Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

WARRIOR PATH επικό ελληνικό «μέταλλο»

Βλέποντας το εξώφυλλο και μόνον, του συγκεκριμένου άλμπουμ, αντιλαμβάνεσαι αμέσως περί τίνος πρόκειται. Έτσι πρέπει να συμβαίνει με τους δίσκους… Και με τους «μεταλλικούς» δίσκους αυτό συμβαίνει από αρχαιοτάτων χρόνων. Θα  έλεγα δε πως το εξώφυλλο, επί του προκειμένου, περιγράφει κάτι περισσότερο, και αναφέρομαι επιπλέον και στο είδος του «μετάλλου», που συμβολίζει ο… τσεκουράτος πολεμιστής, όπως και η μάχη που εξελίσσεται στο background. Ναι, επικό metal είναι αυτό που ακούμε σε τούτο το πρώτο, φερώνυμο CD [Symmetric Records, 2018-19] των Warrior Path και πάμε να δούμε κάποιες λεπτομέρειες…
Οι Warrior Path είναι βασικά ο κιθαρίστας (ηλεκτρικές & ακουστικές) Ανδρέας Σινάνογλου, ο οποίος έχει γράψει περαιτέρω τις μουσικές και τα λόγια στο “Warrior Path” (στα πέντε από τα δέκα τραγούδια λόγια γράφει και ο Μάνος Σιδέρης). Φυσικά σ’ αυτή την εγγραφή ο Σινάνογλου δεν είναι μόνος. Δίπλα του, και φυσικά σε πρώτο ρόλο, στέκονται οι Μπομπ Κατσιώνης κιθάρες, μπάσο, πλήκτρα, Γιάννης Παπαδόπουλος τραγούδι, Dave Rundle ντραμς και Χρήστος-Βαλεντίνος Πετεβής βιολί. Όλοι αυτοί οι μουσικοί είναι υπεύθυνοι για το άψογο άκουσμα, που έχει την υπογραφή, στην παραγωγή, του Μπομπ Κατσιώνη (Bob Katsionis).
Ο «μεταλλικός» χώρος τού Ανδρέα Σινάνογλου, όπως προείπαμε, είναι εκείνος του… ηρωικού metal, του epic metal – και προς αυτή την κατεύθυνση το “Warrior Path” λειτουργεί με ιδανικό τρόπο. Και γιατί διαθέτει τους «σωστούς» στίχους… με τους αρχαίους πολεμιστές, που αγωνίζονται απέναντι στο κακό, απ’ όπου αυτό προέρχεται –προβάλλοντας πέραν της πρόδηλης γενναιότητας και τη διαχρονική πίστη για την επιβίωση, που δεν υποστέλλεται από τις δυσκολίες της ζωής– και γιατί προτείνει ωραίες μουσικές, με όλα τα κιθαριστικά και λοιπά κομφόρ, και γιατί έχει έναν ερμηνευτή, που αποδεικνύεται «τέλειος» μέσα από το high-pitched τραγούδισμά του.
Κομματάρες έχει μέσα το “Warrior Path”, σαν το “A sinnersworld”, το “Black night” και το “Dying bird of prey”, που αφορούν στους πάντες. Το old school ηχόχρωμα βοηθάει, αλλά εδώ υπάρχει και αληθινή ποιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου