Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016

CTM ένα παράξενο άκουσμα

Μικρής διάρκειας LP (γύρω στα 20 λεπτά), ας το πούμε και mini-album εν τοιαύτη περιπτώσει, από την δανή τσελίστρια, συνθέτιδα και τραγουδίστρια CTMCæcilie Trier Musik αποκρυπτογραφώντας τα αρχικά). Περίεργο άκουσμα. Εννοώ όχι συνηθισμένο… με κάτι ανάμεσα στην «σύγχρονη κλασική», την jazz, το folk και την pop. Χαρίζει βεβαίως το τσέλο, αλλά και γενικότερα οι ενορχηστρώσεις που είναι πολύ προσεγμένες, αλλά εκείνο που κυριαρχεί στο Suite for a Young Girl[Tambourhinoceros/ Creative Eclipse PR, 2015/16] είναι, θα έλεγα, η φωνή της Cæcilie Trier, που «κοντράρει» κατά μίαν έννοια τον ήχο του οργάνου της, και βεβαίως το υλικό (τα τραγούδια αυτά καθ’ αυτά).
Υπάρχει μιαν απλότητα (αν και κάπως κρυμμένη) στα τραγούδια της CTM, που σε συνδυασμό με τον έντονο, γοερό, συναισθηματικό φόρτο τους μετατρέπονται σε κάτι άλλο. Προσωπικώς ανακαλούν στη μνήμη μου εικόνες του David Lynch (νομίζω δηλαδή), ενώ και το συνολικό κλίμα περιλαμβάνει κάτι «άρρωστο», όπως το λέει και ο λαός, κάτι που σε σπρώχνει να δεις βαθειά μες στην ψυχή σου (ανακαλύπτοντας όχι και τόσο ευχάριστα πράγματα). Ο Angelo Badalamenti θα μπορούσε να ήταν μιαν αναφορά; Θα μπορούσε… αν και οι επιρροές της CTM είναι πολλές και ποικίλες και όχι πάντα εύκολα ανιχνεύσιμες.
Μια άγνωστη προς εμένα και σίγουρα ενδιαφέρουσα περίπτωση-κυκλοφορία. (Το άλμπουμ τυπώθηκε και σε βινύλιο 500 αντιτύπων).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου