Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 173

27/6/2019
Αυτό το κείμενο είναι από το τραγικό Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου 2015, το οποίο είχε (και) την υπογραφή του Βαρουφάκη. Από τη στιγμή που υπέγραψε ένα τέτοιο κείμενο ο Βαρουφάκης, αντί να παραιτηθεί (ως θα όφειλε), η περίπτωσή του για μένα είναι καμένη.
Μηδέν, τίποτα. Ωραία λόγια μόνο (δηλαδή της πλάκας), για να περνιόμαστε για… εναλλακτικοί. 

26/6/2019
Να βγει ένας πολιτικός, όταν του βάζουν Αργυρό για να τον αναγνωρίσει και φωνάζει από την πρώτη νότα (ο πολιτικός) «Αργυρός, Αργυρός», μη χάσει και τον πούνε… αδιάβαστο, να σηκώσει ανάστημα και να πει με θάρρος και με παρρησία μπροστά στο αγριεμένο πλήθος.
Εγώ δεν ακούω τέτοιες πορδοκολώνιες, βγάλε το. Και βάλε μου Paul Bley, άμα θέλεις, να σου αναγνωρίσω… (δεν ξύπνησα ακόμη, πλευρό γύρισα).  

26/6/2019
Η παρουσία Μητσοτάκη σ’ αυτόν τον Αρναούτογλου ήταν σχεδόν αηδιαστική – κρίμα δηλαδή, για όλους, ένα τόσο λίγο άτομο, ένα τόσο κοινό και κενό άτομο, να προβάλλεται ως το μεγάλο φαβορί για την πρωθυπουργία της χώρας.
Επί μία ώρα και πλέον αυτός ο άνθρωπος δεν είπε τίποτα ουσιαστικό. Τίποτα έξυπνο. Τίποτα που να σου δείξει να καταλάβεις ότι υπάρχει ένα βάθος, πέρα από μια πρωτόλεια σκέψη, πίσω απ’ αυτά που λέει. Άτομο που αναφέρεται στη μουσική και που δείχνει να γνωρίζει από Guns N' Roses και Αργυρό και κάτω (θλιβερά ονόματα, πόσω μάλλον όταν μπαίνουν στα χείλια άμουσων πολιτικών) είναι για κλάματα. Δεν θα μείνω στα διάφορα επιμέρους, που δείχνουν το «απόλυτο μηδέν» του ατόμου, αλλά μόνο σε ένα που αποδεικνύει την απέραντη μικροψυχία του. Κάτι ακόμη χειρότερο.
Τον ρωτάει λοιπόν αυτός ο Αρναούτογλου... πέστε μου ένα θετικό, ένα, της κυβέρνησης Σύριζα.
Προσέξτε τώρα. Κάθε αληθινά σοβαρός άνθρωπος, όταν δεχθεί αυτή την ερώτηση θα απαντήσει… καταφατικώς καταφατικά. Δηλαδή θα ψάξει και θα βρει ένα κάποιο θετικό, ώστε να δείξει την άνεσή του, το γεγονός πως δεν κωλώνει να αναγνωρίσει και κάτι ωραίο στον αντίπαλό του. Μόνο άμα είσαι από Μητσοτάκης-και-προς-τα-κάτω δεν θα βρεις ούτε ένα αληθινά θετικό (το «σύμφωνο συμβίωσης» π.χ. το οποίο έχεις ψηφίσει κιόλας), προτάσσοντας ως μόνο «θετικό» το ότι… η κυβέρνηση Τσίπρα μας έδωσε να καταλάβουμε ποιο είναι το ήθος της Αριστεράς (κάπως έτσι τα είπε, δεν τα θυμάμαι ακριβώς τα λόγια του, αλλά αυτή είναι η ουσία τους). Τι άλλο να πεις;
Θλίψη και λίγο από οργή, για την επιλογή κανα-δύο εκατομμυρίων Ελλήνων… 

25/6/2019
Να ένα πολύ μεγάλο τραγούδι. Δύσκολα βρίσκεις μεγαλύτερο. Για έναν έρωτα που καταρρέει. Με το ένα πρόσωπο να προσπαθεί να ξεχάσει, να συγχωρήσει, να ανακαλύψει ξανά τα σημεία επαφής, να δώσει μια νέα ευκαιρία, να συμβιβαστεί, αλλά με το άλλο να εξακολουθεί να συμπεριφέρεται νευρικά, σπασμωδικά, εγωιστικά ή και με πίσω σκέψεις.
Πολύ μεγάλη στιγμή για τον στιχουργό Bernie Taupin και φοβερή διαχείριση της μελωδίας από τον Elton John. Ίσως το κορυφαίο τραγούδι τους.
Ακούστηκε για πρώτη φορά στο “Blue Moves” του ’76, αλλά η εκτέλεση λίγα χρόνια αργότερα (1986-87) με τη Συμφωνική της Μελβούρνης είναι απλησίαστη.

25/6/2019
Και κάτι ακόμη για τον Giorgio Moroder.
Εμείς, που ξεκινούσαμε ν’ ακούμε νέο και παλιότερο ροκ στις αρχές του ’80, από Romeo Void και Blasters μέχρι Caravan και East of Eden, και παθαίναμε ζημιά με δίσκους σαν το “Nothing Can Stop Us” του Robert Wyatt, κάτι μουσικές σαν αυτές που έβγαζε ο Moroder τις θεωρούσαμε της πλάκας. Μόνο για ONNEΔίτες με παντελόνι Americanino, με πιέτες, και κοντομάνικο μπλουζάκι DUR. Σήμερα, όλα, ακόμη και τα σκουπίδια θεωρούνται «πρωτοπορίες» και σε λίγο μας βλέπω να προσκυνάμε μέχρι και τον… Βαρβεράκη (για τον οποίο μου ζήταγε πληροφορίες η άλλη).
Το μόνο άλμπουμ του Moroder που έχω, κι εκείνο μισό, είναι ένα γαλλικό library LP, από τις αρχές του ’70, που είχα βρει κάποτε στο Μοναστηράκι, το οποίο στην πρώτη πλευρά είχε κάτι κομμάτια με τον Moroder (“Yummy yummy yummy”, “Make me your baby” κ.λπ. – ορισμένα είχαν βγει και σε 45άρια στην Ελλάδα σε ετικέτα Melody), ενώ στη δεύτερη ακούγονταν κάποιοι Heaven Blues (που δεν πρέπει να είχαν σχέση με τον Moroder, ούτε και με το blues) και που ήταν πολύ καλοί.
Και κάπως έτσι κράτησα το LP και δεν το «σκότωσα» σε κάποιο deal…  

25/6/2019
Επίσης του Γιάνη δεν του αρέσει το πετρέλαιο, γιατί λέει πως όσοι βγάζουν πετρέλαιο γίνονται όλοι… Νιγηριανοί και όχι Νορβηγοί. Γι’ αυτό προτείνει, ως… διακεκριμένος μηχανικός (ώστε να γίνουμε όλοι Βαυαροί κάποια μέρα) ρεύμα από τους βοριάδες, τις λιακάδες, τα κύματα, την ομίχλη, το χαλάζι, τον καπνό, τη φωτιά και τις… αρκούδες. Όταν βρέχει αρκούδες…

25/6/2019
Ο Γιάνης ήταν και είναι μόνο το IOU, το παράλληλο σύστημα πληρωμών, τίποτ’ άλλο. Τώρα κλαίει, γιατί θα το εφαρμόσουν πρώτοι (mini BOTs) οι ακροδεξιοί στην Ιταλία…

25/6/2019
Πόσοι επικίνδυνοι, τυχαίοι, διάττοντες, συγκυριακοί και "ό,τι να 'ναι" πρέπει να μπουν στη Βουλή (σε κόμματα αναφέρομαι), για να μην πάρει τελικά αυτοδυναμία ο Μητσοτάκης;
Είναι ένα, και αυτό, από τα ψευτοδιλήμματα των εκλογών.

25/6/2019
Σαν Πλέσσας... από το δεύτερο άλμπουμ των Αμερικάνων Ars Nova. Δισκάρα, που είχε βγει στα μέσα του '80 και στην Ελλάδα, σε ωραία επανέκδοση. Απλώς εδώ το τραβάνε λίγο, ενώ τα θέματα του Πλέσσα τελείωναν στα δυο λεπτά. (1969)

24/6/2019
«Ο πατέρας της ντίσκο» διαβάζω από κάτι έλληνες νέοπες (που αντιγράφουν κάτι άσχετους ξένους), ο Giorgio Moroder, ο οποίος, λέω εγώ τώρα, θα έρθει να παίξει στην Αθήνα, παριστάνοντας ότι κάνει πρόγραμμα, στρίβοντας κάτι κουμπιά. (Αν έρθει με ορχήστρα πάω πάσο και σβήνω το «στρίβοντας κάτι κουμπιά»).
Για βρείτε μου εσείς οι νεότεροι, που τα ξέρετε όλα, πιο παλιό euro-disco κομμάτι από αυτό εδώ. 1974…
https://www.youtube.com/watch?v=UYJwqf44vcw

24/6/2019
Τιμή και δόξα στον Μίκη Θεοδωράκη, αλλά αυτά που παίζει η Λαϊκή Ορχήστρα και θα τραγουδήσουν ο Νταλάρας με το Ρέμο (και όλοι οι υπόλοιποι) είναι χιλιοακουσμένα και για μένα, πλέον, βαρετά (επειδή είναι πασίγνωστα κομμάτια, τραγουδισμένα από τους ίδιους και τους ίδιους). Εκείνο που χρειάζεται επειγόντως είναι μια Oρχήστρα, που να μπορεί να παίξει τέτοια πράγματα, ώστε να κουνηθεί το σύμπαν…

23/6/2019
Πρέπει να ζούμε την πιο υποτονική προεκλογική περίοδο των τελευταίων δεκαετιών. Γίναμε εντελώς του Κολωνακίου. Μάχη από τις καρέκλες μας και μόνο μέσα από τις οθόνες. Μόνο ο Άδωνις έχει μείνει να φωνασκεί σαν καρακάξα, θυμίζοντας τον παλιό καιρό.
Πού είναι οι εποχές, θέλω να πω, με τις συρράξεις (ακρο)δεξιών και πασόκων, με αλυσίδες, καδρόνια κ.λπ. έξω από το ιστορικό ζαχαροπλαστείο του Καραβίτη, στο κέντρο της Πάτρας, πριν 30βάλε χρόνια, και με τους… διακεκριμένους εμπλεκόμενους (δεξιούς και πασόκους) να διορίζονται, από δω κι από κει, αμέσως μετά; Συνταξιούχοι τώρα πια...

23/6/2019
Όταν έχεις δημιουργική φαντασία και είσαι ταλεντάρα, σαν τον Ιταλογάλλο Nino Ferrer, τότε κάνεις θαύματα. Παίρνεις δηλαδή ένα αθάνατο groovy soul anthem τού πολύ μεγάλου James Booker από το 1963, το “Big Nick”, του βάζεις ευτράπελους στίχους (γύρω από ένα πικνίκ στην εξοχή, όπου προσπαθείς να μην ξεχάσεις το ένα και το άλλο για να περιδρομιάσεις, αλλά όταν πιάνει βροχή σκέφτεσαι πως ξέχασες τις ομπρέλες) και το μετατρέπεις σ’ ένα ανεπανάληπτο τραγούδι, με μπόλικη crazyness. Les Cornichons, 1965, Nino Ferrer… (Ακούστε στα σχόλια το original και την ιταλόφωνη εκδοχή του). 

22/6/2019
Ένα από τα ωραιότερα τραγούδια, που έχει πει ο Γιώργος Πολυχρονιάδης. Διαχρονικό κι αγαπημένο…

8 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb περί Γιώργου Πολυχρονιάδη...

    Stathis Nikokavouras
    μια μερα που ταλεγα με τον λακη τον τζορντανελι καλο φιλο του κουμπαρου του βασιλη και κουβεντιαζαμε για φωνες του ειπα οτι ο πολυχρονιαδης ειναι ο πιο βλακας τραγουδιστης που εχω ακουσει..τετοιο βλακα δεν θα ξαναγενησει ο τοπος...μου λεει καταλαβα γιατι το λες.επειδη δεν εφυγε εξω να κανει καριερα με αυτη την φωνη ..ακριβως του λεω για αυτο ....απαραδεχτος...τι να πω...με τετοια φωναρα και να κανει διαφημιστικα για να βγαλει μεροκαματο..κριμα κριμα κριμα...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Εντάξει, η δουλειά δεν είναι ντροπή. Και άλλοι με φωνάρες που βγήκαν έξω δεν κάνανε σπουδαία πράγματα - ο Δημήτρης Ταμπόσης π.χ. Η καριέρα έξω δεν είναι κάτι απλό, και εκτός από φωνάρα (Μούσχουρη, Βίκυ, Ρούσσος...) χρειάζεσαι και άλλα πράγματα (παραγωγούς κ.λπ.). Πολύ ωραία φωνή ο Πολυχρονιάδης, αλλά νομίζω πως τέτοιους τραγουδιστές με γρέζο βρίσκεις παντού.

    Stathis Nikokavouras
    ειχε μια γλυκα διαφορετικη η φωνη του και δεν ηταν αμπαλος[καταλαβαινεις].παταγε καλα ..αυτου το γρεζι ηταν οριτζιναλ..οι πιο πολλοι το κανουν κατι σαν ...

    Antonis Xagas
    άραγε να ήξερε εκείνο το τραγούδι του Ochs για την πρωινή εφημερίδα;

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Στίχοι Γιάννης Μαρίνος εδώ, μουσική Πολυχρονιάδης. Την τύφλα τους ξέρανε, αλλά τα γράφανε και μόνοι τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια από το fb περί Nino Ferrer...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    https://www.youtube.com/watch?v=Hp5UQ-_yQWM
    JAMES BOOKER - BIG NICK

    https://www.youtube.com/watch?v=EbLZzqhK4aI
    Nino Ferrer Il baccala

    Ntinos Dimatatis
    Εξοχος καλλιτέχνης με επιρροές σε αρκετά τραγούδια του απο την σοουλ.Στα λάιβ του πάντα τον συνόδευε μεγάλη μπάντα με πνευστά .

    Anastassios Anastassiou
    Ωραίο! Με στοιχεία degustation....μιαμ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το fb περί Μίκη Θεοδωράκη...

    Constantinos Magos
    Φώντα μηπως ξερεις ποιοι ηταν οι οργανοπαιχτες; Ενορχηστρωση Bob James αρα μαλλον επαιζε και τα πληκτρα. Απο τους υπολοιπους ξερουμε κανενα ονομα; Ο ντραμερ ειναι αλλου οποιος και ναναι

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν ξέρω κάτι περισσότερο απ' αυτά που είναι ήδη γνωστά. Άμα δεις με ποιους έπαιζε ο Bob James εκείνη την εποχή σε άλλους δίσκους ίσως βρεις άκρη.

    Odisseas Rouskas
    Πρόκειται για ένα Έπος του Μίκη καθότι αποτελεί μια μοναδική σύνθεση afrosogo, afrosoul, η οποία μάλιστα έλαβε και ανάλογους διθυράμβους από τον μάγο του είδους fella cuti...η ιστορία του εν λόγω άλμπουμ είναι θρυλική καθότι γράφτηκε μέσα σε μια νύχτα σχεδόν αφού ο σκηνοθέτης μόλις έμαθε ότι ήταν στην Αμερική Ο Μίκης, έτρεξε και τον παρακαλούσε αφού ο πρώτος θα καθόταν όλες και όλες για δύο ημέρες εκεί......,,,,,κατά τα άλλα, ζωντανά οι παίκτες όλοι μέσα στο στούντιο στην Νέα Υόρκη...άγνωστοι μεταξύ αγνώστων που συντόνισε ο Μίκης με απόλυτη μαεστρία και μαγεία αποτελούμενες από άπλετο imrovisation, Πρόκειται για ένα αριστούργημα της παγκόσμιας μουσικής το οποίο θα έπρεπε να αποτελούσε βασική σπουδή σε όλα τα μουσικά σχολεία του κόσμου...

    Zak Famellos
    classic diggers dynamite

    Ntinos Dimatatis
    Από τα καλύτερα σάουντρακ που έγραψε ο Θεοδωράκης

    Vagelis Skiadas
    Επιτέλους κάποιος το είπε δημόσια....

    John D. Carnessiotis
    ε μααααα!!!!

    Nikos Fotakis
    Η Ορχήστρα Φανκ Μίκης Θεοδωράκης

    MrServo MrServo
    https://youtu.be/n3KuwYWvo7Y
    The Day the Fish Came Out

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχόλια από το fb για τον "πατέρα της ντίσκο"...

    Βασίλης Καμπούρης
    Οριακα ;
    https://www.youtube.com/watch?v=uARGq72bsew
    Intruders - She's A Winner

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Λέω για euro-disco. Από Φιλαδέλφεια (Philly Sound) ναι, ήταν πολλά.

    Βασίλης Καμπούρης
    σωστό κι αυτό διάβασα διαγώνια αυτά που κοροιδεύω χαχαχα

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Και αυτό από Φιλαδέλφεια 1974...
    https://youtu.be/Pds9B6DgR4g
    First Choice - The Player

    Βασίλης Καμπούρης
    Το έχω αυτό από φαδερ που δεν εχω καταλάβει ακόμα αν ήταν ροκερ (Dylan Elvis Beatles κλπ βρήκα έτοιμα) ή ντισκόβιος χαχαχα

    Kostas Rigas
    Πολύ ωραίο κομμάτι Φώντα αλλά δε θα το έλεγα ντίσκο. Πάντως αυτό το 70s soul/funk/jazz στυλ, το γουστάρω τρελά

    Gus Kay
    O moroder πέρασε στην ιστορία της (ηλεκτρονικής) ντίσκο με το I feel love που πράγματι στριφογυριζει κάτι κουμπιά στο "moog modular 3P" που όμως δεν είχαμε ξανακουσει αντίστοιχο κομμάτι μέχρι τότε.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Όταν λέω "στρίβει κουμπιά" αναφέρομαι στα λάιβ του. Να έπαιζε τουλάχιστον με βινύλια...
    https://youtu.be/gDXX1GsVBck
    Giorgio Moroder DJ Set in Vienna

    Gus Kay
    σε αυτό συμφωνώ μαζί σου

    Maria Pappa
    έπαιζε με μπάντα πέρσι - έκανε μια μίνι περιοδεία με μέτριες κριτικές - σε όλες τις άλλες εμφανίσεις του, στρίβει κουμπιά από το 2013.

    Michail Lagopatis
    κάτι από το πρώτο των Barrabas, ίσως? (Χωρίς να είμαι σίγουρος βέβαια...)

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Πιο πολύ το τρίτο LP τους, από το 1974.

    Michail Lagopatis
    Ναι μάλλον, θα συμφωνήσω....

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ισπανοί κι αυτοί, όπως ο Calderon.

    John Quaz
    Giorgio Moroder ο πατέρας της italo disco θα έλεγα...

    Michail Lagopatis
    Εγώ πάντως όταν πρωτοάκουσα αυτό το κομμάτι στα τέλη του 70, κάπως ένιωσα......
    .https://www.youtube.com/watch?v=IzCKGtbUFyM
    Giorgio Moroder - I'm Left, You're Right, She's Gone

    Nikos Fotakis
    Κεντάς τελευταία. Πάντα, δηλαδή, αλλά ειδικά τις τελευταίες μέρες, περιμένω τα ποστ σου με ανυπομονησία.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    https://www.youtube.com/watch?v=eo6d489IsaU
    JUAN CARLOS CALDERÓN - BANDOLERO [HQ] Original

    Nikos Vakrinos
    Πάντως η ευρωπαϊκή disco -πιο κοντά στον ηλεκτρονικό ήχο του Μoroder -χρωστα πολλά στον Cerrone (Supernature, give me love κλπ)

    Spyros Zoupanos
    https://m.youtube.com/watch?v=DJycc3bcSRM
    Τολης Βοσκοπουλος - Δεν την βρισκω με την Ντισκο
    ποιός Moroder τώρα....

    Harry Gordon
    ο πατερας της ντισκο ειναι ο χαριτοδιπλωμενος

    Mimis G Vas
    Και η μητέρα μαζί!

    Harry Gordon
    μιλας σοβαρα? το σοι ολο!!!

    Christos Sotiropoulos
    Φώντα εκπληκτική εκτέλεση και ιδανική για dj set. Μάλλον πρέπει να αντικαταστήσω την ήδη υπάρχουσα :
    https://www.youtube.com/watch?v=D39DayffOj4
    KISS INC. - Hey Mr. Holy Man

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχόλια από το fb πάλι για τον Moroder, τους Heaven Blues κ.λπ.

    Spiros Aggelopoulos
    Συμφωνω.το chase στο εξπρες του μεσονυχτιου δεν ειναι πολυ μπροστα?κι εγω δε γουσταρω τα κουμπακια αλλα εδω ο κυριος εχει φτιαξει θεμα.οχι?

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    To Εξπρές το είχα δει στο σινεμά, το καλοκαίρι που βγήκε στους θερινούς και τη μουσική τότε δεν την πρόσεχα. Άλλα είχα προσέξει. Μετά που την ξανάκουσα... καλή ήτανε.

    Valadis Terzopoulos
    Ειναι Δισκαρα!! Οπως και το ολόκληρο lp των Heaven Blues!
    Edit. Και οπως μου χε πει ένας γάλλος το Rythm and blues ειναι σειρά δίσκων!

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Εγώ μόνο αυτό έχω, το άσπρο. Η πλευρά Moroder πολύ μέτρια, ενώ η άλλη φυσάει.

    Valadis Terzopoulos
    και γω αυτο εχω!! Το χα ανεβασει πριν χρονια στο Blue Beat. εκεί μου είχε γράψει ο γάλλος. Μου είχε στείλει και λινκ φωτο με τα υπόλοιπα.

    Jacques Vache
    κάτι μουσικές σαν αυτές που έβγαζε ο Moroder τις θεωρούσαμε της πλάκας. Μόνο για ONNEΔίτες με παντελόνι Americanino, με πιέτες, και κοντομάνικο μπλουζάκι DUR-τα είπες όλα

    Βασίλης Καμπούρης
    επιτέλους κάποιος το είπε

    Antonis Livieratos
    Ε, ναι! Είναι σαν το γνωστό παραμύθι. Ο βασιλιάς είναι γυμνός!

    Βασίλης Καμπούρης
    το χιπστερ εχει περασει στην τροφική αλυσίδα και η ανακύκλωση ισχύει για ολα εκτος αυτών που πρέπει Ημαρτον.

    Antonis Livieratos
    Και γιά να εξηγούμαι: Ο Moroder δεν είναι το χειρότερο απ' τα προϊόντα της μουσικής βιομηχανίας. Απλώς είναι γελοίο να τον "επανανακαλύπτουν" και να τον θεοποιούν.

    Βασίλης Καμπούρης
    συμφωνω 150%

    Valadis Terzopoulos
    Κάτσε γιατι απ οτι ειδα στο line up για 10 λεπτα θα εμφανιστεί!! Εκτος αν παίζουν κι αλλα stages που δεν νομίζω....

    Βασίλης Καμπούρης
    το έχω δει μαν γιατί μου το στέλνεις ;

    Valadis Terzopoulos
    Δεν υπαρχει καποιος λόγος. εγω τώρα το ειδα και μου έκανε εντύπωση!

    Antonis Livieratos σε Valadis Terzopoulos
    3 ή 4 stages, αν έχω καταλάβει καλά. Αλλιώς δε θα βγαινε και νόημα. Δεν μπορεί όλοι να παίζουνε από 10λεπτο ως 30λεπτο set (κυρίως αν υπολογίσουμε πως αλλαγή στο stage σε μηδενικό χρόνο δε νοείται).

    Βασίλης Καμπούρης
    κι εμένα ψιλοπαραξενο μου χει φανει...πολυ πραμα...Δεν θα παω παντως.Εχω βγάλει εισιτήρια μέχρι Σεπτέμβρη και αλλο νεφρό δεν υπάρχει παίζω με ενα 3d printed χαχαχαχα

    Βασίλης Καμπούρης σε Valadis
    αυτό εδώ "Κάτσε γιατι απ οτι ειδα στο line up για 10 λεπτα θα εμφανιστεί!! Εκτος αν παίζουν κι αλλα stages που δεν νομίζω...." που έγραψες τώρα μου το έδειξε ο φεισμπουκς.....Γι αυτό και δεν κατάλαβα γιατί μου είχες στέιλει την αφισέτα....Κώδικας προγραμματισμού αμπιμπας

    Spyros Diastimikos
    Ακριβώς... της πλάκας. Όλα αυτά αποκτήσανε αξία συγκρινόμενα με το post 90s rnb σκουπιδαριό.

    Yiannis Iliakis
    https://www.youtube.com/watch?v=WXgNo5Smino
    Live at the Necropolis: Lords of Synth | Adult Swim

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχόλια από το fb για την τηλεοπτική εμφάνιση του Μητσοτάκη στον Αρναούτογλου...

    Harry Yannakopoulos
    η αλήθεια είναι πως από την dream team του κoo lee λείπει ένας σαν κι "αυτόν τον αρναούτογλου" , δείτε μόνο πόσους και από ποιά παράταξη μόνον καλεί εδώ και μήνες ο έγκριτος δημοσιογράφος . εξάλλου ψες έκανε το μεγάλο βήμα και έφερε (ο Έλλην Jimmy Fallon) τον μέλλοντα πρωθυπουργό σε Night Show . εξαιρετικά και σπουδαία !

    George Chatzakis
    Ολοι τους και οταν λεω ολοι τους το εννοω! Απο Βελλοπουλο, μεχρι Μπαρουφακη και παρα περα, δυστυχως εχουν πληρη επιγνωση σε τι λαο απευθυνονται.... Και το ακομη μεγαλυτερο προβλημα ειναι οτι αυτος ο λαος πρεπει να κυβερνηθει, η ιδεα "περι αυτοδιαθεσης", μαλλον πρεπει να καταχωρηθει σαν "σεναριο επιστημονικης φαντασιας"... Συνηθως, για να μην πω παντα και για να το κλεισω , ο Ελληνας δεν ψηφιζει προγραμμα... Απλα "δεν γουσταρει", βρε παιδι μου και λεει "σηκω φυγε, δεν περασα καλα μαζι σου"... "ελα εσυ"...

    Theodoulos Paraskevaides
    ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΦΩΝΤΑ!!!!...ΠΑΡ'ΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΦΑΝΤΟΖΟΜΑΙ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ,ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΑ ΣΤΗΜΕΝΗ,....ΕΜΕΤΙΚΗ......"ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ"....!!!!!...

    Stylianos Gabriel
    Mη νομίζεις το ίδιο και χειρότεροι οι ψηφοφόροι του.Δεν μπορείς να ταυτίζεσαι με τον Κούλη αν δεν είσαι και λιγο!!!

    Mparpa Mimis
    και τρομερή αβάντα απο Αρναούτογλου, ειδικα προς το τελος με τις φωτογραφίες ωστε να παρουσιαστεί άνετος και μέσα στα πράγματα.

    Apostolos Katsas
    Χαρά στο κουράγιο σας να δείτε Μητσοτάκη - Αρναούτογλου μαζί για μία ώρα...

    Δημητρης Κοροντζης
    τραγικο να χανεις την εξουσια απο τον κουλη

    Alice Costo
    και πολλή θλίψη και πολλή οργή. και μεγάλη ανασφάλεια για το μέλλον . Δε χωρά πλάκα και χιούμορ , δυστυχώς

    Avgeris Tokaris
    ...ένας βλάκας πήγε στον ηλίθιο....ασχολιαστο.....

    Dionysis Tsaglis
    Βρίσκουν και τα κάνουν....πολύ απλά

    Christos Moutevelis
    Δεν εκπλήσσομαι... η Ρούλα Κορομηλά στα 90s και ύστερα η Ελένη Μενεγάκη είχαν τεράστιο (τηλεοπτικό) κοινό.

    Steve Nikokavouras
    εάν κατσεις να κουβεντιάσεις με τον πρωην των guns and roses τον κιθαριστα και καψουρη με την κερκυρα τον μπαμπωλφουτ [κάθε ιουλιο είναι εδώ και φερνει μαζι του μια ταξη 30-40 ατομα και τους διδασκει κιθαρα για ένα μηνα στο νησι και κανει εμφανισεις με τους black strat band ] θα δεις ένα ατομο μορφωμενο και καμια σχεση με τον κουλη ….από τις συζητήσεις μαζι του εγω επαθα πλακα...για πολιτικη ,για τον πλανητη για μεση ανατολη για ρωσσια για το αμερικα για φτωχεια...το παληκαρι είναι πολύ ψηλα και με μια ευγενεια και απλοτητα που δεν την βρίσκεις...ακουσε και ένα κοματι των black strat που παιζει κιθαρα το παληκαρι ..ο κουλης τι να πει...αερα πατερα...
    https://www.youtube.com/watch?v=1SDmUec-KKA

    Aris Kopsidas
    δεν το ειδα γιατι δεν θα αντεχα να δω δυο σουργελα μαζι να λενε τις παπαριες τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ως προς το πετρέλαιο: θυμόμαστε τι έγινε στον κόλπο του Μεξικού με τις εξορύξεις της BP το 2010;

    https://en.wikipedia.org/wiki/Deepwater_Horizon_oil_spill

    Προσωπικά σε τέτοια ζητήματα δεν θεωρώ καθόλου συνετό να "τελειώνουμε την κουβέντα" έτσι στα γρήγορα λες και η απάντηση είναι απλή και ξεκάθαρη. Και για να πάρω θέση: από πετρέλαια που θα εκμεταλλεύεται το Κεφάλαιο για την δική του αναπαραγωγή, προτιμώ καθαρές θάλασσες και ακτές για τα εγγόνια μου και τα δικά τους εγγόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. – Τι γνώμη έχετε για τις σχεδιαζόμενες εξορύξεις στην Ελλάδα;
    – Εχετε τη χώρα με τη μεγαλύτερη ηλιοφάνεια και τον περισσότερο αέρα στη Μεσόγειο. Θα μπορούσατε όχι μόνο να είστε αυτάρκεις ενεργειακά, αλλά να εξάγετε ενέργεια σε όλη την περιοχή. Επιτρέποντας τις εξορύξεις, κάνετε το πρόβλημά σας βαθύτερο, αντί να βρείτε λύσεις, δημιουργείτε νέα προβλήματα. Οι εξορύξεις θα σκοτώσουν τα θηλαστικά των ελληνικών θαλασσών από την ηχητική ρύπανση, κι ας μη μιλήσουμε για το τι θα συμβεί στο περιβάλλον και στην οικονομία της χώρας στην περίπτωση διαρροής στη θάλασσα. Το κέρδος για την Ελλάδα είναι πολύ μικρό σε σχέση με τα όσα ρισκάρει.

    Από εδώ: https://www.kathimerini.gr/969960/gallery/epikairothta/perivallon/pier-iv-koysto-sthn-k-h-8alassa-ths-santorinhs-einai-erhmos?fbclid=IwAR2qQnKanIzjkSXoBroRH-VSK-5xrFzDoSn13lgYdNa80yfZAcsee8vJAjU

    ΑπάντησηΔιαγραφή