Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

MOONSHINE EFFECT μια ελληνική παραγωγή με indie, αλλά και με κάποιες folk αναφορές

Οι Moonshine Effect δημιουργήθηκαν πριν από τρία χρόνια στην Αθήνα, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος αν πρόκειται για ένα αμιγώς ελληνικό συγκρότημα – καθότι από τα ονόματα (που μπορεί να είναι αληθινά ή όχι) δεν μπορείς να αντιληφθείς το άπαν. Τέλος πάντων... αυτά δεν έχουν και τεράστια σημασία. Μέλη των Moonshine Effect είναι οι: Pinto de Lima μπάσο, Nikos Darilas κρουστά, Theodoros Dremetsikas πλήκτρα, drum edit, Kostas Lamda πλήκτρα, Johnny DellOrso κιθάρες και Jacqueline Chermille φωνή.
Τι παίζουν οι Moonshine Effect στο “Our Eyes Should Meet” [Moonshine Effect Recordings / B-otherSide Records, 2018]; Αυτό οπωσδήποτε είναι πολύ πιο σαφές. Έχουν μια ποπ χροιά, αλλά το βασικό τους είναι μια indie, με κάποια στοιχεία folk, αφήγηση. Τα φωνητικά τής Jacqueline Chermille (μου θυμίζει με τον τρόπο που τραγουδάει πάρα πολύ την Françoise Hardy) είναι ωραία οπωσδήποτε, αλλά είναι και κάπως ψυχρά ή έστω… cool («ψυχρό» και «cool» δεν είναι το ίδιο - χα!) – με το όλον να θυμίζει περισσότερο τις μπαλάντες των Velvets, παρά ας πούμε τον Nick Drake, τσιτάτο του οποίου διαβάζουμε στο ένθετο (someday our ocean will find its shore).
Πάντως ένα είναι σίγουρο. Οι Moonshine Effect εμμένουν στη μελωδία, που είναι πιο πολύ… indie, παρά folk ή φολκίζουσα (το ξαναλέω) και αυτό το υποστηρίζουν παραπάνω από αξιοπρεπώς – δηλαδή πολύ καλά. Είναι η φωνή, εννοώ, της Chermille, που κερδίζει τις εντυπώσεις με την αβίαστη αφηγηματικότητά της, και βεβαίως η μπάντα, που ξέρει άλλοτε να συνοδεύει διακριτικώς, και άλλοτε να τα χώνει (πάντα με μέτρο και με ουσία).
Ωραίο άκουσμα… και μπράβο στα παιδιά και καλή συνέχεια.

2 σχόλια: