Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

LUNG τεύχος #17, Μάρτιος 2023

Το LUNG συνεχίζει την περιοδική πορεία του, έχοντας το νέο 17ο τεύχος του σε κυκλοφορία, πάντα στο γνωστό σχήμα με τις 105 γεμάτες σελίδες και με το εξ ίσου γεμάτο CD-R, με τα 15 tracks (παραγωγής 2022-23).
Αυτά που έχουμε γράψει στο παρελθόν για το LUNG ισχύουν και για το παρόν τεύχος φυσικά, και σε σχέση με την ύλη του και σε σχέση με την κυκλοφορία του αυτή καθ’ αυτή – γεγονότα, αμφότερα, που επιβεβαιώνουν την ανεξαρτησία του.
Η ύλη πολλή και πλούσια και σ’ αυτό το τεύχος, με πάμπολλα κείμενα στο γνωστό στυλ τού fanzine-περιοδικού – με στόχευση, δηλαδή, στην εναλλακτική σκηνή και στις ποικίλες εκφάνσεις της (post-rock, pop, folk, psych, black metal, electro κ.λπ.).
Τα κείμενα τώρα, χοντρικά, χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Είναι οι παρουσιάσεις-δισκοκριτικές, είναι τα αφιερώματα και είναι και οι συνεντεύξεις, με πλήθος κειμένων για κάθε κατηγορία.
Το αφιέρωμα που κυριαρχεί είναι εκείνο στο indie-folk, για τα πρώτα 23 χρόνια του νέου αιώνα (υπάρχει, όμως, και η σύνδεση με το παρελθόν), που καταλαμβάνει 16 σελίδες (από την 30 έως την 46), ενώ ακολουθεί εκείνο για την Creep Records (την εταιρεία-ναυαρχίδα του ελληνικού new-wave και των παρακλαδιών του, από την δεκαετία του ’80) ως επίσης και το ενδιαφέρον “Lost Jazz Albums” (με νύξεις σε «χαμένους» δίσκους των John Coltrane, Charles Mingus, Miles Davis κ.ά.).
Ξεχωρίζουν, επίσης, οι αναφορές στους Yo La Tengo, η συνέντευξη με τους And Also the Trees, τα κείμενα για τους Mecano, τον Jason Molina, τον Oren Ambarchi, τους avant-metal Neurosis (από το Oakland της Καλιφόρνιας), τα σχετικά με την επανέκδοση της «Ύδρας των πουλιών» (Εγγονόπουλος, Πουλικάκος, Socos) και άλλα διάφορα. Δείτε τα περιεχόμενα...
Πολύ ενδιαφέρον είναι και το CD, με πολλά και καλά κομμάτια, ελληνικά και ξένα, ωραία τοποθετημένα, που διακρίνονται για την μεγάλη αισθητική ποικιλία τους (παιδιά να βάζετε νούμερα στο track list, στο back cover του CD, γιατί ψάχνουμε να δούμε τι ακούμε και δεν το βρίσκουμε εύκολα).
Το έχουμε γράψει κι άλλες φορές για το LUNG, και το ξαναλέμε. Μία πολύ καλή προσπάθεια.
Επαφή: www.lungfanzine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου