Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

SLIDING WORDS γαλλικό ποιητικό electro

Οι Sliding Words είναι Γάλλοι (από τη Λυών), είναι ντουέτο και αποτελούνται από την Maÿwen στίχοι, φωνή, πλήκτρα, κιθάρες, άρπα, μπάσο κ.ά. και τον Kapiand samples, κιθάρες, μπάσο, πλήκτρα κ.ά. Το “(fonetic)” [Atypeek Music, 2018] δεν είναι το πρώτο άλμπουμ τους, αλλά ίσως είναι το πρώτο τους που τυπώνεται (και) σε φυσική μορφή (CD).
Οι Γάλλοι γράφουν τραγούδια με αγγλικά λόγια, όχι πολλά αγγλικά λόγια (εννοώ πως κάθε τραγούδι δεν έχει πολλούς στίχους), τα οποία (λόγια) είναι κάπως ποιητικά (και άρα σχετικώς αφαιρετικά). Αυτά τα λόγια, τώρα, τα ντύνουν με ηλεκτρονικά και με συμβατικά όργανα, δημιουργώντας ένα πλήρες άλμπουμ, που δεν είναι εύκολο να το κατατάξεις. Υπάρχει το electro οπωσδήποτε, ακόμη και κάποια ψήγματα trip-hop, υπάρχει και το χαμηλό tempo, η ambience, τα samples και επίσης οι πειραματισμοί (λίγοι, συγκεκριμένοι και ωραία ενσωματωμένοι), που απηχούν έως και ηλεκτροστατικά τοπία. Νομίζω πως τα είπαμε όλα ή σχεδόν όλα. Δεν είπαμε όμως το σημαντικότερο…
Πως τα τραγούδια των Sliding Words είναι από απλώς ενδιαφέροντα έως και πολύ ενδιαφέροντα, με κορυφαία ανάμεσά τους τα “Prelude to Bukowski” (εντελώς folk) και “Bukowski crash test” (το πρώτο αποτελεί εισαγωγή για το δεύτερο, το οποίο δεύτερο δεν είναι folk, αλλά ένα θαυμαστό electro).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου