Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση; Οπωσδήποτε ναι... για να διαλυθεί μια ώρα αρχύτερα η παράγκα.

Η γελοιότητα του κράτους, αυτού που λέμε τέλος πάντων «ελληνικό κράτος», προβάλλεται για ακόμη μια φορά στο περιβόητο θέμα τού «ΦΠΑ στην εκπαίδευση».  Άγεται και φέρεται μια διάταξη δυο μήνες τώρα, καταργείται, επαναφέρεται και ξανακαταργείται, παγώνει, ξεπαγώνει και μετατίθεται για αργότερα, κάτι το οποίον θα έπρεπε να είχε ξεκαθαρίσει από αρχαιοτάτων χρόνων.
Είναι δυνατόν μια στυγνή επιχειρηματική δραστηριότητα, όπως είναι η ιδιωτική εκπαίδευση –δεύτερη στυγνότερη μετά την ιδιωτική υγεία– να μην υπόκειται σε ΦΠΑ; Και γιατί όχι σ’ ένα ΦΠΑ 23%, ερωτώ, όταν δεκάδες άλλες δραστηριότητες υπόκεινται ήδη σ’ αυτόν το φόρο;

Η σπέκουλα που γίνεται από την άχρηστη πολιτική τάξη της χώρας, πάνω στο θέμα, είναι αηδιαστική κι εκτός ελέγχου. Όλοι κόπτονται, τάχα, για την επιβάρυνση της ελληνικής οικογένειας, για το 23% στο 300άρι το μήνα ας πούμε (βάζω ένα μέσο ποσό), αλλά αρνούνται να δουν οι «ταγοί» μας το ιλιγγιώδες νούμερο (πάνω από 5 δισ.) που δαπανούν οι Έλληνες για την ιδιωτική εκπαίδευση (σχολεία, φροντιστήρια, ξένες γλώσσες κ.λπ.).
Πού ξανακούστηκε στην Ελλάδα της κρίσης να σπαταλιέται ένα τέτοιο απίστευτο νούμερο, το οποίο, μάλιστα, έχει μειωθεί κατά το ελάχιστο μέσα σ’ αυτά τα τελευταία δύσκολα χρόνια; Το μέλλον των παιδιών μας πάνω απ’ όλα…

Η ανυπαρξία του κράτους στο θέμα «παιδεία» συνοψίζεται σ’ αυτό και μόνο το ποσό. Μια τριτοκοσμική κατάσταση στημένη γύρω από τις λεγόμενες «Πανελλαδικές Εξετάσεις» και τα πάσης φύσεως ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, που ξεζουμίζει και το τελευταίο δίφραγκο τών φτωχών τε και λιγότερο φτωχών, όλων εκείνων των πολλών τέλος πάντων που τρώνε τη χλαπάτσα του «καλού σχολείου», του «ακαδημαϊκού πολίτη», των άχρηστων πτυχίων και των ακόμη πιο άχρηστων μεταπτυχιακών… Με το 60% της νεολαίας να μην έχει δουλειά, και να μην πρόκειται να βρει μιαν αξιοπρεπή εργασία εις τον αιώνα τον άπαντα, είναι ν’ απορεί κανείς πώς γίνεται αυτό το ελεεινό οικοδόμημα να μην έχει προ πολλού καταποντιστεί. 

Το ιδεολόγημα της «δωρεάν παιδείας» είναι γνωστό, λοιπόν, πως έχει ήδη καταρρεύσει. Πληρώνουμε δυσβάσταχτους φόρους και θα πληρώνουμε ακόμη περισσότερους, σ’ αυτό το ξεφτιλισμένο κράτος, για να μην μας ανήκει πλέον τίποτα. Ούτε η δημόσια υγεία, ούτε η παιδεία, ούτε η πρόνοια, ούτε η σύνταξη… ούτε καν το σπίτι μας ή το χωράφι μας… Πληρώνουμε σαν ηλίθιοι, κι ενώ θα έπρεπε να μας έχουνε στα πούπουλα, όλους εμάς που τα δίνουμε τέλος πάντων από το υστέρημά μας, εκείνοι μας θάβουνε κάθε μέρα όλο και πιο βαθειά στη χωματερή. Ε δεν πάει άλλο ρε φίλε… Να πάνε να ξεκουμπιστούνε και οι Συριζαίοι και όλοι οι άλλοι πριν απ’ αυτούς…

Και απαντήστε μου σας παρακαλώ στα παρακάτω ερωτήματα. Πώς είναι δυνατόν να μην μαθαίνει κάποιος ξένες γλώσσες στο δημόσιο σχολείο, όταν τις διδάσκεται περισσότερες ώρες απ’ όσο τις διδάσκεται στα φροντιστήρια; Γιατί ο μαθητόκοσμος να μην γνωρίζει Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια που φοιτά, και υποχρεούται να ξαναφοιτά τις απογευματινές ώρες στα φροντιστήρια; Γιατί δεν μπορείς να πετύχεις στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, ακόμη κι αν είσαι καλός μαθητής, ωθούμενος ακόμη και τότε (ιδίως τότε!) να πετάξεις ένα κάρο λεφτά σε… εξωτερική βοήθεια; Ποιοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους; Μία είναι η απάντηση. Απαξάπαντες. Από τον υπουργό έως την τελευταία καθαρίστρια. Στείλτε τους όλους στο διάολο.

Το ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση θα λύσει τα προβλήματα; Φυσικά και όχι. Αλλά εδώ που φθάσαμε, όταν όλοι πληρώνουμε τα μαλλιά της κεφαλής μας, τότε δεν γίνεται, οφείλουν να πληρώσουν και οι… εξωσχολικοί. Τι «ισοδύναμα» και μπούρδες μας τσαμπουνάνε οι άσχετοι; Εκτός κι αν συμβεί το εξής. Να καταργήσουμε τελείως την άχρηστη δημόσια παιδεία, να μας δώσει το κράτος πίσω τα φράγκα που μας παίρνει για να τη συντηρεί, ώστε να τα δίνουμε όλα στην παραπαιδεία, που κάνει «σωστά» τη δουλειά της. Να δεις τότε χαρά και οι φιλελέδες!

Τελείωσε κύριοι! Ή σωστός κομμουνισμός ή άκρατος νεοφιλελευθερισμός! Ή σε στέλνω να σπας πέτρες αν σε πιάσω να εκμεταλλεύεσαι το θέμα «παιδεία», ή όλα στην αγορά και όποιος αντέξει. Μεσοβέζικες μπουρδελοκαταστάσεις, σ’ αυτό το χάλι, σ’ αυτή την παράγκα του Καραγκιόζη που λέγεται Ελλάδα, πλέον δε χωράνε.

14 σχόλια:

  1. ......Ποιοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους; Μία είναι η απάντηση. Απαξάπαντες. Από τον υπουργό έως την τελευταία καθαρίστρια. Στείλτε τους όλους στο διάολο......ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.Η ποιο μεγαλη και τσουχτερη αληθεια που δεν εγινε ποτε πραξη και που στη μη εφαρμογη της στηριχτηκε ολο αυτο το νεομπορντελο που λεγεται ελληνικο κρατος.ΥΓ.μή μου τοὺς συντροφους τάραττε..Καλημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηρέμησε Τρούσα, θα πάθεις τίποτα. Φάρμακα παίρνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα φάρμακα συνήθως τα παίρνεις ή για να λες πως «όλα παν καλά», ή για να γελάς σαν καθυστερημένος.
      Δεν γίνεται να μυρίζεις την μπόχα (την ψευτιά και την υποκρισία) και να προσποιείσαι ότι μυρίζεις ζιβανσί.
      Εκτός κι αν είσαι χαμερπής κρατικοδίαιτος ή εκμεταλλεύεσαι την απουσία του κράτους απ’ όλους τους κοινωνικούς προμαχώνες (παιδεία, υγεία κ.λπ.), ξεζουμίζοντας κόσμο και κοσμάκη.

      Διαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν συνιστά νεοφιλελευθερισμό αυτός ο ορυμαγδός των φόρων που έχει πέσει στα κεφάλια δικαίων και αδίκων, και που θα ενταθεί το προσεχές «αριστερό» διάστημα. Αυτό είναι μια τριτοκοσμική πατέντα ενός ληστρικού τύποις κράτους, που στόχο έχει την ικανοποίηση των ξένων και τη διάλυση της κοινωνίας.
      Οι φιλελέδες δεν γουστάρουν φόρους. Βεβαίως οι έλληνες φιλελέδες, που είναι και σ’ αυτό της πλάκας, μόνο μ’ αυτό καταγίνηκαν.

      Διαγραφή
    2. μεγάλε τα μπέρδεψες, αυτό που εφαρμόζεται στην Ελλάδα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Φιλελευθερισμός με δυσβάσταχτους φόρους, δεν υπάρχει στον πλανήτη! Πάντα μπροστά οι Έλληνες ....

      Διαγραφή
    3. Ρε εδώ, απ’ όσο θυμάμαι, μέχρι και ο πάπας του (νεο)φιλελευθερισμού στην Ελλάδα, ο Στέφανος Μάνος, όταν έγινε υπουργός (Οικονομικών νομίζω) επί Μητσοτάκη έβαλε φόρο-καπέλο στη βενζίνη ένα 50άρι!

      Έτσι, μ’ αυτά τα λεφτά, που μάζεψε ο Μάνος από τις τσέπες όλων, μπόρεσε κι ο φουκαράς ο Μητσοτάκης να πληρώσει τους 6000 που διόρισε στη ΔΕΗ (από το παράθυρο εννοείται), λίγο πριν τις εκλογές του ’93!

      «Ελλάδα, οικόπεδο και αποικία», όπως τραγουδούσε παλιά κι ο Σαββόπουλος…

      Διαγραφή
    4. Κανονικότατος νεοφιλελευθερισμός είναι. Από τον πινοσέτ μέχρι τον φουτζιμόρι αυτή είναι η συνταγή. Ξεσκίζουμε τους φτωχούς στους οριζόντιους, μη αναλογικούς, έμμεσους και κεφαλικούς φόρους. Το ίδιο φυσικά έκανε και η μάγκι. >>>>>"Although Mrs. Thatcher cut the top personal income tax rate to 60 percent from 83 percent immediately upon taking office, the basic tax rate was only reduced to 30 percent from 33 percent. And in 1980, the 25 percent lower rate of taxation was eliminated so that 30 percent became the lowest tax rate.

      More importantly, Mrs. Thatcher paid for her 1979 tax cut by nearly doubling the value-added tax to 15 percent, from 8 percent.

      Thatcher's demise came when she tried to change the tax funding local government from a property tax to a poll tax, where each household paid the exact same dollar amount rather than a share of their property value. "

      Διαγραφή
    5. Αγαπητέ Γιώργο θα πω πως οι μη φόροι είναι βασική αρχή του νεοφιλελευθερισμού, ο οποίος (νεοφιλελευθερισμός) προβάλλει το ιδανικό της κοινωνίας τού «όποιος αντέχει». Τώρα το τι εφαρμόστηκε από την Θάτσερ, τον Ρήγκαν, τον Μητσοτάκη, τον Σαμαρά ή τι θα εφαρμοστεί από τον… Τσίπρα είναι κάπως διαφορετικό ζήτημα, που συναρτάται από τις κατά τόπους ιδιαιτερότητες.

      Από συνέντευξη του Milton Friedman στον «Διάλογο» (τεύχος 17, Χειμώνας 1975-76). Τόσο παλιά…

      «Κανένας υπολογισμός δεν μετρά τις επιδράσεις του κλιμακωμένου φόρου εισοδήματος στον περιορισμό της κοινωνικής και οικονομικής κινητικότητας – δηλαδή στην δυσχέρανση της μεταπήδησης του ατόμου από την μια τάξη στην άλλη. Πρέπει να αναγνωρίσουμε πως οι ευκαιρίες εξέλιξης του ατόμου έχουν περιορισθή σαν αποτέλεσμα της εφαρμογής του φόρου αυτού.
      Είναι απαραίτητο να δούμε τα πράγματα από μια σκοπιά γενικώτερη και να κρίνωμε από εκεί το καλό και το κακό. Θα δούμε τότε πως ο επιλεγόμενος κλιμακωμένος φόρος εισοδήματος έχει διαστρεβλώσει τις πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού – έχει δηλαδή μεταχειρισθή με τρόπο άδικο και άνισο ανθρώπους ανήκοντες στην ίδια βασική εισοδηματική κατηγορία. Επίσης ο φόρος αυτός έχει αλλοιώσει την διαδικασία με την οποίαν οι άνθρωποι αξιοποιούν τις ικανότητές των, σπρώχνοντάς τους στο να κάνουν ένα σωρό ανοησίες για να τον αποφεύγουν. Νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε πολύ περισσότερο αν αμφισβητήσουμε την βασική κοινωνική αρχή, πως η ισότητα είναι κατάσταση επιθυμητή και αποδοτική. Νομίζω, δηλαδή, πως πρέπει να αμφισβητήσουμε σοβαρά την άποψη πως συμφέρει στην κοινωνία να αφαιρή το εισόδημα από έναν πολίτη και να το δίνη σε έναν άλλον».

      Διαγραφή
  4. Meet the new boss
    Same as the old boss..
    όπως έλεγαν και οι φίλοι μας οι Who

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαίρομαι που κλαίνε κάτι ντεμέκ συριζόσκυλα που νόμιζαν ότι θα πίνουν φράπέ με τα λεφτά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω σε ποιους αναφέρεσαι, αν και δεν νομίζω πως θα μπορούσε κανείς να εποφθαλμιά τα όποια λεφτά ενός ανώνυμου…

      Διαγραφή
  6. Ποια "λεφτά σας" (αν υποθέσουμε ότι δεν είσαι κρατικοδίαιτος φιλελές όπως οι περισσότεροι που σκίζουν τα ρούχα τους για τον κρατισμό στα σόσιαλ μήντια)? Στην ελλάδα οι "καινοτόμοι" τζομπ κρηέητορς δεν πληρώνουν φόρους ( το 75% των εσόδων είναι οριζόντιοι, έμμεσοι και κεφαλικοί, φόροι στους φτωχούς). Αντιθέτως έχουν φεσώσει τις τράπεζες με θαλασσοδάνεια, που τα πληρώνουν τα υποζύγια δια της ανακεφαλαιοποίησης, και ευθύνονται βέβαια και για το υπόλοιπο δημόσιο χρέος, αφού μόνος πελάτης των υπερτιμολογημένων και περιττών υπηρεσιών τους ήταν το κράτος, και τα ανύπαρκτα κεφάλαιά τους τα υποκαθιστούσαν δάνεια των τραπεζών του λαυρεντιάδη, του ρέστη και του βγενόπουλου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή