Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

LUNG τεύχος #20, Φεβρουάριος 2024

Το LUNG συνεχίζει την περιοδική πορεία του, έχοντας το νέο 20ο τεύχος του σε κυκλοφορία, πάντα στο γνωστό σχήμα με τις 104 γεμάτες σελίδες και με το εξ ίσου γεμάτο CD-R, με τα 17 ελληνικά ροκ tracks (επιλεγμένα από διάφορα ελληνικά labels).
Όσα έχουμε γράψει στο παρελθόν για το LUNG ισχύουν και για το παρόν τεύχος φυσικά, και σε σχέση με την ύλη του και σε σχέση με την κυκλοφορία του αυτή καθ’ αυτή – γεγονότα, αμφότερα, που επιβεβαιώνουν την ανεξαρτησία του περιοδικού.
Η ύλη πολλή και πλούσια και σ’ αυτό το τεύχος, με πάμπολλα κείμενα στο γνωστό στυλ τού LUNG – με στόχευση, δηλαδή, στην εναλλακτική σκηνή και στις ποικίλες εκφάνσεις της (folk, jazz, funk, indie, avant, improv, psych, prog, punk, hard core κ.λπ.).
Τα κείμενα τώρα, χοντρικά, χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Είναι οι παρουσιάσεις-δισκοκριτικές, είναι τα αφιερώματα και είναι και οι συνεντεύξεις, με πλήθος κειμένων για κάθε κατηγορία. Επίσης, ένας άλλος διαχωρισμός θα μπορούσε να αφορά στα θέματα τα σχετικά με την εγχώρια σκηνή και σ’ εκείνα που έρχονται «απ’ έξω».
Το αφιέρωμα, πάντως, που κυριαρχεί στο παρόν τεύχος είναι εκείνο για τα «καλύτερα άλμπουμ του 2023» ή “LUNG 2023 / A Year in Music”, που καταλαμβάνει 22 σελίδες (από την 39 έως την 61). Εδώ δεν υπάρχει μόνον η συνοπτική 30άδα, με τα αντίστοιχα κείμενα, αλλά και οι επιμέρους 20άδες/30άδες του κάθε συντάκτη και της κάθε συντάκτριας ξεχωριστά, όπως και έξι ακόμη δίσκοι (File Under: Hidden Treasures), που για κάποιο λόγο δεν θα συμπεριλαμβάνονταν στα 30 πρώτα.
Στο παρόν LUNG υπάρχουν φυσικά και όλη η υπόλοιπη ύλη, που έχει να κάνει με τους Lankum, Idris Ackamoor, SANAM, Lucidvox, Bar Italia, The Coral (αφιέρωμα), Panos Birbas (συνέντευξη), Residuos Mentales (συνέντευξη), Ζέφυρος Καυκαλίδης (συνέντευξη) και πολλά άλλα.
Ενδιαφέρον, φυσικά, έχει και το CD-με tracks από τους καταλόγους των εταιρειών Inner Ear, United We Fly, Just Gazing Records, Geheimnis Records, 1000+1 Tilt, Sound Effect Records και βεβαίως διαφόρων privates. Ανάμεσα στα ονόματα, που ακούγονται στο δισκάκι είναι κι εκείνα των Dirty Fuse, Rebel Joe, Loud Silence, Green Was Greener, Birbas, Molyneaux, Millions of Dead Tourists, Notowns, Diesel Cindy, Sadhus / The Smoking Community κ.ά.
Το έχουμε γράψει κι άλλες φορές για το LUNG, και το ξαναλέμε. Μία πολύ καλή προσπάθεια.
Επαφή: www.lungfanzine.gr

1 σχόλιο: