Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 177

9/7/2019
Δεν ξέρω τι νόημα μπορεί να δίνει ο καθένας στη λέξη «αριστερός», ορισμένοι π.χ. μπορεί να εννοούν τύπους σαν τον Σαββόπουλο ή τον Απόστολο Δοξιάδη (είχε ψηφίσει Συνασπισμό επί Δαμανάκη), αλλά είναι ηλίου φαεινότερον πως Μητσοτάκη ψήφισαν πρώτοι απ’ όλους οι χρυσαυγίτες ψηφοφόροι (εξ ου και η κατρακύλα της ΧΑ). 
Η νέα Νέα Δημοκρατία είναι, για άλλη μια φορά, πηγμένη στους ακροδεξιούς, και η ακροδεξιά ρητορεία της σε θέματα κοινωνικά, οικονομικά, εθνικά κ.λπ. είναι προφανής και καταγραμμένη ήδη.

8/7/2019
Να υπενθυμίσω πως το υπουργείο Πολιτισμού (παλιά «και Επιστημών») το είχε φτιάξει η χούντα του Παπαδόπουλου, το 1971, για λόγους εθνο-πατριωτικής καπηλείας (με αφορμή και τις σχετικές γιορτές, τότε, για τα 150 χρόνια της Επανάστασης του ’21), και πρώτος υπουργός ήταν κάποιος Κωνσταντίνος Παναγιωτάκης. Η δημοκρατία του Καραμανλή το είχε βρει πάντως «καλή ιδέα» και το διατήρησε, καθώς το κράτος… είχε και έχει συνέχεια.
Ο Αντρέας ήταν εκείνος που το άλλαξε σε σκέτο «Πολιτισμού» το 1985, περιφρονώντας τις… Επιστήμες, το 2009 ο ΓΑΠ έχωσε στον τίτλο και τον Τουρισμό (rooms to let, all inclusive και τα σχετικά), ενώ το 2012 ο Σαμαράς το κατήργησε χώνοντάς το στο (Υπνο)Παιδείας, για να το ξαναφέρει λίγο αργότερα με τσόντα τον (Πρωτ)Αθλητισμό κ.λπ. 
Αν βγάλουμε έξω τη χούντα πάντως, μόνο επί Μελίνας το υπουργείο βρήκε το αληθινό του νόημα… (κλείσιμο ματιού)

8/7/2019
Μόλις έφυγε ο Τσίπρας κι έγινε Πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης τέρμα το ταρατατζούμ. Το χρηματιστήριο, μετά από θετικό σερί διαρκείας επί Συριζαίων, έπεσε με το «καλημέρα» 1,84%.
Οι... επενδυτές τρέξανε να παντελονιάσουνε. Δεν περίμεναν ούτε την ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου...

8/7/2019
Εντάξει, είναι θέμα κουλτούρας, απόψεων, αντιλήψεων, πώς βλέπει ο καθένας τα πράγματα, αλλά για μένα όταν πεθάνει κάποιος επώνυμος (ένας καλλιτέχνης π.χ.), ένα απλώς «πέθανε», «απεβίωσε», έστω κι ένα «έφυγε» είναι υπεραρκετό για να πει το παν. Όλα τα άλλα εγώ τα εντάσσω στα «προσωπικά δεδομένα» και άρα την όποια ενδεχόμενη δημοσιοποίησή τους τη θεωρώ παραβίαση της ιδιωτικότητας (που υφίσταται εννοείται, και μετά θάνατον), ασέβεια, απαράδεκτη ενέργεια, κουτσομπολιό κ.λπ. Πόσω μάλλον όταν κοινοποιούνται λεπτομέρειες, που μοιάζουν με ιατρικά ανακοινωθέντα, γραμμένα καταφανώς από άνοες.
Μπορείτε να ψέξετε κι εμένα για την κοινοποίηση της «οθόνης», θα το δεχτώ.

8/7/2019
Γνωστός εκφραστής κάθε παρηκμασμένου «μεγαλείου», ο Σαββόπουλος, ωσάν γυμνασιάρχης με λιβρέα, έχει έτοιμη κατατεθειμένη πρόταση για την παιδεία και τη γλώσσα από τον Οκτώβρη του ’15, αλλά οι... προδότες του Σύριζα δεν τον άκουσαν.
>>Οι τόνοι και τα πνεύματα μετέβαλλαν την ελληνική γλώσσα σε παρτιτούρα. Η διδασκαλία του πολυτονικού θα έλεγα να υπαχθεί σε ένα αναβαθμισμένο μάθημα ωδικής. Θα ήταν πολύ ψυχαγωγικό και διασκεδαστικό για τα παιδιά<<
Ευκαιρία τώρα με τον Μητσωτό να προχωρήσουμε σιγά-σιγά στην αποκατάσταση των ιερών της φυλής (περισπωμένες, δασείες, υπογεγραμμένες, βαρείες, διγάμματα… και γ@μ@ τα γενικώς και οριστικώς).

8/7/2019
Η «επανάσταση της λογικής» και του «αυτονόητου» δεν χρειάζεται μόνο χορηγούς (εφοπλιστές, μιντιάδες, μεγαλοεργολάβους, ΣΕΒ κ.λπ.), χρειάζεται και συστημικούς παπαγάλους. Σαββόπουλος...

7/7/2019
Συζητούν περί λογοτεχνίας ο Χρήστος Χωμενίδης με την δημοσιογράφο Αθηναΐδα Νέγκα. Κάποια στιγμή μπαίνει στην κουβέντα ο «Χατζιδάκις»…
(Χωμενίδης): Νομίζω ότι αν ακούσεις δύο νότες Χατζιδάκι, καταλαβαίνεις ότι είναι Χατζιδάκις.
(Νέγκα): Χμμμμ… ναι αλλά έχει γράψει και τζαζ (σ.σ. ο Χατζιδάκις!)
(Χωμενίδης): O Χατζιδάκις; Τους Reflections, τους Αντικατοπτρισμούς. Ναι, αλλά είναι τζαζ-Χατζιδάκις.
Να πω πως ο Χατζιδάκις, για όσους δεν το γνωρίζουν, σιχαινόταν την τζαζ (γύρευε τι έχει στο μυαλό της η Νέγκα, όταν μιλάει για τζαζ), ενώ τα “Reflections” έχουν τόσο σχέση με την τζαζ, όσο έχει ο Χωμενίδης με τον Παπαδιαμάντη.

7 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb περί τζαζ και Χατζιδάκι...

    Konstantinos Zachopoulos
    Μπορεί να εννοούσε κάποιες ηχογραφήσης με τη Μούσχουρη, αρχές-αρχές '60, που είχαν κάποια jazz δάνεια (τρομπέτες, σαξόφωνα, "σκουπάκι"), όπως τα Για σένα την αγάπη μου, Θάλασσα πλατιά (με Μούσχουρη λέω), Η τιμωρία, ίσως και μια-δυο ακόμα. Αλλά τώρα που το ξανασκέφτομαι, μάλλον δεν εννοούσε αυτό. Μάλλον δεν εννοούσε τίποτα

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Εκείνες οι εγγραφές ως "ελαφρές" μπορεί να γειτνιάζουν με την jazz. Κατά βάση δεν είναι τζαζ.

    Giorgis Christodoulou
    Όπου όμως έχει χρησιμοποιήσει στοιχεία jazz το αποτέλεσμα είναι πολύ ενδιαφερον. Διασκεύασε 4 τραγούδια του Cole Porter και μερικά τραγούδια του επίσης αντλούν από εκεί όπως τα Μαζί με σένα, Να σαι καλή, ή απ' τα τέλευταία, στο ost Ήσυχες μέρες του Αυγούστου .

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Πού τα έχει διασκευάσει ο Χατζιδάκις και πότε? Επίσης να πω πως ο Cole Porter δεν είναι τζαζ συνθέτης, είναι ένας συνθέτης του american songbook (όπως λέμε). Τραγουδοποιός δηλαδή, τα τραγούδια του οποίου έγιναν στην πορεία (και) τζαζ στάνταρντ (όπως και πολλών άλλων συνοδοιπόρων του). Ο Χατζιδάκις δεν γούσταρε τον αυτοσχεδιασμό, που είναι η πεμπτουσία της τζαζ. Και επίσης έχει καταφερθεί κατά της τζαζ, το έχω διαβάσει παλιά, αλλά δεν το συγκράτησα.

    Vagelis Papageorgiou
    το κακό με τους κριτικούς είναι πως κανένας σοβαρός γνώστης του αντικειμένου δεν ασχολείται να τους κάνει κριτική, πολύ απλά γιατί δεν είναι δημιουργοί.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Είναι άλλος ο ρόλος του κριτικού και άλλος του δημιουργού. Μην συγχέουμε τους ρόλους. Και οι κριτικοί κρίνονται και όλοι.

    Ferris Costas στον Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ναι, αλλά γιά να είσαι κριτικός θάπρεπε πρώτα να μάθεις τα εργαλεία του καλλιτέχνη, έστω κι αν δεν θέλεις να γίνεις δημιουργός. Θάπρεπε, λέω.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Οπωσδήποτε βοηθάει τον κριτικό κινηματογράφου να ξέρει τι σημαίνει ντεκουπάζ, πλάνο, σκηνή κ.λπ. Όπως βοηθάει και τον κριτικό της μουσικής να ξέρει πού γράφεται το ντο στο πεντάγραμμο. Αλλά η δουλειά του κριτικού είναι πολύ πιο σύνθετη από του δημιουργού - χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι σημαντικότερη σώνει και καλά.
    Ή όπως είχε πει και ο αείμνηστος Ραφαηλίδης: «Ο ρόλος της κριτικής είναι ένας ρόλος ανάμεσα σε άλλους. Χειρότερος από αυτόν των πρωταγωνιστών του αισθητικού γεγονότος, όταν οι πρωταγωνιστές είναι καλοί, και καλύτερος από αυτόν των πρωταγωνιστών του αισθητικού γεγονότος, όταν οι καλλιτέχνες νομίζουν πως είναι καλλιτέχνες – κι άντε μετά να τους πείσεις πως δεν είναι. Θα σου βγάλουν το μάτι, γιατί σε θέλουν κι εσένα στραβό σαν την αφεντιά τους».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Vassilis Konstandopoulos
      Τζαζ είναι αυτά που δεν έχουν λόγια

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Τα ακαταλαβίστικα... ��

      Dimitris Mpakirtzis
      Γι' αυτό και για όσους δεν έχουμε λόγια , τους λέμε Jazz :-)

      Nikos Mitrogiannopoulos
      jazz είναι όσα δεν ξεχωρίζουν το ένα από το άλλο.

      Dimitris Kiranastasis
      Από που βγαίνει ότι ο Χατζηδάκις σιχαίνονταν τη jazz;

      Ferris Costas
      Το σωστό είναι πως δεν θα επιχειρούσε καν να "γράψει" τζαζ, γιατί (α) δεν ανταποκρίνονταν στην ψυχοσύνθεση της τζαζ (β) δεν ήταν σολίστας οργανοπαίκτης γιά αυτοσχεδιασμούς και (γ) δεν ήθελε να περριοριστεί σε κλειστά σχήματα, όπως δωδεκάμετρα, οχτάμετρα, blue notes κ.λ. Άλλωστε οι "μεγάλοι" τζαζίστες (στη σύνθεση) ήσαν κυρίως ενορχηστρωτές.

      Κωνσταντινος Ζησης
      εχω την αμυδρα εντυπωση οτι,το πιανο του Χατζιδακι στο εργο για τον Καραγκιοζη,ειναι εξαιρετικα συγγενες με ακουσματα jazz,η και ακομη στοιχεια εχον που θιγουν αυτοσχεδιασμο...Εν παση περιπτωσει,καποιος που θα επιθυμουσε να βασιστει σε αυτο το εργο,με στοχο να φτιαξει jazz,θα ειχε μεγαλη προκληση να δημιουργησει... Ευχαριστω!

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Εγώ δεν πιστεύω πως το "Καταραμένο φίδι" (γι' αυτό λέτε) έχει κάποια σχέση με την τζαζ. Το ότι συνθέσεις του Χατζιδάκι μπορεί να δεχθούν μια προσέγγιση τζαζ είναι άλλο θέμα. Ας πούμε το άλμπουμ που δείχνω. Το αν είναι ουσιαστική, τώρα, αυτή η προσέγγιση κρίνεται...
      https://www.discogs.com/Dimitris.../release/5274004
      Dimitris Kalantzis Quintet, Athens Camerata - Mano's / Jazz Tribute To Manos Hadjidakis

      Ferris Costas
      Όταν ζητούσαν (συνήθως σε ταινία) από τον Χατζηδάκι να γράψει ένα κομάτι "τζαζ", εκείνος φώναζε τον Γεράσιμο Λαβράνο.

      Διαμαντής Καράβολας
      Δεν φταίει ο παραχαιδεμενος. Φταίει που δεν βρέθηκε τόσα χρονια ένας αξιοπρεπης κριτικός να του γράψει ότι τα βιβλία του είναι μπουρδες. Το ίδιο ισχυει κ για τους υπόλοιπους τηλεμαιντανους συγγραφείς, ανεξαρτήτου κόμματος. (Τατσο, Ραπτο, Χειμω, Ρέα κλπ.)

      Nikos Mitrogiannopoulos
      Εξίσου εντυπωσιακό είναι αυτό που υπαινίσσεται η Νέγκα, ότι αν ακούσεις τζαζ δεν καταλαβαίνεις ποιου είναι. Κάτι σαν το κρητικό συρτό ένα πράμα, που όλα ακούγονται ίδια.

      Vaggelis Makris
      Ποιος Παπαδιαμάντης; Αυτός νομίζει ότι είναι η διασταύρωση Μπαλζάκ με Τόμας Μαν επειδή το βιβλίο του πήγε νουμερο 1 στον κατάλογο του παμπλικ.

      Nikos Mitrogiannopoulos
      το εντυπωσιακό είναι πως καταφέρνουν να συνεννοηθούν!

      Costas Pechynakis
      Η γαμημένη η ημιμάθεια......

      Διαγραφή
    2. Nikos Mitrogiannopoulos
      Να δείτε που θα νοσταλγήσουμε την Μπίλιω Τσουκαλά στο τέλος.

      Dionisis Rigas
      Τα λένε τόσο ανατρεπτικά και πολυγραφότατα , που να λέγαν και αλήθειες , για τέτοια είμαστε τώρα;

      Dreliozis Panagiotis
      Τωρα δηλαδη εσυ την Νεγκα την εχεις για σοβαρη δημοσιογραφο?

      Stylianos Gabriel
      Jazzιδάκις!!!Υποτίθεται οτι έχει υπάρξει και μουσική παραγωγός...

      Andreas Katerinopoulos
      Το ειπες μαρεεεεε...!!Χαχαχαχα

      George Makris
      Μου αρεσει Περισσότερο από πολύ!

      Irini Pitsoli
      Θαυμάζω το κουράγιο σας να παρακολουθήσετε αυτή τη συζήτηση αγαπητέ Φώντα

      Spiridon Papadimitriou
      Καργα κουλτουρα

      Michael Polychronis
      Τζαζεμενα μυαλά

      Panagiotis Koutakis
      Πες τα.

      Διαγραφή
  2. Σχόλια από το fb περί Σαββόπουλου και Μητσοτάκη...

    Νikos Daskalakis
    και για τον Τσίπρα, ωστόσο, καλά λόγια είπε αν δεν κάνω λάθος.. Και μπηχτές στην ΝΔ έκανε.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Αυτό βρήκα από τον Οκτώβρη του '15. Δεν θα μίλαγα για "καλά λόγια": «Αντί για πολιτικούς της σκέψης έχουμε πολιτικούς της ώρας, όπως τα παϊδάκια»

    Andreas Tsourinakis
    Δεν είναι μόνο ο Σαββόπουλος. Είναι ένα συνολικό θέμα υπό τον γενικό τίτλο "οι καλλιτέχνες και η αριστερά", μια συνεχώς ταραχώδης κατάσταση με παλινωδίες και από τις δύο πλευρές. Απόρροια αυτής της όχι ομαλής σχέσης είναι το πού βρίσκεται σήμερα ο Σαββόπουλος, ενώ δεν είναι και ο μόνος.

    Dionissis Stefanopoulos
    Γλύφτη ανεπάγγελτε Διονύση!!!
    Κρίμα τις συγκινήσεις και τις μουσικάρες που με μεγάλωσαν...
    Κρίμα για τους στίχους που έγραψες και που ξέχασες εδώ και χρόνια βυθισμένος στα πούρα σου....
    Κρίμα!

    Kwstas Agas
    Κι εν τω μεταξύ μας διαφεύγει το σημαντικότερο: ότι μιλάμε για έναν άνθρωπο που επί 20 σχεδόν έτη έχει να παρουσιάσει καινούριο έργο, έστω μισό καινούριο τραγούδι ... Κι όμως ... με αυτά και με κεινα είναι συνεχώς στην επικαιρότητα και θέμα συζήτησης !!!

    Christos Galiatsatos
    Ήρθε στα λόγια του...
    https://www.youtube.com/watch?v=ANRReJfha3s
    Διονύσης Σαββόπουλος – Πολιτευτής

    Jacques Vache
    νέος πρωθυπουργός,νέος εργοδότης, πρέπει και από εκεί να πάρει λεφτά

    Konstantinos Fountas
    Γεροξεκούτης!!!

    Elias Zaikos
    Σλουρπ, σλουρπ...

    Τζιμι Μοντογια
    καπου θα τον βολεψει κι αυτόν

    Costas Papachristou
    Κρίμα...

    Stylianos Gabriel
    γλυψ,γλυψ,γλυψ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το fb περί... ιατρικού ανακοινωθέντος Γιάννη Σπάθα...

    Antonis Boskoitis
    Εξαρτάται. Στην περίπτωση του Καζαντζίδη, ας πούμε, που ήταν για καιρό στο νοσοκομείο, δε μπορείς να μη γράψεις την αιτία θανάτου. Ο Σπάθας, από την άλλη, ήταν σχετικά νέος, άρα όλοι θα είχαν απορία από τι πέθανε. Εκεί ή λες ένα πράγμα μόνο ή δε λες τίποτα. Γράφεις, εννοώ. Ωστόσο, το ανακοινωθέν αυτό ήταν τόσο λεπτομερές που και εμένα, που μάθαινα για την ασθένεια του Σπάθα, με σόκαρε.. Νομίζω πως τα λες καλά στον πρόλογο του ποστ περί αντιλήψεως, αισθητικής κλπ.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Εντάξει, και κάποιος να είναι στο νοσοκομείο και να έχει μαθευτεί το θέμα θα παραμένει πάντα το τι γράφει ο καθένας. "Πέθανε ο Καζαντζίδης". Δεν πρόκειται κανείς να σου πει (όχι εσένα, γενικά το λέω) γιατί δεν έγραψες από τι πέθανε. Γενικά υπάρχει σπέκουλα στο θέμα κι εμένα αυτό δεν μ' αρέσει, επειδή συχνά βγαίνουν άστοχα συμπεράσματα. Πολλοί π.χ. χρησιμοποιούν τις αιτίες θανάτου ως "κακά παραδείγματα". Χοντρικά: ο Hendrix και η Joplin πέθαναν από ναρκωτικά, άρα το ροκ είναι επικίνδυνο. Ο κόσμος λειτουργεί με στεγανά, με "κουτάκια", και δεν πρέπει αυτά τα στεγανά να τα ταΐζουμε.
    Έχω κι άλλη μία σκέψη για το θέμα, πολύ σοβαρή νομίζω (γιατί δεν θα πρέπει να γίνεται αυτή η αναφορά και δη διεξοδικά), αλλά φοβάμαι πως αν την κοινοποιήσω θα βγουν λάθος συμπεράσματα - και δεν θα μπορέσω να εμπλακώ σε κουβέντα on line (επειδή τις βαριέμαι τις κουβέντες on line).

    Antonis Boskoitis
    ε, πρέπει από κοντά, αλλά που, ρε γμτ, μεσ' στα τρεχάματα μας;

    Pantelis Panteloglou
    οι λεπτομέρειες για το ακριβές ιστορικό είναι πράγματι περισσότερες απ' όσες χρειάζονται. Όμως όπως ξέρουμε κι απ' την Σούζαν Σόνταγκ, δεν είναι κακό να μιλάμε για τον καρκίνο. Υπάρχει η νόσος, η μεταφορά της κλπ., θα τα ξέρεις φαντάζομαι.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Εγώ είμαι της γνώμης πως είναι κακό-κάκιστο να μιλάμε για τέτοια θέματα, όταν ο αποθανών δεν τα είχε θίξει δημοσίως όσο ήταν εν ζωή. Από κει και πέρα δεν θέλω να πω κάτι άλλο. Γιατί έχω να πω πολλά. Και δεν είναι η ώρα.

    Nikos Sarros
    Φώντα, απαραίτητη νομίζω να αναγράφεται η αιτία, περιττό να αναγράφεται το που, το αν εκανε μετάσταση, αν ειχε παρα φύσιν έδρα και διάφορα άλλα αχρείαστα προσωπικα δεδομένα ενός ανθρωπου που απλα έτυχε να ήταν μεγάλος κιθαρίστας (και μικρός να ήταν το ίδιο θα έλεγα).

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Νίκο θεωρώ αχρείαστη και την αιτία. Και βασικά αποφεύγω ή θέλω να αποφεύγω να γράφω ακόμη κι αυτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχόλια από το fb περί Υπουργείου Πολιτισμού...

    Εrrikos Sofras
    Νομιζω πως η Μελινα ηταν η καλυτερη που περασε απο την καρεκλα αυτη. (Επομενοι υπουργοι ΥΠΠΟ: η Ντορα, ο Καραμανλης junior, ο Βουλγαρακης, ο Λιάπης, ο Βενιζελος, ο Σαμαρας κλπ κλπ)

    Yannis Antonakeas
    Καλή η υπενθύμιση. Όλοι οι υπόλοιποι, την παραμικρή σχέση με τον πολιτισμό.

    Διαμαντής Καράβολας
    Και όπως είχε πει κ ο Άκης Πάνου σε μισ συνέντευξη του στην Μαλβινα "Η Ελλάδα από τότε που απέκτησε Υπουργείο Πολιτισμού σταμάτησε να έχει πολιτισμό".

    Haris Mavridis
    νομιζω και ο Μπένος ήταν αξιόλογος αλλά η θητεία του πολύ συντομη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχόλια από το fb περί Αριστερών, γερμανικού Τύπου και Μητσοτάκη...

    George Tsirikos
    Είκοσι ένας εξωκοινοβουλευτικοί στο ΥΣ κι εσείς ακόμα βλέπετε φαντάσματα. Το ''χρυσαυγίτες ψηφοφόροι'' είναι ανέκδοτο,η ΧΑ γιγαντώθηκε (κακώς) και ξεφούσκωσε (καλώς) λόγω κρίσης. Αφήστε να κριθούν (και να αποδοκιμαστούν,ενδεχομένως) από το έργο τους και βάλτε στην άκρη τις διχαστικές κορώνες. Γράψτε για μουσική,είστε πολύ καλύτερος σε αυτό.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Να μετρήσεις καλύτερα τους ακροδεξιούς της κυβέρνησης, από το να μετράς τους εξωκοινοβουλευτικούς. Οι ψηφοφόροι της ΧΑ (ακροδεξιοί, ναζήδες και ό,τι άλλο) πήγαν σούμπιτοι στη ΝΔ. Αυτή είναι αλήθεια. Η κυβέρνηση αυτή έχει κριθεί ήδη (για μένα), καθώς υπάρχει καταγραμμένο παρελθόν και προεκλογικό πρόγραμμα. Κατά τα λοιπά δεν δέχομαι παραινέσεις για το τι πρέπει να γράφω και τι όχι και να μην είσαι προσβλητικός. Εσύ να έρχεσαι να διαβάζεις τα μουσικά και τα υπόλοιπα άσε να τα διαβάζουν άλλοι.

    Andreas Tsourinakis στον George Tsirikos
    Χωρίς τη ρητορική (εντός εισαγωγικών) και την δράση της χα που έσπρωξε/κράτησε προς τα δεξιά τον ανένταχτο κόσμο, επάνω στο ζόφο των μνημονίων, η νδ με το ζόρι θα είχε μείνει στο ποσοστό του '15. Να θυμηθούμε πώς προβαλόταν μιντιακά, συστηματικά η δράση της;

    Γιώργος Γιαννόπουλος
    4,8% στις ευρωεκλογές, 2,9% ένα μήνα μετά στις εθνικές. Τί κάνει νιαου-νιαου στα κεραμίδια? Ειδικά όταν η νδ έδωσε ρεσιτάλ πατριδοκαπηλείας -και ατιμίας - με το μακεδονικό.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Και από το 7% του Σεπτεμβρίου '15 μέχρι το 4,8% των ευρωεκλογών πάλι υπάρχει ένα 2,2%, που πήγε στο μεγαλύτερο μέρος του στη ΝΔ. Ο Βελόπουλος δεν πήρε από την ΧΑ. Πήρε από ΑΝΕΛ, Μαριάδες, Λάος κ.λπ.

    Giorgis Christodoulou
    Μήπως εννοούν τους ψηφοφόρους της ΑΝΕΛ; ��

    Christos Nikolaidis
    Το μόνο σίγουρο είναι οτι ΄'αριστερά'' δεν είναι ο Συριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή