Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 169

10/6/2019
Ο Μητσοτάκης είναι ο μόνος υποψήφιος πρωθυπουργός των τελευταίων πολλών δεκαετιών που δεν χρειάζεται να πει τίποτα ουσιαστικό, για να κερδίσει, όπως δείχνουν τα πράγματα, τις εκλογές. Δρέπει απλώς τη φθορά της κυβέρνησης και αυτό του αρκεί. Έχω δε τη βεβαιότητα πως δεν πρόκειται να εμπλακεί σε καμμία σοβαρή κουβέντα για το αύριο της χώρας, ενώ είμαι σχεδόν σίγουρος πως ένα ιδιότυπο εμπάργκο στα μέσα θα το επιδιώξει, ακριβώς γιατί δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να εκτεθεί. (Δεν πρόκειται φυσικά να κατέβει σε debate με τον Τσίπρα, προσωπικά το αποκλείω, απλώς θα συρθεί σ’ ένα debate με όλους τους αρχηγούς, αν γίνει ένα τέτοιο debate βέβαια, γιατί δεν θα μπορεί να κάνει αλλιώς). Κάθε εμφάνιση-παρουσία του σ’ έναν ουσιαστικό διάλογο μόνο χειρότερα μπορεί να κάνει τα πράγματα για τον ίδιο και το κόμμα του, και ποτέ καλύτερα – καθότι είναι «λίγος» και το ξέρει (ή του το έχουν πει τέλος πάντων κι έχει πειστεί γι' αυτό). Όπως ξέρει επίσης ότι κοροϊδεύει με όλα αυτά που λέει σε σχέση με την… παλινόρθωση της «μεσαίας τάξης», αφού κάτι τέτοιο θα προϋπέθετε ρήξη με τους δανειστές. Την οποία «ρήξη» δεν υπάρχει περίπτωση να την κάνει.
Αρκεί λοιπόν να παρακολουθεί τις γκάφες και τις αστοχίες του Σύριζα, αρκεί να εκμεταλλεύεται την «δώρο θεού», από τους... συντρόφους Πατούληδες, απεργία στην παραϋγεία (παραϋγεία κατά το παραπαιδεία – είναι άδικο να τρώνε τη λέζα του «παρά» τόσα χρόνια μόνον οι εκπαιδευτικοί του ιδιωτικού τομέα, όταν οι γιατροί του ιδιωτικού τομέα εκμεταλλεύονται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο την διαχρονική ανεπάρκεια του κράτους στον τομέα της υγείας), αρκεί να σταυρώσει τα χέρια του λοιπόν και να περιμένει μέχρι την 7η Ιουλίου.
Μετά; Μετά τρεχάτε ποδαράκια μου… 

9/4/2019
Cream: Disraeli Gears (1967), Kaleidoscope: Tangerine Dream (1967), SRC: SRC (1968)... Άννα Βίσση: Ηλιοτρόπια (2019) 

9/4/2019
«Έχω δουλέψει 10 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα»
Να του πάει κάποιος μια φανέλα του παιδιού, ν’ αλλάξει…
«Έχω τρία πτυχία από κορυφαία αμερικάνικα Πανεπιστήμια»
Ρε φίλε μου από Πανελλήνιες πέρασες; Αυτό πες μας... Όποιος έχει πτυχία δεν τα διαφημίζει, φαίνονται. Μόνο άμα τα πήρε νύχτα τα διαφημίζει. Είναι ακριβώς ίδια η περίπτωσή του με του Βουτσά… «έχω και κότερο πάμε μια βόλτα».
Μητσοτάκης: «Η οικογένεια μου έκανε ρουσφέτια, εγώ όχι»

9/4/2019
«Και φυσικά διόριζα. Διόριζα ΟΣΟΥΣ ήθελα. Είχα άνεση να διορίσω».
Μέγας αρχηγός. Άρχοντας. Η Τασία και ο Βούτσης δεν θα έκαναν ούτε για να του πηγαίνουν τις παντόφλες. Και στον άλλο κόσμο θα διορίζει ακόμη...
Κων. Μητσοτάκης: «Έχω κάνει πολλά ρουσφέτια, δεν είναι κακό»

9/4/2019
Βγαίνουν διάφορα γνωστά βοθροσάιτ και γράφουν υποτίθεται για το pride, επιτελώντας τάχα μου-τάχα μου το δημοσιογραφικό καθήκον τους, και από κάτω, στα σχόλια, διαβάζεις έναν οχετό «απόψεων», από άτομα τα οποία έχουν καταλλήλως γαλουχηθεί μέσα στα χρόνια απ’ αυτά τα ίδια τα σάιτ (και) μέσω των γελοίων/σεξιστικών βοθροθεμάτων τους.
Στην πράξη, μέσω αυτής της τακτικής, θέλουν να έχουν και την πίτα ολόκληρη (ή έστω τη μισή), να παραπλανούν δηλαδή τους αφελείς, δείχνοντας πως πράττουν, δήθεν, εκείνο που επιβάλλει το λειτούργημά τους, αλλά και τον σκύλο χορτάτο, να συντηρούν με άλλα λόγια όλην αυτή την εμετική αθλιότητα των σχολιαστών τους (κάτι που τους νοιάζει, προφανώς, περισσότερο).
Μόνο με «απενεργοποίηση» κάπως θα εξιλεώνονταν, αλλά δεν το πράττουν επειδή, στο βάθος, ταυτίζονται με τις «γνώμες» των φασιστοειδών, που φιλοξενούν στα σχόλιά τους.

4 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb στο ποστ για τα βοθροσάιτ...

    Antonis Boskoitis
    Μεγάλο θέμα αυτό, Φώντα, πραγματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια από το fb για τις δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη...

    Εβελινα Μαχαίρα
    Ωραίος!
    Είμαι περήφανος για την οικογένεια μου, να ξέρετε όμως ότι εκείνοι έκαναν τα ρουσφέτια , όχι εγώ!

    Alice Costo
    Το πρόβλημα είναι ότι θέλει να πείσει ότι το πιστεύει πραγματικά. Ακόμα πιο επικίνδυνος

    Dionysis Tsaglis
    Άσε που ο Βουτσάς έχει δουλέψει πάρα πολύ στη ζωή του

    Salvo Coleman
    Idiot

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το fb για τα ψυχεδελικά εξώφυλλα...

    Βασίλης Καμπούρης
    Πριν απο μερικά χρόνια αυτό ---> https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150527941683933&set=a.398977158932&type=3&theater

    Manolis Stavroulakis
    Βγάζει απωθημένα ο Καρβέλας... ��

    Win Berry
    τι άλλο θα δούμε...

    Ευθύμιος Ραγκούσης
    μακαρι να ηταν ψυχ και ο δισκος

    Βασίλης Καμπούρης
    με τι προσόντα; με χοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχόλια από το fb στην ανάρτηση "Ο Μητσοτάκης είναι ο μόνος υποψήφιος πρωθυπουργός των τελευταίων πολλών δεκαετιών"...

    Nikos Zozos
    Οι νοσοκομειακοί γιατροί και γενικά οι γιατροί του δημοσίου στην τεράστια πλειοψηφία τους, είναι αυτοί που θα χάσουν από κάθε προσπάθεια εξυγίανσης του τομέα υγεία γι αυτό και πολέμησαν και πολεμούν και θα πολεμούν με νύχια και με δόντια οποιονδήποτε προσπάθησε ή θα προσπαθήσει να αγγίξει το καυτό αυτό τομέα. Είναι πολλά τα λεφτά Φώντα!

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Αυτό είναι το θέμα. Ότι είναι "πολλά τα λεφτά". Σε καπιταλισμό ζούμε. Η υγεία παίζει στο χρηματιστήριο κι αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή