Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

REBEKAH VICTORIA μια τραγουδίστρια με πηγαίο fun

Από τον Ιούνιο έως τον Δεκέμβριο του 2018, σε διάφορα sessions στο Oakland και το San Francisco, ηχογραφήθηκε το “Songs of the Decades [Patois, 2019] της τραγουδίστριας Rebekah Victoria και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο παρουσιάζει αυτήν την πολυμελή ομάδα στα παιξίματα. Συνολικώς 24 μουσικοί, αν μετρήσαμε καλά, συμμετέχουν στο CD, οι οποίοι δεν παίζουν βεβαίως όλοι μαζί – όμως σχεδόν σε κάθε track θα βρεις ντραμς, πλήκτρα, μπάσο, κιθάρα και σε διάφορα απ’ αυτά (τα tracks) πνευστά (μέχρι και τούμπα) και ακόμη βιόλα, τσέλο κ.λπ. Πλούσια τα ελέη δηλαδή σ’ αυτό το άλμπουμ τής πάντα προσεκτικής εταιρείας Patois, που στόχο έχει το fun, την διασκέδαση, μέσα από ένα συνολικό groovy πλαίσιο.
Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο το “Songs of the Decades” περιλαμβάνει μόνο διασκευές, δέκα διασκευές, που ξεκινούν από ένα κομμάτι του 1909, το “Some of these days”, για να καταλήξουν στο “Un-break my heart”, που είχε τραγουδήσει η Toni Braxton το 1996. Ενδιαμέσως ποικίλα γνωστά και πασίγνωστα tracks, σαν τα “I hope I never” (1980) των Split Enz, “Its too late” (1971) της Carole King, “These boots are made for walking” (1966) του Lee Hazlewood, “Twisted” (1952) με τα λόγια της Annie Ross κ.λπ., τα οποία η Rebekah Victoria, με τις εκάστοτε μπάντες της, τα αποδίδει υπέροχα, με γνώση, με φαντασία, με μεράκι, δίνοντάς τους τις διαστάσεις που τους αρμόζουν.
Και αυτό είναι το θέμα,. Ο τρόπος μέσω του οποίου μπορεί να φέρει εις πέρας μια αμερικανίδα τραγουδίστρια ένα τέτοιο ρεπερτόριο, που είναι και δημοφιλές και απαιτητικό και δύσκολο – στην προσπάθειά σου (της) να το ενσωματώσεις δίχως «προεξοχές» σ’ ένα άλμπουμ. Μεγάλη λοιπόν η (επιτυχημένη) προσπάθειά της, αλλά μεγάλη επίσης και η προσπάθεια του ενορχηστρωτή, τρομπονίστα σε τρία tracks και ιδιοκτήτη της Patois Records, του Wayne Wallace, ο οποίος έχει τεράστια συμβολή σ’ αυτό το φαινομενικώς ακατόρθωτο. Να περιγράψει μέσα από δέκα επιλογές (στην πράξη είναι λίγο περισσότερες, καθότι δύο tracks διαθέτουν δύο σκέλη) την ιστορία ολάκερου του αμερικανικού τραγουδιού στον 20ον αιώνα. Ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο, που στέφεται όμως από τρανή επιτυχία.
Επαφή: www.jazzkwest.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου