Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

DWIGHT TRIBLE ένας ωραίος τραγουδιστής

Όταν διάβασα στο site του πως ο Dwight Trible έχει συνεργαστεί ανάμεσα σε άλλους και με τον Oscar Brown, Jr. (οι «άλλοι» είναι οι Charles Lloyd, Billy, Kenny Burrell, Kenny Garrett, Harry Belafonte, Horace Tapscott, Billy Higgins και λοιποί ων ουκ έστιν αριθμός ) είπε «ok, εδώ είμαστε».
Σπουδαίος τραγουδιστής και με σοβαρή δισκογραφική ιστορία, ο Trible είναι μια φωνή που δύσκολα την ξεχνάς αν την ακούσεις. Βαθύφωνος βασικά, με έκταση, με πάθος, και με θεατρικότητα στην εκφορά του, ο Trible βρίσκεται εδώ, στο Inspirations [Gondwana / AN Music, 2017], στο στοιχείο του, αποτίνοντας, βασικά, φόρο τιμής στην jazz που τον επηρέασε κάνοντας τον τραγουδιστή.
Συνθέσεις/τραγούδια λοιπόν των Burt Bacharach/Hal David, Donny Hathaway/ Leroy Hutson, Cole Porter, Anthony Newley/ Leslie Bricusse, John Coltrane (ο Trible έβαλε στίχους στο “Dear Lord”), Dorothy Ashby ή και παραδοσιακά (“Black is the colour of my true loves hair”, “Deep river”) παρατάσσονται στο “Inspirations” και αποδίδονται στιβαρά από μια σοβαρή ομάδα (ανάμεσα και ο τρομπετίστας Matthew Halsall) με τον Trible επικεφαλής.
Άψογες ενορχηστρώσεις και, συγχρόνως, μια φωνή, που έχει τη δύναμη να διαχέει την παράδοση του ευρύτερου τζαζ τραγουδιού (από τα spirituals έως τις πιο σύγχρονες φόρμες) στο τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου