάντες απο τον Γιάννη Βοριά.Τσεκούρας ηταν το οικογενειακό τους όνομα. https://youtu.be/TFDSkTCHIRQ?si=vZjg-1WaPiezWtVs

    Mixalis Nickolaidis
    Τι μου θύμησες ρε φίλε .Για την Πολέμη δεν το ήξερα . Με τον Βοριά δουλέψαμε γύρω στο ΄89 στο Αρχοντικό ( του Λιακόπουλου ) αλλά πρέπει να είχε το δικό του ακόμα ,Τσεκούρας αν θυμάμαι καλά .

    Γεώργιος Ζγούρας
    * Όπως και Φλωρινιώτης / Λορέντζος

    Φώντας Τρούσας
    Aυτά ήταν ετεροθαλή αδέλφια. Αλλά δεν είμαι τώρα σίγουρος αν είχαν κοινή μάνα ή πατέρα.

    Vassilis Serafimakis
    Α, έχεις και βραδινό φροντιστήριο. ΟΚ.

    Michalis Papadakis
    Δυνατό γονίδιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σχόλια από το fb στο ποστ "Διαβάζω διάφορα περί τα μουσικά, που δημοσιεύονται στα ελληνικά σάιτ. Ακόμη και στα καινούρια ποπ ρίχνω μια ματιά, που δεν μ’ ενδιαφέρουν σχεδόν καθόλου "...

    Panagiotis Annousis
    Σωστός!

    George Floudas
    Έτσι!

    Vangelis Aragiannis
    Κρίμα, ετοίμαζα ένα άρθρο με τα 10 καλύτερα άλμπουμ των Blind Faith

    Φώντας Τρούσας
    Και όμως θα μπορούσε να γίνει ένα ωραίο κείμενο σε σχέση με το εξώφυλλο, και πώς κυκλοφόρησε αυτό σε δέκα χώρες...

    Yannis Nikolaides
    Σωστός!

    Christos Nastos
    Σωστοτατος.
    Απο καθε αποψη....

    Kostas Stamatis
    Έτσι ακριβώς!

    Παναγιώτης Μπικάκης
    Ο κόσμος διψάει για λίστες, νούμερα επιστημονικά και την ψευδαίσθηση της επιλογής

    Dimitris Panayiotatos
    Τα ίδια ακριβώς ισχύουν με τα κινηματογραφικά!

    Vassilis Serafimakis
    Σύνοψη: Δουλέψτε πραγματικά!..
    Αλλά αυτό αντιφάσκει με την προχειρότητα, το χαρακτηριστικό που έχει επιλέξει γιά τρόπο δουλειάς ένα σωρό κόσμος που γράφει δημόσια.

    Ioannis Raouzaios
    Σημασία έχει τι λες και γιατί το λες. Όλα τα άλλα, ας υπάρχουν. Ο χρόνος όντως θα πάρει πολλά, αλλά υπάρχουν και πιο ισχυρές δυνάμεις από το χρόνο (και ας μην του φαίνεται ότι μπορεί να τον ανταγωνιστεί οτιδήποτε. Πανδαματωρ; Χμμμ. Και ναι και όχι.!)!

    Antonis Kleidouchakis
    Ναι, λες και τα παιδιά και οι νέοι έχουν τις γνώσεις όλων εσάς εδώ που συμφωνείτε. Ε ρε που μπλέξαμε.

    Φώντας Τρούσας
    Δεν λέμε για τους νέους. Διάβασε ξανά το ποστ.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0XBtLqmVqHVJNfUjpBMUpp4QWNPXhU19kkWiCXBXESKoCSiDgbsrynQaUNV95A8WMl&id=100014406333349&locale=el_GR

    Antonis Kleidouchakis
    εννοούσα τους αναγνώστες. Τους γραφιάδες βάρα.

    Φώντας Τρούσας
    Οι νέοι δεν διαβάζουν γέρους, ενημερώνονται αναμεταξύ τους. Ο κανόνας είναι αυτός. Αλλά και να θέλει να μάθει ένας νέος για τους Pink Floyd έχει σήμερα χιλιάδες τρόπους να το κάνει. Δεν θα περιμένει να το κάνει από τα γελοία κείμενα του τύπου "οι 5 καλύτεροι δίσκοι των Pink Floyd"

    Antonis Kleidouchakis
    ναι αλλά αυτοί που γράφουν γράφουν για τους νέους και για τους άσχετους δεν δεν γράφουν να διαβάσουμε εμείς.

    Φώντας Τρούσας
    Aυτοί που τα γράφουν αυτά δεν γράφουν για κανέναν, μόνο για την τσέπη τους. Είναι άσχετοι βασικά, και δεν απευθύνονται σε κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σχόλια από το fb στο ποστ "Απρόσμενη συνάντηση!"...

    Φώντας Τρούσας
    Υπάρχει και φωτό του Τάκη Κάβουρα, προς το τέλος... https://www.lifo.gr/.../skliro-amerikaniko-astynomiko...
    Το σκληρό αμερικανικό αστυνομικό θρίλερ «Medusa» του 1973 ήταν γυρισμένο στη Ρόδο | LiFO
    Δυστυχώς εκεί όπου υπάρχουν φωτογραφίες με λεζάντα null λείπει κείμενο. Θα κοιτάξω να διορθωθεί...
    https://www.lifo.gr/.../manolis-mikelis-i-pio-agnoimeni...
    Μανώλης Μικέλης: Η πιο αγνοημένη ελληνική τζαζ μορφή υπήρξε και η μεγαλύτερη | LiFO

    Kwstas Agas
    https://youtu.be/nfBto4OjO4U?si=AaWDuYvc4PDQqbxT ....
    Κι όταν ο Μικέλης έκανε διάλειμμα από τη τζαζ και, κατόπιν παραγγελίας, έγραψε τραγούδι για τηλεοπτικό σήριαλ... Να τι ΤΡΑΓΟΥΔΆΡΑ μας παρέδωσε....
    ΜΕΘΥΣΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ

    Kwstas Agas
    (και να κάτι που μόλις τώρα έμαθα από το αμέσως παραπάνω κείμενο του Φώντα : το τραγούδι στο σήριαλ ο φιλαράκος μας , με πρωταγωνιστή τον Νίκο Ρίζο, που ερμήνευε η Αρλέτα, είναι σε μουσική του Μικέλη!!! Αυτό κι αν είναι έκπληξη... Το μόνο που θυμάμαι από εκεί είναι λίγα λόγια και λίγη μελωδία από το ρεφρέν, από την εποχή που, ως 10χρονος, πήγαινα στο διαμέρισμα της συγχωρεμενης γιαγιάς μου για να βλέπουμε μαζί το σήριαλ: κι είχε μια μικρή καρδιά κι όμως χωρούσε όλη τη γειτονιά... ο φιλαράκος μας"!! Πόσο μα πόσο κρίμα που δεν έχει διασωθεί αυτό το τραγούδι....)

    Christos Nastos
    Θα το επαναλαβω κ ας γινω κουραστικος:
    Αυτα τα υπεροχα κειμενα-αυτουσια πηγη μουσικης γνωσης- αξιζουν μια εκδοση σε βιβλιο....

    Nick Theodorakis
    Μανώλης Μικελης.. Υπέροχος μουσικός.. Μορφή για τα ελληνικά μουσικά σύνολα.. Μας βοήθησε... Τους SOLISTES του Γιάννη Τερζάκη.. Να βρούμε δουλειά στο Athens Hilton όπου παίζαμε στο galaxy αρκετά χρόνια..το B3 καταπληκτικό πιάνο του Μικελη περασε στα χέρια του Γιάννη Τερζάκη....

    Christina Kaouni
    Τον κο Τάκη Κάβουρα τον είχα γνωρίσει προσωπικά, διέμενε με την μητέρα του στο διπλανό διαμέρισμα από αυτό της τότε κολλητής παιδικής φίλης μου στα Ιλίσια...
    Πάντοτε ευγενεστατατος με το χαμόγελο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σχόλια από το fb στο ποστ "Παλιά στις ονομαστικές γιορτές οι άνθρωποι δέχονταν ευχές μόνο δια ζώσης και βασικά το βράδυ"...

    Βασίλης Καμπούρης
    12.01 και εμφανίζεται ανακοίνωση: "ευχαριστώ πολύ όλους σας και όλες σας και τον κάθε ένα και την κάθε μια ξεχωριστά που ευχηθηκατε για τη γιορτή μου Με συγκινησατε βαθια"
    Ο άνθρωπος αυτός πρέπει να είναι αφέτης σε 100 μέτρων σπριντ δεν εξηγείται αλλιώς χαχαχαχα ρίχνει την πιστολιά να του ευχηθούν 12.01 τα μεσάνυχτα που ξημερώνει η γιορτή του ; χαχαχαχαχα
    Από την άλλη μέχρι, λόγω πολιτικής ορθότητας, να παρουσιάσει όλα τα γένη όσων ευχήθηκαν θα έχει έρθει το βράδυ να μου πεις....

    Φώντας Τρούσας
    Παλιά πάντως τελευταίοι εύχονταν αυτοί που είχαν το ίδιο όνομα. Δηλαδή άμα σε λένε Βασίλη, θα ευχηθείς στο Βασίλη τελευταίος όχι πρώτος-πρώτος.

    Βασίλης Καμπούρης
    παλιά που οι άνθρωποι δεν είχαν κάψει τσιμουχα περίμεναν να ευχηθεί οποίος τους θυμηθεί κι έκριναν και από αυτό έναν βαθμό συμπάθειας Αυτό που γίνεται σήμερα τηρουμένων των αναλογιών με παλιά είναι σαν να κρεμάει κανείς στην πόρτα του ευχαριστώ που θα μου ευχηθειτε χαχαχαχα Δοξαστε με. Τα λέγε ο Χάρυ Κλυνν αλλά ήταν μπροστά από την εποχή τους και δεν τον καταλαβαίναμε χαχαχα

    Kostas Drosopoulos
    Κυρίως γιατροί και για διαφημιστικους λόγους "Ο καρδιολόγος Α δεν θα εορτάζει και θα δεχθεί κανονικά τούς ασθενείς στο ιατρείο του.
    Στα κοινωνικά, 20 τέτοιες ανακοινώσεις.

    Φώντας Τρούσας
    Καμία σχέση. Και οι απλοί άνθρωποι. Ο κύριος ή η κυρία Νικολάου Δημοπούλου δεν εορτάζει, ούτε δέχεται. Έτσι ξερά, χωρίς λόγους και αιτίες.

    Kostas Drosopoulos
    Δεν διαφωνούμε.

    Nikos Zozos
    Στον επαρχιακό τύπο μέχρι και την δεκαετία του ενενήντα

    Φώντας Τρούσας
    Πάντα μπροστά η επαρχία...

    Nick Rovas
    Καταπληκτικό

    Stadalaras Pantagryel Gargantoyas
    Από τις πιο ωραίες δημοσιεύσεις σας αυτή κύριε Φώντα. Θαυμάζω το πνεύμα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σχόλια από το fb στο ποστ "Εν τω μεταξύ παλιά οι πολιτικοί στέλνανε με τα ΕΛΤΑ τις ευχές τους στους πολίτες. Λεβέντικα και απαγίδευτα..."...

    Babis Seltsikas
    Tο παρατσούκλι του ήταν "αποδευτέρας"...

    Vasilis Kounelis
    Θυμασαι το 1ο προεκλογικό σλόγκαν του; Γερ. Γιακουμάτος. Ο επιστήμων, ο οικογενειάρχης, ο άνθρωπος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σχόλια από το fb στο ποστ "Οι νέοι πρέπει να ζήσουν..."...

    George Floudas
    Tango of perversion ο αγγλικός τίτλος
    Βουλγαρίδης απίστευτος κόντρα ρόλος

    Φώντας Τρούσας
    Μόνο οι κόντρα ρόλοι μετράνε. Ταγκό 2001, το μπαρ της ακολασίας... απ' αυτά που ήθελε να κλείσει ο Μπάλκος.

    Δημοσθένης Ταχταλίδης
    Erika Raffael ίσως η πιο όμορφη ξένη που έχει περάσει από ελληνική ταινία μαζί με την Anne Lonnberg (στα χρόνια του The navel όχι πιο νωρίς) https://youtu.be/pbX46D3MsOM?si=38QsUsqI6Knf0Cxv
    Soul Makossa - Manu Dibango

    Φώντας Τρούσας
    Γιατί, η Μπάρμπαρα Μπουσέ ήταν λίγη;

    Δημοσθένης Ταχταλίδης
    Την έχω μια κλάση παρακάτω

    Christos Minos
    Την ταινία την είδα σχετικά πρόσφατα κυρίως λόγω του ρόλου του Β.Βουλγαρίδης. Υπέστην ένα ελαφρό σοκ...

    Nikolas Fotakis
    Ταινιάρα — και κορυφαίος τίτλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή