Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 108

15/7/2018
Ο τελικός κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο, με τα δύο χαριστικά γκολ που έδωσαν οι Κροάτες (το αυτογκόλ και το πέναλτι). Τραγικοί οι τερματοφύλακες. Πιο τραγικός ο Κροάτης που είχε λάθος θέσεις σχεδόν σε όλα τα σουτ των αντιπάλων – κάποια στιγμή, μάλιστα, σ’ ένα γύρισμα αμυντικού του, στο πρώτο ημίχρονο, πέρασε η μπάλα κάτω από τα πόδια του. Ακόμη πιο τραγικό, όμως, ήταν το ανύπαρκτο κέντρο άμυνας της Κροατίας. Καφενείο. 
Αποτελεσματικοί οι Γάλλοι. Μια ομάδα με τη δύναμη και με τα σωματικά προσόντα της Γαλλίας, που παραχωρεί παρά ταύτα γήπεδο και κατοχή μπάλας, πολύ δύσκολα θα χάσει στη σημερινή εποχή (με την απουσία των κάθετων μπαλιών από τα ανύπαρκτα «δεκάρια»). 

14/7/2018 
Έκοψαν 28 εκατομμύρια κατ’ απαίτηση των Γερμανών από τον προϋπολογισμό τού Εθνικής Αμύνης, που σημαίνει… τέρμα τα στουπιά και τα γράσα, με τις καναδέζες να σαπίζουν στους όρχους για κανα εξάμηνο, προκειμένου να ρεφάρουν οι τοκογλύφοι τη χασούρα από τη μη αύξηση του ΦΠΑ στα παραμεθόρια νησιά. Το γλεντάμε…  

14/7/2018 
Έχουμε αφήσει την αποκάλυψη και τη διαχείριση των παρασκηνίων του δικού μας Χόλιγουντ σε χέρια ακατάλληλων. 
Μέχρι να βρεθεί, αν ποτέ, ο Έλληνας Kenneth Anger, για να τραβήξει τις κουρτίνες και να δει πίσω από τα στρας του… παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου όχι με την περιέργεια του κουτσομπόλη και με τη διαστρεβλωτική ματιά του σκανδαλοθήρα, αλλά με την κοφτερή ματιά ενός μποέμ, που έλκεται από το weird, θα αρκούμαστε στις στάγδην χοντροκοπιές των κίτρινων tabloids. 

12/7/2018 
ΤΑΛΕΝΤΑ… 
Αληθινά ταλέντα στο σημερινό ποδόσφαιρο δεν βρίσκεις, γιατί τα ταλέντα αναδύονται και αναδεικνύονται μόνο μέσα από τις αλάνες, που δεν υπάρχουν πια, και όχι από τα 5Χ5.
Οι μεγαλύτεροι καταστροφείς ταλέντων στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι οι γονείς (ή έστω η κοινωνία, αν το «γονείς» ακούγεται βαρύ) και φυσικά οι προπονητές. Είναι όσοι μαντρώνουν, δηλαδή, τα παιδιά τους σε ομάδες από τα πέντε τους και από τα δέκα τους (για να πάρουν το καλό το δρόμο και να μην μπλέξουν με τα… ναρκωτικά - πίσω έχει η αχλάδα την ουρά), με τους προπονητές να πετσοκόβουν, από την αρχή, οποιαδήποτε δημιουργική φαντασία και πρωτοβουλία. Συστήματα και τρίχες κατσαρές. Λες και το ποδόσφαιρο είναι η... πολιορκία της Τροίας. Το παιδί αν δεν αυτενεργήσει, αν δεν αφεθεί ελεύθερο στο χωράφι, να στηριχτεί στην εξυπνάδα και στη φαντασία του, προκειμένου να φτάσει στο γκολ, θα μετατραπεί σταδιακά σ’ έναν αδιάφορο αναλώσιμο. Σαν αυτά τα χαϊβάνια, που βλέπουμε στο Μουντιάλ…
Ποδόσφαιρο νέων ανθρώπων, παιδιών του σχολείου εννοώ, με προπονητές πάνω από το κεφάλι τους από την αρχή είναι υπονόμευση και καταστροφή κάθε πηγαίου ταλέντου.

3 σχόλια:

  1. Σχόλια από το facebook περί ταλέντων...

    Antonis Tsoukatos
    Το αποτέλεσμα αυτό ελοχευει σε οτιδήποτε ομαδοποιει κ γαλουχει με ένα συγκεκριμένο τρόπο, με άξιο παράδειγμα , το σχολείο.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Γι' αυτό και το ποδόσφαιρο έπρεπε να μείνει έξω απ' αυτή τη λογική.

    Antonis Tsoukatos
    Πλήρης "βιομηχανοποιηση" του αθλητισμού. Το αγγλικό premiership είναι ένα από τα ακρεα παραδείγματα. Το αποτέλεσμα είναι προφανές. Ποιος νοιάζεται όμως? Αρκεί οι ολιγαρχες που έχουν αγοράσει τις ομάδες να κάνουν την πλάκα τους.
    Θα είχε πολύ γούστο να αποδειχθεί ότι είναι όλο στημένο για να τα κονομανε οι bookies, το αγγλικό κράτος - αφού παίρνει την προμήθεια του από όλα τα στοιχήματα - κ όλο το παρελκομενο ποδόσφαιρικο σύστημα.

    Giorgos Stamatopoulos
    Μάντρωμα στις ομάδες για προστασία ίσως και για μια καλή μεταγραφή στο μέλλον...έχω ακούσει διάφορες μαλακίες .
    Μόνο στις αλάνες και στα χωράφια με νοητά δοκάρια παίζουν τα παιδιά...εκεί φτιάχνονται ταλέντα και χαρακτήρες

    Ζουλιάν Μπάλστον
    Ότι καλύτερο διάβασα για μπάλα εδώ και καιρό. Έζησα όλη μου την παιδική ηλικία στις αλάνες και στα καφενεία παίζοντας και βλέποντας μπάλα και μπορώ να πω ότι και αστέρι να μην γίνει κανείς, αυτό το σύγχρονο μαντρωμα καταστρέφει και παιδικές ηλικίες.

    Zara Thustra
    Μου επιτρέπεις μια φιλική απαλλοτρίωση του κειμένου σου...

    Macubert Thanasis Sabaziotis
    Θελουμε ποδοσφαιριστες βγαλμενους με τη μεθοδο ζακοτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια από το facebook περί Espresso και Kenneth Anger...

    Haris Mantellos
    Εμένα πάλι ξέρεις τι μου έκανε εντύπωση αγαπητέ Φώντα? Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στον διευθυντή παραγωγής Βύρωνα Παπαμιχάλη ενώ το όνομά του ήταν Βίων και στον σκηνοθέτη Μόρτον Ντακόστα αντί του σωστού Μόρτον ΝταΚόστα. Και κάθομαι και λέω τόσο έμπειρος καλλιτεχνικός ρεπόρτερ ο κ. Νικόλιζας. Πώς ρε γαμώτο του ξέφυγαν αυτά? Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου.

    Τάκης Σπετσιώτης
    >>όχι με την περιέργεια του κουτσομπόλη και με τη διαστρεβλωτική ματιά του σκανδαλοθήρα, αλλά με την κοφτερή ματιά ενός μποέμ, που έλκεται από το weird,<<

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το facebook για τον τελικό του μουντιάλ...

    Alexs İkonomu
    Γαλλία ή η εκδίκηση της Αφρικής. Σπριντ ,αντοχή, αλτικότητα, αλλά από φαντασία λίγα πράγματα. Η Κροατία από σπόντες στον τελικό. Εκεί θα έπρεπε να είναι το Βέλγιο ή η Βραζιλία κι ας μην ήταν στα καλύτερά της

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Απλά να σημειώσω πως μαύροι παίζουν στην Εθνική Γαλλίας από τη δεκαετία του '30.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Raoul_Diagne
    Raoul Diagne – Wikipedia

    Alexs İkonomu
    ναι αλλά τώρα το παράκαναν Η πλάκα είναι ότι αυτός ο ψόφιος ο Μακρόν τροποποιεί το γαλ σύνταγμα για να μην υπάρχει αναφορά στην ένοια φυλή Άραγε αυτοί οι φουκαράδες που έρχονται στη μαμά Γαλλία έχουν κάποιες προοπτικές ή είναι μόνο για τα βαρέα ανθυγειανά;

    ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΗΣ
    Δίκαια το πήρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή