Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 402

23/9/2021
Δημοσιοποιούν βίντεο με μικρά παιδιά, φόρα-παρτίδα, που παρακαλάνε τον Μητσοτάκη να ανοίξει τα σχολεία! Και ο «πατερούλης», που ακούει την ψυχή του αγωνιζόμενου λαού, σπεύδει αμέσως και το πράττει...
Γελοίοι, αισχροί, ανήθικοι και επικίνδυνοι. Κάθε μέρα όλο και πιο βαθιά μέσα στο βούρκο.

22/9/2021
Ευχαριστώ πολύ τους φίλους και τις φίλες για τις ευχές - συγκινητικές πολλές, από καρδιάς όλες. Να τα έχουμε καλά με τους εαυτούς μας, να νοιώθουμε «γεμάτοι» και ν’ αγαπάμε. Όλα τα υπόλοιπα έπονται...

21/9/2021
Ορίστε τι διάβαζες στους Μοντέρνους Ρυθμούς του 1966 (επί Μαστοράκη):
«Το επίκεντρο της γενικής προσοχής στο Όσλο συγκεντρώνει το ‘Κλαμπ 7’ που διαθέτει γνωστούς για την αξία τους τζάζμεν: Ντέξτερ Γκόρντον (τενόρο), Τέρζυ Μπζόρκλαντ (πιάνο), Περ Λόμπεργκ (μπάσο). Κάθε Σάββατο παίζει το κουαρτέτο του Γιάν Γκαρμπάρεκ, ενώ την Κυριακή φιλοξενεί το κουιντέτο του Ντίτλερ Έκλοφ και την τραγουδίστρια Καρίν Κρογκ με το τρίο της».
Εδώ ακούς και Karin Krog, και Jan Garbarek, και Terje Björklund...
Τρώμε τη σκόνη τους (των Μοντέρνων Ρυθμών εννοώ).
https://www.youtube.com/watch?v=8C_Cg05uZVs

21/9/2021
Υπάρχουν ορισμένοι που νομίζουν πως αν αποκαλέσουν κάποιον χουντικό οι ίδιοι αποκτούν, αυτόματα, γαλόνια προοδευτικότητας, αριστεροσύνης, κομμουνιστοσύνης ή δεν ξέρω ’γω ό,τι άλλο. Πολλές φορές πρόκειται για άσχετους σε επιμέρους θέματα, που έχουν κακοχωνέψει ανερμάτιστες πληροφορίες.
Γράφεις π.χ. κάτι για τον Νίκο Μαστοράκη σήμερα, για μια έκθεση με παλαιά αυτοκίνητα (αντίκες) που οργάνωσε στον Άλιμο με λεφτά του Δήμου, επιχειρείς να δεις (και σωστά) αν έγινε κάποια παρατυπία στην ανάθεση, αν κάτι πήγε στραβά στο νόμιμο κομμάτι, γιατί το «ηθικό» άσε το (μην το πιάνουμε στο στόμα μας), και ξαφνικά, στο τελείως άσχετο, θυμάσαι τον Μαστοράκη ως χουντικό δημοσιογράφο, ως κονφερασιέ των απριλιανών, ως ανακριτή των φοιτητών στο ΚΕΒΟΠ, λίγο μετά τα γεγονότα στο Πολυτεχνείο το ’73 και άλλα τέτοια άσχετα με την υπόθεση. Την «ανάκριση» εν τω μεταξύ, που είχε φάει η Βίκυ Λέανδρος από τον Μαστοράκη, στην τιβί, δεν την είχε φάει κανένας φοιτητής στο ΚΕΒΟΠ – και να τα αφήσουνε αυτά οι... επαγγελματίες αντιφασίστες, γιατί είναι άσχετοι και εκτίθενται.
Μια σκληρή κριτική σε στοχευμένα θέματα, για τον Μαστοράκη και για τον κάθε Μαστοράκη θα έχει πάντα νόημα και αξία, για τα σημερινά πεπραγμένα του εννοούμε (και όχι γιατί βρίζει τον Σύριζα ας πούμε), όμως το «ό,τι θυμάμαι χαίρομαι» έχει καταντήσει εντελώς γελοίο.

20/9/2021
Μετά από 5 χρόνια υπάρχουν κάποιοι που με σβήνουν από φίλο, επειδή κάνω κριτική στον Τσίπρα. Έλεος ρε μ@λάκηδες. Ζαγοραίος είμαι, όχι Συριζαίος...
https://www.youtube.com/watch?v=5ze9KVKTet0

20/9/2021
Την Ύδρα δεν την έκανε γνωστή στους μποέμ και την αντικουλτούρα ο Leonard Cohen, ούτε «Το Παιδί και το Δελφίνι», αλλά ο Henry Miller, που βρέθηκε στο νησί το 1939. Εκεί έκανε παρέα με τον Γιώργο Σεφέρη, ο οποίος δεν τον είχε τραβήξει μόνο φωτογραφίες, αλλά του είχε αφιερώσει και ολάκερο ποίημα. Ένα απόσπασμα...
[Και στύλωνες πάλι τα μάτια κι ο άνθρωπος αυτός με τα δαγκώματα των τροπικών στο δέρμα
βάζοντας τα μαύρα του γυαλιά σα να ’θελε να δουλέψει με τη φλόγα του οξυγόνου
έλεγε ταπεινά προσέχοντας και σταματώντας στην κάθε του λέξη:
«Οι άγγελοι είναι λευκοί πυρωμένοι λευκοί και το μάτι μαραίνεται που θα τους αντικρίσει
και δεν υπάρχει άλλος τρόπος πρέπει να γίνεις σαν την πέτρα όταν γυρεύεις τη συναναστροφή τους
κι όταν γυρεύεις το θαύμα πρέπει να σπείρεις το αίμα σου στις οχτώ γωνιές των ανέμων
γιατί το θαύμα δεν είναι πουθενά παρά κυκλοφορεί μέσα στις φλέβες του ανθρώπου»]

[Γιώργος Σεφέρης, Ύδρα-Αθήνα, Νοέμβρης 1939]

20/9/2021
O Τσίπρας δεν ζητάει εκλογές, γιατί θα τις χάσει, και όταν λέει «Εγώ δεν θα γίνω Μητσοτάκης - Αν τολμά ας τις προκηρύξει», τότε γίνεται κάτι πολύ χειρότερο. Γίνεται κοινός λαοπλάνος, που προσπαθεί να περάσει την ανεπάρκεια και την ανετοιμότητά του για ηθική στάση.
Οι Συριζαίοι το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να αλλάξουν αρχηγό. Είναι ηλίου φαεινότερον πλέον αυτό, και μόνο κάτι κολλημένοι δεν το βλέπουν. Τέτοια ανέξοδη προσωπολατρεία, με ταυτόχρονο φόβο αμφισβήτησης του «μεγάλου αρχηγού» ούτε επί Ανδρέα δεν είχαμε.

18/9/2021
Έχετε Aunt Mary; Αν δεν έχετε να πάρετε...
https://www.youtube.com/watch?v=KU2FSgAoEXw

17/9/2021
Το “Jazz på Svenska ” του Jan Johansson, με τον ίδιο στο πιάνο και τον Georg Riedel στο κοντραμπάσο, που ξεκίνησε να ηχογραφείται τον Φεβρουάριο του 1962, για να ολοκληρωθεί τον Μάιο του ’64, είναι ένα από τα σημαντικότερα τζαζ άλμπουμ, που τυπώθηκαν ποτέ στην Ευρώπη. Θεωρείται, μάλιστα, ως ο δίσκος με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, διαχρονικά, στην ιστορία της σουηδικής τζαζ.
Μόνον αριστουργήματα εδώ, από έναν μουσικό που έφυγε νωρίς από τη ζωή, καθώς σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό, το 1968, στα 37 χρόνια του...
https://www.youtube.com/watch?v=-pZOcVvbEhw

16 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb στο ποστ >>O Τσίπρας δεν ζητάει εκλογές, γιατί θα τις χάσει<<...

    Apostolos Katsas
    Καλά τα λέτε αλλά ποιόν να βάλουν...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Είναι δικό τους θέμα αυτό.

    Nikolas Fotakis στον Apostolos Katsas
    τον Ηλιόπουλο

    Nikos Markakis
    νομίζω ότι η Αχτσιόγλου, θα ήταν μια καλή αλλαγή

    Babis Seltsikas
    Οι εκλογές αυτή την στιγμή δεν συμφέρουν κανένα και περισσότερο την χώρα. Οι εκλογές πρέπει να γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια. Κατά τα άλλα ρηχή η προσέγγισή σου.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ρηχό είναι αυτό που λες εσύ. Οι εκλογές πρέπει να γίνονται όποτε υπάρχει εμφανής δυσαρμονία, και η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί. Και αυτό εν πολλοίς συμβαίνει ιστορικά. Και καλώς συμβαίνει.

    Γιώργος Αδαμόπουλος
    Νομίζω περιμένουν να χάσει, ώστε να γίνει η αλλαγή χωρίς πολλά-πολλά στην συνέχεια.

    Γιώργος Γιαννόπουλος
    Άμα αλλάξουν αρχηγό, τελείωσε η υπόθεση. ΝΔ για 30 χρόνια.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Σιγά το κελεπούρι. Επάνω θα πάρει 5% με το άκουσμα ενός σοβαρού ονόματος μόνο. Είναι μεγάλο βαρίδι ο Τσίπρας.

    Γιώργος Γιαννόπουλος
    Πες ένα "σοβαρό όνομα".

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Όχι, δεν θα μπω τώρα σε τέτοια συζήτηση, γιατί δεν γνωρίζω βαθύτερα διαθέσεις και επιδιώξεις του καθενός εκεί μέσα. Το ότι δεν υπάρχει κάποιος εμφανής δελφίνος αυτό είναι καταστροφικό για τον Σύριζα. Ακόμη και επί παντοδυναμίας Αντρέα, στα χρόνια του '80 υπήρχε ένας Γεννηματάς. Αν δεν έχουν ένα νούμερο 2, νούμερο 3 κ.λπ., ας το κλείσουν το μαγαζί.

    Γιώργος Γιαννόπουλος
    Ουτε κατα διανοια δεν αμφισβητειτο ο ανδρεας απο τον οποιο νο2. Υπηρχε τεραστια αποσταση μεταξυ ανδρεα και λοιπων, ως το τελος. Και δεν τεθηκε ποτε θεμα ηγεσιας μετα απο εκλογικη ηττα. Ο συριζα δεν εχει προλαβει να αναδειξει στελεχη.

    Angeliki Lada
    Ανεδειξε Γιωργο ,
    Παπας - Σκουρλετης και το αλλο-μονιμα- χαμογελαστο-λαμογιο που υπεγραφε αδιστακτα οοοολα τα ενεργειακα " συμβολαια "
    Αααα , ξεχασα τον ανεκδιηγετο μουζαλα

    Γιώργος Γιαννόπουλος
    Κανείς από αυτούς δεν είναι αυτόφωτος.Ποιος υπέγραφε τα συμβόλαια?

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Φυσικά είναι αστείο να συγκρίνουμε Αντρέα με Τσίπρα. Κι αυτό περί Γεννηματά το έγραψα, επειδή ήταν εμφανώς ο Νο 2 . Εξάλλου όσοι τον αμφισβητούσαν σοβαρά τον Αντρέα έφευγαν από το Πασόκ, από το '75. Τέλος πάντων, Σύριζα για μένα ίσον τέλμα. Κάτι πρέπει να συμβεί κάποια αναδιάταξη στην κεντροαριστερά, στον Σύριζα και πέρα απ' αυτόν, γιατί αν δεν συμβεί αυτό τότε είναι που θα μας κυβερνάει ο Μητσοτάκης για 30 χρόνια.

    Vana Iacovidou
    ισχύει κ διαφωνώ ως προς την σύγκριση με την λατρεία προς τον ΑΓΠ

    Μανώλης Γιούργος στον Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν έχουν...

    Nikos Markakis
    γνώμη μου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κεντροαριστερά, και δεν μπορεί να γίνει! Είναι ριζοσπαστική αριστερά, το οποίο σημαίνει ότι οι απόψεις του δεν μπορούν να «κεντροποιηθούν», άλλο το ότι σαν κυβέρνηση, θα μπορούσε να το κάνει

    Akis Sotiriou
    Δεν θ'αλλάξουν αρχηγό!Ουτε και οι "αλλοι".Διότι αφ'ενός αμφότεροι δεν εχουν πάγκο,κι αφ'ετέρου διότι ειναι και οι 2 φυτευτοί απο τους "θεσμούς" !!Αν θέλετε την γνώμη μου,το εγγύς μέλλον θα'ναι δυσοίωνο.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Υπάρχει "πάγκος" στη ΝΔ, πολύς και καλός για τα μέτρα τους. Και εμφανείς τάσεις, με επιμέρους εκφραστές κ.λπ. Υπάρχει κόμμα δηλαδή, με αντιπαλότητες κ.ο.κ. Ο Σύριζα δεν είναι κόμμα.

    Akis Sotiriou
    Διαφωνώ μαζί σου Φώντα..δεν εχουν κάποιον με τα χαραχτηριστικά του ηγέτη,του εμπνευστή,του οραματιστή..Ειδικά οσο αφορά στους νεότερους.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Πάντως ο τελευταίος με "τα χαρακτηριστικά του ηγέτη" είναι αυτός που είναι τώρα επικεφαλής.

    Akis Sotiriou
    Και πάλι διαφωνώ.Απεδείχθη λίγος και φοβικός συνάμα.Ο κανένας προηγειται,ομως ειν'ακέφαλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Chris Karamanidou
      ...τόσο η δεξιά οσο και το πασοκ ( κεντρο...) ηταν ,ειναι , παραταξεις με βαθειά ερείσματα...οχι ακριβως κόμματα...γι αυτό τωρα η ΝΔ οσο και ο Συριζα προσπαθουν με διαφορες τακτικές να καλυψουν αυτόν τον χώρο...

      Costas Papaoikonomou
      Λυπάμαι πολύ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προδώσει το λαό ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ. Αυτά που μου έχουν μείνει είναι: η μεγάλη ευρωπαϊκή κωλοτούμπα, και η φράση του Τσίπρα σε ηλικιωμένη κυρία: Πάντως τον ΕΝΦΙΑ δεν θα τον πληρώνεις. Πιο τίμιο θα ήταν στην Ευρώπη, να γυρίσει πίσω να μας πει τι διενεργήθηκε και να παραιτηθεί αν δεν μπορούσε. Επίσης, δεν υπάρχει η δικαιολογία ήμασταν μικροί, δεν ξέραμε. Δεν μιλάμε για βράσιμο μακαρονιών, μιλάμε για διακυβέρνηση κράτους, αν και για κάποιους είναι το ίδιο. Προσωπικά, τέτοιο παπά δεν έχω ξαναφάει. Φυσικά τη δεύτερη φορά δεν πήγα καν να ψηφίσω και ούτε πρόκειται να ξαναπάω, Λυπάμαι, ήταν η πρώτη φορά που πίστεψα σε κάποιους και με έφτυσαν κατάμουτρα.

      Ferris Costas
      Ανάμεσα στους ομοιοπαθείς κι εγώ, αλλά θα διαφωνήσω σ' ένα σημείο: Μετά την "κωλοτούμπα" που αναφέρετε, και μετά τη διάσπαση (Λαφαζάνης, Κωνσταντοπούλου), εκλέχτηκε και πάλι θριαμβευτικά Πρωθυπουργός. Μήπως λοιπόν η "κωλοτούμπα" ήταν η κρυφή ευχή αυτών που ψήφισαν το ΟΧΙ;

      Nikos Markakis
      εάν όντως συνέβη αυτό, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας! Δηλαδή, πουλάμε «επαναστασικοσύνη», με την ελπίδα να βρεθούν κάποιοι πιο συνετοί, και να μην την κάνουν!

      Costas Papaoikonomou στον Ferris Costas
      τελικά το ερώτημα ήταν Ευρώπη ή όχι; Και η απάντηση φυσικά είναι μία. Ναι γιατί η Ελλάδα είναι έθνος αν αναδελφον. Συμμαχίες αλλού δεν υπάρχουν και είναι δύσκολες εποχές για να είσαι μόνος.

      Maria Tsou
      Για όλα φταίει ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ κλασσικά. Το κόμμα που κυβέρνησε 3 χρονια.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Κατ' αρχάς είναι 4,5 χρόνια. Έπειτα δεν λέμε γι' αυτό.

      Maria Tsou
      έχει κάνει πολλά λάθη όμως εγώ τον εμπιστεύομαι περισσότερο από όλους. Όχι το κόμμα. Τον Τσιπρα. ΠΑΣΟΚ/ΝΔ με την ανοχή και άλλων κομμάτων έχουν παραδώσει τη χώρα χρόνια τώρα. Γνώμη μου πάντα.

      Θυμιος Λατσουδης
      το "εμπιστευομαι" δεν εχει κλιμακα. Η εμπιστευεσαι η οχι.
      Τωρα εαν εμπιστευεσαι τον Τσιπρα μετα απο αυτα που ειδαμε στη θητεια του δεν εχω λογια.
      Για το αν οι αλλοι ειναι κοπριτες και προδοτες προφανως καμμια διαφωνια

      Ferris Costas
      Κι αυτό σηκώνει πολλή συζήτηση. Μήπως "αυτά που είδαμε στη θητεία του" είναι (α) πιέσεις των κομματικών (3 %), (β) Κακές συμβουλές των συμβούλων (γ) διαπλοκές του παλιού ΚΚΕσ και άλλα; Ευθύνεται φυσικά κι ο Τσίπρας, τουλάχιστον για αβουλία. Όμως εκείνοι οι Σύμβουλοι (π.χ. αυτός που εισηγήθηκε τον ανεκδιήγηστο Jan Fabre) είναι να τους πετάς ντομάτες και γιαούρτια στη μούρη.

      Θυμιος Λατσουδης
      Be that as it may, μας προδωσε, εμας που τον ψηφισαμε,ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ. Ποτε ξανα ψηφο σε πλαγιου τυπου αριστερο κομμα.
      Παμε πιο αριστερα μπας κ νοιωσουμε μια ικανοποιηση ως αντικρισμα της ψηφου μας.
      Ο πλυθηντικος ειναι για εμας τους αριστερους.
      Να σας θυμισω οτι ακριβως τις ιδιες δικαιολογιες μας λενε οι Πασοκοι για τον Γιωργο τον Παπανδρεου...
      Οχι αλλο παραμυθι. Φτανει.
      Εαν θελω διαβαζω Αισωπο που εχει και ηθικα διδαγματα.
      Με ολο το σεβασμο Costas

      پرنده مونرینکوه
      Αθλια σοσιαλδημοκρατια του ΣΥΡΙΖΑ

      Nikos Stabakis
      Σε πρόσφατο ποστ θυμάμαι έγραφες ότι η ΝΔ έχει περί το 28%. Αν ο Σύριζα και πάλι χάνει, θα πει ότι έχει όσα του δίνουν οι δημοσκοπήσεις, γύρω στο 25% (δύσκολα θα το δεχόμουν γιατί πάντα υποεκπροσωπείται στις δημοσκοπήσεις, ειδικά σε νεκρό χρόνο). Οπότε, αν ισχύει το σχήμα, έχουμε ένα θηριώδες ποσοστό, κάπου 47%, που δεν ψηφίζει κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα αλλά ούτε και κάποιο από τα μικρά (τα οποία είναι πιο μικρά από ποτέ--ο Σύριζα απέχει τουλάχιστον 17% από το τρίτο κόμμα). Ποιος θα τα πάρει αυτά, ο... Βόβολης; Αν μιλάμε για μαζική αποχή, τότε ΝΔ-Σύριζα θα πάρουν τεράστια ποσοστά.

      Διαγραφή
    2. Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Το 28% είναι η βάση, για την ΝΔ. Το πόσο παραπάνω θα πάει, αν πάει, είναι θέμα πολυπαραγοντικό. Στην προεκλογική περίοδο ο κόσμος στρέφεται προς τα δύο μεγάλα κόμματα. Έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα 70-30, για να μην σου πω 80-20, από το το ποσοστό των αναποφάσιστων θα πάνε ΝΔ.

      Nikos Stabakis
      Σε όλη την τελευταία δεκαετία το ποσοστό που υπο-δηλώνεται σταθερά (σε νεκρό χρόνο αυτό φτάνει σε διψήφια ποσοστά) είναι αυτό του Σύριζα, λιγότερο της ΝΔ. Οι σημερινές του δημοσκοπικές επιδόσεις διασφαλίζουν χαλαρά ένα ποσοστό άνω του 30%. Κατά τα λοιπά, βέβαια θα ήταν καλό να μπορεί να αλλάξει αρχηγό, αν και δεν νομίζω ότι είναι κατάλληλη στιγμή επικοινωνιακά. Εκλογές δεν μπορούσε να ζητήσει ευθέως πάντως. Με 40 νεκρούς τη μέρα δεν.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Καλά, το τελευταίο κάνω πως δεν το ακούω. Και στη Γερμανία πεθαίνουν δεκάδες τη μέρα και 122 είχαν πεθάνει πριν μια βδομάδα και παρότι είναι βόρεια, με πιο κρύο κλίμα κ.λπ., σε λίγες μέρες έχουν εκλογές.

      Nikos Stabakis
      Πρόωρες;

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Έχει κάποια σημασία αυτό;

      Nikos Stabakis
      Τεράστια. Όταν έρθει το τέλος της θητείας πρέπει να γίνουν εκλογές πάση θυσία, αλλιώς καταλύεται το πολίτευμα. Όταν ζητάς πρόωρες εκλογές σε τέτοιες συνθήκες στιγματίζεσαι ως ανεύθυνος. Κι εγώ έτσι θα τον χαρακτήριζα αν έλεγε "εδώ και τώρα".

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Δεν ισχύει το πάση θυσία. Εκλογές μετατίθενται, είτε μπροστά, είτε πίσω, όταν συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας. Αν φοβόντουσαν την ίωση οι Γερμανοί θα τις έκαναν νωρίς το καλοκαίρι καλύτερα, που είχαν ελάχιστους νεκρούς. Προφάσεις εν αμαρτίαις η ίωση για ένα κάρο αντιδημοκρατικά θέματα. Τι θα βλάψει για ένα ακόμη τελικά;

      Nikos Stabakis
      Τέλος πάντων, το να ζητάς πρόωρες (και μάλιστα τόσο πρόωρες) στην παρούσα φάση δεν ενδείκνυται, ούτε μπορείς να ξέρεις το καλοκαίρι πόσους θα έχεις το φθινόπωρο. Αν το έκανε, αφενός δεν θα γίνονταν εκλογές ούτως ή άλλως (σιγά μην του τις έδινε επειδή το ζήτησε) αφετέρου θα περνούσαμε μια διετία (ή όσο ακόμη κρατήσει) με κορόνες για τον "ανεύθυνο" που ζητούσε εκλογές εν μέσω πανδημίας. Δεν μπορούσε να πει κάτι παραπάνω από τη δήλωση ετοιμότητας.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Εγώ δεν είπα, πάντως, ότι θα έπρεπε να ζητήσει σώνει και καλά πρόωρες εκλογές, ακόμη και αν οι δημοσκοπήσεις τον είχαν 40%. Είπα για ποιο λόγο δεν τις ζητάει τώρα. Και η ίωση είναι πρόσχημα (αν υπάρχει στο μυαλό του έστω και ως πρόσχημα).
      Ας πούμε υπάρχει μια τάση συριζαϊκή που λέει ότι ο Μητσοτάκης πρέπει να πιει όλο το πικρό ποτήρι, εξουθενώνοντας τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του. Δεν ξέρω αν ο Τσίπρας την συμμερίζεται αληθινά αυτή την άποψη (εγώ νομίζω πως όχι), αλλά ως άποψη υπάρχει. Που σημαίνει εκλογές δεν ζητάμε, ακόμη και αν προηγούμαστε.

      Nikos Stabakis
      Αυτό εντάξει, είναι της παρηγοριάς, της τσαντίλας, δεν ξέρω. Δεν είναι "σοβαρή" άποψη.

      Vassilis Serafimakis τον Nikos Stabakis
      η Ελλάδα πάει καλά, ανεξαρτήτως τών όποιων πολιτικών αντιμετώπισης τής πανδημίας ακολουθούμε. Το στατιστικό μέγεθος με την μεγαλύτερη τελικά σημασία είναι σύνολο ΝΕΚΡΩΝ κατά κεφαλήν πληθυσμού - ή ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους, το ίδιο είναι.
      Εκεί λοιπόν είμαστε καλύτερα από Σουηδία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Τσεχία, Βέλγιο, Βρετανία, Ρουμανία, και Πολωνία. (Πηγή: Johns Hopkins, Bloomberg Resilience Index.)

      Nikos Stabakis
      Αυτό δεν αλλάζει το πόιντ μου, ότι δεν είναι και ό,τι πιο υπεύθυνο να ζητάς πρόωρες κατά δύο έτη εκλογές ειδικά τώρα.

      Διαγραφή
    3. Vassilis Serafimakis
      "Σε όλη την τελευταία δεκαετία το ποσοστό που υπο-δηλώνεται σταθερά (σε νεκρό χρόνο αυτό φτάνει σε διψήφια ποσοστά) είναι αυτό του Σύριζα, λιγότερο της ΝΔ. Οι σημερινές του δημοσκοπικές επιδόσεις διασφαλίζουν χαλαρά ένα ποσοστό άνω του 30%."
      Mε βάση ποιά στοιχεία δημοσκοπήσεων και ποιά εκλογικά αποτελέσματα το ισχυρίζεστε αυτό;
      Κοιτάξτε τα λήμματα τής Wikipedia "January 2015 Greek legislative election" και "2019 Greek legislative election" γιά να δείτε με πόση ακρίβεια παρακολούθησαν διαχρονικά οι δημοσκοπήσεις την πρόθεση ψήφου. Εδώ τού 2019:
      γράφετε ότι έχουμε "40 νεκρούς τη μέρα" από την πανδημία. Αντιλέγω ότι από πλευράς νεκρών πάμε καλά - συγκριτικά με τις μεγάλες χώρες τής Ευρώπης. Τίποτε άλλο.

      Nikos Stabakis
      Και γιατί έχει κάποια σημασία το αν πάμε καλά ή όχι σε σχέση με το αν είναι ασφαλές να γίνουν εκλογές με 40 νεκρούς την ημέρα;

      Vassilis Serafimakis
      δεν σχολίασα τον συλλογισμό σας όπου (εσείς!) συνδέσατε αριθμό νεκρών ημερησίως με αίτημα γιά εκλογές. Και δεν μ'ενδιαφέρει να το σχολιάσω. Περί Τσίπρα έχω μιλήσει αρκετά. (Εν ολίγοις, είναι λίγος!)
      Και είπα ότι οι νεκροί που υπαινιχθήκατε ότι είναι πολλοί στην Ελλάδα ("δεν ζητάς εκλογές με 40 νεκρούς την ημέρα",κτλ) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Δηλαδή όποιος λέει ότι είναι πολλοί ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ. Μακάρι να μην είχαμε κανέναν αλλά στο μέγεθος αυτό ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ συγκριτικά. Τέλος.

      George Avgeris
      Όλες οι αποδοκιμασίες προς τον Τσίπρα γίνονται από την οπτική του "πατερούλη" με την οποία γαλουχήθηκαν ΚΚΕδες και Πασόκοι παλιάς κοπής που σε αυτό δεν διαφέρουν καθόλου από δεξιούς που ψάχνουν τον νέο Καραμανλή. Πατερούλη και ψυχοθεραπευτή ψάχνουν στο πρόσωπο του πολιτικού ηγέτη και φυσικά ο Τσίπρας τους απογοητεύει γιατί ΔΕΝ είναι αυτό. Είναι πιο δύσκολο όμως να βγάλει κανείς τα παραμορφωτικά γυαλιά του από το να μπαμπλάρει ανενδοίαστα για τα πάντα όλα

      Nikos Stabakis
      Δεν υπαινίχθηκα τίποτε, μάλλον έχετε μιλήσει υπερβολικά για Τσίπρα (υποθέτω, δεν σας γνωρίζω) κι έτσι τον βρίσκετε ακόμη κι εκεί όπου δεν υπάρχει. Είπα ότι 40 νεκροί (μπορεί να αποτελούν παγκόσμιο κατόρθωμα της καλυτερότερης κυβέρνησης των αιώνων αλλά και πάλι) είναι πάρα πολλοί για να ζητάς εκλογές. Δεν ήταν μομφή για την υπέροχη κυβέρνησή μας. Εξάλλου δεν βλέπω την ώρα να την ψηφίσω, με τρώνε τα δάχτυλά μου.
      Όσο για τις δημοσκοπήσεις, ναι, τις ξανακοίταξα για να δω αν κάτι δεν κατάλαβα τόσα χρόνια, και επιβεβαιώνουν αυτό που λέω: διαχρονικά από το '16 μέχρι το '19 και με τη μόνη εξαίρεση της (όντως) παντελώς αναξιόπιστης Vox Pop ο Σύριζα ειδικά σε δημοσκοπήσεις νεκρού χρόνου όπως τώρα δεν πιάνει ποτέ 30%, ενώ η ΝΔ πιάνει πάντα και χαλαρά, συνήθως δε αρκετά παραπάνω.

      Gregory Pap στον Vassilis Serafimakis
      Η Ελλάδα δεν τα πάει ιδιαίτερα καλά. Είναι στην 26η θέση ανάμεσα σε 48 ευρωπαϊκές χώρες σε ότι αφορά την επίσημο αριθμό θανάτων. Διότι σε ότι αφορά την excess θνησιμότητα (22000+ αυτή την στιγμή) είναι σε πολύ χειρότερη θέση.

      Vassilis Serafimakis
      George Avgeris περί ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΔΩΝ, ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει! Αν δεν είναι θέμα κολλήματος στο πρόσωπο τότε είναι κάτι χειρότερο: έλλειψη άλλων ικανών στελεχών στον Σύριζα. Σε κάθε περίπτωση, το επικοινωνιακό πεδίο *είναι* σημαντικό σε εκλογές. Ο Σύριζα όπως όλα δείχνουν πρέπει και πολιτική να αλλάξει και ηγέτη: Να κάνει αυστηρή αυτοκριτική γιά την περίοδο διακυβέρνησης του και να επιλέξει κάποιον/α που να έρχεται χωρίς κάν το επικοινωνιακό βάρος τής διακυβέρνησης αυτής. Ολα τα κόμματα έξω, ακόμα και τής Αριστεράς, αυτό κάνουνε.
      Δεν κολλάνε σε πρόσωπα. \

      Ηρα Κλήμου στον Nikos Stabakis
      like σε όλα εκτος απο την εκτιμηση σου περι αλλαγής τσιπρα.

      Nikos Stabakis
      Θεωρώ ότι ένα κόμμα θα πρέπει να είναι σε θέση να αλλάξει αρχηγό εν ανάγκη.

      Διαγραφή
    4. Vassilis Serafimakis στον Nikos Stabakis
      δεν φταίω εγώ αν δεν καταλαβαίνετε από στατιστική. Σε μία μέρα μπορεί να υπάρξουν 2 νεκροί και την άλλη μέρα 75. Βγάζουμε νομίζετε από αυτά κάποιο συμπέρασμα; Οχι, κανένα! Σημασία έχει η πορεία μέσα στο χρόνο - και ΞΑΝΑΛΕΩ έχομε αριθμό συνολικών νεκρών κατά κεφαλήν ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ μέχρι σήμερα από τις μεγαλύτερες χώρες τής Ευρώπης.
      Αδιαφορώ πλήρως περί Μητσοτάκη. Δεν τού πιστώνω τίποτα! Αλλά έχομε μέχρι σήμερα 1287 νεκρούς ανά 1 εκ.κατοίκους. Ο αριθμός αυτός είναι μικρότερος από χώρες στην Ευρώπη με συνολικό πληθυσμό κάπου 340 εκατομμύρια δηλ το 46% τής ηπείρου. Και νομίζετε "δεν πάμε καλά"; (Ο "αριθμός χωρών" είναι σκέτη ανοησία. Δεν μετράω το ίδιο πχ Πολωνία με Λουξεμβούργο!)

      George Avgeris
      Τον Τσίπρα ως πατερουλη τον νοουν μόνο κολλημένοι σε αυτό το σχήμα που διόλου τυχαία βλέπουν και έναν νέο Ανδρέα. Μακριά νυχτωμενοι από άλλη εποχή. Και επίσης οι ρεκτες αριστερών τυπολατριων αναφορικά με το "κακός ο ηγέτης, καλή η συλλογικότητα". Από πού και ως που τέθηκε Τώρα ζήτημα ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ? Από τότε που βρήκε ο Κούλογλου ισοπαλους Τσίπρα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ; Σου θυμίζω Ηλία Ηλιού: "δεν υπήρξε ούτε μια πεπονοφλουδα που μας έριξε η δεξιά και δεν πήγαμε να την πατήσουμε". Με ζήλο θα πρόσθετα. "Αριστερό" βεβαίως

      Vassilis Serafimakis στον Nikos Stabakis
      κάνετε φυσικά λάθος γιά τις δημοσκοπήσεις. Τα λήμματα τών σχετ.εκλογών που σας παρέπεμψα είναι σαφέστατα. Σάς έδωσα και εικονίδιο με γράφημα τολυ 2019 γιά την πορεία τών δημοσκοπήσεων. Κοιτάξτε πώς καταλήγουν τις τελευταίες βδομάδες προ των εκλογών γιά ΝΔ και Συρ.: Δίνουν 39 και κάτι γιά ΝΔ και 28-29% Σύριζα. Τα αποτελέσματα ήταν 39,8% και 31,5% αντιστοίχως.
      Αυτό αποτελεί αστοχία ή αποτυχία τών δημοσκοπήσεων μόνο γιά όσους δεν καταλαβαίνουν: ΠΟΤΕ δεν έδωσε δημοσκόπηση ένα σκέτο νούμερο, πχ "27%"! ΠΑΝΤΑ δίνει εύρος δηλ "25-28%" & βαθμό εμπιστοσύνης.

      Ηρα Κλήμου στον Nikos Stabakis
      σε αυτό συμφωνώ. θεωρώ όμως πως ο πολιτικός χρόνος και οι κυριως οι συνθηκες με τις οποιες εκτιναχθηκε σε ποσοστο και μετα κυβερνησε ο Συριζα δεν του εδωσαν την δυνατότητα να γειωθεί σε κοινωνικους και εργασιακους χωρους και να αναπτυξει δικτυα και συνακόλουθα νεα στελεχη. Το κομματικο απαράτ του συριζα ειναι εντελώς ασύνδετο με το 1,8 εκ ψηφοφόρους που τον στηριξαν το 19. Εκει εντοπίζω το νουμερο 1 προβλημα.Επισης ο Τσιπρας εχει να λυσει την εξής δύσκολη πολιτικη εξισωση : η ήττα που υπέστη κατα το εφταμηνο της διαπραγματευσης απο τους Ευρωπαιους τον οδήγησε σε εφαρμογή μνημονιου, ελαφρυτερου μεν, 7 δις μετρα λιτότητας εναντι 65 δις μετρων λιτοτητας των δυο μνημονιων της ΝΔ/Κιναλ, αλλά μνημονίου δε. Αυτό τραυματισε βαρύτατα την κοινωνικη συμμαχία που τον εφερε στην κυβερνηση (και δικαίως διότι ο κοσμος της εργασίας και της πραγματικης μεσαιας ταξης-οχι των 800.000 ευρω- ειχε φτασει στα ορια του το 14). Το βαρύ αυτο τραυμα εστειλε τεραστιο αριθμο ανθρωπων κυρίως στην αποχη. Από την άλλη πλευρα τα ανωτερα μεσοτρωματα κα πάνω δεν τον θεωρούν επαρκώς συστημικό και δυσφορουν οταν ακουν συλλογικές συμβασεις εργασιες, ΣΕΠΕ που κανει πραγματικούς ελέγχους, άνοδος του κατώτατου μισθου, κράτος πρόνοιας (απο 900 εκ το 14, το πηγε στα 4 δις ο τσιπρας) και κοινωνικό μέρισμα. Αυτην την εξισωση καλειται να λύσει ο Τσιπρας. Ιδωμεν.

      Διαγραφή
    5. Nikos Stabakis στον Vassilis Serafimakis
      α. Συγγνώμη, αλλά γιατί συνεχίζετε να μου απαντάτε σε κάτι που μου είναι παντελώς αδιάφορο; ΔΕΝ με νοιάζει πόσο καλά τα πάμε, με νοιάζει ότι οι συνθήκες δεν επιτρέπουν αχρείαστες εκλογές. Τίποτε άλλο.
      β. Προφανώς και ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ προ των εκλογών οι δημοσκοπήσεις δίνουν ακριβέστερα αποτελέσματα απ' ό,τι ΣΕ ΝΕΚΡΟ ΧΡΟΝΟ. Αυτό λέω ακριβώς. Αυτή τη στιγμή δεν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Μόλις βρεθούμε τα ποσοστά και των δύο κομμάτων θα ανέβουν, αλλά περισσότερο του Σύριζα, όπως συμβαίνει διαχρονικά (γι' αυτό και οι δημοσκοπήσεις ΣΕ ΝΕΚΡΟ ΧΡΟΝΟ του δίνουν σταθερά κάτω από 30%, και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και κάτω από 20%). Και πάλι επιμένετε να δημιουργείτε ένταση αποδίδοντας στον συνομιλητή σας προθέσεις που δεν εξέφρασε και απόψεις που του είναι παντελώς αδιάφορες. Δεν είπα καθόλου ότι οι δημοσκοπήσεις είναι αποτυχημένες. Είπα αυτό που λένε όλοι οι δημοσκόποι, δηλ. ότι οι δημοσκοπήσεις (πάμε πάλι) ΣΕ ΝΕΚΡΟ ΧΡΟΝΟ δεν δείχνουν τίποτε άλλο από τάσεις. Έτσι έχουν πετύχει να αποδώσουν τη χαμηλή συσπείρωση του Σύριζα. Αυτό είναι σαφές. Το να συναγάγει κανείς από αυτό ότι αν γίνουν ξαφνικά εκλογές ο Σύριζα θα πάρει 23% ή 25% (όπως, πράγματι, συνάγουν πολλοί συμπολιτευόμενοι) πολύ απλά είναι λάθος: δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο.

      Vassilis Serafimakis
      α. συγγνώμη αλλά εσείς ήσασταν που είπατε ότι δεν συμφέρει Τσίπρα να φανεί ότι ζητάει εκλογές όταν δεν πάει καλά η χώρα λόγω πολλών θανάτων μπλα μπλα μπλα. Σας έδειξα ότι η χώρα ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ!. Δεν είπα απολύτως τίποτε άλλο!Ολα τα υπόλοιπα είναι δικά σας σε μιά προσπάθεια να μη δεχτείτε την αριθμητική πραγματικότητα. Εγώ τι σάς φταίω;
      2. ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ Κοιτάξτε επιτέλους το διάγραμμα! Από τις αρχές 2016 η ΝΔ παίρνει κεφάλι και διατηρεί ΣΤΑΘΕΡΑ προβάδισμα. Κι η διαφορά αυτή ήταν περίπου η ίδια στις εκλογές! Αυτό έχει σημασία!
      Θέλετε ΝΕΚΡΟ ΧΡΟΝΟ; Πάρτε Ιανουάριο 2018: Σύριζα 28%, ΝΔ 35%. Διαφορά: περίπου 7 π.μ. Εκλογές Ιουλ.2019: Σύριζα 31,5% (+3,5% από δημοσκοπήσεις) , ΝΔ 39,8% (+4,8%). Διαφορά: περίπου 8 π.μ.
      Αν λοιπόν κάποιος δεν δήλωνε ή έκρυβε στις δημοσκοπήσεις τις θα ψηφίσει τελικά αυτός ήταν περισσότερο ένας ψηφοφόρος τής Νέας Δημοκρατίας. Εντάξει; Πάει κι αυτή η καραμελίτσα...

      Nikos Stabakis
      α. Όχι, κύριέ μου. Δεν είπα ότι δεν συμφέρει τον Τσίπρα επειδή η χώρα δεν πάει καλά. Δεν είναι καν θέμα κομματικών συμφερόντων. Είπα ότι δεν είναι σωστό να γίνουν εκλογές αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο επειδή έχουμε δεκάδες νεκρούς καθημερινά και είναι επικίνδυνο. Αφήστε για μια στιγμή κατά μέρος τον Τσίπρα και το πόσο καλά ή άσχημα τα πάει η κυβερνησάρα. Οι σαράντα νεκροί την ημέρα είναι σαράντα νεκροί την ημέρα και πρέπει να προσέχουμε. Ξεκολλήστε επιτέλους.
      β. Δεν ξέρω σε ποια δημοσκόπηση αναφέρεστε. Για Ιανουάριο 2018 δείτε πού βρίσκεται ο Σύριζα και πόσο κοντά στην πραγματικότητα είναι η ΝΔ. Οι αριθμοί πλησιάζουν στα τελικά αποτελέσματα όσο προχωρά ο χρόνος (αυτό δεν εμπόδισε την Opinion Poll να δώσει... 16% στον Σύριζα λίγους μήνες πριν από τις ευρωεκλογές), οπότε μειώνονται τα τρελά αποτελέσματα, όπως της Public Issue το '16 (Σύριζα 18%, ΝΔ 42%). Όλον αυτόν τον καιρό, η μόνη εταιρεία που δίνει πάνω από 30% στον Σύριζα είναι η Vox Pop, η οποία θεωρείται πρότυπο αθλιότητας επειδή πράγματι έκλεινε την ψαλίδα. Έτερον εκάτερον.

      Διαγραφή
    6. Vassilis Serafimakis
      1. Αγνοείτε λοιπόν τα στοιχειώδη περί διακύμανσης. Δεν φταίω εγώ.
      2. Παρέπεμψα στα στοιχεία των εταιρειών. Διαλέξτε εσείς άλλα.
      Αρκετά δοκιμάσαμε την υπομονή τού οικοδεσπότη. Μείνετε να νομίζετε οτι προπαγανδίζω υπέρ τής ...κυβερνησάρας. Τέλος από μένα.

      Nikos Stabakis
      Δεν προπαγανδίζετε υπέρ της ΝΔ. Ανήκετε στο άλλο είδος, το "ο Τσίπρας είναι τόσο μπήξε-δείξε που δεν μπορεί να διώξει τη ΝΔ, η οποία θα κυβερνά για πάντα". Είδος πιο εμμονικό από τον καθεαυτό νεοδημοκράτη, και πιο επιρρεπές στο να οδηγήσει την όποια συζήτηση εκτός γηπέδου.
      Για να καταλάβω δηλ., εγώ αγνοώ τα στοιχειώδη περί διακύμανσης. Εσείς όμως έχετε ένα θέμα με την κατανόηση κειμένου, γιατί εγώ (άντε πάλι) δεν είπα καθόλου την άποψή μου, όποια κι αν είναι αυτή, σχετικά με το αν πάμε καλά. Θεωρείτε ότι μπορεί ο όποιος αρχηγός (ας ξεχάσουμε για μια στιγμή, όσο δύσκολο κι αν είναι, την ύπαρξη του Τσίπρα) να πει ΟΚ, πάμε για εκλογές, ενώ σήμερα είχαμε 39 νεκρούς και χτες 33, κι αν κανείς του πει κάτι να απαντήσει "αγνοείς τα στοιχειώδη περί διακύμανσης ΚΑΙ η χώρα τα πάει καλά". Εντάξει, τι να σας πω.
      Τώρα, για τις δημοσκοπήσεις, σας δείχνω τα αποτελέσματα που δημοσίευσαν πράγματι οι εταιρείες το μήνα που μου αναφέρατε. Από τα συγκεκριμένα που σας παρέθεσα, εκείνο της Alco και του "ζαίικου" 247 είναι ακριβέστατο στην ψαλίδα (αν και όχι στα νούμερα, που φυσικά ανέβηκαν). Όλα τ' άλλα είναι στο γάμο του καραγκιόζη, και πάντα φυσικά εις βάρος συγκεκριμένου κόμματος.

      Παντελής Λαλεδάκης
      Ο συριζα χρειαζεται γενικοτερα ενα rebranding για να ξαναμαζεψει κεντροους ψηφοφορους. Και μια αλλαγη ονοματος δεν θα ηταν κακη ιδεα

      Panos Michail
      Πέστα ρε Φωντα. Έχουν πάθει ότι οι κεντρώοι με τον Μητσοτάκη. Κορίτσια διωχτε τον Αλεξάκη να δείτε άσπρη μέρα.

      Karl Bulsaras
      Αδυνατώ να πιστεύσω πως θα μπορούσε κανείς να κάνει τέτοια ανιστόρητη και πολιτικά αντεστραμμένη πρόταση. Ίσως εάν εκπορεύοταν από τον πυρήνα όσων νέμονται τη χώρα μου και ο Αλέξης Τσίπρας είναι η ΜΟΝΗ εναλλακτική που τους κάνει να μην κοιμούνται ανέμελοι. Ή, έστω, από την μητσοτακική φαμίλια (αν και αυτή δεν θα το εξέφραζε δημόσια). ΥΠΟΓΡΑΦΗ: Ένας ... κολλημένος με τον Αλέξη που φορά παρωπίδες και που δεν περιμένει να του τις βγάλετε εσείς οι ... πεφωτισμένοι.

      Nikos Markakis
      υπόθεση: αν ο κ. Τσίπρας χάσει τις επόμενες εκλογές, δεν θα αντικατασταθεί ή θα προσπαθήσει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ, με αυτόν αρχηγό;

      Karl Bulsaras
      Πρώτον, η διαλεκτική δεν γίνεται με υποθέσεις καφενείου, και, δεύτερον, από ΠΟΙΑ κομματική σκοπιά μιλάτε;;; ΥΓ: Έτσι για να κάνουμε ΙΣΟΤΙΜΟ διάλογο ή, έστω, (αντιπαρά)ΘΕΣΗ.

      Patritsopoulos Nikos
      αλεξης,η χαρα της ΝΔ

      Karl Bulsaras
      Μιλάνε όλοι, μιλάνε και οι οπαδοί του ... ΚΙΝΑΛ. «Αχ, ΠΑΣΟΚ ΩΡΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ» (που λέει και η ... Μαριλού).

      Διαγραφή
    7. Pantelis Tsalouchidis
      Φυσικά και δεν ζητά εκλογές. Όσο κυβερνά η ΝΔ, ο κατήφορος συνεχίζεται. Γιατί να τρέχει; Οι απέναντι ως την Κύπρο φτάσανε να βρούνε υπουργό, έχουν υπουργοποιήσει όλο το ΛΑΟΣ και σε λίγο θα πάνε και στον Τζημερο, τον Φαήλο και τον Βελόπουλο ακόμη. Όσο για την επάρκεια του Τσίπρα, ένα θα πω. Μετά τον Τσίπρα ούτε 3%. Ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ, της Ανανεωτικής Αριστεράς κατά βαση, ουδέποτε σκέφτηκε καν ότι υπήρχε ενδεχόμενο να κυβερνήσει. Ούτε όταν κυβερνούσαν το συνειδητοποιήσαν ούτε τώρα έχουν κατά νου να κυβερνήσουν. Μόνο ο Τσίπρας και οι πασοκογενείς είναι αποφασισμένοι να ξαναπάρουν την εξουσία. Χωρίς αυτούς τσάι, συμπάθεια, πορεία τρεις και ο κούκος, φυσαρμόνικα και συλλογικότητες που ανταλλάσσουν τα ψυχολογικά τους δέκα άνθρωποι. Άσε, δώσαμε, καλύτερα να υπογράψω δήλωση μετανοίας και να επιστρέψω στη στοργική αγκαλιά του Γενικού Γραμματέα. Τίμια πράγματα

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Καλά, ο τελευταίος που θα έγραφε κάτι θετικό για το ΚΚΕ εσωτερικού είμαι εγώ. Κατά τα λοιπά, χωρίς τα απομεινάρια του Πασόκ δεν υπάρχει πολιτική διακυβέρνηση στη χώρα (και για τα δύο μεγάλα κόμματα). Με ό,τι και να σημαίνει αυτό.
      Επίσης εμένα δεν με παραξενεύει η υπουργοποίηση της ακροδεξιάς από τον Μητσοτάκη (αν είναι δυνατόν). Εδώ με την ακροδεξιά κυβέρνησε τέσσερα χρόνια ο Τσίπρας. Ο δε Κύπριος εκλήθη για λόγους εντυπώσεων και μόνον, ως πρόταση ίματζ μέικερς κατά βάση.

      Pantelis Tsalouchidis
      είναι άδικο να χαρακτηρίζεται ακροδεξιός ο Καμμένος. Στο κάτω κάτω στήριξε μια αριστερή (όσο ήταν) κυβέρνηση ως το τέλος και με δικό του προσωπικό κόστος στην πολιτική του καριέρα. Πόσοι ακροδεξιοί θα το έκαναν αυτό; Εδώ άδειασαν στην ψύχρα τον μέντορά τους τον Καρατζαφέρη για να πάνε ΝΔ. Όχι, ο Καμμένος ανήκει σε μια κλασική πατριωτική δεξιά με κάμποσα alt right στοιχεία και πρόσωπα αλλά όχι ακροδεξιά. Αδικία

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Εντάξει τώρα μην παίζουμε με τις λέξεις. Ανάμεσα στην λεγόμενη πατριωτική δεξιά και την ακροδεξιά οι γραμμές είναι ισχνές. Ο Καμμένος δεν ήταν στο Λάος, αλλά στη ΝΔ (και μάλιστα στο ακραίο λαϊκίστικο κομμάτι της). Είδαν ότι βούλιαζε το Λάος και πήγαν στη ΝΔ - πού το παράξενο; Κλασική περίπτωση ακροδεξιού είναι, όπως κλασικοί ακροδεξιοί ήταν και πολλοί από τους δικούς του. Πατριωτική δεξιά (με θετικό πρόσημο, για τον χώρο τους) εγώ χαρακτηρίζω ορισμένους καραμανλικούς, όχι τον Καμμένο.

      Billy Dalipis
      ο Τσίπρας είναι καμμένο χαρτί... έκανε τόσα λάθη σαν κυβέρνηση που πλέον είναι αδύνατο να ελκύσει τους ψηφοφόρους που είναι απαραίτητο για να ξαναγίνει ο Σύριζα κυβέρνηση...

      Petros G. Kefalas
      Νομίζω ισχύει ακριβως το αντίθετο,ο Συριζα ειναι βαρίδι για τον Τσίπρα.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Ο Αντρέας έδιωχνε κόσμο από το Πασόκ μέχρι που πέθανε. Εμπρός λοιπόν, ο δρόμος είναι ανοιχτός για το κόμμα της καρδιάς του.

      Petros G. Kefalas
      Απο που να τους διωξει.Ο Συριζα δεν ειναι πασοκ,δεν ειναι δομημενο κομμα οπως κι εσυ νομιζω προανεφερες.Ο καθενας εχει το τσιφλίκι του.Σωστό η λαθος ειναι αλλη συζήτηση.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Δεν μ' ενδιαφέρει να συζητήσω τα εσωκομματικά του Σύριζα, αλλά το ότι έχουν γίνει λάθη εγκληματικά εκεί πέρα την τελευταία δεκαετία είναι κάτι παραπάνω από προφανές.

      Petros G. Kefalas
      Δεν αντιλέγω σε καμία περίπτωση,αν και η κεντρική ιδεα του ποστ αυτο εχει θεμα.Εχει σοβαρότατα θεματα.Ετσι οπως κινείται δεν νομίζω πως εχει μέλλον.

      Petros Pihas
      ενω τον Μητσοτακη τον θελουν ολοι και η μεγαλη μετιδα του ΕΛ

      Vassilis Serafimakis
      Petros Pihas και μόνο το γεγονός ότι δεν είναι δημοσκοπικά το πολύ 2η και καταϊδρωμένη η Νέα Δημοκρατία πίσω από τον Σύριζα μετά από αυτά πού έχει κάνει ο Μητσοτάκης στο πεδίο τών οικονομικών, τών εργασιακών, κτλ, δείχνει την συνολική αποτυχία τόσο τής διακυβέρνησης Σύριζα όσο και την έλλειψη αυτοκριτικής γι'αυτήν. Αλλά άμα δεν θέλουμε να δούμε την σκληρή πραγματικότητα αποστρέφομε το βλέμμα.

      Σπυρίδων Παπαδημητρίου
      Να βαλουμε το Μητσο αρχηγο που πιανει πουλια στον αερα.Μη παθει κανα εμφραγμα φοβαμαι απ το αγχος.

      Διαγραφή
    8. Ferris Costas
      Κατ' αρχήν παίρνω μέρος σ' αυτή τη συζήτηση, γιατί αν και επικίνδυνη, κρατήθηκε σε ικανοποιητικά όρια ευπρέπειας και καλού λόγου. Παρ' όλες τις ριζικές διαφωνίες. Ως προς τον Τσίπρα, θα ρωτήσω μόνο τι θα γινόταν αν έκανε μόνος του ένα νέο κόμμα, κι άφηνε στον Σύριζα όλους τους άχρηστους; Όσο για μας, κάνουμε ΟΛΟΙ ένα λάθος: Κρίνουμε όλη τη θητεία του με βάση μιαν Ομιλία (σχεδόν προεκλογική) της Θεσσαλονίκης. Μα ο ρόλος μιας τέτοιας ομιλίας, είναι ν' αγγίξει έστω και διακριτικά, το μεγαλύτερο μέρος του ακροατηρίου. Αν το δούμε απ' αυτή την άποψη, η "τριλογία" που εξήγγειλε, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ - ΙΣΟΤΗΜΙΑ - ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, είναι το σοβαρότερο και ουσιαστικότερο αίτημα των καιρών μας. Θα το δούμε να εφαρμόζεται όμως;

      Γιάννης Μωραϊτης
      Αστέρι είναι ο Τσίπρας,
      Κι αν κυβερνάει για 300 χρόνια ο Κούλης δε φταίει ο Τσίπρας αλλά πόσο χάπατο είναι ο Έλληνας

      پرنده مونرینکوه
      Αθλιος σοσιαλδημοκρατης

      Γιάννης Μωραϊτης
      Να σου παραγγείλουμε τον Λένιν εσένα να γουστάρεις..

      Kostas Giannakis
      Δεν ειναι θεμα μονο Τσίπρα, άλλωστε αριστερό κόμμα υποτίθεται είναι, δεν εχει αρχηγο

      Thodoris Fotografos
      Έλα μωρέ,στην επόμενη χρεοκοπία πάλι εκεί θα είστε εσείς η τα παιδιά σας δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα.

      Hermis Kefalas
      Το φοβερό είναι πως ο Τσιπρας είναι αρχηγός στον ΣΥΡΙΖΑ και ΣΥΝ πάνω από 13 χρόνια....

      Παρις Τεκνετσιδης
      Είναι δυνατόν εν μέσω πανδημίας να ζητήσει εκλογές
      Μόνο ένας ανεύθυνος Μητσοτάκης θα ζητούσε εκλογές
      Επικοινωνιακο τρικ ειναι το να υποχρεώσουν το Τσίπρα νά ζητήσει εκλογές και άντε ζητήσει θα τό αποδεχτεί ό ρανταπλάν άλλωστε τόσες φορές ζητούσε κάθε βδομάδα ό Τσίπρας έκανε εκλογές;
      Λιγό μυαλό ναχεις δεν ζητάς

      Γιωργος Βουδουρης
      ..μήπως βλέπεις συνωστισμό ταλαντούχων στον προθάλαμο της Κουμουνδούρου και ο Τσίπρας τους κρατάει στην αφάνεια; ..βλέπεις άραγε την εμφαντική λειτουργεία των ανεξάρτητων αρχών και της δικαιοσύνης; ..αισθάνεσαι ότι έχουμε δημόσια διοίκηση ή κομματικό κράτος; .. το δημόσιο χρέος το παρέλαβε η ΝΔ 185% και έφτασε στο 236% πόσοι μπορούν να καταλάβουν τι θα απαιτήσει αυτό; ..εγώ δε θέλω εκλογές, δεν θέλω να απαλλάξω τους τυμβωρύχους, τους πατριδοκάπηλους από τις βαριές ευθύνες τους, αν σου αρέσει ένας Τσίπρας Δον Κιχώτης εμένα δε μ' αρέσει ο ρόλος του Σάντσο Πάντσο. Οι πρόωρες εκλογές πρέπει να είναι απαίτηση του λαού ηχηρή και ξεκάθαρη, να ζεσταίνονται οι εισαγγελικές αρχές για την αναθέρμανση εκκρεμών υποθέσεων σκανδάλων Novartis και άλλων. Υπάρχει δημοκρατικότητα με τον σημερινό συσχετισμό των μμε; Ζωγράφιζε λοιπόν κάθε μέρα τις αθλιότητες μητσοτάκη και παρακάλα νά ΄χουμε άλλους δυο Τσίπρες σοβαρούς και μετρημένους ακόμα.!!!

      Vangelis Michalis
      Ο Τσίπρας είπε στη συνέντευξη του "όποιος δεν αλλάζει γίνεται μνημείο του εαυτού του" και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...

      Haris Heizanoglou
      Μερικά δεδομένα: Οι επόμενες εκλογές θα είναι με απλή αναλογική... Δεδομένα δεν βγαίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση με κανέναν τρόπο... όσο η ΝΔ μένει στην εξουσία έχει φθορά και όσο έχει φθορά θα σπάνε οι συμμαχίες και οι συμφωνίες που την κρατάνε στο απυρόβλητο... Ταυτόχρονα στην Ευρώπη το ΕΛΚ αποδυναμώνεται και χάνει την παντοδυναμία του... Ο πολιτικός χρόνος, κυρίως από το καλοκαίρι και μετά, κυλάει σε βάρος του Μητσοτάκη... Το λογικό είναι ο Τσίπρας να ζητήσει εκλογές όταν θα έχει αδειάσει η κλεψύδρα

      Andreas Barbatsis
      Ο σκοπός πυστευω ότι είναι να φαει ψωμί ο φτωχός κόσμος και να βρουν δουλειά τα νέα παιδια ώστε να έχουν ένα καλυτερο μέλλον και ν υπάρχει κοινωνική πραγματικη πολιτικη . Μείωση άμεσων φόρων και λοιπά.. Τώρα να συζητάμε τι πρεπει να κάνει ο Κυριάκος και ο Τσίπρας και ο κάθε πολιτικος για να εξασφαλίσει την παραμονη του στην εξουσία η να ταΐσει το μαγαζί του. Το κόμμα του.. Είναι μάλλον μάταιο .

      Διαγραφή
  2. Σχόλια από το fb στο ποστ >>Την Ύδρα δεν την έκανε γνωστή στους μποέμ και την αντικουλτούρα ο Leonard Cohen<<...

    Θαλεια Καραμολέγκου
    Και ο Χατζηκυριάκος Γκικας

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Πέρα από τον Lawrence Durrell, που ζούσε στην Κέρκυρα τότε και τον είχε καλέσει στην Ελλάδα, ο Miller έκανε παρέα με πολλούς, ακόμη και με τον Τσάτσο. Και με τον Χατζηκυριάκο-Γκίκα εννοείται και άλλους.
    Και εννοείται με τον Κατσίμπαλη. Μην παραλείπουμε το πλέον προφανές και πασίγνωστο.

    Θαλεια Καραμολέγκου
    ναι, από τα τέλη της δεκαετίας του '50 με Ντάρελ, Μίλλερ, Κατσίμπαλη και Σεφέρη, όπως γράφεις, στο περίφημο σπίτι της Ύδρας, πριν καεί. Μόλις πριν από λίγα χρόνια εντόπισα το σημείο. Μυθικές εποχές.

    George Theodoropoulos
    Πολύ όμορφο! Ο όρος αντικουλτουρα τι σημαίνει?

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    https://en.wikipedia.org/wiki/Counterculture
    Counterculture – Wikipedia

    George Theodoropoulos
    το ελληνικό νεοδημιουργητο "καλτ" θα μπορούσαμε να πούμε?cult movies like the big lebowski is counterculture also?

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Καμία σχέση.

    Belbo Giacomo
    Τα κατέγραψε όλα στον Κολοσσό του Αμαρούσιου ο Μιλλερ.

    Χρήστος Πριτσαπίδουλας
    Belbo Giacomo... του Μαρουσιού...

    Belbo Giacomo
    έτσι κι αλλιώς μετάφραση είναι «the Colossus of Maroussi”.

    Vasilis Papadatos
    Εξαιρετικό! Ο Κολοσσός του Αμαρουσίου, ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάζεται κάθε χρόνο.ως Ευαγγέλιο. Σαν κουμπί ανθρωπιάς και αντίληψης του χώρου.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Πρώτη έκδοση στην Ελλάδα, το 1965, σε μετάφραση Ανδρέα Καραντώνη...

    Nikos Filippaios
    Το ποίημα του Σεφέρη που το βρίσκουμε; Δεν θυμάμαι(χωρίς να είμαι και 100% βέβαιος) να βρίσκεται στον συγκεντρωτικό τόμο των ποιημάτων του...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Υπάρχει και στο δίκτυο. Εγώ το πήρα από ένα κυπριακό βιβλίο.

    Thanasis Efthimiou
    Είναι από το πρώτο ημερολόγιο καταστρώματος. Υπάρχει στον συγκεντρωτικό τόμο.

    Nikos Filippaios
    πραγματι. Το ποίημα είναι το Les anges sont blancs, αφιερωμένο στον Henry Miller: https://www.greek-language.gr/.../concordance/browse.html...
    Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση. …
    GREEK-LANGUAGE.GR
    Γιώργος Σεφέρης: Les anges sont blancs

    Panos Kounel
    Ο τροπικός του Καρκίνου ειναι το βιβλίο που με έχει αγγίξει όσο τιποτα στη ζωή μου.

    Duke Zappa
    Έχει και μια δυνατή περιγραφή του νησιού στον "Κολοσσό του Αμαρουσίου"

    Evi Lampropoulou
    Χένρι!

    Vassilis Serafimakis
    Υπάρχει φωτογραφία Miller & Durrell που ξεκουράζονται μετά το μπάνιο τους στη θάλασσα τής Κέρκυρας το 1939. Την είδα στο βιβλιαράκι "The literary companion to Greece". Φυσικά χωρίς να φοράνε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το fb στο ποστ >>Μετά από 5 χρόνια υπάρχουν κάποιοι που με σβήνουν από φίλο, επειδή κάνω κριτική στον Τσίπρα.<<...

    Antreas Prentanos
    Καλύτερα. Φεύγει η σκαρταδούρα.

    Ntinos Sarandopulos
    https://youtu.be/9GRbgOAfRq8
    ♫ ΣΠΥΡΟΣ ΖΑΓΟΡΑΙΟΣ ★ ΜΠΛΕ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ♫

    Αθανασιος Αθανατος
    https://www.youtube.com/watch?v=ruz2tKYSA84
    Σπύρος Ζαγοραίος - Το τραγούδι του Γεωργίου Παπανδρέου | Official Audio Release

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχόλια από το fb στο ποστ >>Υπάρχουν ορισμένοι που νομίζουν πως αν αποκαλέσουν κάποιον χουντικό οι ίδιοι αποκτούν, αυτόματα, γαλόνια<<...

    Σπυρίδων Παπαδημητρίου
    Η αληθεια δεν πειραζει οποτε και να λεγεται.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Άσε τώρα. "Αλήθειες" από άσχετους εγώ τις βράζω.

    Σπυρίδων Παπαδημητρίου
    Δεν απαντας

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ξεκόλλα. Δεν θα τα λες σε εμένα αυτά, γιατί θα φας πόρτα. Τα κείμενα που έχω γράψει εγώ για τον Μαστοράκη δεν τα έχουν γράψει άλλοι εδώ πέρα.

    Σπυρίδων Παπαδημητρίου
    Καλα ρε φιλε , ποιος εισαι , ο Παππας? Παντως θα κοιμηθω το βραδυ.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Μην σε αποκαλέσω βλάκα, δεν θέλω, γιατί είσαι μεγάλος άνθρωπος. Όταν θα έρχεσαι εδώ να σχολιάζεις και να τα χώνεις υποτίθεται θα έρχεσαι διαβασμένος, αλλιώς αμόλα. Το επόμενο σχόλιο θα στο σβήσω. Και με το μεθεπόμενο θα σε μπλοκάρω. Στο λέω.

    Nikos Zervos
    I EMONI ME TON MASTORAKI TON PSEFTOARISTERON EINAI VLAKODIS
    YPIRXE APSOGOS STIN TV KAI GYRISE SPLATER FILMS STIN USA

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Άψογος στην τιβί δεν θα το έλεγα. Είχε κάνει μ@λακίες, τις οποίες δεν ξέρει ο πολύς κόσμος. Για τα σπλάτερ ok.

    Nikos Zervos
    DIAFONO STO,,,,,MALAKIES,,,,,,,,,
    PROTOPOROS ITAN SE OLA

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν θέλω τώρα να πω. Υπάρχουν θέματα που είναι πολύ χοντρά, στο βωμό της τηλεθέασης να πούμε και του εντυπωσιασμού και μιλάω επί χούντας, γιατί στην ιδιωτική τηλεόραση μετά δεν μ' ενδιαφέρει.

    Nikos Zervos
    CANDIT CAMERA;;;;;BINGO;;;;;;;;

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ναι, εκείνης της εποχής

    George Avgeris
    Nikos Zervos Πες τε τα κύριε Νίκο, δε γκζέρουν αυτοί από αιρετικότητα και την αληθινή ποιότη, η αληθινή ποιότη είναι η άλλη, όχι αυτή πάντως, η άλλη της άλλης να πούμε ξέρεις εσύ τι να λέμε

    Yannis Raouzeos
    Έκανε και κάποια ελληνικά επιστημονικής φαντασίας στην ελληνική τηλεόραση στα 70s όπως οι "Εισβολείς" πχ. Ελάχιστα πράγματα από αυτά έχουν σωθεί από το "σβησε" - "γράψε" της τότε κρατικής.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=968971836926352&id=100014406333349

    Yannis Raouzeos
    E, μα φυσικά!

    Nick Theodorakis
    Μην τρελαθούμε παιδιά … ο καθένας έχει την δική του ταυτότητα … Ο κ. Μαστορακης ότι και αν κάνει η πει πάντα θα είναι αυτός που έχει την ταυτότητα που του έδωσε ο κόσμος …ταλέντο που πάτησε επί πτωμάτων …

    Nikos Zervos
    BOURDES

    George Avgeris
    BRAVO!
    Ε ρε ζαλούρα που έχεις κι εσύ

    Ηρα Κλήμου
    για το περιστατικό με την Βίκυ Λέανδρος, επειδή δεν το είχα ξανακούσει έχετε γράψει κάτι? (εάν όχι, αν έχετε κέφι και χρόνο μήπως μπορειτε να μας πείτε δύο λογια?)

    Γιώργος Γιαννόπουλος
    Φοβάμαι ότι τις αναθέσεις τις παίρνει ακριβώς επειδή είναι χουντικός.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Γιατί το λες; Ο δήμαρχος Αλίμου είναι χουντικός; Έχει υμνήσει τη χούντα ο Μαστοράκης τα τελευταία πολλά χρόνια, όπως κάποιοι άλλοι που είναι και υπουργοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργος Γιαννόπουλος
      Τον παρακολουθώ πότε πότε στα σ/μ. Έχει ένα ρόλο (ακρο)δεξιού ινφλουενσερ, κάνοντας χιούμορ χουντικού γυμνασιάρχη. Και ποντάρω ότι ο γαλάζιος δήμαρχος -πέρα από την χουντοαισθητική- εκτίμησε και δυο καλά λόγια από τη νδ στο τηλέφωνο. Οι υπουργοί που λες, επίσης έχουν αποστασιοποιηθεί από τα πολλά με τη χούντα, αλλά διατηρούν τις "ανθρώπινες σχέσεις" με το χώρο .

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Εμένα δεν με ενοχλεί το χιούμορ κανενός. Απλώς μπορεί να μην είναι του γούστου μου. Επίσης δεν με ενοχλεί το γεγονός ότι βρίζει τον Σύριζα. Επειδή κι εγώ τον ψιλοπαρακολουθώ λέω πως εκφράζει αλλοπρόσαλλες απόψεις, που με άλλες συμφωνώ και με άλλες διαφωνώ. Είναι συντηρητικός, αντικομμουνιστής, αλλά χουντικό σήμερα δεν θα τον αποκαλούσα. Και ούτε με ενοχλούν τα "τηλέφωνα". Άμα κάτι δεν είναι νόμιμο ας τον πάνε στα δικαστήρια. Το ηθικό δεν το εξετάζω, γιατί έχουν όλοι λερωμένες τις φωλιές τους.
      Εκείνο που αληθινά με ενοχλεί είναι μόνον η συνολική απαξίωσή του, από άσχετους γενικώς, με όρους Πολυτεχνείου και πίσω.
      Επίσης οι υπουργοί είναι τύποις αποστασιοποιημένοι από την χούντα, καθότι πολλάκις νομοθετούν και δρουν ως γνήσιοι χουντόφρονες. Μπροστά τους δε ο Μαστοράκης είναι άσπιλη περιστερά.

      Kostas Giannakis
      οταν λες ασχετοι, τι εννοείς? οτι τον στείλαν με το ζορι να κανει τη συνεντευξη?

      George Avgeris
      Βασικά ένας ηλικιωμένος παλίμπαις είναι τώρα ο Μαστοράκης. Όσο ήταν νεώτερος ήταν απλά παλίμπαις και χουντικός, τώρα είναι ακόμα αντιαισθητικότερος ως παλίμπαις και ραμολί

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Τίποτα για την ταμπακέρα έχεις να μας πεις, για τις αντίκες στον Άλιμο; Γιατί τα υπόλοιπα τώρα που λες είναι άνευ ουσίας άνευ σημασίας.

      Pantelis Tsalouchidis
      Συντηρητικός είναι, αντικομμουνιστής είναι, αντιαριστερός είναι, πλάτες στη χούντα έκανε αλλά χουντικός δεν είναι. Ε, καλά, φτάνουν τα υπόλοιπα.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Ρε φίλε μου χουντικός δεν είναι γιατί δεν υμνεί την χούντα, όπως την υμνούν άλλοι διάφοροι, σήμερα, ούτε ανήκει στις τάξεις των λεγόμενων "ψεκασμένων" κ.λπ. Δεν εκφέρει χουντικό λόγο σήμερα, όπως εκφέρουν πολλοί άλλοι για χίλια-δυο θέματα. Και ούτε μπορεί να τον απορρίψεις συνολικά, αυτό κι αν είναι καθαρά φασιστικό, ως καλλιτεχνική περσόνα γενικότερα, λόγω Πολυτεχνείου κ.λπ. Κανείς από "εμάς" δεν έχει γράψει ποτέ ένα καλό λόγο για τον Μαστοράκη και αυτό το θεωρώ αισχρό. Εγώ παρότι είμαι ένας από τους "εμάς" το πράττω. Όταν πρέπει να του πιστώσω κάτι θετικό θα το πω. Δεν κολλάω. Όπως κολλάνε όλοι οι άλλοι. Για τα δε αρνητικά έχω γράψει άπειρες φορές, με στοιχεία, όχι αρλούμπες.

      George Avgeris
      "Καλλιτεχνική περσόνα"; Ο Μαστοράκης;

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Και μάλιστα cult, αλλά όχι μόνο. Σιγά-σιγά θα μάθεις κι εσύ και όποιοι άλλοι δεν ξέρετε.

      Kostas Giannakis
      εγω παντως δε καταλαβα καποιος γιατι ειναι ασχετος αν τα χωνει στο Μαστορακη για το Πολυτεχνείο

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Δες πρώτα όλη την εκπομπή, μάθε τι προηγήθηκε και τι ακολούθησε, μελέτησε προσκήνιο και παρασκήνιο, και τότε μπορεί να απαντήσεις μόνος σου. Αλλιώς αναπαράγεις σαν χάνος (δεν αναφέρομαι σε σένα) ό,τι ακούγεται και γράφεται από δω κι από κει.

      Kostas Giannakis
      ενταξει επαιξε ενα ρολο εκει περα, υπαρχουν τα βιντεο, υπαρχουν και μαρτυριες φοιτητων,, εχω ακουσει παλια και την αποψη οτι ο Μαστορακης ηταν απολιτικ και τυχαία βρεθηκε εκει περα, δεκτο εως καποιο σημέιο. Οσο και ασχετος να ηταν ομως, δε νομιζω να μην ηξερε και τι του γινονταν..βοηθούσε το καθεστως και έπαιρνε ανταλλάγματα

      Διαγραφή
    2. Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Αυτά είναι θέματα να γράψεις για τον Μαστοράκη, άμα θες να ψάξεις την ιστορία του, και όχι να ξιφουλκείς και να απαξιώνεις, σήμερα, με αφορμή τις αντίκες... Γραμμένο από μένα πριν από 12 χρόνια...
      >>Και όμως, αν διαβάσει κανείς όλο εκείνο το άρθρο/ρεπορτάζ υπό τον τίτλο Μπήτνικς –τυχαίνει να έχω το τεύχος 282 των Εικόνων, 17/3/1961, με τη Μάρω Κοντού στο εξώφυλλο– το οποίον υπέγραφε ο Νίκος Μαστοράκης, νεαρός, τότε, συντάκτης, θ’ «ανακαλύψει» ένα κατάπτυστο, εθνικιστικό και κινδυνολογικό κείμενο στο οποίο, ανάμεσα σε άλλα φαιδρά, διάβαζες:
      «Κοινωνιολόγοι και ψευδοκοινωνιολόγοι ασχολούνται στο εξωτερικό για να βρουν τα χαρακτηριστικά της ‘πικρής γενιάς’. Μόνη απόλαυση – η σωματική. Μόνος τρόπος εκφράσεως – το θράσος. Η στάση απέναντι στους γονείς: ούτε αγάπη, ούτε μίσος – η αδιαφορία. Επαγγελματικοί προσανατολισμοί: ‘μη μεριμνάτε δια την αύριον’. Η έννοια του έθνους, η πατριωτική ιδεολογία – θέματα για γέλια. Η εικόνα της ελευθερίας: 'Ζην αδιαντρόπως'. Το συναίσθημα του φόβου – μόνο απέναντι του σωματικά ισχυρότερου. Εκκλησία – κάτι ανύπαρκτο και αδιανόητο…».
      Και δεν τα ’γραφε αυτά κάποιο γηραλέο φασισταριό της «βίας και της νοθείας», που θ’ ακολουθούσε 7 μήνες αργότερα, αλλά ένας νέος άνθρωπος, λίγο πάνω από τα 20. Να μη σημειώσω, δε, το αυτονόητο, πως το ρεπορτάζ είχε την έγκριση της Ελένης Βλάχου…<<

      Διαγραφή
  5. Σχόλιο από το fb στο ποστ >>Ορίστε τι διάβαζες στους Μοντέρνους Ρυθμούς του 1966 (επί Μαστοράκη):<<...

    Belbo Giacomo
    Απίστευτο lineup πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχόλιο από το fb στο ποστ >>Δημοσιοποιούν βίντεο με μικρά παιδιά<<...

    Stylianos Gabriel
    Μα τι "άψυχοι" μαλάκες είναι ρε συ;Έλεος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή