Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 307

5/11/2020
Όταν η οικονομία δεν δουλεύει δεν υπάρχουν πεθαμένοι από ιώσεις. Όλοι είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους και δεν κολλάνε τίποτα. Πεθαίνουν βεβαίως από καρκίνους, εγκεφαλικά, καρδιές και λοιπά, απ’ όλα όσα δεν κολλάνε δηλαδή. Όταν η οικονομία δουλεύει, και ο κόσμος μετακινείται, οι ιώσεις... πιάνουν δουλειά.
Τον Μάρτη, αν εξαιρέσεις κάποιες χώρες ή μάλλον περιοχές για τις οποίες υπήρχαν ειδικοί λόγοι για τις εκατόμβες (βόρεια Ιταλία π.χ.), πάρα πολλές άλλες χώρες τα πήγαν «μια χαρά». Δεν ήτανε δα και κανένα κατόρθωμα αυτό. Είπαμε... παγώνεις-πεθαίνεις την οικονομία, οι ιώσεις «βρίσκουν τοίχο».
Όσοι λοιπόν βεβαρημένοι και ετοιμοθάνατοι δεν πέθαναν την άνοιξη (τη γλίτωσαν δηλαδή λόγω λοκντάουν) πεθαίνουν τώρα. Γι’ αυτό είναι αυξημένοι οι νεκροί σε πολλές χώρες αυτή την εποχή. Απ’ αυτή την άποψη το τωρινό λοκντάουν δεν ξέρω αν θα βολέψει. Νομίζω πως θα αθροίσει, θα μαζέψει ετοιμοθάνατους, οι οποίοι θα υποκύψουν μαζικά μόλις αυτό αρθεί.
Το πρόβλημα με τον κορωνοϊό δεν είναι η θνητότητά του, που είναι ασήμαντη (ούτε 2 τοις χιλίοις), αλλά το γεγονός πως οι επιβαρυμένοι μπορεί να πεθάνουν ταυτόχρονα και μαζικά. Γι’ αυτό χρήζει πολύ μεγάλης σκέψης το θέμα, προκειμένου να μην αποκτήσεις ξαφνικά συνθήκες κορεσμού στα νοσοκομεία (τα οποία, αν μιλάμε για τα ελληνικά, είναι ούτως ή άλλως... ασ’ τα να πάνε).
Αν το λοκντάουν την άνοιξη έδωσε περιθώριο σε κάποιους επιβαρυμένους, ετοιμοθάνατους κ.λπ. να ζήσουν λίγους μήνες παραπάνω, να την σκαπουλάρουν δηλαδή (να τα λέμε τα πράγματα ως έχουν), επειδή ερχόταν καλοκαίρι, το λοκντάουν μέσα στο χειμώνα μπορεί να αποδειχθεί οδυνηρό για τα νοσοκομεία αμέσως μετά την άρση του, η οποία θα συμπέσει με χειρότερο χειμώνα.

5/11/2020
«Δεν θέλω να σας φοβίσω... Υπάρχουν δεδομένα από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ότι σε 7 προηγούμενους πολέμους, αρχόμενοι από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο –αφήνοντας τον Δεύτερο– και άλλους έξι στους οποίους ενεπλάκη η Αμερική, είχανε λιγότερους θανάτους απ’ όσους έχουνε αυτή τη στιγμή από τον κορωνοϊό»
Σωτήρης Τσιόδρας, σήμερα.
Μόνο κάποιος ηλίθιος θα μπορούσε να φοβηθεί από τις βλακείες που λέει ο καθηγητής, ο οποίος συγκρίνει τους νεκρούς από πολέμους (Κορέα, Βιετνάμ, Κόλπος κ.λπ.), που ήταν αποκλειστικά νέοι και υγιείς άνθρωποι, με τους νεκρούς από τον ιό, που είναι σχεδόν αποκλειστικά, και στατιστικώς αποκλειστικά, γέροι και άρρωστοι.
Σιχαίνομαι τους πολέμους που κάνανε οι Αμερικάνοι σε όλον τον κόσμο, μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, τους θεωρώ αυθωρεί εγκληματικούς και όσους τους αποφάσισαν στυγνούς εγκληματίες, αλλά αν ήμουν Αμερικάνος πολύ θα ντρεπόμουνα να συγκρίνουν τους ήρωές μου να πούμε, τα νέα αμερικανόπαιδα που στάλθηκαν στην πρώτη γραμμή, για να θυσιάσουν τη ζωή τους (για ποιον άραγε σκοπό;), με τους ετοιμοθάνατους γέρους, που πεθαίνουν στα 90 τους, στα σπίτια τους, σε συνθήκες ανθρώπινες και σε καιρό ειρήνης.

5/11/2020
Εν τω μεταξύ όσοι δεν κολλήσαμε κορονιό –λέμε τώρα, γιατί πού να ξέρεις κιόλας– θα κολλήσουμε σήμερα-αύριο…
Από την ώρα που ανακοινώθηκε το λοκντάουν ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους (αυτό μάλλον δεν το σκέφθηκαν οι «ειδικοί») για να μπορέσει να καλύψει υποχρεώσεις, να κάνει κάποιες τελευταίες δουλειές κ.λπ.
Στα λεωφορεία, περιττό να το πω, γίνεται της κακομοίρας, όπως και στους κεντρικούς δρόμους... αλλά για την ώρα δεν έχουμε μελέτη από τους «ειδικούς», που να λέει ότι και τα αυτοκίνητα θα πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση δυο μέτρα το ένα από το άλλο, απ’ όλες τις μπάντες, οπότε ok. Μποτιλιαριζόμαστε άφοβα...

5/11/2020
Πέθανε χθες στα 75 του ο άνθρωπος που έγραψε (ανάμεσα σε άλλα πολλά) αυτό το φοβερό και πολύ επιδραστικό τραγούδι και στην Ελλάδα (δες στα σχόλια), ο τραγουδιστής, κιμπορντίστας και κιθαρίστας Ken Hensley.
5/11/2020
Αυτά που διαβάζουμε σήμερα είναι τελείως λάθος, καθώς δεν ενσωματώνουν το δεύτερο λοκντάουν. Πάμε χαλαρά για ύφεση 12%. Το χρέος ασ' το...

5/11/2020
Θα ’χουμε να βλέπουμε τώρα με την καραντίνα. Θα πάει η σαβούρα σύννεφο. Κωμωδίες, αστυνομικά, τα πάντα...

5/11/2020
Τσιόδρας σε ρόλο... Πετράκου. Μας έδειξε διάγραμμα -από μνήμης τo λέω τώρα-, που δείχνει, υποτίθεται, πως στις παιδικές ηλικίες υπάρχουν ελάχιστα κρούσματα, δίχως να μας πει πόσα τεστ γίνονται σε παιδιά και πόσα σε μεσήλικες ή γέρους. Επίσης, προκειμένου να μας πείσει ότι... όλοι μπορεί να αρρωστήσουμε από τον ιό μάς είπε για 4 + 4 πρόσφατα σοβαρά περιστατικά σε νεότερες ηλικίες, δίχως να μας πληροφορήσει αν υπήρχαν παράλληλα και «υποκείμενα νοσήματα». Μετά το έκλεισα...

5/11/2020
O κόσμος άκουγε τους αγράμματους «ειδικούς» το καλοκαίρι να διατυμπανίζουν πως είτε τα σχολεία έχουν 25 και 27 μαθητές ανά τάξη είτε 15, αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο στη μετάδοση του ιού! Μάλιστα οι θρασείς έδειχναν και σχεδιαγράμματα! Επίσης άλλοι αστείοι «ειδικοί» επιχειρούσαν να μας διαβεβαιώσουν πως τα παιδιά δύσκολα μεταδίδουν τον ιό! Άλλος «ειδικός» εσχάτως μας είπε πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί με τα λεωφορεία(!) –πρακτικά δεν κάνει απολύτως τίποτα– βάζοντας πλάτη σαν πολτικάντης της κακιάς ώρας, στη συλλογική κυβερνητική ανεπάρκεια (σε συγκοινωνίες, υγεία, παιδεία, κλειστές δομές κ.λπ.).
Οι «ειδικοί» με τις γελοίες, λανθασμένες και ανερμάτιστες αποφάσεις τους (για τις οποίες απαιτείται βιβλίο για να τις καταγράψεις) κατέστρεψαν και καταστρέφουν τη χώρα, απείρως περισσότερο από την ίωση, κρυμμένοι πίσω από φαιδρούς πολιτικούς, τους οποίους ανεπανόρθωτα ξεφτιλίζουν (ακόμη κι εκείνους με την πιο χαμηλή νοημοσύνη).

4 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb στο ποστ "Τσιόδρας σε ρόλο... Πετράκου."...

    Γιωργος Βουδουρης
    ..δραματική προσπάθεια δικαιολόγησης δύο αποτυχημένων,..που δεν εμπνέουν καμία εμπιστοσύνη....κούλης και...σωτήρης αποφασιστικά χαλαροί ...και ψεύτικοι..!

    Vaggelis Makris
    Πώς δεν έδειξε διάγραμμα για τα άτομα με σύνδρομο down και αυτισμό για να εξηγήσει γιατί άφησες ανοιχτά την ειδική αγωγή; Δεν θα αποτελούν εστία μόλυνσης. Επιστημονικά αποδεδειγμένο

    Chris Veliouras
    εβγαλε και πινακα με τα τεστ, απο το 5000 στα 20000 κατα τον ιδιο εχουν 20πλασιασει τον αριθμο των τεστ

    Λευτέρης Κυριακιδης
    Βαλτός ο Τσιοδρας παίζεται εις βάρος μας, νόμιμη ψυχολογική βία κ φόβος

    Haris Mantellos
    Αγαπητέ Φώντα κατά μία απολύτως τυχαία σύμπτωση μέσα στον Νοέμβρη είναι η επέτειος του Πολυτεχνείου. Άκουγα χθες βράδυ τον Χρύσανθο Λαζαρίδη στο Action 24 να προσμετρά στα θετικά του νέου λοκντάουν το ότι "θα απαγορευτούν οι 2 επέτειοι μπαχαλοποίησης της Αθήνας δηλ. το Πολυτεχνείο και μετά του Αγίου Γρηγορόπουλου". Δεν αμφισβητώ ότι δυστυχώς συμβαίνουν κατά καιρούς έκτροπα αλλά είναι εμετικό να ακούς κάποιον -που θήτευσε και στην Αριστερά- να μιλάει έτσι απαξιωτικά για αυτές τις συγκεντρώσεις και ειδικά για τον Γρηγορόπουλο να προβαίνει σε απαράδεκτες εξυπναδούλες . Δεν πιστεύω να νομίζεις ότι αυτά τα δυο που ανέφερε αυτός ο μπαγλαμάς να τα συνυπολόγισε στην απόφαση για λοκντάουν η...ανεξάρτητη ομάδα των λαμπρών λοιμωξιολόγων. Είπαμε, καθαρά τυχαία σύμπτωση. Στο 13'45'' αυτά που είπε
    https://action24.gr/.../evening.../evening-report-4-11-2020/
    ACTION24.GR
    Evening Report 4-11-2020 | Action24

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλιο από το fb στο ποστ για τον Ken Hensley...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Στο 8:05 από τους Osiris, με την Διώνη να τραγουδάει – εξαιρετικοί! https://www.youtube.com/watch?v=5LxwV7hE844
    DISCOTHEQUE ΓΙΑ ΝΕΟΛΑΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το fb στο ποστ "«Δεν θέλω να σας φοβίσω... Υπάρχουν δεδομένα από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ότι σε 7 προηγούμενους πολέμους,"...

    Haris Mantellos
    Λέει και τέτοια ο...Σωτήρης?

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Έτσι όπως ακριβώς τα γράφω, τα είπε. Είδα μόλις τώρα το βίντεο.

    Haris Mantellos
    https://www.youtube.com/watch?v=aXZxqKB0mck...
    "Εσυ κυρ-Σωτηρη μου...?"

    Δρημήτης Δυοβουνιώτης
    ''Το μόνο που θέλω είναι να σας φοβήσω...''
    there i fixed it

    Panos Marinopoulos
    Η ριμάδα η στατιστική είναι ένα εργαλείο... ο καθένας μπορεί φυσικά να συσχετίζει ότι θέλει αλλά τελικά η ουσία είναι ότι χρησιμοποιείται για να λέει ο καθένας ΄ότι θέλει. Μου αρέσει που οι συγκεκριμένοι λένε ότι αρλούμπα τους κατέβει και ο κόσμος τους κοιτάζει με ανοιχτό το στόμα. Επίσης να προσθέσω ότι παρουσιάστηκαν διαγράμματα με στοιχεία, αλλά με τέτοιο τρόπο που μόνο κατανοητά δεν μπορούσαν να γίνουν από το σύνολο του κόσμου που παρακολουθούσε,. Αλλά μάλλον οι ειδικοί υπάρχουν όχι για να βοηθούν στην κατανόηση των θεμάτων, αλλά στο να κατευθύνουν το πόπολο και να θαυμάζονται, από αυτό. Η σημερινή ενημέρωση ήταν ότι έπρεπε για να εξάγουμε και τα τελευταία πολύ χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με τη διαχείριση της πολύ δυσάρεστης και δύσκολης κατάστασης που ζούμε.

    Nikos Papoulias
    Όλο και πιο τραγικός... Μπας και περισωσει τίποτα από το κύρος του..

    Andreas Frogoudakis
    Ελα με τον κλαψο.... νη τώρα...

    Δαίδαλος Ερεχθείδης
    για μένα ο Σωτήρης, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Μπάιντεν, με τον τρόπο του...

    Chris Stassinopoulos
    yes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχόλια από το fb στο ποστ "Όταν η οικονομία δεν δουλεύει δεν υπάρχουν πεθαμένοι από ιώσεις."...

    Elias Zaikos
    Γράφεις με σκληρό τρόπο Φώντα και στον τόνο του γραπτού σου σα να υποβόσκει κάποιου είδους απαξίωση για την ζωή κοντά στο τέλος του δρόμου. Χωρίς να διαφωνώ ουσιαστικά, επειδή σε διαβάζουν πολλοί, νομίζω μπορείς να είσαι ελαφρώς πιο μαλακός. Η "σκληρή" γραφή βέβαια είναι χαρακτηριστικό σου, αλλά και πάλι...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Τα γράφω έτσι Ηλία, κυνικά, για να γίνονται εντελώς κατανοητά. Γιατί ο κόσμος «χάνεται» – πολλοί απ’ αυτούς με τους οποίους μιλάω εγώ τουλάχιστον (και δεν μιλάω μόνο στο facebook). Και όπως έχω ξαναγράψει, εδώ πέρα, κάθε ζωή έχει αξία – εννοείται και του 95χρονου, επιβαρυμένου και ετοιμοθάνατου και οι γιατροί θα πρέπει να κάνουν τα πάντα για να την σώσουν. Αμφιβάλλω όμως, βάσιμα, αν το τωρινό λοκντάουν μπορεί να βοηθήσει μεσοπρόθεσμα σε κάτι.

    Elias Zaikos
    Σ' ευχαριστώ για την απάντηση, νομίζω βάζεις τα πράγματα στη θέση τους, εγώ διαβάζοντας το ποστ σου την είχα ανάγκη.

    Λευτέρης Κυριακιδης
    Σωστά γράφεις Φωντα συμφωνώ ,.CICCADA K. LATULIPE NOIRE AΠΟ ΕΛΛΆΔΑ Κ ΔΑΙΜΌΝΙΑ ΝΥΜΦΗ Κ VERBAL DELIRIUM ΣΕ ΛΊΣΤΑ ΤΑ 20 ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΧΡΌΝΙΑ

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Επίσης να προσθέσω –και το έχω γράψει πολλές φορές εδώ πέρα– πως απαξία για τους γέρους-επιβαρυμένους δείχνει κατ’ εξοχήν το κράτος, που άφησε τελείως στην τύχη τους τα γηροκομεία. Ας μας πει κάποιος που κρατάει αριθμούς καλύτερα από μένα (και αν υπάρχει τέτοιος αριθμός βέβαια), πόσοι είναι οι νεκροί, από την covid-19, από τα γηροκομεία.

    Γιωργος Βουδουρης στον Elias Zaikos
    ..σκληρές είναι οι καταστάσεις που βιώνουν οι ασθενείς εκτός covid ,..είχα τακτικό χειρουργείο αρχές Απρίλη, όπως όλα αναβλήθηκε με το πρώτο λοκντάουν. Το καλοκαίρι ξαναμπήκα στη λίστα και τον Νοέμβρη θα μου έδιναν ημερομηνία , δεν ξέρω για πότε,...τώρα πάμε για Μάη..!!!
    Ζούμε σε συνθήκες που η ηγεσία μας εμπνέει εμπιστοσύνη και ασφάλεια ή είμαστε εκτεθειμένοι στην παράνοια του εγχώριου ..."τραμπισμού" ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή