Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

YELLOW BOX τεύχος 11 (Δεκέμβριος 2021 – Ιανουάριος 2022)

176 σελίδες έχει το νέο Yellow Box του Δεκεμβρίου 2021-Ιανουαρίου 2022, που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες –τις περισσότερες από ποτέ–, που σημαίνει περισσότερη ύλη και στα τεχνικά θέματα και στα υπόλοιπα (δισκοκριτικές, αφιερώματα κ.λπ.), άρα και περισσότερη απόλαυση. Με τιμή 6 ευρώ και πάντα με την σταθερή προσφορά (CD) για κάθε αγοραστή. Εν προκειμένω τα CD που προσφέρονται, μοιρασμένα ανά ένα σε όλο το τιράζ, είναι τα:
Bruce Forsyth “These are my Favourites”, Mark Sholtez “The Edge of the Known World”, Various Artists “So Fresh Songs for Christmas 2016” (2CD), Revolver “Let Go” (Deluxe Edition, 2CD), “The Very Best of Coheed and Cambria” (CD), Natalie Imbruglia “Male”, “Placido Domingo “Conducts Milnes!”, “Smoothfm Presents Christmas 2015” (2CD) και Bellini “La Sonnambula” (blu-ray video, Euroarts).
Επίσης υπάρχει ένας μεγάλος χριστουγεννιάτικος διαγωνισμός, όπου ένας τυχερός αναγνώστης του περιοδικού θα κερδίσει ένα σετ ηχείων Focal Chora 806 (Light Wood) αξίας 590 ευρώ, προσφορά της εταιρείας Athens Pro Audio (για τις λεπτομέρειες ανατρέχεις στο τεύχος).
Τώρα, από πλευράς ύλης, τα βασικά θέματα που προβάλλονται στο εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο του περιοδικού έχουν να κάνουν με τον λαμπάτο τελικό ενισχυτή Tsakiridis Devices Artemis Ultra (review από τον Γιώργο Κατρακάζα), τον ολοκληρωμένο ενισχυτή Audiolab 8300A (review από τον Δημήτρη Σταματάκο), το πλατό/βραχίονα Acoustic Signature Maximus NEO/Signature TA-1000 NEO (review από τον Δημήτρη Σταματάκο), την τηλεόραση UHD Smart TV με OLED πάνελ LG OLED65C14LB (C1 OLED 65 ίντσες) (review από τον Βασίλη Πέππα), το ηχείο δαπέδου Wilson Audio Sabrina X (review από τον Δημήτρη Σταματάκο), τον ολοκληρωμένο ενισχυτή/DAC Magnat MA 900 (review από τον Γιώργο Κατρακάζα), με δύο βασικές συνεντεύξεις να συμπληρώνουν τα θέματα των εξωφύλλων. Η πρώτη με την τραγουδίστρια Τάνια Τσανακλίδου (μιλάει στην Βάσια Παρασκευοπούλου) και η δεύτερη με τον ηθοποιό Γεράσιμο Γεννατά (μιλάει στον Γιάννη Δρακόπουλο).
Από ’κει και πέρα υπάρχουν πάμπολλα άλλα θέματα, με δοκιμές-reviews ποικίλων συσκευών, όλων των ειδών, μαζί με τα ανάλογα τεχνικά άρθρα, με το δεύτερο μέρος του περιοδικού («Δίσκοι / Βιβλία / Αφιερώματα») να εμφανίζεται και αυτό εμπλουτισμένο και ενισχυμένο, με άπειρες reviews από τους Θοδωρή Μπαφαλούκα (Ckassical Music, Audiophile CD Corner), εμένα (Jazz & Rock Corner), Μαρία Τσακίρη (Lets rock!), Νίκο Α. Τζαβέλλα (Μουσικές Απόψεις), άρθρα για το “Tommy” των Who (Τάσος Συρίγος), συνεντεύξεις με μουσικούς (ο Αλέξανδρος Δανδουλάκης μιλάει στην Βάσια Παρασκευοπούλου), άρθρα για ταινίες (ο Νίκος Α. Τζαβέλλας γράφει για την “Paris Blues” του 1961 κι εγώ για τα «Αδέσποτα Σκυλιά» του Σαμ Πέκινπα, από το 1972), άρθρα για σάουντρακ (γράφω για τις τρεις συνεργασίες του Βαγγέλη Παπαθανασίου με τον γάλλο σκηνοθέτη Henry Chapier από τις αρχές των seventies), άρθρο για την χαμένη γενιά των εβραίων συνθετών (Θοδωρής Μπαφαλούκας), κριτικές για βιβλία (Γιώργος Τρίγκας) και άλλα διάφορα.
Δεν χρειάζεται να το ξαναπούμε – είναι προφανές. Το Yellow Box καλύπτει, σε πολύ σύντομο διάστημα, ένα κενό στον ηχο-μουσικό Tύπο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Επαφή: www.yellowbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου