Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

KEITH JARRETT τα πιο πρόσφατα άλμπουμ τού μάγου πιανίστα της τζαζ και της κλασικής μουσικής – μπορεί να μην τον ξαναδούμε δυστυχώς σε συναυλίες, αλλά θα υπάρχουν πάντα οι δεκάδες σπουδαίοι δίσκοι του

Τα άσχημα νέα διαδόθηκαν πολύ γρήγορα, πριν από λίγο καιρό, και έφθασαν παντού στον κόσμο, συγκινώντας βαθιά το κοινό της τζαζ και της κλασικής μουσικής.
Ο μεγάλος αμερικανός πιανίστας Keith Jarrett, γεννημένος πριν από 75 χρόνια κάπου στην Πενσυλβάνια, ενδέχεται να μην ξαναπαίξει ζωντανά πιάνο, και βεβαίως να μην ξαναηχογραφήσει ως πιανίστας.
Τα δύο εγκεφαλικά επεισόδια που υπέστη το 2018 έχουν επηρεάσει την αριστερή πλευρά του σώματός του, ενώ ως φαίνεται έχει προσβληθεί και η μνήμη του.
Όλοι εύχονται «το καλύτερο» γι’ αυτόν τον τρανό μουσικό, και κανείς ποτέ δεν πρόκειται να ξεχάσει (απ’ όσους είχαν την τύχη να τους συμβεί) τι σημαίνει να παρακολουθείς ένα live, ένα κονσέρτο του Keith Jarrett ή ακόμη και ν’ αφήνεσαι στους πολλούς και καταπληκτικούς δίσκους του.
Για μερικούς απ’ αυτούς τους δίσκους του αμερικανού μουσικού, που κυκλοφόρησαν τα πιο πρόσφατα χρόνια στην γερμανική εταιρεία ECM Records (εισάγεται στην Ελλάδα από την AN Music), θα γράψουμε στην συνέχεια...
Να λοιπόν, στην αρχή,  το “
After All”, με ηχογραφήσεις από το 1998, μέσω του οποίου μαθαίνουμε και για κάποια άλλα προβλήματα υγείας που ταλαιπωρούσαν, από παλιά, τον διάσημο μουσικό.
 
Η συνέχεια εδώ...
https://www.lifo.gr/articles/music_articles/301986/keith-jarrett-ta-pio-prosfata-almpoym-toy-magoy-pianista-tis-tzaz-kai-tis-klasikis-moysikis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου