Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 352

10/3/2021
Μέσα στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου καταστολής είναι και τα καθημερινά κλεισίματα των σταθμών του Μετρό, με αφορμή τις πορείες, που χωρίζουν την πόλη στα δύο, δημιουργώντας περαιτέρω συνθήκες έντασης και αγανάκτησης στην κοινωνία - η πλειονότητα της οποίας, μέσω της κυβερνητικής προπαγάνδας, οδηγείται και γι' αυτό το θέμα, συνήθως, σε λάθος συμπεράσματα.

10/3/2021
Είναι προφανές πως η πρώτη δημοκρατική κυβέρνηση, που θα προκύψει κάποια στιγμή στο μέλλον, το πρώτο που θα πρέπει να κάνει είναι να καταργήσει τους δίτροχους ουλαμούς της αστυνομίας. Μηχανές που κινούνται με την ψυχολογία της ανεξέλεγκτης πρόκλησης, της καταστολής και της εκδίκησης ανάμεσα σε πλήθη είναι, από τη φύση τους, κίνδυνος-θάνατος.

9/3/2021
Το παρατράγουδο στη Νέα Σμύρνη με τον τραυματισμό του αστυνομικού δεν μπορεί να μπει στην ίδια ζυγαριά με την μεθοδευμένη εδώ κι ένα χρόνο κατατρομοκράτηση εκατομμυρίων πολιτών, που, με πρόσχημα των ίωση, έχουν δει τις ζωές τους να μηδενίζονται.
Η νεολαία, ειδικά, έχει υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή –με συνέπειες που δεν μπορούμε να τις διανοηθούμε– με κλειστά σχολεία, πανεπιστήμια, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης, κινηματογράφους, θέατρα, γήπεδα, κλαμπ κ.λπ.
Και όχι μόνον αυτό, αλλά επισείεται διαρκώς από πάνω της η ενοχή, η «ατομική ευθύνη», το πρόστιμο, το κυνήγι στο πάρκο ή την πλατεία, μαζί με την αστυνομοκρατία στο πανεπιστήμιο, το φτύσιμο των ευαισθησιών της (μ’ έναν απεργό να πεθαίνει, επειδή το θέλουν όχι οι νόμοι, μα τα καπρίτσια ορισμένων ευτελών ή μ’ ένα νέο παιδί να ξυλοκοπείται αγρίως, επειδή τόλμησε να διαμαρτυρηθεί στην κρατική αυθαιρεσία), την ώρα που το σύστημα καλύπτει, μέχρι εκεί όπου δεν πάει άλλο, άτομα, μέχρι πρότινος, υπεράνω πάσης υποψίας, που τα έγλειφε και χαριεντιζόταν μαζί τους, και που τώρα φέρεται να έχουν τελέσει απίστευτα εγκλήματα...
Το πώς αντανακλούν όλα αυτά μαζί και ταυτοχρόνως πάνω σ’ έναν νέο άνθρωπο δεν είναι εύκολο να το αντιληφθούμε, εμείς οι μεγαλύτεροι.
Προσωπικά, δεν θα με παραξενέψει τίποτα από δω και κάτω, γιατί ξέρω ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο.
Αν η πολιτεία δεν φροντίσει να εκτονώσει, με πολύ συγκεκριμένες κινήσεις, που όλοι τις ξέρουμε, αυτό το κλίμα, που η ίδια έχει δημιουργήσει, με την αντιδημοκρατική επιβολή, το «νόμο» και την «τάξη», φοβάμαι πως θα έχουμε πολύ κακά ξεμπερδέματα...

8/3/2021
Έχουν πεθάνει πάμπολλα βρέφη από γρίπη. Αν πατήσεις στο google, «μωρό» ή «βρέφος», «πέθανε από γρίπη», θα βρεις ένα κάρο περιπτώσεις. Δεν είδαμε όμως ποτέ, και σε καμία απ’ αυτές τις περιπτώσεις, τον απίθανο Μητσοτάκη να εκφράσει την οδύνη του, συλλυπούμενος μανάδες και πατεράδες.
Γιατί το κάνει τώρα; Απλώς, για να σπείρει τον φόβο και τον πανικό στον κόσμο. Και για έναν άλλο λόγο. Για να δικαιολογήσει τα εγκληματικά «μέτρα», που έχει λάβει και την ανάγκη να τηρηθούν αυτά, με κάθε κόστος, από τους πραιτοριανούς τού σερίφη Μάικλ.
Η αγυρτεία στα ακρότατά της...

8/3/2021
Σημαντικότατος ολλανδός τραγουδοποιός, που θεωρείται Γάλλος, κάπως φολκ, αλλά και ποπ ενίοτε, και λίγο blues και γενικά ακατάτακτος, ο Dick Annegarn (που έχει παίξει και με τον θρύλο bluesman Robert Pete Williams), εμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’70 και... 50 χρόνια αργότερα εξακολουθεί να ηχογραφεί. Στην Ελλάδα είναι παντελώς άγνωστος φυσικά, όπως σχεδόν όλοι οι γάλλοι τραγουδοποιοί από το 1970 και μετά, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι για την αξία του.
Το τραγούδι “L'univers” είναι από το πρώτο LP του (1974) κι είναι μια αρκετά παράξενη μπαλάντα, φιλοσοφικού περιεχομένου, σε σχέση με την παρουσία μας στο σύμπαν και τη γενικότερη μηδαμινότητά μας...
https://www.youtube.com/watch?v=9m80rMfht4k

8/3/2021
Πιθανώς να συνέβαιναν αυτά που συνέβησαν χθες στην Νέα Σμύρνη και για άλλους λόγους –ακόμη και αν δεν συνέβαιναν εκεί, θα συνέβαιναν σε κάποια άλλη πλατεία, στα Εξάρχεια π.χ.–, αλλά το γεγονός πως συνέβησαν με αφορμή αυτό το γελοίο οριζόντιο λοκντάουν, με τα επίσης γελοία SMS, τα απάνθρωπα περιοριστικά ωράρια, τα αισχρά, υπέρογκα πρόστιμα, την αναίτια ψύχωση με τις μάσκες στο πάρκο, στην εξοχή κ.λπ., δείχνει, απλώς, το πόσο έχει διαλύσει και διαρρήξει την κοινωνική εμπιστοσύνη η διασπορά του φόβου σε σχέση με την κοβίντ.
Και γι’ αυτό δεν ευθύνονται οι πολίτες, αλλά όλοι αυτοί που σπέρνουν την υγειονομική τρομοκρατία ένα χρόνο τώρα – επιτείνοντας τον πανικό μόνον εκεί όπου δεν χρειάζεται, αφήνοντας στην τύχη τους και στο έλεος του Θεού, όλα εκείνα που θα έπρεπε, επί της ουσίας, να τους απασχολούν και να τους ενδιαφέρουν. Ελεεινοί, απλώς.

7/3/2021

7/3/2021

Νέα Σμύρνη, Μάρτης 2021 - Κέντρο Αθήνας, Νοέμβρης 1973. Άντρες παλαιάς κοπής...

7/3/2021
>>Τρόφιμοι γηροκομείων σχεδόν οι μισοί νεκροί από Covid-19 στην Γερμανία<<
Στην Ελλάδα να μας δώσουν στοιχεία από πού είναι οι πεθαμένοι, πού κόλλησαν, σε τι δομές (γηροκομεία, νοσοκομεία, εργοστάσια, μέσα μαζικής μεταφοράς, φυλακές, στρατόπεδα, προσφυγικά καμπ κ.λπ.) και τι μέτρα πάρθηκαν σε όλες αυτές τις κλειστές δομές, ώστε να αποφευχθεί η διασπορά της ίωσης και περαιτέρω οι θάνατοι.
Αντιθέτως σου λένε για «μάσκες παντού» (στην κορυφή του βουνού, στην άκρη της θάλασσας, στο τελευταίο ερημονήσι, στον έρημο δρόμο που περπατάς μόνος σου κ.λπ.), για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις έξι ή από τις εφτά, για απαγόρευση των διαδηλώσεων, επιβάλλοντας το κλείσιμο της εστίασης στους ανοιχτούς χώρους, όπως και το κλείσιμο του τσαγκάρικου της γειτονιάς, κυνηγώντας τη νεολαία στα πάρκα, ξηλώνοντας παγκάκια στις πλατείες (για να μην κάθονται οι ηλικιωμένοι) και όλα αυτά και άλλα πολλά, μέσα από ένα όργιο παραπληροφόρησης, με ταυτόχρονη επέλαση της αστυνομοκρατίας, της καταστολής, των διοικητικών μέτρων (πρόστιμα κ.λπ.), του πάσης φύσεως κυνηγητού και της συνολικότερης εκτροπής, σε κάθε βήμα της πολιτικοκοινωνικής ζωής.

8 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb στο ποστ ">>Τρόφιμοι γηροκομείων σχεδόν οι μισοί νεκροί από Covid-19 στην Γερμανία<<"...

    Κώστας Οικονόμου
    Είναι σαν να αφήνουν μόνο δύο πόρτες ανοιχτές για να φύγουν οι θεατές από το γήπεδο! Η πρωτόγονη σκέψη τους είναι ότι όσο λιγότερες τόσο λιγότεροι θα βγουν..

    Κωστας Κουρετας
    Είναι φοβερό που κανείς ούτε δημοσιογράφος ούτε αντιπολίτευση δεν έχει ζητήσει στοιχεία για αυτό το θέμα τόσο καιρό

    Vassilis Serafimakis
    Τρόφιμοι γηροκομείων είναι σχεδόν οι μισοί νεκροί από Covid-19 και στην Σουηδία.
    Μέσα σε όλα τ'άλλα πάντως, είναι σημαντικό το ότι έχουνε εμβολιαστεί πάνω από τούς μισους Ελληνες ηλικίας 80 ετών και άνω. (Ελπίζοντας πάντα να είναι ακριβή τα στοιχεία που ανακοινωνονται.)

    Kosmas Vassiliou
    Πριν λίγους μήνες στην Ελλάδα, το 80% των νεκρών από covid πέθαναν εκτός ΜΕΘ. τι να λέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια από το fb στο ποστ με την χουντική φωτογραφία από το περιοδικό "Αστυνομικά Χρονικά"...

    Thanasis Panou
    Τα αστυνομικά χρονικά! Τι ειπες τωρα! Οταν σπουδαζα εγκληματολογία τα ειχα ως πηγές για αντιπαράθεση...τέτοιες κωλοτούμπες ουτε ο Καραγκούνης!

    Stam Ekmek
    Οι ανθρωποι ειναι νοσταλγοι - θαυμαστες της επταετιας

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    https://www.tovima.gr/.../anw-toy-50-twn-astynomikwn.../
    Ανω του 50% των αστυνομικών ψήφισε Χρυσή Αυγή! - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

    Γιώργος Γκανέλης
    Είναι και ανορθόγραφοι: υποβάλλουν και όχι υποβάλουν. Η καθαρεύουσα τους μάρανε...

    Σπυρίδων Παπαδημητρίου
    Α ρε Γακια πουνε τα χρονια.

    νικος ηλιοπουλος
    https://www.youtube.com/watch?v=T6J3gRwJE8Y
    Θανάσης Βέγγος - επί τη ονομαστική σας εορτή.

    Mitsos Bagianteras
    Επ' αγαθώ του έθνους και της υγείας μας!

    Chris Veliouras
    Επιστροφή στην κανονικοτητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το fb στο ποστ "Πιθανώς να συνέβαιναν αυτά που συνέβησαν χθες στην Νέα Σμύρνη και για άλλους λόγους"...

    Θοδωρης Ζυγος
    Μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι ξέχασες να συμπληρωσεις

    διονυσιος ψυχουλας
    Φώντα. Υποτίθεται.. Πάντα.. Ότι οι λοιμοξιολογοι.. Προτείνουν.. Και η κυβέρνηση.... Αποφασίζει.

    Λίλιαν Καλοειδά
    Το γεγονός ότι συνεχίζουν να επισημαίνουν ότι θέλουν να διαφυλαξουν την υγεία των πολιτών, με σπρώχνει στο ντιβάνι του ψυχιάτρου. Όσο για τα διποδα που πιάνουν τοπο (μη βρίζετε τα συμπαθέστατα ζωάκια, έλεος πια), δεν θα γινουν άνθρωποι ποτέ και δεν πρόκειται άμεσα να έρθουν άνωθεν εντολές, που να τους αλλάζουν ρότα. Η μόνη μας ελπίδα για καλύτερες μέρες είναι επιτέλους κάποιος να ρίξει όντως lsd στην λίμνη του Μαραθώνα. Αλλά αυτή είναι απλά μια αισιόδοξη εκδοχή. Τα σέβη μου και καλή δύναμη. Σε όλους μας.

    Alexis Giannoukos
    Φώντα Είναι Πολύ Σοβαρό & ''Λεπτό'' Το Θέμα.. 1 Θα Πω.. Χρυσοχοίδη Δεν Ήθελαν;;;.. Ας Τα Λουστούν Τώρα.. Είδα Χθές Να Ανακοινώνει Πως Επιβάλει Τον Νόμο & Την Τάξη Με Τα ''Πρέποντα'' & Τις ''Νόμιμες Οδούς'' Όσον Αφορά Την Καταστολή.. Ασχολίαστο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχόλια από το fb στο ποστ "Έχουν πεθάνει πάμπολλα βρέφη από γρίπη."...

    Evelina Mahaira
    Να προσλάμβανε γιατρούς και νοσηλευτές και όχι αστυνομικούς

    Andreas Raptis
    Η τυμβωρυχικά προστυχη αξιοποίηση της φωτιάς στο Μάτι άνοιξε επικοινωνιακούς δρόμους για τα αναλγητα σοσιαλ μυδια της εκλεγμένης κυβέρνησης. Ακόμα και οι σκληροπυρηνικοι υποστηρικτές του παρα τω Θεώ πρωθυπουργου έχουν κόψει αλυσίδα και το καράβι μπαταρει. Ευχές ειλικρινείς για ταχυτατο ναυάγιο.

    Giorgos Stamatelos
    "... όμως σήμερα η θλίψη είναι δυσβάσταχτη" ... Ίσα ρέ!

    Dimitris Papadatos
    Σιχάματα.

    Stelios Panaras
    Στο ποστ αυτό πάντως στο προφίλ του, γίνεται γλέντι.

    Chris Veliouras
    Πέθανε κι ένας γεράκος αλλά αυτός δεν πουλάει... Λίγη τσίπα ρεεεε

    Dimitris Kalamitsis
    οι τσυριζαιοι εκμεταλλευονται την απεργια πεινας του κουφοντινα πουλωντας πονοψυχια κ δικαιοσυνη κ οι δεξιοι θρηνουν τα θυματα του κορωνοιου.ο καθενας δικαιολογει την αγυρτεια του κ μαζευει ψηφαλακια για την παρτη του

    Thodoris Antonopoulos
    Ο πράιμ μίνιστερ τη δουλειά του κάνει και δεν εκπλήσσει πια κανέναν. Να θυμίσω πάντως ότι φέτος δεν είχαμε ούτε μια εισαγωγή σε ΜΕΘ για γρίπη και κανένα θάνατο ακριβώς επειδή υπήρχε τέτοια ευρεία χρήση αντισηπτικών και μασκών σε καθημερινή βάση τις οποίες εσύ αρχικά τουλάχιστον σνόμπαρες

    Daniil Gkorgkolis
    Σνομπαρε και τα 2 ο Φώντας;
    Ρωτώ εδώ κυρίως γιατί με το 1# κύμα καραντίνας είχα φύγει απ'τα μίντια... αφού μού είχαν γυρίσει τα στομάχια με τίς εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις που έπαιρναν....
    Αλλά αντισηπτικά βρε γμτο

    Thodoris Antonopoulos
    για τις μάσκες βασικά ο λόγος - ένας δε επιπλέον λόγος που "εξαφανίστηκε" η γρίπη φέτος ήταν ότι εμβολιάστηκε πολύ περισσότερος κόσμος γι΄αυτή συγκριτικά με άλλες χρονιές

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν σνόμπαρα τίποτα και ποτέ. Απλώς θεωρούσα και θεωρώ εντελώς ανορθολογική τη χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους γενικότερα, και τουλάχιστον εκεί όπου δεν υπάρχει ασφυκτικός συνωστισμός.
    Για δε την γρίπη τα ξέρουμε:
    >>Κατά την εβδομάδα 8/2021 (22–28 Φεβρουαρίου 2021) οι επισκέψεις σε ιατρό για γριπώδη συνδρομή παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.
    Κατά την εβδομάδα 8/2021 (22–28 Φεβρουαρίου 2021) στα δύο Εθνικά Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης (Τμήμα Ιολογίας, Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, και Β' Εργαστήριο Μικροβιολογίας, Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ.), ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης συνολικά 9 κλινικά δείγματα και συγκεκριμένα 2 από νοσοκομεία και 7 από τα δίκτυα Sentinel. Κανένα δείγμα δεν ήταν θετικό για ιούς γρίπης.<<
    [Εβδομαδιαία Έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης της Γρίπης, Eβδομάδα 8 / 2021 (22–28 Φεβρουαρίου 2021) - 4 Μαρτίου 2021]
    Χάσαμε τη γρίπη... στοπ. Μηδέν κρούσματα, σε μιαν εποχή όπου, άλλοτε, υπήρχαν χιλιάδες. Το ότι αυτό (ο δήθεν εκμηδενισμός της γρίπης) οφείλεται μόνο στις μάσκες, τα αντισηπτικά και τα αντιγριπικά εμβόλια το θεωρώ αφελές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Daniil Gkorgkolis
      Εγώ, όπως και πολλοί άλλοι - περάσαμε γρίπη στο σπίτι μας!--ειδικά με τη χιονόπτωση πρέπει να αυξήθηκαν εκθετικά οι περιπτώσεις, τότε με έπιασε και μένα.
      Οι μάσκες βοηθά ως ένα σημείο - - και ούτε και'γω τις αντέχω, αλλά προφανώς περιορίζουν την εξαπλωση.
      Τώρα έξω απτό σπίτι μου, δε τη φοράω... Λίγο μόνο μέχρι να μπω στς δρομάκια της αγοράς - - Αλλά είναι κάργα ανόητο.
      Ήδη στην Ολλανδία, που ανοίγουν τα γυμναστήρια, έδειχνε άτομα να κάνουν heavy weight lifting, με μάσκα.. Εεεε έλεος κάπου δηλαδή

      Thodoris Antonopoulos
      ε άμα βγάζεις αφελή ολόκληρη την ιατρική κοινότητα που συμπεραίνει ακριβώς το ίδιο, σόρι αλλά θα προτιμήσω θα ακούσω την ιατρική κοινότητα

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Τα έχουμε πει πάλι αυτά - να μην γινόμαστε κουραστικοί, μετά από ένα χρόνο. Ο καθένας οφείλει να σκέφτεται πάνω σ' αυτά που διαβάζει ή ακούει, και με το μυαλό που διαθέτει (ο καθένας) να τα επεξεργάζεται και να βγάζει τα συμπεράσματά του. Είτε τα μεν, είτε τα δε, είτε τα ενδιάμεσα.
      Το θέμα εδώ πέρα όμως είναι άλλο, αν μπορούμε να συμφωνήσουμε σ’ αυτό που λέει το ποστ.
      Το γεγονός ότι πέθανε ένα μωρό από κοβίντ δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, και οποιαδήποτε σπέκουλα γίνεται πάνω σ’ αυτό είναι αχρεία, καθώς από γρίπη τα τελευταία χρόνια έχουν πεθάνει δεκάδες μωρά, για τα οποία ποτέ κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να συλλυπηθεί τις οικογένειές τους - ούτε να το κάνει θέμα ευρύτερα, για κάποιο λόγο. Αν τώρα δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε και σε αυτό, ok, δεν τρέχει τίποτα.

      Yiannis Kotsis
      και ποσα μωρα πεθαινουν απο πεινα?εγραψε κανεις κατι γι αυτα ?φυσικα οταν βαζεις να βαρανε ανυποψιαστους ανθρωπους και ψηφιζεις καταπτυστα νομοσχεδια κατι πρεπει να πεις για να θολωσεις τα νερα.καλημερα συγκρατουμενοι!

      Vaggelis Makris
      Ακριβώς. Επίσης τα ειδικά σχολεία είναι τα μόνα ανοιχτά μέσα στην πανδημία. Στον Πειραιά πέθανε μαθητής ειδικού. Δεν είπαν το παραμικρό. Η είδηση δεν παίζει ούτε καν στα μεγάλα ειδησεογραφικά sites

      Διαγραφή
  5. Σχόλια από το fb στο ποστ "Το παρατράγουδο στη Νέα Σμύρνη με τον τραυματισμό του αστυνομικού"...

    Andreas Karampelas
    Ο Αρχηγός της συμμορίας έκανε διάγγελμα.......Λίγο χεσμένο τον είδα

    Nikos Simantirakis
    H δράση των μπαχαλακηδών είναι προβοκατόρικη ηθελημένα ή αθέλητα, δεν εχει σημασία, αφου το αποτέλεσμα θα είναι, φοβάμαι, να αλλάξει το κλίμα και να σταματήσει εν τη γενέσει της η συζήτηση για τον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας!

    Daniil Gkorgkolis στον Ανδρεας Μπικουβαρακης
    αυτό ακριβώς θα είναι το αποτέλεσμα (πέρα απ'αυτά που λέγαμε χθες)
    Σε συνθήκες ακραίας πόλωσης (& απ'όσο διαφαίνεται με συνδρομή agent provocateur) οι οποίες αλλαγές, μπαίνουν στο συρτάρι... ή άμα γίνουν κατ'οπιν εορτής θα'ναι αδιάφορες

    Konstantinos Zachopoulos
    Εκδημοκρατισμός της αστυνομίας: όπως λέγαμε κάποτε Αλβανός τουρίστας. Υπάρχουν δημοκρατικοί στην αστυνομία αλλά δεν είναι αυτοί που βαράνε, άλλη δουλειά κάνουν. Αυτοί που βαράνε δεν είναι δυνατόν να εκδημοκρατιστούν, γιατί αυτό γουστάρουν: να βαράνε

    Nicholas Hatziyiannis
    Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας λέγεται, χωρίς στρογγυλάδες

    Panagiotis Bourazanis
    Ο εκδημοκρατισμός της αστυνομίας είναι τόσο αντίθετος δομικά σε αυτό τον θεσμό όσο κ το να παίζουν αυστηρά παρτιτούρα κ να μην αυτοσχεδιάζουν οι τζαζίστες.-

    Alex Goulielmos
    Σωστό κείμενο, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να παραβλέψω την επιλογή λέξεων "παρατράγουδο με τον τραυματισμό" στη μια περίπτωση, και "ξυλοκοπείται αγρίως" στην άλλη.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν εξετάζω ποτέ τα πράγματα μόνα τους, ξεκομμένα, αποκαθηλωμένα από το γενικότερο πολιτικοινωνικό background. Δεν είναι ίδιες οι δύο περιπτώσεις (για μένα). Και τις λέξεις που χρησιμοποιώ τις χρησιμοποιώ, για να δείξω ακριβώς αυτό (ότι δεν είναι ίδιες οι περιπτώσεις). Χωρίς αυτό να σημαίνει, φυσικά, ότι επικροτώ τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού.

    Ανδρεας Μπικουβαρακης στον Alex Goulielmos
    ο ένας είναι άρτια εξοπλισμένος και τεθωρακισμένος, ανήκει σε ιεραρχία και σε οργανωμένο «στράτευμα», ακολουθεί σχέδιο δράσης και επίθεσης. Το να δέρνεις κόσμο είναι μια δουλειά με ρίσκο. Πάντα υπάρχει η πιθανότητα μία στις τόσες να γίνει «παρατράγουδο».
    Το να ζεις σε μια χώρα την οποία θεωρείς δημοκρατική, να βγεις Κυριακή στην πλατεία να λιαστείς και ξαφνικά να βρεθείς με σπασμένα πόδια χέρια, το λες και «άγριο ξυλοκόπημα».
    Αν δε σου φορτώσουν τον μισό ποινικό κώδικα και στέλεχος της κυβέρνησης δώσει το όνομά σου στη δημοσιότητα, το λες μαζικό εκβιασμό, εκφασισμό, δολοφονία χαρακτήρα και πολλά άλλα.
    αλλά ο καθείς και οι ευαισθησίες του.

    Alex Goulielmos
    εσύ θα προτιμούσες να σου συμβεί ο "άγριος ξυλοδαρμός" ή το "παρατράγουδο" με τον τραυματισμό;

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας στον Alex Goulielmos
    Δεν μπαίνω σε άλλη συζήτηση. Ό,τι ήταν να πω το είπα. Από κει και πέρα ό,τι καταλαβαίνει ο καθένας.

    Alex Goulielmos
    δεν χρειάζεται να μπεις σε άλλη συζήτηση (μαζί μου). Στον άλλον απάντησα.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Εντάξει. Έγραψες όμως για "παρατράγουδο", που είναι δική μου έκφραση.

    Γιωργος Βουδουρης
    ..ομάδες Ματ, Δράση, Δίας ίσως και άλλες, παρά τις ιδιαιτερότητες λειτουργούν «ανταγωνιστικά» όταν ενεργούν στα πλαίσια καταστολής συγκεντρώσεων από όπου και τα ..."πάμε να τους γμσμε..πάμε να τους σκοτώσουμε"
    Στον αντίποδα, ..στην προκλητική περατζάδα των "Δραστών" μέσα από το πλήθος της πορείας ένας μεμονωμένος κάνει ένα κατοστάρι και πέφτει με ορμή πάνω στον δεύτερο της μηχανής που πέφτει κάτω ..κανείς τους δεν έκατσε να τον βοηθήσει.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανδρεας Μπικουβαρακης στον Alex Goulielmos
      θα προτιμούσα να μην υπήρχαν τόσοι πρόθυμοι να γλύψουν την εξουσία.

      Alex Goulielmos
      κι εγώ θα προτιμούσα να υπάρχουν συνομιλητές που απαντούν σε αυτά που ρωτάω.

      Ανδρεας Μπικουβαρακης
      μάλιστα κύριε. Σας κάνει αυτό για απάντηση;

      Daniil Gkorgkolis στον Γιωργος Βουδουρης
      δεν είδα κανένα κατοσταρι.. Τράβηγμα τόν τσίμπησαν κανονικότητα.
      Αυτό πού λες παρακάτω στη τελευταία σού φράση, είναι καθαρό Κλοπή/πεϊστ, των Ινετικων οπαδών που βλέπουν τα πάντα Α/Μ.
      Αλλά Ναι θα συμφωνήσω μαζί σου, αυτός έπρεπε να τους πει :
      - Κύριοι δεν επιθυμώ να διαπληκτιστω μαζί σας, έχω δουλειά τώρα
      Με περιμένει η ομάδα μου,θα τα πούμε την επομένη για καφεδάκι στη γωνία

      Ανδρεας Μπικουβαρακης στον Alex Goulielmos
      ή αυτό;
      https://www.efsyn.gr/.../284863_kratoysan-ta-opla-toys...
      «Κρατούσαν τα όπλα τους μπροστά σε 8χρονα κορίτσια»

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Επίσης δεν θέλω να αναρτώνται εδώ βίντεο. Τα έχουμε δει τα βίντεο όλοι μας, παντού - δεν χρειάζεται να τα βλέπουμε κι εδώ.

      Daniil Gkorgkolis
      σβήσε καί το βίντεο τού Ανδρέα τότε απ'το TPP...

      Dimitris Peter
      Όταν πέφτεις με μηχανές πάνω σε κόσμο, κάποια στιγμή μπορεί να συμβεί και εργατικό ατύχημα. Πολύ περισσότερο όταν απέναντι σου δεν έχεις πολιτικοποιημένους αριστερούς ή αναρχικούς που σέβονται απόλυτα την ανθρώπινη ζωή, αλλά συνδέσμους οπαδών

      Διαγραφή
  6. Σχόλια από το fb στο ποστ "Είναι προφανές πως η πρώτη δημοκρατική κυβέρνηση, που θα προκύψει κάποια στιγμή στο μέλλον"...

    Apostolos Katsas
    Προσωπικά δεν τρέφω και πολλές ελπίδες όμως.

    Alexis Giannoukos
    Πολύ Αισιόδοξο Σε Βρίσκω..

    βαγγελης χαλικιας
    Συμφωνώ με τους από πάνω

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν είπα ότι είμαι αισιόδοξος ή απαισιόδοξος, είπα τι ΘΑ πρέπει να γίνει.

    Ανδρεας Μπικουβαρακης
    Έχει γίνει στο πολύ κοντινό παρελθόν:
    https://www.google.gr/.../b-kikilias-oi-suriza.../219801
    Β. Κικίλιας: Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατάργησαν την ομάδα ΔΕΛΤΑ και απαξίωσαν τη ΔΙΑΣ | LiberalGr

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Το ξέρουμε, το θυμόμαστε. Όπως θυμόμαστε και την αστυνομική βία των δημοκρατικών κυβερνήσεων.

    Ανδρεας Μπικουβαρακης
    Αστική δημοκρατία χωρίς αστυνομική βία δεν υπάρχει.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Μεγάλη κουβέντα τώρα αυτή. Θα πάμε πίσω στη Ρόζα... https://diskoryxeion.blogspot.com/2011/12/blog-post_24.html
    ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

    Ανδρεας Μπικουβαρακης
    Επίκαιρη η Ρόζα έναν αιώνα μετά. Πλέον όμως δικαιούμαστε να ονομάζουμε βία και τον εγκλεισμό, τον αποκλεισμό από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την "ελαστικοποίηση" της εργασίας, τη μείωση των μισθών...

    Nikos Zozos
    Τους είχε διαλύσει ο Τόσκας και τους ξανάστησε ο Χρυσό

    ΑπάντησηΔιαγραφή