Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

69 TRANE RECORDS ένα νέο δισκάδικο

Ένα νέο δισκάδικο στη Νέα Ιωνία (Κάλβου 63, δίπλα στις γραμμές του ηλεκτρικού), ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο τη λειτουργία του. Ιδιοκτήτες του είναι ο Δημήτρης (του site VinylKiosk) και ο Νίκος (της Anazitisi Records).
Το κατάστημα ειδικεύεται στο 60s-70s υλικό (garage, psychedelic, progressive, folk, kraut, ελληνικό ροκ…), χωρίς να λείπουν και τα υπόλοιπα είδη της περιόδου (jazz, latin, soul, funk, blues κ.λπ.). Μάλιστα, ιδιαίτερη σημασία δίνεται στις library recordings, στο lounge, όπως και στα soundtracks (Ennio Morricone, Piero Umiliani, Goblin και τα συναφή), ενώ αισθητή κάνουν την παρουσία τους τα τζαζ άλμπουμ τού πρώην eastern block.
Τα ράφια ανανεώνονται συνεχώς, με τις επανεκδόσεις σε βινύλιο (παλαιότερες και καινούριες) να κυριαρχούν. Να και μερικές εταιρείες που καλύπτονται από το κατάστημα: Schema, Dagored, Black Sweat, Cinedelic, Crippled Dick Hot Wax, Guerssen, World in Sound, Long Hair, Shadoks, AMS, Vampisoul, Munster, Vinylisssimo, IRMA Records, Golden Antenna…
Το 69 Trane Records προσεγγίζεται εύκολα με τον ηλεκτρικό (καθώς βρίσκεται λίγα μέτρα από τον σταθμό ΗΣΑΠ της Νέας Ιωνίας), ενώ υπάρχει και άνετο πάρκιν τ’ απογεύματα.
Επαφή: Ώρες λειτουργίας: Δευτ.- Παρ. 9:30-14:30 και 17:00-20:30, Σάββατο 10:30-16:00, τηλ. 2130-423033, email: 69tranerecords@gmail.com, facebook: https://www.facebook.com/69-Trane-Records-956281441155545

16 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ ΑΝΟΙΞΕ ΔΙΣΚΑΔΙΚΟ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥς ΞΕΝΟΥς ΔΙΣΚΟΥς , ΝΟΜΙΖΩ ΠΑΤΡΕΩς Κ ΑΓ ΑΝΔΡΕΟΥ..ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΕΒΩ ΠΑΤΡΑ ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ...ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΟΚΟΣΤΩΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάλι καλά.
      Είναι ξεφτίλα σε ολόκληρη Πάτρα να μην υπάρχει ούτε ένα δισκάδικο, για όλο αυτό το υλικό.

      Διαγραφή
    2. Μάλλον εννοείς το Joe Records στην Φιλοποίμενος. Υπάρχει εδώ και κανά χρόνο. Μπορείς να το βρεις και στο Discogs ή στο Facebook. Δε νομίζω όμως ότι είναι συνέχεια του δισκάδικου της Γεροκωστοπούλου

      Διαγραφή
  2. Καλή επιτυχία στα παιδιά, αλλά αν είναι να κάνεις εκδρομή για να πάρεις ένα δίσκο, όταν στο κέντρο έχεις καμμια δεκαριά δισκάδικα ποδαράτος; Και το mail order να ανταγωνιστείς; Δεν ξέρω αν σε δύσκολους καιρούς για δισκάδικα η επιλογή της off-site φυσικής παρουσίας για νέο μαγαζί (και τονίζω το νέο γιατί δεν έχει προϊστορία) είναι σωστή εμπορικά κίνηση. Όταν στην Αθηνα το 90% τέτοιων μαγαζιών είναι συγκεντρωμένο σε δύο περιοχές (Εξάρχεια-Μοναστηράκι). Εκτός και αν η συγκεκριμένη περιοχή και οι κοντινές γειτονιές έχουν κοινό για ...Guerssen, Long Hair, Shadoks και AMS πχ.

    Εγώ για παράδειγμα, στην Ελένη στη Νέα Σμύρνη έχω να κατέβω 10 χρόνια, στο Χαλάνδρι, στο Φιξ και στο Γκάζι (που βρίσκονται άλλοι) δεν έχω πάει ποτέ και αγοράζω 3 με 5 δίσκους τη βδομάδα. Ούτε γνωρίζω κάποιον από τους γνωστούς μου που ακόμα αγοράζουν δίσκους/CDs να κάνουν διαδρομές πλην κέντρου-Μοναστηρακίου.

    Εξαιρείται πάντα η περίπτωση που τα δισκάδικα δουλεύουν με στοχευμένο πελατολόγιο πιστό στο κάθε δισκοπώλη και μόνο. Όμως τότε ποιός ο λόγος να έχεις μαγαζί και να μη κάνεις τη δουλειά από το σπίτι σου και το ταχυδρομείο, ώστε να γλυτώνεις και το ρίσκο του μαγαζιού (γενικά έξοδα, λοιπές παροχές τρίτων, μόστρα προς εφορία κλπ). Στην ευρώπη πλεον, τέτοιου είδους πωλητές (μικρότερων πόλεων/απομονωμένων περιοχών) έχουν προ πολλού κλείσει τα μαγαζιά τους και δουλεύουν μεταξύ σπιτιού-ταχυδρομείου-παζαριών.

    Καλή τύχη να χουν πάντως, το ξαναλέω, γιατί το υλικό είναι αξιόλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απλως διαφορετικες περιοχες βολευουν διαφορετικο κοινο.δεν μενουν ολοι Κέντρο,ουτε σε ολους αρέσει μια "βολτα" στα Εξαρχεια..

      Διαγραφή
    2. Αν και αναγκαστική καμιά φορά, η "βόλτα" στο κέντρο είναι σχεδόν πάντα αγγαρεία, λόγω έλλειψης χρόνου από την πλευρά μου. Όταν υπάρχει βέβαια χρόνος, είναι ευχαρίστηση. Οπότε ένα "περιφερειακό" μαγαζί με ΚΑΛΟ υλικό, είναι παραπάνω από ενδιαφέρον και πρακτικό.

      Διαγραφή
  3. Φώντα υπάρχει το joe records στη Φιλοποιμενος κ Μαιζωνος
    Νίκος Αλιβιζατος


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Νίκο.
      Α, ok.
      Δεν το ήξερα.
      Είναι καινούρια μαγαζιά αυτά...
      Εγώ θυμάμαι τα παλιά (όπως κι εσύ βέβαια).
      Φέρνει τέτοια πράγματα δηλαδή κι αυτός να υποθέσω...

      Διαγραφή
  4. Στην Πατρα υπαρχει και ο Κωστας , Μουρουζη και Καρολου γωνια.
    Το 69 παντως ειναι εξαιρετικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα, το έχει ακόμα αυτός;
      Εγώ πήγαινα, όταν το είχε η μάνα του. Προ αμνημονεύτων...
      Τώρα θα του έχουν μείνει μόνο τίποτα "σκύλοι"...

      Διαγραφή
  5. Ε, σε σας τους Πατρινούς μιλάω…
    Ποιος θυμάται το δισκάδικο του Σπυρόπουλου, στην Κορίνθου, κάπου μεταξύ Βότση και Παντανάσσης (νομίζω), που ήταν τραβηγμένο προς τα μέσα - και μπροστά, πριν δρασκελίσεις την πόρτα του, είχε, δεξιά-αριστερά, δύο βιτρίνες με καρφιτσωμένα βινύλια;
    Στα seventies μιλάω…
    Ο Αλιβιζάτος θα το θυμάται σίγουρα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και νάταν μόνο αυτό; Ποιός θυμάται τον "χρυσό δίσκο" του Σπαθάρα στη Γούναρη απέναντι από τον ΟΤΕ ( ήταν και μουσικός σε νυχτερινά μαγαζιά), το "ράδιο πάτραι" του Ηρακλή κ της Βούλας στην Κορίνθου κ Ερμού, το πρώτο musical στην Κορίνθου κ Βούρβαχη, το music corner του Λευτέρη στη Γούναρη κ Ι. Βλάχου;
      Και πιό πρόσφατα (δηλαδή 80´ς) τα δισκάδικα στην Ερμού κ Ρήγα Φεραίου, στην Αγ. Ανδρέου κ Ζαίμη (κάτι υπόλοιπα της επιγραφής του υπάρχουν ακόμα) και αν θυμάμαι καλά και ένα χαμηλά στη Γούναρη μεταξύ Όθωνος κ Αγ. Ανδρέου για κάποιο χρονικό διάστημα.
      Α ρε Φώντα τι μας θύμησες !!!
      Τις "τράπεζες" που πηγαίναμε για "κατάθεση"
      Νίκος Αλιβιζάτος

      Διαγραφή
    2. Από τον Σπαθάρα είχα αγοράσει τέλη seventies, μία από τις πρώτες μου κασέτες (εταιρείας εννοώ), γιατί μέχρι τότε έγραφα (κασέτες), στα πιο απίθανα δισκάδικα. Από Βορείου Ηπείρου και Καραϊσκάκη (πριν τη Γούναρη), μέχρι Καρόλου και απέναντι από το Γήπεδο της Παναχαϊκής (και λίγο πιο πέρα).
      Τον Λευτέρη τον μάδησα (από ελληνικά) στα early eighties (Αγάπανθος, «Καινούρια Μέρα», Stamatis κ.λπ., ακόμη και το πρώτο single Yell-o-Yell είχα πάρει από ’κείνον).
      Φώτης και Βούλα/Ηρακλής «θεοί» για την εποχή. Στα 80s η μεγάλη παρέμβαση για την πόλη ήταν η Διαμάντω (που ήταν όμως πανάκριβη – ή έστω ακριβή).
      Μαρούντας επίσης Κολοκοτρώνη (Πλατεία Όλγας), Σμυρίλιος (κάτω μέρος Γούναρη), ο Γιαννακέας (ή κάπως έτσι) λίγο πιο πάνω (πούλαγε και μηχανήματα), ΗΧΩ και άλλοι πολλοί (αν πιάσουμε και τα πιο περιφερειακά). Μιλάμε για πριν το ’90 πάντα.
      Α και ο Φάνης, φυσικά, το υπόγειο, που άνοιξε Νοέμβρη ’89.

      Διαγραφή
  6. Καλό αυτό, μακάρι να πάνε καλά. Αυτό θα γίνει σίγουρα αν έχουν ΠΟΛΥ καλό υλικό. Αν βρω χρόνο, σίγουρα θα περάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λοιπον επισκεφθηκα το μαγαζι και μπορω να πω οτι είναι α σ τ ε ρ ι!Όχι μονο το υλικό που είναι πολύ ψαγμενο, αλλά και οι τιμες,απ'οσους τιτλους θυμομουν εν σύγκριση είναι πιο φθηνό απ'τον ανταγωνισμο,κτύπησα και ενα raw material το ομωνυμο που παντα το'θελα και ποτε δεν το'παιρνα, μια χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. προς πληροφόρηση όσων το δισκάδικο έχει κλείσει πρόσφατα πάντως .. ούτε χρόνο δεν άντεξε φαίνεται ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή