Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

ENTERFIRE γερό progressive μέταλλο παιγμένο από Έλληνες, γραμμένο στο Λονδίνο

Οι Enterfire είναι ένα καινούριο «μεταλλικό» συγκρότημα, το οποίον οδηγεί ο 23χρονος κιθαρίστας και τραγουδιστής Niki B (Νικόλας Β. Νικολούδης). Μέλη των Enterfire είναι επίσης οι Ιωακείμ Ακτινούδης ρυθμική κιθάρα, φωνητικά, Mr Webster μπάσο, φωνητικά και Νίκος Θηβαίος ντραμς. Μ’ αυτήν ακριβώς τη σύνθεση οι Enterfire ηχογράφησαν στο Λονδίνο (τη διετία 2017-18) το “Slave of Time” [Private Pressing, 2018], το παρθενικό CD τους δηλαδή που αποτελείται από εννέα tracks – όλα γραμμένα από τον Niki B.
Το συγκρότημα έχει πολλά καλά χαρακτηριστικά, ασχέτως αν το «πράγμα» χωλαίνει κάπως στην παραγωγή – αν και αυτό είναι κάτι που εύκολα διορθώνεται, καθότι μεταλλικοί παραγωγοί υπάρχουν άπειροι, που θα μπορέσουν στο μέλλον να ανεβάσουν τη δουλειά των Enterfire ακόμη περισσότερο, ώστε να τους καταστήσουν «ανταγωνιστικούς» στο είδος. Είναι αυτός ο σκοπός του συγκροτήματος; Υποθέτω πως ναι. Και επειδή η πρώτη ύλη τους αξίζει, γι’ αυτό επισημαίνω το θέμα της παραγωγής, που είναι κομβικό, όσον αφορά στην καταξίωση.
Ο Niki B είναι ένας καλός συνθέτης, όπως και επαρκέστατος κιθαρίστας. Ξέρει να γράφει ωραία τραγούδια και σαν συνθέσεις και από πλευράς στίχων – στίχους, που θα μπορούσαμε να τους αποκαλέσουμε «κοινωνικούς», σχετικούς με τη σύγχρονη ζωή που μας θέλει ακόμη περισσότερο σκλάβους του «συστήματος» (για να το πούμε έτσι απλά, όπως το λέει και ο Niki B). Μουσικά, δε, καλύπτεται επάξια ο progressive χώρος, καθώς οι μελωδίες τού Niki B δεν είναι επουσιώδεις, με τις αλλαγές, τα κοψίματα και τα ανεβοκατεβάσματα που επιχειρεί μέσα στο ίδιο τραγούδι, να συνηγορούν προς μια ψαγμένη τραγουδοποιία, ικανή στη διαδρομή να κάνει την έκπληξη.
Προσωπικώς διακρίνω εδώ μερικά φοβερά κομμάτια σύγχρονου μελωδικού thrash, όπως το έσχατο “Breathe” (εξαιρετικό), δίχως, στην πράξη, και στο βάθος, να υστερεί κανένα από τα υπόλοιπα.
Το ξαναλέω, με μια καλύτερη τοποθέτηση-παραγωγή το “Slave of Time” σαν άλμπουμ θα πέταγε. Οψόμεθα λοιπόν…
Επαφή: www.enterfire.co

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου