Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

ALPHA STRATEGY από τις ημέρες των Birthday Party

Οι Alpha Strategy είναι ένα ροκ ή καλύτερα πανκ-ροκ κουαρτέτο από το Τορόντο που αποτελούνται από τους Rory Hinchey φωνή, συνθέσεις, James McAdams κιθάρες, Evan Sidawi ντραμ-κιτ και Dan Edwards μπάσο. To The Gurgler, που κυκλοφορεί σε LP, CD και digital από την πολωνική εταιρεία Antena Krzyku είναι το τρίτο άλμπουμ τους (όλα διατίθενται και από το bandcamp τους) και αυτό που στα δικά μου αυτιά ακούγεται ακόμη πιο… απονενοημένο και αποστασιοποιημένο – κι ας υπολείπεται σε ένταση των υπολοίπων.
Οι Καναδοί παίζουν punk-rock των early 80sok, και με κάποια σημερινά στοιχεία–, το οποίο έχει τη βάση του στον ήχο των Birthday Party. Υπάρχει, δηλαδή, αυτή η ακραία και κάπως σπαραχτική ερμηνεία από τον Hinchey, όπως υπάρχουν και όλες εκείνες οι ρυθμικές δομές, που έδωσαν ισχυρή υπόσταση σε ανάλογα γκρουπ, εκείνη την εποχή, σε όλο τον κόσμο (ο λόγος, περαιτέρω, για τους Έλληνες Yell-O-Yell, που, επίσης, μας τους θυμίζουν οι Alpha Strategy).
Έχοντας, σε συμφωνία με τις μουσικές και τις ερμηνείες, και μια σειρά από στίχους, που εκφράζουν αυτήν ακριβώς την εσωτερική ένταση και απόγνωση (στο επίπεδο των σχέσεων, προσωπικών τε και κοινωνικών), οι Alpha Strategy δίνουν ένα άλμπουμ σωστά διατυπωμένο και με λίγες δυνατότητες ηχητικής ή άλλης διαφυγής – κάτι, που, σε κάθε περίπτωση, επιβάλλεται σε τέτοιου τύπου ακούσματα.
Η ηχογράφηση και η μίξη από τον Steve Albini, όπως και το master από τον Bob Weston (αμφότεροι έχουν δουλέψει για κόσμο και κοσμάκη – για τον Albini, φυσικά, είναι πιο γνωστό) δημιουργούν, συν τοις άλλοις, και τις τεχνικές προϋποθέσεις, ώστε το “The Gurgler” να καταστεί από την αρχή… πέτρα που (κατρα)κυλάει μόνο με το ζόρι. (Για καλό το λέμε αυτό).
Επαφή: www.antenakrzyku.pl

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου