Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Τρία χρόνια από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015. Τρία χρόνια από τη μεγαλειώδη απάντηση του λαού κατά των ξένων τοκογλύφων και των υπηρετών τους στη χώρα (και μάλιστα κάτω από καθεστώς σφοδρής και εμετικής μνημονιακής προπαγάνδας, με κλειστές τράπεζες κ.λπ.), αλλά και τρία χρόνια από μιαν αποφράδα μέρα για την Ιστορία της ελληνικής Αριστεράς (την πιο αποφράδα τις τελευταίες, πολλές, δεκαετίες).
Το έγκλημα και η προδοσία τού Τσίπρα θ’ αφήσουν ανοιχτές πληγές, που θα παραμείνουν για δεκαετίες χωρίς επούλωση.  
Αφού ο τύπος, αρχικά, κατάφερε να σπάσει ψυχολογικά τον κόσμο της Αριστεράς, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τη βούλησή του, στην πορεία, τους αμέσως επόμενους μήνες, κατόρθωσε να επιβάλλει παντού μια βεβαιότητα «ήττας», την οποία δεν είχαν μπορέσει να επιβάλλουν ούτε οι Ναζί στην Κατοχή, ούτε οι Άγγλοι στα Δεκεμβριανά, ούτε η ΕΡΕ στα χρόνια της βίας και της νοθείας, ούτε ο Παπαδόπουλος στο Πολυτεχνείο…  
Το συμπέρασμα; Για την Αριστερά ο Τσίπρας δεν μπορεί παρά να ισοδυναμεί, στην Ιστορία της, με Εφιάλτη.

Ο δραγουμάνος του βεζύρη... Τον γράφουμε στ’ @@ μας.

Ο καθένας και η καθεμία μπορεί να έχει όποια γνώμη θέλει για το Βαρουφάκη –κι εγώ δεν πιστεύω πως τα έκανε όλα σωστά στο πρώτο εξάμηνο του 2015– όμως αυτά που λέει στο τουίτ του είναι απολύτως έτσι.

9 σχόλια:

  1. Σχόλια από το facebook...

    Alexs İkonomu
    τι σχέση έχει ο Τσίπρας με την αριστερά για να γίνει προδότης της;

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Να την κάνεις σ' εκείνον αυτή την ερώτηση, όχι σ' εμένα.

    Alexs İkonomu
    σιγά μην ασχοληθώ με τον κάθε εξουσιομανή κωλοτούμπα πολιτικάντη

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Κοίταξε φίλε, για να είμαστε ξεκάθαροι εδώ πέρα. Εγώ αποδέχομαι κριτική στον Τσίπρα, και στον οποιονδήποτε δηλαδή, μόνο από αριστερά. Άμα κάνεις κριτική από δεξιά (το λέω επειδή δε σε ξέρω) τη φτύνω.

    Alexs İkonomu
    ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΔΕΞΙΑ ΦΙΛΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Οκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θανάσης Τουρτούρας
    Τη ζημιά των 100 δις ποιος την πληρώνει, δεν μας είπε.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν υπάρχει τέτοιο πράμα. Είναι μεγάλη συκοφαντία-μαλακία αυτή που λένε οι φιλελέδες και τη λένε για να αποσείσουν τις ευθύνες των αφεντικών τους (των τοκογλύφων) σαν αυθεντικοί δωσίλογοι.
    >>Σε κοινή δήλωσή τους, ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, Τζέφρι Σακς, και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Τέξας, Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Ο ισχυρισμός του Τόμας Βίζερ ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης και η ελληνική κυβέρνηση του πρώτου εξαμήνου του 2015 κόστισαν 200 δισ. ευρώ στην Ελλάδα είναι γελοίος. Οπως γνωρίζει ο κ. Βίζερ -καθώς ήταν από τους αρχιτέκτονες των πολιτικών της τρόικας- η ελληνική οικονομία στραγγαλίστηκε το 2015 από τους δανειστές.<<
    Διάβασε και εδώ για να μάθεις...
    >>Όσον αφορά στο χρέος, παρέλαβε 317 δισ. και το παρέδωσε 10 δισ. λιγότερα. Ναι, λιγότερα!<<
    http://www.euro2day.gr/specials/opinions/article/1565866/poso-pragmatika-stoihise-h-periodos-varoyfakh.html
    Πόσο πραγματικά στοίχισε η περίοδος Βαρουφάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιχειρηματολογία ψεκασμένης αριστεράντζας που συγκρούστηκε κατάφατσα με τη πραγματικότητα. Η κανονικότητα αυτού του μεγαλειώδη λαού είναι ο πελατειακός παρασιτισμός. Απο κει και ο λογαριασμός που τον περίμενε όταν πήγε να κάνει ταμείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες τις μαλακίες που λέει και ο Τζήμερος.

      Κακώς σου απάντησα.
      Ανώνυμος και ό,τι να'ναι...

      Διαγραφή
  4. Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί σε ένα σάιτ με τόσες πρωτότυπες αναρτήσεις για μουσική ανεβάζεις πολιτικές απόψεις που μπορούν να ανέβουν σε οποιοδήποτε σαιτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω άλλο σάιτ (λολ) για να ανεβάζω πολιτικές απόψεις, οπότε ό,τι έχω να πω το ανεβάζω εδώ. Εξάλλου δεν ανεβάζω μόνο μουσικά θέματα, ανεβάζω κι άλλα πράγματα.

      Διαγραφή
  5. Φώντα,η πολιτική δεν είναι το φόρτε μου και ίσως φανεί αφελής ή κουτή η απορία μου.Όταν λες ότι αποδέχεσαι κριτική για τον Τσίπρα μόνο αν έρχεται από αριστερά,τι εννοείς;Εκλεγμένος πρωθυπουργός,όποιος δεν έχει ψηφίσει αριστερά δεν μπορεί να τον κριτικάρει;Αν βγει μετά ο Μητσοτάκης,θα μπορούν να τον κριτικάρουν δηλαδή μόνο οι δεξιοί;Ανέφερες επίσης ότι κριτική από τα δεξιά τη φτύνεις.Δηλαδή μόνο οι αριστεροί έχουν δικαίωμα στην κριτική;Δεν νομίζω να εννοείς κάτι τέτοιο πάντως.Απλοϊκή η σκέψη μου,απλά δεν κατάλαβα τι εννοούσες γι'αυτό και σε ρώτησα.Ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ συμπατριώτη και κοντοχωριανέ Σπύρο (αυτά που λέω δεν είναι φούμαρα - τα εννοώ), όταν λέω πως δεν αποδέχομαι κριτική στον Τσίπρα από δεξιά, εννοώ πως δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να κουβεντιάσω με δεξιό για τον Τσίπρα (ούτε ενδιαφέρομαι για την κριτική του). Φυσικά ο καθείς είναι ελεύθερος να κριτικάρει οτιδήποτε, και έτσι οφείλει να κάνει. Και δεν θα ζητήσει φυσικά τη γνώμη μου. Εγώ λέω ότι δεν αποδέχομαι τις κριτικές των φιλελέδων, των Μητσοτάκηδων, των Τζήμερων, των Χρυσαυγιτών κ.λπ. ούτε καν σαν υπόθεση εργασίας. Μ' ενδιαφέρει η γνώμη της ευρύτερης αριστεράς για τον Τσίπρα (όσων κινούνται αριστερότερα του Τσίπρα εννοώ) και αυτή μου δίνει τροφή για να πω ό,τι λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εντάξει Φώντα,κατανοητό.Εχω πάντως την εντύπωση ότι οι αριστερότεροι του Τσίπρα μόνο απέχθεια μπορούν να νοιώθουν,καθώς μιλάμε για πλήρη αθέτηση λεγομένων,άσε την εξευτελιστική κωλοτούμπα στη δημοψήφισμα,τους λογής καρανίκες κλπ.Τέλος πάντων,τα είδαμε κι αυτά.Εμεινε κι η Βραζιλία έξω απόψε,που πας ρε κόουτς στο μουντιάλ χωρίς σέντερ φορ;Aν είναι δυνατόν...Τώρα ελπίζω σε τελικό Γαλλία-Αγγλία και να το πάρει η Γαλλία για να γελάσουμε με τα κρεμασμένα μούτρα των τσάρλυδων στα μπαρ στο Σιδάρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή