Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

ARCADIAN CHILD protopsycho

Συγκρότημα από την Κύπρο, για το οποίο έχουμε γράψει άλλες δύο φορές στο παρελθόν –για τα άλμπουμ τους “Afterglow” (2017) και “Superfonica” (2018)–, οι Arcadian Child έχουν έτοιμο ένα τρίτο CD, που αποκαλείται Protopsycho [Rebel Waves Records, 2020] και για το οποίον υπάρχει η φιλοδοξία, από την μεριά τους, υποθέτω, να είναι το καλύτερό τους. Είναι – για να το πούμε από την αρχή. Και τούτο σημαίνει... να είσαι συγκρότημα που δουλεύει, που «το ψάχνει» και που, χωρίς να κάνει εκπτώσεις στις αισθητικές επιλογές του, έχει τον τρόπο να πηγαίνει παρακάτω.
Παραμένοντας τέσσερις (Παναγιώτης Γεωργίου τραγούδι, κιθάρες, Στάθης Χατζηχαραλάμπους lead κιθάρες, Ανδρέας Κέρβερος μπάσο, φωνητικά, Κωνσταντίνος Παυλίδης ντραμς, κρουστά), οι Arcadian Child απλώνουν στο “Protopsycho” οκτώ κομμάτια τους, (στίχοι: Γεωργίου, μουσική: όλοι τους), τα οποία ανήκουν, όπως έχουμε ξαναπεί, στο στυλ τού hard progressive ή του σύγχρονου stoner αν θέλετε – που είναι ένας πλατύς, οπωσδήποτε, όρος, εντός του οποίου χωράνε διαφορετικοί ήχοι. Δεν είναι, εννοούμε, ένα τυπικό stoner γκρουπ οι Κύπριοι, εκεί θέλουμε να καταλήξουμε, καθώς οι συχνές (δηλαδή οι μόνιμες) eastern / oriental επιρροές τους, που είναι αρκετά μελετημένες και καλοβαλμένες, «σπρώχνουν» το άκουσμα προς περισσότερο ψυχεδελικές κατευθύνσεις. Και είναι αυτό που κάνει τη μεγάλη διαφορά στο “Protopsycho”.
Τέτοια tracks είναι τα… “Snakecharm”, “Wave high”, “Sour grapes”, “The well”, “Bitter tea”, “Bodies of men”, “Raising fire” και “Protopsycho”. Ξεχάσαμε κανένα; Όχι, γιατί τα είπαμε όλα! Γιατί όλοι αυτοί είναι οι τίτλοι των tracks τού νέου CD των Arcadian Child, μιας μπάντας αληθινά ευχάριστης και ουσιαστικής, που ομνύει στο καλό, σκληρό rock, δίχως άχρηστες και αχρείαστες παραχωρήσεις.
Επαφή: www.rebelwavesrecords.bigcartel.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου