Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

YELLOW BOX τεύχος #18 (Φεβρουάριος 2023 / Μάρτιος 2023)

Το νέο τεύχος του ηχο-μουσικού περιοδικού Yellow Box βρίσκεται στα περίπτερα. Κοστίζει 6,90 Ε, έχει νέα σχεδίαση, προσφέροντας πλήρη, όπως πάντα, ενημέρωση σε τεχνικά και μουσικά-δισκογραφικά θέματα.
Στο πρώτο μέρος του περιοδικού, το «τεχνικό», βλέπουμε τα βασικά προϊόντα, με την σειρά που εμφανίζονται στο πρώτο εξώφυλλο.
Κυριαρχεί βεβαίως ο προενισχυτής Octave Audio Phono Module (γράφει ο Δημήτρης Σταματάκος), ενώ υπάρχουν reviews και για άλλες συσκευές όπως 1. τα ενεργά ηχεία Lyravox Karlo Spure (γράφει ο Μάνος Μαστραντωνάκης), 2. τον προενισχυτή Clearaudio Balance V2 (γράφει ο Γιάννης Δρακόπουλος), 3. τα ηχεία δαπέδου Vivid Audio Kaya 25 (γράφει ο Δημήτρης Σταματάκος), 4. την τηλεόραση Panasonic TX-65LZ2000E 65” (γράφει ο Βασίλης Πέππας), 5. τον streamer/DAC/ψηφιακό προενισχυτή Metronome DSC και 6. το φορητό Bluetooth ηχείο με ενσωματωμένη μπαταρία Harman Kardon Onyx Studio 8. Φυσικά αυτά δεν είναι τα μόνα...
Στο δεύτερο μέρος του περιοδικού, το «μουσικό-δισκογραφικό», βλέπουμε στο εξώφυλλο τον μάγο του μπαντονεόν Astor Piazzolla (κείμενο της Maria Susana Azzi, σε μετάφραση Μαρίας Τσακίρη), το αφιέρωμα στην «σύγχρονη ανεξάρτητη σκηνή» με τις συνεντεύξεις των Λόλεκ, Echo Tides και Theodore (γράφει η Βάσια Παρασκευοπούλου).
Από κει και πέρα υπάρχει το “Classical Music Reviews” (γράφει ο Θοδωρής Μπαφαλούκας), το “Jazz & Rock Corner (γράφω, εγώ, reviews για jazz και rock δίσκους, ελληνικούς και ξένους), τα “Audiophile CD Corner” και “Audiophile LP Corner” (γράφει ο Θοδωρής Μπαφαλούκας), το “Lets rock”, ενώ υπάρχουν, περαιτέρω, κείμενα για τους Camel, για τα ελληνικά φωνητικά και κιθαριστικά τρίο, για τα 200 χρόνια μουσικής ιστορίας της Λειψίας, για την ταινία “Sex & Drugs & Rock nRoll” του Mat Whitecross, τα ελληνικά κινηματογραφικά περιοδικά κ.λπ.
Τέλος, να σημειώσουμε τον Online Διαγωνισμό Yellow Box, με τα δύο μεγάλα δώρα. Ένας τυχερός αναγνώστης θα κερδίσει ένα σετ 2.1 ηχείων Klipsch Promedia 2.1, για τον υπολογιστή ή την τηλεόραση, αξίας 219 ευρώ, ενώ ο δεύτερος τυχερός αναγνώστης θα κερδίσει ένα διπλό βινύλιο, 45 στροφών, με το άλμπουμ “On the Border” των Eagles, σ’ ένα πολυτελές κουτί της Mobile Fidelity, σε one-step pressing, αξίας 199 ευρώ! Πληροφορίες για όλα αυτά υπάρχουν βεβαίως στο τρέχον τεύχος.
Μία χορταστική έκδοση, για ακόμη μία φορά από το Yellow Box, το καλύτερο ηχο-μουσικό περιοδικό, που κυκλοφορεί τώρα στην Ελλάδα.
Επαφή: www.yellowbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου