Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

SANDS OF ETERNITY μια ελληνική «μεταλλική» μπάντα με ιστορία

Ελληνική «μεταλλική» μπάντα με ιστορία είναι η Sands of Eternity, καθώς, με τα διάφορα ονόματά της, υπάρχει από το δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’90.
Στην αρχή ως Hourglass, μετά ως Hourglass Sands of Eternity και μετά ως σκέτο Sands of Eternity, το αθηναϊκό γκρουπ δηλώνει και πάλι παρόν, προτείνοντάς μας τώρα το πιο νέο CD του, που αποκαλείται Beyond the Realms of Time [Symmetric Records, 2022], και που είναι σε παραγωγή του Bob Katsionis.
Ας πούμε λοιπόν πως, σήμερα, μέλη των Sands of Eternity είναι οι Vangelis Kalentzis keyboards, Thanassis Skoutelis μπάσο, MichaelDicePapadakis φωνή και Ioannis Ioakimides κιθάρες, με τον Bob Katsionis να βοηθάει στα πλήκτρα (στην ηχογράφηση) και με τον Giannis Chalkidis να παίζει όλα τα ντραμς.
Η τραγουδοποιία των Sands of Eternity είναι η κλασική ή περίπου κλασική των συγκροτημάτων του power και progressive «μετάλλου».
Υπάρχουν κατ’ αρχάς οι μεγαλόπνοες, γοργές συνθέσεις, που ακούγονται πάντα στιβαρές, με τόνους από κιθαριστικά riffs και ωραία «περάσματα» ή και «τοίχους» από keyboards, αλλά υπάρχουν και οι στίχοι που είναι κάπως στοχαστικοί, εξερευνώντας φιλοσοφικά και υπαρξιακά ζητήματα της σύγχρονης ζωής – τα quotes, εξάλλου, από Jacques Derrida, Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, Carl  Jung, Dante Alighieri, Albert Einstein κ.ά., δεν αφήνουν περιθώριο για παρανοήσεις.
Σε όλα αυτά τα θετικά, λοιπόν, έρχεται κι ένα ακόμη, για να στείλει το άκουσμα του “Beyond the Realms of Time” στο «σωστό» ύψος του. Και αυτό δεν είναι άλλο από την παραγωγή του Bob Katsionis και της Symmetric Records, που, για μιαν ακόμη φορά, μέσω των υψηλότατων στάνταρντ της, μεγεθύνει έτι περισσότερο τον χώρο και την αύρα, των ούτως ή άλλως ωραίων τραγουδιών “Red flag”, “Shadows of light”, “A different way” κ.λπ.
Επαφή: https://sandsofeternity.bandcamp.com/album/beyond-the-realms-of-time

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου