Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 495

8/3/2023
Βασικό μέλημά τους είναι τώρα να κατασταλεί η «εξέγερση» στην τιβί, από τα δικά τους τα παιδιά, το αίμα του αίματός τους, πριν πάρει αυτή ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Με την κοινωνία στους δρόμους «το ’χουν» (υπάρχει το κνούτο). Η «εξέγερση» όμως στο «ψυχαγωγικό» της τιβί επηρεάζει τον πυρήνα του ποιμνίου τους (τον θαρραλέο «κένταυρο», τον αδέκαστο οννεδίτη) και αυτό πολύ δύσκολα θα το καταπιούν.

8/3/2023
Υπάρχουν και οι ξετσίπωτοι που τους φτύνουνε και λένε... καλά μας κάνετε, το αξίζουμε.
Θυματοποιούν τον εαυτό τους για το εφφέ, επειδή ξέρουν ότι δεν τους παίρνει να κάνουν αλλιώς, παρότι την καρέκλα τους δεν την εγκαταλείπουν. Γελοιοποιούνται με το να ζητάνε «συγγνώμες» από δω κι από κει (λες και πατήσανε κανέναν, κατά λάθος, στο λεωφορείο), αλλά ούτε καν περνάει από τη σκέψη τους η αποχώρηση από τη δημόσια σφαίρα και η ιδιώτευση.
Τους έχω, δε, ικανούς να διαδηλώνουν κατά των εαυτών τους, να μουτζώνουν τις φωτογραφίες τους και να πληρώνουν για να τους βρίζουνε ολημερίς κι ολονυχτίς, προκειμένου να αποδιοργανώσουν την οργή της κοινωνίας.

7/3/2023
Τσίπρας εξαφανισμένος. Ανύπαρκτος. Μηδέν. Καμία πρωτοβουλία πουθενά και για τίποτα. Σαν να μη ζει στην Ελλάδα, την τελευταία βδομάδα... Και μας κρατάει και σε αγωνία με τον Πολάκη...

7/3/2023
>>Ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι σε πλοία, αεροδρόμια και μέσα σταθερής τροχιάς. Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό παρουσία Πλακιωτάκη και του αρχηγού του Λιμενικού<<
Τα έχουν αφήσει όλα στην τύχη τους και τώρα τρέμει ο κώλος τους μην κάτσει πάλι... καμιά στραβή στη βάρδια τους – γιατί έτσι το βλέπουν.
Βασικά εκείνο που τους κόφτει είναι ότι έρχονται εκλογές και θέλουν να ελαχιστοποιήσουν ή και να εκμηδενίσουν τον αστάθμητο παράγοντα.
Εκλογές το καλοκαίρι δεν θέλουν, γιατί φοβούνται μήπως κάποια φυσική καταστροφή τους ξαναεκθέσει. Το αρχές Απρίλη δεν παίζει, γιατί νοιώθουν ένοχοι και φοβούνται πως ο θυμός του κόσμου δεν θα έχει κοπάσει, και θα φάνε μαύρο. Οπότε βρίσκονται σε μια κατάσταση ψιλοπανικού.
Βασικά θα επιδιώξουν γρήγορες καταδίκες σταθμαρχών, γιατρών κ.λπ., μήπως καταφέρουν και τις «πουλήσουν», μέχρι τον Μάη – γιατί εν τω μεταξύ τους έχουν πάρει στο ψιλό ακόμη κι οι κανάκηδες με τους μουτσινάδες και δεν έχουν πού να σταθούν.
Πλάκα-πλάκα πιο πολύ φοβούνται αυτούς, παρά τους συριζαίους.

6/3/2023
[συγκλονιστικός Πανούσης – δεν ήθελε να μπει στο τραίνο, γιατί ήξερε ότι το είχε γεμίσει με ψυχές ο Ταξιάρχης και το ’στελνε στον όλεθρο...]
Νύχτα, χειμώνας, άπνοια, πένθιμες μουσικές, κι εγώ κουφάρι ζωντανό να περιμένω...
Κάνε κάτι λοιπόν να χάσω το τραίνο... Κάνε κάτι να χάσω το τραίνο...

6/3/2023
>>Φον ντερ Λάιεν σε Μητσοτάκη: Εμπειρογνώμονες της ΕΕ στην Αθήνα για τη βελτίωση των σιδηροδρόμων<<
Από κει που ήταν να τον σύρουν στο ευρωπαϊκό δικαστήριο, για εγκληματικές καθυστερήσεις, ολιγωρίες, κωλοβαρέματα κ.λπ., τώρα σπεύδουν να του στείλουν κι εμπειρογνώμονες.
Το γύρισε το παιγνίδι, με τους κουτόφραγκους, ο Μητσοτάκης. Όχι τι... Ηγέτης...
Όσο Μητσοτάκη δεν έχεις φάει τέσσερα χρόνια τώρα, θα τον φας δεκαπλάσιο από τούδε και μέχρι τις εκλογές. Πρωί-μεσημέρι-απόγευμα-βράδυ-νύχτα. Πριν-μετά το φαγητό, και κατά τη διάρκεια...
Ήδη το έγκλημα των Τεμπών αποτελεί εφαλτήριο κυβερνητικής επικοινωνιακής αντεπίθεσης, ενταγμένο πλήρως στο προεκλογικό αλισβερίσι...
Το θόλωμα των νερών με σταθμάρχηδες, που κάνουν πάρτυ, γιατρούς που δίνουν αναρρωτικές χωρίς να εξετάζουν, Ρομά που κλέβουν καλώδια κ.λπ. συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, παράλληλα με τις συνεχείς εικόνες από τα τραγικά περιστατικά τού καθενός ξεχωριστά από τους νεκρούς.
Σαλαμοποιείται, δηλαδή, το έγκλημα, ώστε μέσω της μεγέθυνσης των εκάστοτε περιπτώσεων να πολλαπλασιάζεται το ψυχικό άλγος προς το πόπολο, το οποίο μετατρέπεται σε καταναλωτή κονσερβαρισμένου πόνου, με αποτέλεσμα να καθίσταται πιο εύκολη η αποδοχή, από μέρους του, της μετάθεσης των ευθυνών, που παίζει «εμπλοκή».
Μέσα απ' όλο αυτό το επικοινωνιακό πατιρντί, ξεπροβάλλει, φυσικά, από παντού, αλώβητος, ο... ηγέτης.

5/3/2023
>>Μετά το απίστευτο σιδηροδρομικό δυστύχημα και την εκατόμβη των νεκρών νέων κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος το κυβερνητικό αφήγημα για την ισχυρή και σύγχρονη Ελλάδα που χτίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.<<
Το αφήγημα κατέρρευσε με πάταγο εξαιτίας της διαχείρισης της κόβιντ-19 (με τους 36.000 και πλέον νεκρούς και την 14η θέση παγκοσμίως, και 1η στη Δυτική Ευρώπη, σε νεκρούς ανά εκατομμύριο),
Θα μπορούσες να το αποκαλέσεις και «έγκλημα του αιώνα».

5/3/2023
Εν τω μεταξύ εμφανίζουν συνεχώς τον Μητσοτάκη πρώτη μούρη, προκειμένου να τον καταστήσουν κυρίαρχο της λύσης του ζητήματος, αντί για βασικό υπεύθυνο της καταστροφής (όπως και είναι). Η επιχείρηση αντιστροφής του ρόλου του, στην υπόθεση, μέσω μιας επιθετικής στρατηγικής, είναι κλασικός μηχανισμός της προπαγάνδας, εντός της οποίας υπεισέρχονται συνεχώς και στοιχεία αντιπερισπασμού (βλ. επαναφορά της καταστροφής στο Μάτι) κ.λπ.
Σ’ ένα άλλο επίπεδο, τώρα, το πώς ακριβώς αρθρώνεται αυτή η μακιαβελική συμπεριφορά-αντίδραση του συστήματος εξουσίας έχει τρομερό ενδιαφέρον.

5/3/2023
Αυτή τη στιγμή το μόνο που τους νοιάζει είναι το πώς θα μπαλωθεί το ζήτημα της ασφάλειας στο τραίνο, πριν τρωθεί ανεπανόρθωτα η αξιοπιστία του, σαν συγκοινωνιακού μέσου, και σταματήσει να μπαίνουν φράγκα στις τσέπες των Ιταλών. Τις οποίες, πάντως, είναι έτοιμοι να ξαναγεμίσουν με άλλους τρόπους.

5/3/2023
Τα σύνορα φυλούν σταθμάρχες / σαν κάποιους μαιτρ ξενοδοχείων / μοιάζουν με λήγοντες λαχείων / και με παλιές χαμένες μάχες...
https://www.youtube.com/watch?v=IjhLU_HOEMI

3/3/2023
Στον κινηματογράφο, για να μην το επεκτείνουμε και στις παραστατικές τέχνες ή και στην ίδια τη ζωή, δεν μετράει η πρόσθεση, αλλά η αφαίρεση, το λίγο που δείχνει πολλά, ο υπαινιγμός που εννοεί τα πάντα.
Παλιά, σαν παιδιά, διαβάζαμε στις ταμπέλες των έργων, στα σινεμά, «τα δείχνει όλα». Και τρέχαμε να τα δούμε. Και όχι μόνο στις πορνοταινίες, αλλά και στα θρίλερ φρίκης και τρόμου. Να πηγαίνεις και να βλέπεις κεφάλια ανοιγμένα, αίματα να τρέχουν, ξεκοιλιασμένα πτώματα κ.λπ.
Οι παλιοί μάστορες δεν έπεφταν σε τέτοιες λούμπες – ήταν και η εποχή βεβαίως διαφορετική, με την τεχνική και τα εφφέ να μην έχουν προχωρήσει τόσο πολύ.
Όμως αυτή ακριβώς η πενία των μέσων εξανάγκαζε τους σεναριογράφους και τους σκηνοθέτες να επινοούν τεχνάσματα, να βάζουν δηλαδή το μυαλό τους να δουλέψει, μεταφέροντας, στους θεατές τους, όλο τον τρόμο και τη φρίκη, χωρίς ίχνος υπερβολής.
Στην ταινία «Κοινωνία Ώρα Μηδέν» (1966) του Ντίνου Δημόπουλου, σε σενάριο Νίκου Φώσκολου, ένας παροπλισμένος και ατιμασμένος πιλότος, ο Νίκος Κούρκουλος, που καλείται να ερευνήσει τα αίτια της πτώσης ενός αεροπλάνου, με δεκάδες νεκρούς, σηκώνει, από το χώρο των επιβατών, μια μισοδιαλυμένη κούκλα... Δεν χρειαζόταν να δεις κάτι άλλο, για να αντιληφθείς την καταστροφή...

3/3/2023
Στο νέο Yellow Box, που κυκλοφορεί στα περίπτερα, επιχειρούμε ανάμεσα σε άλλα να καταγράψουμε και την ιστορία των ελληνικών φωνητικών και κιθαριστικών τρίο... ξεκινώντας από την δεκαετία του 1920. Ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο, με πολλά στοιχεία και εκπλήξεις, που θα ενδιαφέρει σίγουρα τους μουσικόφιλους...

3/3/2023
Εμείς χωρίς μουσική δεν κάνουμε. Και σε χαρές και σε θρήνους πάντα θα έχουμε κάτι να παίζει... Savoy Brown...
https://www.youtube.com/watch?v=N6TkCLDcC7o

3/3/2023
Τι έγινε τελικά; Tον... έστησαν στον τοίχο τον σταθμάρχη ή ακόμη, ώστε να ξεκινήσουν και τα έργα, για να φτιάξουμε επιτέλους ένα... υπέροχο και σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο, όπως είπε και ο άλλος ο ηλίθιος;

2/3/2023
Η Ελλάδα ήταν πάντα χώρα διαλυμένη, παρά τις όποιες μεμονωμένες προσπάθειες (π.χ. εκείνη του Γεννηματά να στήσει ένα ΕΣΥ, στα χρόνια του ’80), αλλά μετά τα μνημόνια η διάλυση έχει χτυπήσει κόκκινο. Τα πολλά λεφτά έβγαλαν φτερά και πέταξαν (και προσγειώθηκαν ξέρετε που...) κι έτσι στο φαλιρισμένο περιβάλλον που ζούμε δεν υπάρχουν φράγκα ούτε για τις στοιχειώδεις υποδομές, οι οποίες ήταν που ήταν φτερό στον άνεμο... τώρα απόγιναν. Στα 100 μασάγανε τα 90 και περίσσευαν και 10 για κοινωνική πολιτική. Τώρα στα 10 μασάνε τα 9,9 και με το 0,1 που μένει το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να πληρώνουν τα φέρετρα, για τις κηδείες δημοσία δαπάνη. Γι’ αυτό και ξεπουλάνε τα πάντα όσο-όσο. Ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να διαχειριστούν την περιουσία του ελληνικού λαού, που είναι πλέον εντελώς απαξιωμένη.
Κάτω απ’ αυτό το σκηνικό όσοι ζούμε ζούμε μόνον από τύχη. Και το ότι δεν ανοίγουν γούβες, βάραθρα, εκεί όπου περπατάμε, για να μας καταπιούν, θα πρέπει να το αποδώσουμε σε θαύμα...

2/3/2023
Θα επισκέπτονταν το Κέντρο τηλεδιοίκησης-σηματοδότησης του σιδηροδρομικού δικτύου βορείου Ελλάδος μόνο και μόνο για να κατευνάσουν την ΕΕ, που 15 μέρες νωρίτερα είχε λάβει την εξευτελιστική για την χώρα απόφαση να συρθεί η Ελλάδα στα δικαστήρια, για τη μη-τήρηση στοιχειωδών κανόνων των σιδηροδρομικών μεταφορών. Ξεφτιλίζουν τη χώρα συνεχώς με τα καμώματά τους, με την διαφορά πως τώρα τους πρόλαβε το έγκλημα. Και αντί να ξεκουμπιστούν σύσσωμοι από τις θέσεις ευθύνης που κατέχουν, δικαστούν, καταδικαστούν και οδηγηθούν στη φυλακή, με συνοπτικές διαδικασίες, ως υπαίτιοι 57 δολοφονιών, εκείνοι θέλουν να... κρεμάσουν κάποιο σταθμάρχη.
Ό,τι και να πεις δεν έχει πλέον νόημα.

2/3/2023
Δημήτρης Μητροπάνος - Μια Παρέα Είμαστε (Ορχηστικό)
https://www.youtube.com/watch?v=fb8EQef3BAg

1/3/2023
Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες σήμερα πρόκειται να γίνει ένα θαύμα. Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς ετοιμάζεται... Πάντως ακόμη δεν διεψεύσθη ότι πρόκειται να καταργήσουν δια νόμου το «ανθρώπινο λάθος».

1/3/2023
Διαχειρίζονται επικοινωνιακά την τραγωδία με τρόπο άθλιο και υποτιμητικό για τη νοημοσύνη του κόσμου. Μιάμιση μέρα αργότερα και δεν ξέρουμε επακριβώς πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν μέσα και στα δύο τραίνα, πόσοι απ’ αυτούς είναι ζωντανοί και στα σπίτια τους, πόσοι είναι τραυματίες, πόσοι είναι σοβαρά τραυματίες, πόσοι αγνοούνται στα συντρίμμια και πόσοι είναι οι νεκροί.
Αυτούς όλους τους αριθμούς, που μπορούν να περιγράψουν ψυχρά το έγκλημα που διεπράχθη στα Τέμπη, δεν θα τους βρεις μαζί και ξεκάθαρους, όσο κι αν ψάξεις.

21 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb στο ποστ "Διαχειρίζονται επικοινωνιακά την τραγωδία με τρόπο άθλιο και υποτιμητικό για τη νοημοσύνη του κόσμου"...

    Panagiotis Rillos
    Η αλήθεια είναι νομίζω κάπου στη μέση. Στη φώτο παραθέτω εισιτήριο που ανέβασε φίλη, μια ημέρα πριν, ανέβηκε την διαδρομή. Άπαξ και δεν είναι ονομαστικά τα εισιτήρια και δεν υπάρχει ηλεκτρονικός έλεγχος επιβίβασης, ώστε να είμαστε σίγουροι πως όσοι πήραν εισιτήρια ανέβηκαν στο τρένο, είναι αδύνατον να δώσουν σαφή αριθμό επιβατών άρα και αγνοούμενων.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν υπάρχει μέση. Υπάρχει άθλια διαχείριση μόνο. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Σταματήστε να τους δικαιολογείτε σε κάθε επίπεδο.

    Panagiotis Rillos
    καμία προσπάθεια δικαιολογίας.. Είναι άθλιο που δεν μπορούν να ξέρουν και λειτουργούν έτσι. Είναι άλλο κομμάτι το τι θα έπρεπε να γίνεται ΚΑΙ άλλο το τι συμβαίνει.. Γι αυτό μίλησα για "αλήθεια στη μέση". Είναι κατακριτέος 100% ο τρόπος λειτουργίας. Μην βγούμε και υπερασπιστές των φονιάδων ξαφνικά.
    Εγώ εξήγησα απλά, γιατί δεν έχουμε καθαρο αριθμό αγνοουμένων σήμερα. ΤΊΠΟΤΑ ΆΛΛΟ.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Συμπαιγνία Ιταλών και κράτους, τίποτ' άλλο. Όλα τα άλλα δεν έχουν νόημα.

    Panagiotis Rillos
    ξεκάθαρα.. Στο σκαμνί έπρεπε να είναι από χθες όλοι οι υπουργοί μεταφορών από το 2000 και μετά μαζί και οι υπεύθυνοι της Hellenic Train (ιταλικών συμφερόντων) μαζί και ο γιος του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου (που εχθές ανήγγειλε προανακριση υπό την εποπτεία του ταχαμ) ο οποίος είναι μετακλειτός στο Υπ. Μεταφορών από το καλοκαίρι του 2019 και... εάν τα ξέρω καλά.. είναι ΚΑΙ δικηγόρος της Hellenic Train..

    Zafeiris Petropoulos
    Damage control... ακόμη και τώρα

    Γιώργος Δελτα
    Ακόμα χειρότερα χειρίστηκαν τα ηλεκτρονικά μέσα που αγοράστηκαν το 2000 για την επιτήρηση ασφάλειας των δρομολογίων των τραίνων και σαπίζουν σε αποθήκες όπως άκουσα στις καταγγελίες.15 δις ξοδεύτηκαν μέχρι σήμερα λένε οι γνωρίζοντες και δεν τοποθετήθηκαν.Εγώ θα έλεγα ότι υπάρχει δόλος.Καθάρματα πολιτικοί διαχρονικά

    Petros Dragoymanos
    Εισιτήριο μπορείς να βγάλεις και μέσα στο τρένο. Αυτά δεν υπάρχουν στους ηλεκτρονικούς καταλόγους.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Σπάνια συμβαίνουν αυτά τώρα και ιδίως από νέους ανθρώπους - κανας... παππούς μπορεί - στη συγκεκριμένη γραμμή, το συγκεκριμένο τριήμερο. Δεν διακινδυνεύει να πάει ο άλλος μέχρι το σταθμό μπας και βρει κενή θέση για να φύγει, και να μη βρει και να γυρίσει πίσω. Και πριν από 20 χρόνια, που ταξίδευα εγώ τακτικά με τραίνο, ελάχιστοι έβγαζαν εισιτήρια μέσα στα βαγόνια. Στο γκισέ πηγαίναμε όλοι.

    Lampros Papalexis
    Ο γκισές στη Λάρισα ήταν κλειστός και κόσμος ανέβηκε στο τραίνο και θα τους κόβανε εισιτήριο μετά τα Τέμπη, οπότε φαντάσου τι έγινε και τι έχει να γίνει... Ούτε γνωρίζουν ποιός ήταν επάνω στο τραίνο ακριβώς

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Αν είναι όντως έτσι τότε είναι δέκα φορές χειρότερα απ΄ όσο πριν από 20 χρόνια.

    Lampros Papalexis
    Εννοείται

    Γιωργάκης Μάλαμας
    Το σωστό να λέγεται. Το τραίνο δεν είναι αεροπλάνο. Είναι λεωφορείο. Δεν υπάρχουν ονομαστικά εισιτήρια και ορθώς δεν υπάρχουν, ούτε έλεγχος ποιος ανέβηκε ποιος κατέβηκε. Αρκεί οι ταξιδεύοντες να επιδεικνύουν ισχύον εισιτήριο.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν λέμε για τα ονόματα. Λέμε για τον αριθμό των ατόμων. Πόσα εισιτήρια κόπηκαν και πόσοι ήταν μέσα. Οι θέσεις είναι αριθμημένες και κάθε βαγόνι έχει συγκεκριμένες θέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια από το fb στο ποστ "Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες σήμερα πρόκειται να γίνει ένα θαύμα"...

    Aggeliki Skiadopoulou
    Χθες ελεγε δεν φταίει οΜητσοτακης που ειναι υπευθυνος...

    Panagiotis Giannelis
    ...μ'ένα νόμο κι ένα άρθρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το fb στο ποστ "Δημήτρης Μητροπάνος - Μια Παρέα Είμαστε (Ορχηστικό)"...

    Thanasis Efthimiou
    Εμένα από μικρό παιδί αυτό το τραγούδι μου γέμιζε τα μάτια δάκρυα. Το ίδιο και σήμερα!

    Vagelis Avgidis
    πω, πω...πολυ καλο!

    Conta Dina
    παρομοίως. Κάθε φορά.
    ... ένας κρύος και έρημος σταθμός

    Konstantinos Kottis
    Στα μεγάλα τα βαγόνια
    η ζωή σου εδώ κι εκεί
    χάλασες ωραία χρόνια
    Βέλγιο κι Αμερική.
    Τώρα μέσα στο φλιτζάνι
    βγάζεις τους καημούς σεργιάνι (Απο τον ίδιο δίσκο "Τα Συναξάρια" το ομώνυμο από ταινία):
    https://www.youtube.com/watch?v=oQfXxBROugs
    Δημήτρης Μητροπάνος - Στη μνήμη ενός παλιού ρεμπέτη (Τα συναξάρια)

    Conta Dina
    δακρύζω όταν ακούω και αυτό το τραγούδι. Από τότε, από την πρώτη φορά, μικρή μαθήτρια. Αλλά τώρα, λες κι έχουν μιαν εγγύτητα τρομακτική οι στίχοι
    «Γύριζαν τα τραίνα
    κι έφερναν κι εσένα
    μέσ’ από τής νύχτας τη ντροπή
    ....................................................
    Βγήκαμε στους δρόμους,
    σ’ έπιανα απ’ τους ώμους
    κι έκλαιγα που ήσουν ζωντανός»
    https://youtube.com/watch?v=XUZC7J2y7Zs&feature=share
    ΑΛΕΞΙΟΥ ALEXIOU " ΓΥΡΙΖΑΝ ΤΑ ΤΡΕΝΑ " 1974

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχόλια από το fb στο ποστ "Θα επισκέπτονταν το Κέντρο τηλεδιοίκησης-σηματοδότησης του σιδηροδρομικού δικτύου βορείου Ελλάδος μόνο και μόνο για να κατευνάσουν την ΕΕ"...

    θωμας σταμκος
    Ειναι πολύ παραπάνω οι δολοφονίες...αγνοούμενοι τρεις μέρες

    Takis Akkos
    Ειναι κ@λοφαρδος...Φαντασου να επισκεπτοταν το Κέντρο τηλεδιοίκησης και μετα να γινοταν το δυστυχημα...τωρα βρισκει προφαση να παει πιο μετα τις εκλογες....

    Nikos Pratsinis
    Ναι, κι ας τον λένε γκαντέμη!

    Manos Sketos
    Σταθμάρχη που οι ίδιοι έβαλαν με ρουσφέτι σε αυτό στο πόστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχόλια από το fb στο ποστ "Η Ελλάδα ήταν πάντα χώρα διαλυμένη, παρά τις όποιες μεμονωμένες προσπάθειες (π.χ. εκείνη του Γεννηματά να στήσει ένα ΕΣΥ, στα χρόνια του ’80)"...

    Costas Indictos Koutsaris
    νομίζεις... μπροστά στο σπίτι μου 2 φορές μέσα σε 10 μήνες https://www.moneyreview.gr/.../thessaloniki-anoixe-trypa.../
    Θεσσαλονίκη: Άνοιξε «τρύπα» στο οδόστρωμα και «κατάπιε» το μπροστινό μέρος λεωφορείου | Moneyreview.gr
    https://www.voria.gr/.../kalamaria-terastia-tripa-sti...
    Καλαμαριά: Τεράστια τρύπα στη μέση του δρόμου - Έσπασε αγωγός αποχέτευσης (vid)
    ίδιο σημείο 10 μήνες διαφορά

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Εντάξει, κατανοητός. Κατάλαβες τι θέλω να πω. Και στη γειτονιά μου ανοίγουν γούβες για πλάκα και σπάμε τα ποδάρια μας...

    Costas Indictos Koutsaris
    εχει να κάνει με το 99% που μασάνε και το τι κάνουν για να μασήσουν το υπόλοιπο 1

    Καρατζάς Δημήτρης
    Ακριβώς!

    Zak Famellos
    Κάποτε με το τραίνο γυρναγαμε όλη την Ελλάδα. Συμφέροντα,συντεχνίες (αιώνια κόντρα με τα παλιοκτελ κτλ) οδήγησαν στην εξαθλίωση του ΟΣΕ. Δυστυχώς..

    Mike Beles
    τοτε το χρεος ειτανε 220 δις...και δεν ηταν βιωσιμο..Τωρα ειναι 400 δις... και ως εκ θαυματος ειναι βιωσιμο....Απλα τωρα δεν υπαρχει κατι να πουλησουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχόλια από το fb στο ποστ "Τι έγινε τελικά; Tον... έστησαν στον τοίχο τον σταθμάρχη ή ακόμη"...

    Panos Bosnakis
    Το ότι ξεπουλανε το νερό το είδες;

    Andreas Frogoudakis
    δεν ειναι ηλιθιος, ενας θλιβερος πανεξυπνος ξεπουλημενος ειναι
    τον ξερω καλα ηταν μελος της τροικα που διευθυνε τον 902 φμ
    μαζι με τους δανικα και θαλασσινο..
    ημουν μουσικος επιμελητης τοτε στο σταθμο...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Καθόλου πανέξυπνος δεν είναι. Δεν έχω ακούσει ποτέ τίποτα έξυπνο από το στόμα

    Nickos Ventouras
    πανκουτοπόνηρος εννοεί. «εξυπνάδα» στο να ελίσσεται και να περνάει καλά. Όχι εξυπνάδα διανοούμενου ή επιστήμονα ή καλού μάστορα

    Nobo StillIllopoulos
    Τώρα προσπαθούν να στήσουν στον τοίχο και τον οδηγό και το πλήρωμα του επιβατικού τρένου. Έχουν δουλειά ακόμα.

    Νικος Ηροδοτου
    Να πληρ οσοι πρεπει οχι να παη θυμα ο σταθμαρχης ΟΛΟΙ

    Nikos Athanassiu
    Ο σταθμαρχης Ανδρέα;

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ποιος είναι ο Ανδρέας;

    Nikos Athanassiu
    ο διαιτητής φρογκουδακης. Σόρρυ

    Γιάννης Ρίζος
    αυτό που αναρτώ από τον επίλογο του άρθρου της κας Σιούτη στην Lifo ,θα έπρεπε να κοσμεί-σαν πόστερ-όλες τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αντί για κεράκια και εκφράσεις συναισθηματικής απόγνωσης......Υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών 2010-2023
    Κώστας Αχ.Καραμανλής Ιούλιος 2019 - Μάρτιος 2023
    Χρήστος Σπίρτζης Νοέμβριος 2015 - Ιούλιος 2019
    Μιχάλης Χρυσοχοΐδης Ιούνιος 2013 - Ιανουάριος 2015
    Μάκης Βορίδης Νοέμβριος 2011- Μάιος 2012
    Γιάννης Ραγκούσης Ιούνιος 2011- Νοέμβριος 2011
    Δημήτρης Ρέππας Οκτώβριος 2009 - Ιούνιος 2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σχόλια από το fb στο ποστ για τους Savoy Brown...

    Nikos Antoniou
    Η μουσική δεν είναι μόνο διασκέδαση. είναι τρόπος έκφρασης. Πάντα ανάλογα με τα συναισθήματα μου προσαρμόζω τα ακούσματα μου. Δεν μπορώ ποτέ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς μουσική.

    Antonis Kleidouchakis
    Δεν σε είχα για τόσο μεγάλο ρόκα. Ύμνος.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Παλιά ήμουνα περισσότερο...
    Και Savoy Brown έχω σίγουρα 6-7 LP. Είναι αγαπημένο γκρουπ. Και CD έχω. Θέλω να πω μ' αρέσουν πολύ κι έχω ξαναποστάρει.

    Stathis Nikokavouras
    Στην λιστα στο μυαλο με τα 100 καλυτερα..το μπασο βαραει αλυπητα

    Christos Galiatsatos
    Ασχετο, αλλα τι γαματο ηχο ειχε αυτη η Deram!

    George Loukas
    Με αυτό ανοίγει η εκπομπή της Δευτέρας. Θέλουμε να έχουμε κάτι να παίζει για να γειωνομαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σχόλια από το fb στο ποστ "Στο νέο Yellow Box, που κυκλοφορεί στα περίπτερα, επιχειρούμε ανάμεσα σε άλλα να καταγράψουμε και την ιστορία των ελληνικών φωνητικών και κιθαριστικών τρίο"...

    Nikos Sarros
    Πολύ δυσκολο εγχείρημα !!!

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ήθελε κάποια δουλειά και κάποια έρευνα για να γίνει. Φυσικά είναι προσαρμοσμένο στο συγκεκριμένο χώρο ενός περιοδικού. Οι χώροι στα περιοδικά δεν είναι όπως στο δίκτυο - εκεί όπου γράφεις όσο θέλεις. Ως γνωστόν χωράει συγκεκριμένος αριθμός λέξεων στις σελίδες που παρέχονται.

    Christos Nastos
    Το αφιέρωμα είναι στο τεύχος Φεβρουαριου-Μαρτιου?

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    ναι. σ' αυτό που κυκλοφορεί, το #18

    Alexis Tambouras
    ->
    1961
    Κάποτε η Αθήνα ήταν καινούργια
    Τραγουδούσαν το βράδι τα παιδιά
    Και ήταν τα πιο όμορφα τραγούδια
    Που είχαν ακουστεί στην γειτονιά
    Νόμιζες κατεβήκαν τ' αγγελούδια
    Να σκορπίσουν στην πόλη την χαρά
    Μα τώρα μαραθήκαν τα λουλούδια
    Και μας πλάκωσε η μαύρη καταχνιά

    Haris Mantellos
    Τους ATHENIAN TRIO του φίλου μου Νίκου Χωριανόπουλου τους έχεις? Κάποιοι από αυτό το τρίο έκαναν και το ΤΡΙΟ ΑΘΗΝΑΪΚΟ που είναι στο παρακάτω απόσπασμα. Εδώ μπορεί να γράφει και ΜΠΕΛΚΑΝΤΟ ή για το ίδιο απόσπασμα να γράφουν άλλοι για ΤΡΙΟ ΚΑΝΤΣΟΝΕ αλλά επισκέφθηκα τον -τελευταίο εν ζωή από το ΤΡΙΟ ΑΘΗΝΑΪΚΟ- Νίκο Χωριανόπουλο που μου διευκρίνισε ότι αυτοί εμφανίζονται στην ταινία με την Ειρήνη Παπά. Αν θες περισσότερες πληροφορίες γι' αυτό το τρίο πες μου.
    https://www.youtube.com/watch?v=tY5hAwwPeLI
    ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΠΑ & ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΤΡΙΟ (ΜΠΕΛΚΑΝΤΟ) *ΨΙΤ ΚΟΡΙΤΣΙΑ* CINE GREECE 59

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Θα πάρεις το περιοδικό να διαβάσεις το κείμενο... Σ' ένα κείμενο περιοδικού δεν μπορούν να γραφτούν τα πάντα, ούτε μπορείς να δώσεις όλες τις λεπτομέρειες. Ο χώρος είναι πάντα περιορισμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σχόλια από το fb στο ποστ "Στον κινηματογράφο, για να μην το επεκτείνουμε και στις παραστατικές τέχνες ή και στην ίδια τη ζωή, δεν μετράει η πρόσθεση, αλλά η αφαίρεση"...

    Dimitris Panayiotatos
    More with less!

    Stathis Androutsakis
    Σωστά,.... αλλά για να φτάσεις στην " αφαίρεση" πρέπει πρώτα να μάθεις " πρόσθεση"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σχόλια από το fb στο ποστ "Αυτή τη στιγμή το μόνο που τους νοιάζει είναι το πώς θα μπαλωθεί το ζήτημα της ασφάλειας στο τραίνο"...

    Πετρος Μιχελιουδης
    δεν επιδοτουνται ετσι κ αλλιως αυτοι?

    Peter Galan
    Δεν τρέχει τίποτα για τους Ιταλούς. Επιδοτούνται με 50 εκατομμύρια κάθε χρόνο επί 15 χρόνια για τις άγονες γραμμές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σχόλιo από το fb στο ποστ "Εν τω μεταξύ εμφανίζουν συνεχώς τον Μητσοτάκη πρώτη μούρη"...

    Stratis Armenakis
    Επισης η υπερογκη (παρα)πληροφορηση φερνει παντα την αποδοχη οτι υπαρχει δημοκρατια και ισοφωνια φερνοντας τελικα την ανια και την παραιτηση του κοσμου.Παντα η σημασια πρεπει να δινεται στο προφανες αλλα και στις λεπτομερεις ομως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σχόλια από το fb στο ποστ ">>Μετά το απίστευτο σιδηροδρομικό δυστύχημα και την εκατόμβη των νεκρών νέων κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος το κυβερνητικό αφήγημα για την ισχυρή και σύγχρονη Ελλάδα που χτίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.<<"...

    Dimitris Trox
    Άνετα

    Christos Bolonas
    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας.
    Το success story των ΜΜΕ και της κυβέρνησης που θέλει να μας πείσει ότι τα έχει κάνει όλα καλά ο ΠΘ πείθει μόνο τους ίδιους, ακόμη και οι δεξιοί δεν πείθονται πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σχόλια από το fb στο ποστ ">>Φον ντερ Λάιεν σε Μητσοτάκη: Εμπειρογνώμονες της ΕΕ στην Αθήνα για τη βελτίωση των σιδηροδρόμων<<"

    Takis Akkos
    Το δόγμα του σοκ της Ναόμι Κλάιν εξηγεί πως κάθε είδους καταστροφές ειναι για τούς νεοφιλελε ευκαιρία να περασουν άμεσα δέσμες μέτρων υπέρ φυσικά των ιδιωτικων συμφερόντων φίλους του.Αυτο έγινε στη Νέα Ορλεάνη και εδώ με την ιδιωτικοποιηση του νερού αμέσως μετά το δυστύχημα του τρένου.

    Πετρος Μιχελιουδης
    Κυβέρνηση Βασιλάκη καιλα. Τι μου λέτε σοβαρά? Ε άμα έχετε πένθος να τους πείτε να έρθουν στα 40 που θα χουμε και εκλογές .
    "Η κυβέρνηση των ευρωπαϊστών-on-steroids πληροφορεί δια στόματος (ποιού άλλου) Γεραπετρίτη την επιτροπή LIBE της Ευρωβουλής οτι δεν θα δει κανένα κυβερνητικό στέλεχος,κυρίως λόγω...πένθους

    Bill Blues
    ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΡΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ
    ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥΣ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΩΝ
    ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ????
    ΤΟΝ《 ΛΑΓΟ 》ΤΟΥΣ ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σχόλια από το fb στο ποστ "[συγκλονιστικός Πανούσης – δεν ήθελε να μπει στο τραίνο, γιατί ήξερε ότι το είχε γεμίσει με ψυχές ο Ταξιάρχης και το ’στελνε στον όλεθρο...]"...

    Lefteris Karkas
    Από τα πιο ατμοσφαιρικά του τραγούδια.

    George Floudas
    https://youtu.be/bdxFVzVxNMc
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ - Κάνε κάτι να χάσω το τρένο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σχόλια από το fb στο ποστ ">>Ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι σε πλοία, αεροδρόμια και μέσα σταθερής τροχιάς. Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό παρουσία Πλακιωτάκη και του αρχηγού του Λιμενικού<<"...

    Dimitris Kiranastasis
    Ποιος να φοβηθεί τους Συριζαιους....

    Sophia May
    Το λυπηρό/τραγικό δεν είναι το πως κινούνται αυτοί, αλλά η μικρή μνήμη η δική μας ή η καθόλου μνήμη ή η μεγάλη ανοχή ή η βλακώδης ευπιστια ή κι εγώ δε ξέρω πόσους ακόμα χαρακτηρισμους μπορώ να μας αποδώσω...

    Ιωάννης-Πέτρος Παπέν
    Περισσότερο άγχος έχουν οι συριζαιοι μην τυχόν και ξαναβγούν παρά ο Κυργιάκος και η συμμορία του

    Nikos Zozos
    Μεγάλη αλήθεια στην τελευταία σου πρόταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σχόλια από το fb στο ποστ "Τσίπρας εξαφανισμένος. Ανύπαρκτος. Μηδέν."...

    Vasilis Kounelis
    Απο που εξαφανίστηκε και γιατί και σε τι θα έπρεπε να πρωταγωνιστεί;

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Κάνουν αντιπολίτευση οι κανάκηδες κι οι μουτσινάδες, αντί για κείνον.

    Vasilis Kounelis
    η αντιπολίτευση έχει θεσμικά και οριακά πλαίσια και δεν είναι εκπομπή. Κανείς δεν έχει εξαφανιστεί. Πήγε στον τόπο, έδωσε αίμα, μίλησε, συναντήθηκε με φορείς. Το πλαίσιο παρουσίας του μιντιακά είναι σαφώς περιχαρακωμένο. Τώρα γιατί ανακαλύψατε τον "ανύπαρκτο" Τσίπρα και τον Πολάκη, εσείς που μέχρι πριν 5 μέρες διαγνώσκατε περίπατο Μητσοτάκη δεν είναι της ειδικότητας μου

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Επειδή εγώ γράφω χιλιάδες πράγματα και δεν είμαι υποχρεωμένος να τα θυμάμαι, όταν αναφέρεσαι σε λόγια μου θα δίνεις λινκ, ώστε να βλέπω επακριβώς τι είπα και πότε το είπα. Αυτοί είναι οι σωστοί κανόνες.
    Κατά τα λοιπά το ότι θα κάνει περίπατο ο Μητσοτάκης είναι βέβαιο, με τέτοιο Τσίπρα που έχει απέναντί του.

    Kostas Giannakis
    και οι 2 για φουντο είναι
    και ποιος δινει μια για τα θεσμικα όρια του Τσίπρα? ο λαός και η χωρα ειναι σε κατάρρευση μετά απο 13 χρόνια μνημόνια στο κεφάλι.. τη παλεύετε καθόλου?

    Vasilis Kounelis
    προφανώς εσεις που σκορπάτε γελάκια και δεν δίνετε μια έχετε και λύσεις. Να τις ακούσουμε λοιπόν...

    Vasilis Kounelis στον Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    ]να έχετε και χρονόμετρο να μετρήσετε την ταχύτητα του περιπάτου

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Το να εθελοτυφλείς μπροστά στην πραγματικότητα δεν σε βοηθάει. Ούτε τα ευφυολογήματα βοηθάνε φυσικά. Ο άνθρωπος έχει καταπιεί τη γλώσσα του - μόνο ο Κωστάκης ο Καραμαλής τον ξεπερνάει (αλλά εκείνος είναι απόμαχος).

    Fotis Megaloudis
    Ναι με τον μσλσκα

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Και προσπαθεί να μην εκμεταλλευτεί πολιτικά την τραγωδία και τον κακοχαρακτηρίσουν οι εισαγγελείς...
    >>Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Τέμπη: Παρακολουθούμε με ανησυχία την πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας<<

    Ιωάννης-Πέτρος Παπέν
    Είπαμε χειρότερο κακό δεν μπορούσε να τον βρει. Αν ήταν στο χέρι του θα ζητούσε να γίνουν εκλογές στην επταετία. Ανύπαρκτος

    Nikolai Stavrogin
    Ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Vasilis Kounelis
      Απο που εξαφανίστηκε και γιατί και σε τι θα έπρεπε να πρωταγωνιστεί;

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Κάνουν αντιπολίτευση οι κανάκηδες κι οι μουτσινάδες, αντί για κείνον.

      Vasilis Kounelis
      η αντιπολίτευση έχει θεσμικά και οριακά πλαίσια και δεν είναι εκπομπή. Κανείς δεν έχει εξαφανιστεί. Πήγε στον τόπο, έδωσε αίμα, μίλησε, συναντήθηκε με φορείς. Το πλαίσιο παρουσίας του μιντιακά είναι σαφώς περιχαρακωμένο. Τώρα γιατί ανακαλύψατε τον "ανύπαρκτο" Τσίπρα και τον Πολάκη, εσείς που μέχρι πριν 5 μέρες διαγνώσκατε περίπατο Μητσοτάκη δεν είναι της ειδικότητας μου

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Επειδή εγώ γράφω χιλιάδες πράγματα και δεν είμαι υποχρεωμένος να τα θυμάμαι, όταν αναφέρεσαι σε λόγια μου θα δίνεις λινκ, ώστε να βλέπω επακριβώς τι είπα και πότε το είπα. Αυτοί είναι οι σωστοί κανόνες.
      Κατά τα λοιπά το ότι θα κάνει περίπατο ο Μητσοτάκης είναι βέβαιο, με τέτοιο Τσίπρα που έχει απέναντί του.

      Kostas Giannakis
      και οι 2 για φουντο ειναι

      Kostas Giannakis
      και ποιος δινει μια για τα θεσμικα όρια του Τσίπρα? ο λαός και η χωρα ειναι σε κατάρρευση μετά απο 13 χρόνια μνημόνια στο κεφάλι.. τη παλεύετε καθόλου?

      Vasilis Kounelis
      προφανώς εσεις που σκορπάτε γελάκια και δεν δίνετε μια έχετε και λύσεις. Να τις ακούσουμε λοιπόν...
      να έχετε και χρονόμετρο να μετρήσετε την ταχύτητα του περιπάτου

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Το να εθελοτυφλείς μπροστά στην πραγματικότητα δεν σε βοηθάει. Ούτε τα ευφυολογήματα βοηθάνε φυσικά. Ο άνθρωπος έχει καταπιεί τη γλώσσα του - μόνο ο Κωστάκης ο Καραμαλής τον ξεπερνάει (αλλά εκείνος είναι απόμαχος).

      Hermis Kefalas στον Vasilis Kounelis είσαι ευχαριστημένος με την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ τα 4 αυτά χρόνια; Στα μισά τουλάχιστον συμφωνεί με την ΝΔ , στα υπόλοιπα σφυρίζει αδιάφορα ή βάζει πολακιδες να γαβγίζουν.

      Vasilis Kounelis
      για πες τα μισα των μισών που συμφωνεί! 1.2.3.κλπ

      Hermis Kefalas
      ψήφισε τα μισά νομοσχέδια που κατέβασε ο Κούλης;

      Vasilis Kounelis
      Δεν συνεχίζω για 2 λόγους. Το να γράφω παρορμητικά και χωρίς πληροφόρηση ό,τι νομίζω είναι εκτός των ενδιαφερόντων μου. Το ίδιο απαιτώ κι απο τους συνομιλητές μου. Συνεπώς καλό βράδυ.

      Kyriakos Katsaras στον Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      δυσκολεύομαι να φανταστώ ότι ο δάσκαλος περί τα μουσικολογικα κάνει τέτοιου είδους και επιπέδου πολιτικές αναρτήσεις.Συμβουλη μου:είναι να ασχολείσαι με την καθ' αυτήν επαγγελματική σου απασχόληση.σ αυτό τον τομέα έχεις προτεραιότητα ,παραμερίζουμε για να περάσεις. Έχεις πολλά να δώσεις ακόμη.η πολιτική όχι δεν σε σηκώνει και δεν την σηκώνεις.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Ρε αφήστε τα αυτά τώρα, γιατί με κάτι τέτοια σχόλια το μόνο που καταφέρνετε είναι να με κάνετε να γελάω. Και κατ' αρχάς εγώ δεν είμαι "δάσκαλος περί τα μουσικολογικά", γιατί δεν έχω σπουδάσει μουσικολογία - για να μη λέμε και ό,τι να 'ναι δηλαδή. Τα δε πολιτικά σχόλια που κάνω εδώ πέρα, όσο και να σε στενοχωρούν σύντροφε, έχουν την αξία εκείνου που σκέφτεται πολιτικά από τα μαθητικά του χρόνια (από πολλές δεκαετίες πριν δηλαδή). Και τα κείμενα που γράφω για τα μουσικά θέματα (και όχι μουσικολογικά) ή και τα κινηματογραφικά, μα και όλα τ' άλλα, είναι όλα διαποτισμένα από πολιτικές σκέψεις και απόψεις. Απορώ λοιπόν με κάτι τέτοια σχόλια, που είναι τελείως στο βρόντο και φανερώνουν άτομο που δεν με ξέρει ούτε από τα μουσικά / κινηματογραφικά κείμενα.

      Διαγραφή
    2. Kyriakos Katsaras
      ήμουνα συνδρομητής του jazz&τζαζ επί δεκαετία και πλέον και εγώ κάνει ανάρτηση ,ύμνο για σένα και τον Χαρωνιτη...ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Το τζαζ & τζαζ πέθανε πριν από 10 χρόνια. Τώρα έχουμε άλλα. Και στο τζαζ & τζαζ εξέφραζα πολιτικές απόψεις στα κείμενα και παντού. Ψάξε βρες τα, όταν έγραφα για τους Area, τους Stormy Six, τους Henry Cow, το krautrock και για δεκάδες άλλα θέματα ή κριτικές. Τα πάντα είναι πολιτική. Και η μουσική και το τραγούδι πρώτα απ' όλα.

      Kyriakos Katsaras
      καλά νάσαι!

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Επίσης κι εσύ.

      Fotis Megaloudis
      Ναι με τον μσλσκα

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Και προσπαθεί να μην εκμεταλλευτεί πολιτικά την τραγωδία και τον κακοχαρακτηρίσουν οι εισαγγελείς...
      >>Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Τέμπη: Παρακολουθούμε με ανησυχία την πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας<<

      Ιωάννης-Πέτρος Παπέν
      Είπαμε χειρότερο κακό δεν μπορούσε να τον βρει. Αν ήταν στο χέρι του θα ζητούσε να γίνουν εκλογές στην επταετία. Ανύπαρκτος

      Nikolai Stavrogin
      Ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης

      Nicolas Chatzidimitriou
      Στριβειν δια του αρραβωνος οταν αραμπας περνα...μπας και?

      Peter Galan
      Τι άλλο να κάνεις αν έχεις λερωμένη την φωλιά σου; θυμίζω ότι καποτε κυβέρνησε και είχε και υπουργό που το 2018 στην ΔΕΘ έταζε 3.5ωρες Αθήνα Θεσσαλονίκη με το Ασημένιο βέλος!!! Αλλά με την ασφάλεια του κωλου.

      Takis Akkos
      Και οι δύο επειδή την έχουν πατησει-Ματι/τρενο-πανε ...κι όπου βγει...

      Hermis Kefalas
      Ο Τσίπρας είναι σαν να παίζει σε άδειο τέρμα κ να βγάζει την μπάλα άουτ, ούτε καν κόρνερ. Είναι ανύπαρκτος γιατί δεν υπάρχουν ουσιαστικοί λόγοι διαφωνίας ! Στα βασικά συμφωνούν! Σε τι να κάνει αντιπολίτευση;

      Δημήτρης Ρουσόπουλος


      Michalis Koumbios
      Μα τι λέτε ψάχνει... μεταγραφές

      George Lambropoulos
      Δυστυχώς απέδειξε οτι είναι μεγάλος χάχας...

      Άγις Θεοδωρίδης
      Ξέρει τι κάνει ο Τσίπρας και αυτός βάσει επικοινωνιολογων δρα, θεωρεί ότι θα απορροφήσει μεγάλο μέρος της οργής αυθόρμητα, γιατί αν αυτό που μπαίνει κεντρικά από τον κόσμο είναι να πέσει ο Μητσοτάκης το εύλογο είναι τα μεγαλύτερα οφέλη να τα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ δηλαδή ότι κι αυτοί συμπεριφέρονται κυνικά, σκέφτονται ότι το κλίμα όπως είναι τους ευνοεί οπότε το αφήνουν έτσι. Μίλησαν όμως για προβοκάτορες στις πορείες, εκεί δηλαδή που τους χαλάει η σούπα παρεμβαίνουν ώστε τα πράγματα να μείνουν ως έχουν: μια οργή που θα οδηγήσει τον κόσμο στις κάλπες να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ ως το μικρότερο κακό, συμβιβάζονται με αυτό δεν έχουν τίποτα άλλο να πουν.

      Διαγραφή
  17. Δεν υπάρχει Τσίπρας πουθενά,δεν υπήρχε ούτε πριν τα Τέμπη.Για Νέα Δημοκρατία ειναι αστείο να μιλάμε..Και ρωτώ,πιστεύει κανείς οτι τους ένοιαξε για τα παιδάκια που έφυγαν τόσο άδικα η πως θα τα μπαλώσουν για να κερδίσουν τις εκλογες?Ρητορική είναι η ερώτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σχόλιo από το fb στο ποστ "Υπάρχουν και οι ξετσίπωτοι που τους φτύνουνε και λένε... καλά μας κάνετε, το αξίζουμε."...

    Kostas Drosopoulos
    Η κοινωνία βράζει. Αυτήν την φορά τα παπαγαλάκια δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σχόλια από το fb στο ποστ "Βασικό μέλημά τους είναι τώρα να κατασταλεί η «εξέγερση» στην τιβί"...

    Takis Psaltis
    πολύ οξυδερκής παρατήρηση !!!

    Nikos Mitrogiannopoulos
    οι ψυχαγωγικοί παίζουν τον "καλό μπάτσο" και οι ενημερωτικοί τον "κακό". Μόλις δοθεί το σύνθημα θα αρχίσουν να λένε "εμείς που τότε τους βάλαμε τις φωνές, σήμερα μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι αγωνίζονται για εσάς και την ασφάλειά σας" και όλα μέλι γάλα. Την οργή του κόσμου προσπαθούν να καναλιζάρουν. Αυτό πιστεύω, δηλαδή. Θα δείξει υποθέτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή