Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 308

7/11/2020
Η αύξηση του προστίμου, από 150 ευρώ σε 300, πέραν από το, σε πρώτο επίπεδο, γελοίον του πράγματος, κρύβει σ' ένα δεύτερο κάτι απείρως πιο σοβαρό.
Το δεύτερο λοκντάουν δεν έχει την παραμικρή νομιμοποίηση, ή, σε κάθε περίπτωση, έχει απείρως μικρότερη από εκείνη του πρώτου.
Αν στο πρώτο υπήρχε το «άγνωστο» που οδήγησε σε μια τέτοια απόφαση, στο δεύτερο λοκντάουν οι μόνοι υπαρκτοί λόγοι, για τους οποίους αυτό επιβλήθηκε, ήταν το αποτέλεσμα των τραγικών έως και εγκληματικών λαθών και αβλεψιών της κυβέρνησης, η πλήρης ανεπάρκειά της να διαχειριστεί υπεύθυνα το θέμα της covid-19, σε κάθε επίπεδο.
Ο κόσμος δεν είναι χαζός. Και αυτό που συνέβη το έχει καταλάβει, φυσικά. Έχει καταλάβει δηλαδή πως οδηγηθήκαμε εδώ όπου οδηγηθήκαμε από τους αστείους ελέγχους στον τουρισμό το καλοκαίρι, από τις σχολικές τάξεις των 27 μαθητών, από τα πηγμένα μαζικά μέσα μεταφοράς, από τις αφύλακτες και αφημένες στην τύχη τους δομές (γηροκομεία, νοσοκομεία...) και από άλλα πολλά και διάφορα, που σχετίζονται με την κυβερνητική απραξία.
Συνεπώς ο κόσμος καταλογίζει προφανείς ευθύνες στην κυβέρνηση, για το σημείο στο οποίο μας έφερε, και δεν είναι διατεθειμένος να τρώει χωρίς να αντιδρά τα παραμύθια και τα ψέματα του Μητσοτάκη, του Πέτσα και του Χαρδαλιά.
Γι’ αυτό και το πρόστιμο διπλασιάστηκε, για να λειτουργήσει ως φόβητρο στην «απείθεια» που διογκώνεται, βουβά για την ώρα (και μπορεί για πάντα... δεν ξέρω), γι’ αυτό λυτοί και δεμένοι αυλοκόλακες έχουν επιστρατευτεί, για να μας πείσουν για τα δήθεν «καλά» του εγκλεισμού και της νέας καραντίνας, για να... αγαπήσουμε το κελί μας δηλαδή (γιατί περί αυτού πρόκειται, περί κελιού), πειθαρχώντας στις αρχές.
Η πορεία για το Πολυτεχνείο είναι περισσότερο αναγκαία και απαραίτητη αυτή τη φορά από ποτέ.

7/11/2020
Περάσανε 50 χιλιάδες αυτοκίνητα από τα διόδια, δηλαδή με το ζόρι, 200 χιλιάδες άνθρωποι... άδειασε η Αθήνα των τεσσάρων εκατομμυρίων για τα σαβουρομίντια.
Βγήκαν να ψωνίσουν χθες οι άνθρωποι ορισμένα πράγματα απαραίτητα (για τον καθένα), εξάλλου οι απείρως περισσότεροι δεν έχουμε λεφτά για πέταμα, βγήκαν τα σαβουροτρόλια να μιλήσουν για τα... θύματα του καταναλωτισμού κι άλλες τέτοιες γραφικότητες.
Μια σοβαρή κουβέντα πρέπει να σκάβεις με τις ώρες για να τη βρεις και να τη διαβάσεις ή να την ακούσεις... Να, πάρτε μία...
https://www.youtube.com/watch?v=8A2uqdTyNKo

6/11/2020
Αυτά τα «Σωτήρης» και «Σωτήρης», που αράδιαζε χθες ο Μητσοτάκης ήταν γελοία, σε πρώτη φάση (γιατί υπάρχει και μια δεύτερη). Και δείχνουν –για μένα– άνθρωπο χωρίς αίσθηση τού κοινωνικώς επιτρεπτού. Το οποίον περαιτέρω σημαίνει άνθρωπο χωρίς αγωγή και τρόπους. Όχι λαχαναγορίτης –γιατί αυτοί έχουν τρόπους–, το ακριβώς αντίθετο.
Κανέναν δεν ενδιαφέρει η προσωπική σχέση του Μητσοτάκη με τον Τσιόδρα. Τον αν χαριεντίζονται μεταξύ τους, το αν λέει ο ένας στον άλλον, όταν είναι μόνοι τους, «τι λε ρε μ@λάκα, σοβαρά;», αν παίζουν φάπες, αν βρίζουν τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό, όταν βλέπουν κάποιον αγώνα τους.
Όταν βγαίνουν μπροστά στις κάμερες, και τους βλέπει όλος ο ελληνικός λαός, δεν υπάρχει Τσιόδρας και Μητσοτάκης, υπάρχουν οι ρόλοι τους. Ο ένας είναι πρωθυπουργός της χώρας και ο άλλος είναι γιατρός, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορωνοϊό. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει λοιπόν μόνον το «κύριος Τσιόδρας» ή το «κύριος καθηγητής». Τίποτ’ άλλο.
Πέραν λοιπόν της αγένειας σε πρώτη φάση, του «κακού τρόπου» και της ανεπίτρεπτης οικειότητας, που ξεβράστηκε στο γυαλί, υπάρχει και κάτι άλλο ακόμη πιο σοβαρό – αν θεωρήσουμε πως το προηγούμενο αφορούσε τον τύπο (που είναι κάτι πολύ σημαντικό από μόνο του) και όχι την ουσία (που είναι συνήθως κρυμμένη –«πίσω από τις λέξεις έρχεται ο Αλέξης», λέει ο Πασχάλης– και βεβαίως σημαντικότερη).
Ο Μητσοτάκης είναι ύπουλος – στη γειτονιά μου, δε, τον δικό του τρόπο θα τον αποκαλούσαμε «κωλοπαιδισμό».
Με το να αποκαλεί τον Τσιόδρα συνεχώς με το όνομά του, «ο Σωτήρης» κι «ο Σωτήρης», επιχειρεί να μεταβιβάσει τις δικές του ευθύνες, για το χάλι στο οποίο έφθασε η χώρα (με τις εγκληματικές παραβλέψεις του σε σχέση με τον ιό), στον γιατρό. Να τον καταστήσει συνένοχο. Και βεβαίως να παραπλανήσει τον κόσμο. Να τον κάνει να πιστέψει (τον κόσμο) πως οι αποφάσεις δεν ήταν δικές του αποκλειστικά (όπως ήταν, φυσικά), αλλά και του φίλου του... του Σωτήρη.
Το νόημα για τον Μητσοτάκη δεν είναι το... μη χτυπάτε το Σωτήρη, χτυπήστε εμένα, αλλά ακριβώς το αντίθετο.

6/11/2020
Δεν ξέρω πώς την έχει δει το fb και μου στέλνει, συνεχώς, στην αρχική σελίδα μου, διαφημιστικά για το βιβλίο του Ομπάμα. «Γη της Επαγγελίας» λέει. Να το προπαραγγείλω λέει. Στις 17 Νοεμβρίου βγαίνει λέει... και κάτι τέτοιες τρίχες.
Αν είναι δυνατόν στις 17 Νοέμβρη να πας ν’ αγοράσεις βιβλίο αμερικανού προέδρου, όταν το σύνθημα της ημέρας είναι το «έξω αι ΗΠΑ». Ή τρελός πρέπει να ’σαι ή χουντικός.
Τέλος πάντων, βιβλία εγκληματιών, που πρόλαβαν να βομβαρδίσουν 7 χώρες στη θητεία τους, σκοτώνοντας χιλιάδες αθώους και σπέρνοντας την καταστροφή, εγώ τα έχω μόνο για τα σκουπίδια.

6/11/2020
Το ότι βγήκε ο... Wyatt Earp από τον Κραβασαρά να απαγορέψει την πορεία του Πολυτεχνείου 11 μέρες πριν την πραγματοποίησή της, την επαύριο της ανακοίνωσης του λοκντάουν, και χωρίς να έχει έλθει σε ουδεμία συνεννόηση με τους διοργανωτές της πορείας (τους οποίους και αγνόησε επιδεικτικά), δείχνει το δημοκρατικό ποιόν τού συγκεκριμένου ανδρός, που φέρνει όλο και περισσότερο προς τα αλήστου μνήμης ακροδεξιά «μαντρόσκυλα» της εποχής τού Μπάλκου.
Όπως έχουμε γράψει ξανά εδώ πέρα, η συγκέντρωση στο Εφετείο, στις 7 Οκτωβρίου, 30 χιλιάδων και πλέον ανθρώπων (τέτοιο πλήθος έχει πολλά χρόνια να μετρηθεί σε πορεία για το Πολυτεχνείο) δεν είχε την παραμικρή επίδραση στα αθηναϊκά καταμετρημένα κρούσματα της ίωσης, γεγονός που δείχνει πως ο ιός μεταδίδεται βασικά και κυρίως στους κλειστούς χώρους (κι εκεί, βασικά και κυρίως σε συνθήκες συνωστισμού) και όχι στους ανοιχτούς (για 87% μη μετάδοσης, σε συγχρωτισμό σε εξωτερικούς χώρους, έχει γράψει ο Μόσιαλος, για ένα 86% της μετάδοσης ευθύνονται οι κλειστοί χώροι είπε ο Τσιόδρας).
Για να δούμε τι θα πουν επί του θέματος και οι λοιμωξιολόγοι μας... Να ρωτήθηκαν άραγε; Να μη ρωτήθηκαν; Ο σερίφης ξέρει...

6/11/2020
>>Το λοκντάουν έχει και θετικά»:
1. Εκτονώνεται όλη αυτή η πίεση πάνω στα νοσοκομεία, πάνω στο σύστημα υγείας, αλλά και πάνω στην κυβέρνηση γιατί «κλείστε μας γιατί πεθαίνουμε» (σ.σ. ας το αφήσω ασχολίαστο τούτο το τελευταίο)
2. Έχουμε την μεγάλη ευκαιρία να απαγορευτούνε χωρίς άλλες συνέπειες οι δύο επέτειοι μπαχαλοποίησης της Αθήνας, δηλαδή το Πολυτεχνείο, η πρώτη μεγάλη επέτειος μπάχαλου και του αγίου Γρηγορόπουλου η δεύτερη.<<

[Χρύσανθος Λαζαρίδης, Νέα Δημοκρατία, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το 1973 – δηλώσεις στο action24]
Οι σκέψεις του Λαζαρίδη, που διατυπώνονται μάλιστα και με υβριστικό τρόπο, απηχούν το σύνολο της ακροδεξιάς ιδεοληψίας επί των πορειών. Και φυσικά και του σερίφη από την Ημαθία.
Κανείς δεν αποκλείει, φυσικά, το γεγονός το λοκντάουν, τη συγκεκριμένη συγκυρία, να αποφασίστηκε και γι’ αυτόν το λόγο, για να συμπεριλάβει και τις ημερομηνίες των πορειών. Βέβαια η ημερομηνία της πορείας για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου είναι ακόμη «απ’ έξω», αλλά θα δούμε τι θα συμβεί...
Το τι θα γίνει πάντως... ένας θεός ξέρει.

7 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb στο ποστ με τις δηλώσεις Λαζαρίδη...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Στο 13:45...
    https://action24.gr/ekpompes-on-demand/evening-report-on-demand/evening-report-4-11-2020/?fbclid=IwAR1LEuhJ7lm0HYZOfp2qD5FFOdVBearQV_xnS45v3gZ904Gzn5a3o-hf7aE
    Evening Report 4-11-2020 | Action24

    Spyros Kotortsis
    Kατα τη γνώμη μου, αποκλείεται το lockdown να κρατήσει μόνο 3 εβδομάδες. Το πολύ πολύ να το σπάσουν-στα βασικά-λόγω εορτών, να κινηθεί η αγορά και καλά και από τη νέα χρονιά, πάλι μέσα.

    Alice Costo
    άλλωστε ο σερίφης τόλμησε να πει πως πρέπει να "ανοίξει" η σχετική συζήτηση για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Πάντως οι διοργανωτές της πορείας λένε άλλα...
    https://www.ieidiseis.gr/.../66675-diorganotes-nai-stin...
    Διοργανωτές: Ναι στην πορεία του Πολυτεχνείου, με όλους τους υγειονομικούς κανόνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια από το fb στο ποστ "Το ότι βγήκε ο... Wyatt Earp από τον Κραβασαρά"...

    Konstantinos Zachopoulos
    Γι' αυτό και η μάσκα σε ανοιχτούς χώρους (π.χ όταν πηγαίνεις στο περίπτερο να πάρεις τσίχλες ή στο πάρκο για βόλτα) είναι μέτρο ψεκασμένων... από την ανάποδη

    Giorgos Stamatelos
    Kαρβασαρας ήτοι Αμφιλοχία είναι Φώντα. Μη λέμε κι ο,τι θέλουμε...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    https://el.wikipedia.org/.../%CE%92%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE...
    Βασιλικά Βοιωτίας - Βικιπαίδεια
    Και λοιπά...
    http://viotikoskosmos.wikidot.com/gefyri-krevassara
    Το Γεφύρι του Κραβασαρά (Κρεβασαρά) - Βοιωτικός Κόσμος

    Giorgos Stamatelos
    Τι Βασιλικά, τι Αμφιλοχία! Καραβάν Σαράι, είμαστε όλοι Τουρκοσποροι!

    Lampros Papalexis
    Wyatt Earp από τον Κραβασαρά! Μου βγήκε το τσάι από τη μύτη!

    Kostas Mouk
    τα πάρτυ στα λεωφορεία 24/7 επί 8 σερί μήνες

    Pantelis Tsalouchidis
    Μπάλκος...τι μνήμες

    Hermis Kefalas
    Και φυσικά συμφώνησε κ ο Τσίπρας!

    Giwrgos Kalogirou
    Τόχασε ο Μιχαλάκης, πάει..... καταχρήσεις, κακό πράμα

    Chris Stassinopoulos
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Stylianos Gabriel
    Πνιγηκα ρε Φώντα!!!

    Nikos Zervos
    DEN EXEI NOIMA PIA-------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το fb στο ποστ "Δεν ξέρω πώς την έχει δει το fb και μου στέλνει, συνεχώς, στην αρχική σελίδα μου, διαφημιστικά για το βιβλίο του Ομπάμα."...

    Lampros Papalexis
    Εμενα μου στέλνει γυναικεια εσώρουχα, τι να πω;...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Καλύτερα αυτά.

    Χρήστος Πριτσαπίδουλας
    Εμένα παπούτσια. Υπάρχουν τόσες βιομηχανίες στην Ελλάδα;

    Takis Psaltis
    αυτή η πιπίλα-προπαγάνδα για το "άγιο" δημοκρατικό κόμμα καταντάει αηδία γενικώς ,,,,,

    Christos Sideris
    Πες τα ρε Φώντα, αυτοί νομίζουν ότι θα σωθούν τώρα! Ο μόνος που δεν έκανε πόλεμο είναι αυτός ο βλαμμένος, ο Τραμπ.

    Andreas Varangoulis
    Ή φιλελές... Λατρεύουν Ομπάμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχόλια από το fb στο ποστ "Αυτά τα «Σωτήρης» και «Σωτήρης», που αράδιαζε χθες ο Μητσοτάκης ήταν γελοία"...

    Akis Sotiriou
    Πολύ ψαγμένο.και τα σχόλια γενικά...πολύ rock n roll .Ειμαι σιγουρος οτι κατά βαθος γνωρίζετε ,πως αυτή η προσέγγιση δεν εχει κάτι ουσιαστικό να προσφέρει.Χρειάζεται αλλαγή το τέμπο

    Alex Apostolakis
    Η ψευδης οικειοτητα ειναι ιδιον των κακων πωλητων.

    Stelios Sioulas
    κατι Σωτηρηδες και κατι Χαρβδβδαλιάβδες είναι τοσο τυφλωμένοι απο το παθος τους για προσωπική αναδειξη κτλ που δεν καταλαβαινουν πως ειναι οι πουθενάδες που θα τους χρησιμοποιησουν σας τις πρωτες ασπιδες αν (ή οταν) αρχισουν να πεφτουν οι ροχάλες.Φυσικά δεν τους λυπαμαι που ήδη εξασφάλισαν την αιωνια απεχθεια απο ενα μεγαλο μερος του Ελληνικού λαού , ουτε που οι πιθανοτητες να τους γραψει η ιστορια με μελανα χρώματα ειναι υπερβολικα αυξημενες.Είμαι λιγο σκληρος αλλά πάντα θεωρουσα τους χρησιμους ηλίθιους του συστηματος πιο σιχαμενους απ'το ιδιο το συστημα που στο κατω κατω...κανει τη δουλεια του (οποια κι αν ειναι αυτη)

    Giorgos Nikitopoulos
    Το "ρόλο" αυτόν τον αποδέχτηκε και ο Τσιοδρας βέβαια. Μπορεί να χει λαμβάνειν Υπουργού.

    Bakilos George
    Άψογος, ανέφερες ότι είχα στο μυαλό μου χωρίς να του έχω δώσει μορφή. Ελλιπής αίσθηση του κοινωνικώς επιτρεπτού, ακριβώς λόγω ανατροφής σε περιβάλλον προυχόντων που έμαθε να περιτριγυρίζεται από υποτακτικούς, στους οποίους ανέθεταν την βρώμικη δουλειά. Μόνο που εδώ δίπλα σε έναν σοβαρό και συμπαθή επιστήμονα βρέθηκε εκτεθειμένος και ξεβρακωθηκε.

    Salvo Coleman
    Ο Κούλης "να 'χε σόι να 'μοιαζε" ! Μόνο "κωλοπαιδισμός" ;

    Lampros Papalexis
    Οικειότητα George Bush my ass ειναι: ''You know Alexis(Παπαχελάς)...''

    Ευτυχια Ντουνη
    Πολύ καλή και εύστοχη η ανάλυση σου Φώντα μου.!!

    Basilis Exarchos
    Ευχαριστώ πρόεδρε....

    Nikos Tzelepis
    Κάτι ήξερε ο Στάθης Ψάλτης..

    Eleni Foka
    Είναι από την κουλτούρα master και servant και όχι από τη συναδελφική-συνεργατική οικειότητα και γι αυτό και είναι ενοχλητικό. Από την άλλη είναι και η εξήγηση γιατί δεν ενόχλησε όσους παλιότερα (όχι και τόσο παλιά) ενοχλούνταν από τον κώδικα ένδυσης και τη φτωχή γνώση ξένης γλώσσας. Είχαν την ίδια κουλτούρα αλλά το ρόλο του servant.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχόλια από το fb στο ποστ "Περάσανε 50 χιλιάδες αυτοκίνητα από τα διόδια"...

    Harry Gordon
    Δεν ξερω αν βγηκες χτες και τι συνεβαινε στην Αθηνα, παντως η αγορα στα Γιαννενα (168.000 πληθυσμος) ηταν ασφυκτικα γεματη και θυμιζε παραμονη Χριστουγεννων

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ήθελα να βγω, αλλά δεν βγήκα λόγω της κίνησης. Θα έπρεπε να εγκλωβιστώ σε λεωφορείο πολλήν ώρα και κάτι τέτοιο δεν το ήθελα. Δεν θα βρίσω και δεν θα κατηγορήσω όμως όσους το κάνανε.

    Vasilis Angelopoulos
    Εγω βγηκα στο κεντρο για να κουρευτω και τα Ζαρα ηταν τίγκα έμαθα και ύστερα ειδα κιόλας

    Αθηνά Ζιώ
    Το Μαρουσι ήταν έρημη πόλη πάντως!!

    Haris Mantellos
    Μια μικρή απορία. Πού είναι τώρα εκείνοι οι καλλιτέχνες (Γαλάνη, Στάνκογλου, Δανδουλάκη κ.λπ.) που μας προέτρεπαν στο πρώτο λοκντάουν να μείνουμε σπίτι με αποκορύφωμα το σποτάκι του Σπύρου Παπαδόπουλου; Έπαψαν να είναι ευαίσθητοι; Όχι βέβαια. Μήπως όμως, λέω μήπως, δεν θέλουν να το ξανακάνουν γιατί θα ρισκάρουν την αξιοπιστία τους και την συμπάθεια του κόσμου αλλά και θα επισύρουν την μήνιν των οικονομικά κατεστραμμένων συναδέλφων τους; Δεν πήρε το μάτι μου κάποιο τέτοιο διαφημιστικό, αν κάνω λάθος θα επανορθώσω.

    Λευτέρης Κυριακιδης
    Σωστό το πάνω σχόλιο ,υποκρισία θέλω Σπύρο Παπαδόπουλο τι έγινε ?

    Salaok Presents
    Όταν κάτι μπορούσε να αποφευχθεί, ο θυμός φέρνει άσχημους συνειρμούς. Mε ένα τέτοιο χαρτί μπορούσε ένας Κρητικός να κυκλοφορήσει στη κατοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχόλια από το fb στο ποστ "Η αύξηση του προστίμου, από 150 ευρώ σε 300"...

    Andreas Karampelas
    Για να δούμε λοιπόν πόσοι θα σπάσουν την φυλακή και θα κατέβουν στους δρόμους σε 10 μέρες

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Να πει ο Σύριζα ξεκάθαρα ναι στην πορεία, που κρύβεται τώρα...

    Andreas Karampelas
    Αν υπάρξει κίνημα για την υπεράσπιση της πορείας, μπορεί και να συρθεί...αν και το βλέπω δύσκολο....θα φερθεί "θεσμικά"

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    ΚΚΕ, Βαρουφάκης, Ανταρσύα λένε ναι πάντως. Ο Σύριζα περιμένει το ok από τους... λοιμωξιολόγους.

    Hermis Kefalas
    ο Τσίπρας είπε ξεκαθαρα όχι

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Πότε; Χθες που ξέρω πάντως τα μάσαγε.

    Ανδρεας Μπικουβαρακης
    Ένας φίλος παρατήρησε εύστοχα ότι για την πρώτη καραντίνα υπήρξε ΦΕΚ. Τώρα απλά το ανακοίνωσαν στα μίντια. Δεν τους ενδιαφέρει πια ούτε η νομιμοποίηση ούτε κάποιο δημοκρατικό περιτύλιγμα.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Βγήκε σήμερα το ΦΕΚ

    Bill Randen
    Είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ για διακυβέρνηση

    Manos Monastiriotis
    Και μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό τρόμου αυτοί συνεχίζουν να νομοθετούν εκτρώματα τα οποία ο πολύς κόσμος δεν τα παίρνει χαμπάρι και θα τα νιώσει στο πετσί του για πολλά χρόνια! Πρόκειται για πολιτική αλητεία! Βεβαίως πάντα με την αρωγή διεφθαρμένων δικαστών και της "φιλικής" συμβολής του μπάτσου!

    Giorgos Tselonis
    Οι κατσαπλιάδες φορομπήχτες θέλουν με την επιβολή προστίμου να βγάλουν τα σπασμένα από το επιβεβλημένο, από τους ίδιους, κλειδαμπάρωμα της οικονομίας.

    Bakilos George
    Είναι ο γνωστός κολαουζος, αυλοκόλακας. Γελοίος όσο και το κουμπαρακι του ο Βολουδάκης.

    Nisira Louka
    Τι ωραια που το εκθεσατε

    Stelios Sioulas
    Το οτι η κυβερνηση δινει περιπου 3 δις ευρω ωστε να υποστηριξει το λοκ νταουν 20 ημερων , αλλά συγχρονως δεν εχει δωσει ουτε τα υποδεκαπλασια (για ΜΕΘ,αιθουσες,ΜΜΜ κτλ) ωστε να το αποφυγει (αρα να αποφυγει και τη ''ζημια'' 3 δις στα ταμεια) ξεπερνα ειναι η αληθεια τα φυσιολογικα όρια ανικανοτητας,απραξιας,ηλιθιοτητας, δεδομενου πως θα εχουν και πολιτικό κοστος , κατι που παντα τους ενοιαζε.Υποπτο θα ελεγε καποιος που βάζει τα πραγματα κατω και τα αναλυει λιγο παραπάνω.Υπερβολικά υποπτο θα ελεγε καποιος ''ψεκασμενος'' που μιλουσε πριν λιγους μηνες για φασιστικες πρακτικες παγκοσμιως ,οι οποιες εχουν γινει πλεον ...''νεα κανονικοτητα''.Εξυπνα αρθρα ωστε να απολαυσουμε το κελι μας και μοδάτες μασκες με σχεδιακια (ποσο δικιο ειχατε σε προηγουμενο αρθρο που τονισατε πως οι μασκες ΠΡΕΠΕΙ να παραμεινουν οι ασχημες χειρουργικες!) ειναι απλά σιχαμενα tips ωραιοποιησης μιας μη κανονικοτητας η οποία απο προσκαιρη παει να μετατραπεί σε μόνιμη.Δεν παιρνω θεση,απλα θα προσθεσω πως δεν εχω τους κυβερνωντες για τοοοοσο ανικανους ή ηλιθιους (εξαιρουνται οι χρησιμοι ηλιθιοι,αυτοι παντα ηταν και θα συνεχισουν να ειναι οσο ηλιθιοι πάει)

    Ανδρεας Μπικουβαρακης
    Δεν είναι ύποπτο, είναι πιστό στις νεοφιλελεύθερες αρχές τους. Σκέφτεστε π.χ. να μείωναν τους μαθητές σε 15 ανά τάξη, και να ανακάλυπτε σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα ότι η δημόσια παιδεία λειτουργεί ΠΟΛΥ καλύτερα με 15 μαθητές ανά τάξη αντί για 25; Και ότι δεν χρειάζεται να πηγαίνουν τα παιδιά φροντιστήριο;
    Ή ότι τα ΜΜΜ είναι πολύ πιο άνετα όταν δεν είναι πήχτρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμία σχέση..Όταν οι ίδιοι οι καθηγητές (όχι όλοι αλλά ένα μεγάλο ποσοστό) είναι αυτοί που κάνουν τα φροντιστήρια και ένα παιδί να βάλεις στην αίθουσα πάλι το ίδιο θα είναι...

      Διαγραφή