Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

YELLOW BOX τεύχος #22 (Οκτώβριος-Νοέμβριος 2023)

Το νέο τεύχος του ηχο-μουσικού περιοδικού YELLOW BOX βρίσκεται στα περίπτερα. Κοστίζει 6,90 ευρώ, προσφέροντας πλήρη, όπως πάντα, ενημέρωση σε τεχνικά και μουσικά-δισκογραφικά θέματα. Πάμε λοιπόν σ’ αυτά:
Στο πρώτο μέρος του περιοδικού, το «τεχνικό», βλέπουμε τα βασικά θέματα και προϊόντα, με την σειρά που εμφανίζονται στο πρώτο εξώφυλλο.
Έτσι, ξεκινώντας από πάνω προς τα κάτω βλέπουμε να κυριαρχεί ο ολοκληρωμένος ενισχυτής Nait 50th Anniversary Limited Edition της Naim (review από Μάνο Μαστραντωνάκη), ο επίσης ολοκληρωμένος ενισχυτής Musical Fidelity A1, μαζί με τα ηχεία monitor βάσης / ραφιού Musical Fidelity LS3/ 5A (γράφει ο Γιάννης Καμαρινός) και τέλος ένας ακόμη ολοκληρωμένος ενισχυτής, ο Western Electric 91E (review από τον Γιάννη Καμαρινό).
Φυσικά, τα προϊόντα που καλύπτονται και τεστάρονται στις σελίδες του περιοδικού είναι πολύ περισσότερα... όπως τα ενσύρματα overear ακουστικά LCD-3 της Audeze (γράφει ο Μάνος Μαστραντωνάκης), τα ασύρματα ηχεία βάσης/ραφιού KEF LSX II (γράφει ο Γιάννης Δρακόπουλος), τα ηχεία δαπέδου Q Acoustics 5040 (γράφει ο Γιάννης Δρακόπουλος), o streamer/DAC WIIM PRO (γράφει ο Δημήτρης Σταματάκος), το πλατό / βραχίονας Simplex MK2 (γράφει ο Δημήτρης Σταματάκος), τα ενεργά ηχεία Reference 3A της Magnat (γράφει ο Μάνος Μαστραντωνάκης) και άλλα διάφορα.
Στο δεύτερο μέρος του περιοδικού, τώρα, το «μουσικό-δισκογραφικό», βλέπουμε στο εξώφυλλο να κυριαρχεί η αποκλειστική συνέντευξη του παγκοσμίως αναγνωρισμένου διευθυντή ορχήστρας, συνθέτη και ποιητή Θεόδωρου Κουρεντζή στον Νίκο Τζαβέλα (μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση), και ακόμη τα αφιερώματα στην Μαρία Κάλλας (γράφει ο Νίκος Κανελλόπουλος) και στους Alan Parsons Project (γράφει ο Κωνσταντίνος Τσάβαλος).
Εντός υπάρχει το review του Γιώργου Μαρκογιαννόπουλου για την 3η Συμφωνία του Μάλερ, στην συναυλία της ορχήστρας Ουτοπία, τον περασμένο Ιούνιο στο Ηρώδειο, υπό την διεύθυνση του Θεόδωρου Κουρεντζή, οι “Classical Music Reviews” (γράφει ο Θοδωρής Μπαφαλούκας), η “Jazz & Rock Corner (γράφω, εγώ, reviews για jazz και rock δίσκους, ελληνικούς και ξένους), οι Blue Note Reissues (Νίκος Α. Τζαβέλλας), τα “Audiophile CD Corner” και “Audiophile LP Corner” (επιμέλεια Μαρία Τσακίρη και Θοδωρής Μπαφαλούκας αντιστοίχως), οι νέες κυκλοφορίες σάουντρακ (Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος), εγώ γράφω για τον Stephan Micus και την πορεία του την τελευταία δεκαετία, όπως γράφω και για την παρουσία του Γιάννη Μαρκόπουλου στον ελληνικό κινηματογράφο κ.λπ.
Μία χορταστική έκδοση, για ακόμη μία φορά από το Yellow Box, το καλύτερο ηχο-μουσικό περιοδικό, που κυκλοφορεί τώρα στην Ελλάδα.
Επαφή: www.yellowbox.gr

1 σχόλιο:

  1. Kostas Makris
    Το άρθρο σου για το Μαρκόπουλο εκπληκτικό. Σε μια σελίδα τα είπες όλα. Σεμινάριο οικονομίας και ακριβείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή