Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 305

3/11/2020
Πέθανε ο Νότης Λαλαΐτης, ο οργανίστας των Idols. Εδώ τον βλέπουμε από την... χίπικη φάση του γκρουπ, το 1971, είναι ο όρθιος δεύτερος από δεξιά με τα γυαλιά.

2/11/2020
Μερικά πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα (για να καθίσεις να σκεφτείς) σε δημοσκόπηση της Kapa Researh για το τμήμα δημοσιογραφίας του ΑΠΘ, που δημοσιεύονται στην Athens Voice και που σχετίζονται με την covid-19. Αντιγράφω τρία:
>>Αν και το 98% των ερωτηθέντων τον Απρίλιο του 2020 επικροτούσε τα μέτρα ως απολύτως αναγκαία, τον Σεπτέμβριο το ποσοστό αυτό υποχωρεί στο 54%. Τον Απρίλιο του 2020, μόλις το 2% δήλωνε ότι τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση ήταν υπερβολικά. Το ποσοστό αυτό, τον Σεπτέμβριο του 2020, εκτινάσσεται στο 41%<<
>>το 85% δεν εμπιστεύεται καθόλου τα ΜΜΕ, ενώ το 65% δηλώνει ότι έχει μειωθεί η εμπιστοσύνη του προς τα ΜΜΕ μετά το ξέσπασμα της κρίσης (της covid-19)<<
>>Το 41% δεν εμπιστεύεται τους επιστήμονες υγείας, το 50% τον ΕΟΔΥ, το 52% την κυβέρνηση κ.λπ.<<

Τα νούμερα είναι συγκλονιστικά. Ο κόσμος βρίσκεται σε κατάσταση πανικού και απελπισίας, δεν ξέρει βασικά από πού να ενημερωθεί (αυτό το 85% είναι απίστευτο νούμερο) κάτι πολύ βασικό και κρίσιμο, δεν εμπιστεύεται τους «ειδικούς» σ’ ένα μεγάλο ποσοστό, οι οποίοι τον έχουν φλομώσει στα «είπα-ξείπα», ξεσκονίζοντας την πολυθρόνα του Μητσοτάκη, δεν εμπιστεύεται τους χειρισμούς της ίδιας της κυβέρνησης, που είναι τελείως ανερμάτιστοι, «ό,τι κάτσει», πάντα σε λάθος κατεύθυνση, χωρίς ίχνος αιδούς όσον αφορά στο πώς λειτουργούν μαζικά μέσα μεταφοράς, νοσοκομεία, σχολεία, άλλες ευαίσθητες δομές κ.λπ. και χωρίς ουδεμία ουσιαστική πρόνοια, για τον κόσμο της εργασίας (δηλαδή της ανεργίας), που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και χωρίς ορατή προοπτική εμπρός του...
Μετά απ’ όλα τούτα... το να χαρακτηρίσει κάποιος το 85% των Ελλήνων ή έστω τους μισούς «ψεκασμένους» είναι ή ύπατη αφέλεια, ή ύπατος ελιτισμός (που σημαίνει πως κάποιοι έχουν χάσει πλήρως την επαφή τους με την πραγματικότητα) ή ο ίδιος βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία.

1/11/2020
Και η άσχημη είδηση της ημέρας. Έφυγε από τη ζωή ο ντράμερ (και της τζαζ) και συνθέτης Γιάννης Ρενιέρης. Δεν ξέρω πόσοι τον ξέρουν. Όλοι όμως θα ξέρουν αυτό το τραγούδι του με την Ελπίδα...
https://www.youtube.com/watch?v=AP89z6bZq_E

1/11/2020
Κι επειδή έχω έμπνευση τώρα και τα ποστ πέφτουν βροχή:
>>Είναι μεγάλο κρίμα ότι ζούμε στην εποχή του «ειδικού» και ότι τον σεβόμαστε τόσο πολύ. Ένας μεγάλος ειδικός, ο Γκρεγκ Τόλαντ, ο φωτογράφος του «Πολίτη Κέιν», και ο μόνος μεγάλος κάμεραμαν που ξέρω, είπε κάποτε πως μπορούσε να με διδάξει την τέχνη του μέσα σε τέσσερις ώρες. Και το έκανε. Δεν νομίζω ότι ο ειδικός είναι θεός, όπως θέλει να τον παρουσιάζει η εποχή μας.<<
Orson Welles
Απολύτως κανέναν μεγαλύτερο σεβασμό προς τον «ειδικό», από εκείνον που οφείλουμε προς έναν απλό, σκεπτόμενο και ευαίσθητο άνθρωπο.

1/11/2020
Η συγκέντρωση στο Εφετείο, στις 7 Οκτωβρίου, με τα πάνω από 30.000 άτομα, πέρασε στο ντούκου από τους «ειδικούς», όσον αφορά στο κατά πόσον συνέβαλε στη διάδοση του κορωνιού. Τα στοιχεία δείχνουν πως η συμβολή της, στο θέμα της διάδοσης, ήταν από ασήμαντη έως ανύπαρκτη (πέραν βεβαίως της συκοφαντικής σπέκουλας από την ακροδεξιά, που επιχειρούσε για μέρες να μας πείσει για το αντίθετο). Το θέμα έγινε γαργάρα, φυσικά. Και σε σχέση με το πόσο επικίνδυνος είναι τελικά ο κορωνιός στον εξωτερικό χώρο, καθώς ήταν ένα πρώτης τάξεως crash test αυτό – ακόμη και όταν δεν τηρούνται οι αποστάσεις, όπως σε μια λαοθάλασσα. Αντιθέτως ενοχοποιούνται οι παρέες των παιδιών στις πλατείες (μία εδώ, μία πιο πέρα), συλλήβδην η εστίαση, ακόμη και σε εξωτερικό χώρο (ένα τραπέζι εδώ, ένα πιο πέρα) και άλλα φοβερά και τρομερά.
Μας κυβερνάει συν τοις άλλοις (και) ψεκασμένη alt-right. Προσωπικά είμαι πεπεισμένος γι’ αυτό.

1/11/2020
Ο κόσμος με αυτά που ακούει από τους «ειδικούς» έχει τρελαθεί. Πήγα επίσκεψη σε σπίτι, χθες, και μου είπαν να βγάλω τα παπούτσια μου, και να τα αφήσω στο χωλ, επειδή φοβόντουσαν μην τους μεταφέρω κορωνιό με τις σόλες. Τι να κάνω κι εγώ, τα έβγαλα. Για να μην δημιουργήσω θέμα. Κι ας είχα και τρύπια κάλτσα.
Μισή ντροπή δική μου και μισή δική σας... τους είπα, αλλά δεν το βρήκαν καθόλου αστείο. Ήταν τόσο τρομοκρατημένοι.

1/11/2020
Κλείνουν τις δουλειές του κόσμου με fake news και με εντελώς αμφιλεγόμενα στοιχεία, μοιράζοντας χάντρες και κομπολόγια για δήθεν ενισχύσεις. Οι απολίτιστοι, και τα μαντρόσκυλα, ενοχοποιούν τον πολιτισμό, τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία. Τη χαρά της ζωής. Χειρότεροι ψεκασμένοι από δαύτους δεν υπάρχουνε.

9 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb στο ποστ "Κλείνουν τις δουλειές του κόσμου με fake news"...

    Panos Michail
    Δεν είναι ψεκασμενη. Είναι μια ένωση ενός πολιτικού κληρονόμου που η συγκυρία και η αλαζονία του Αλέξη του επέτρεψε να υποδυθεί τον ηγέτη με κάθε είδους απογοητευμένο ψηφοφόρο. Για τους σημιτικους για τους, γαπικους, για τους ορφανούς κεντρώους, για τους κατά φαντασίαν φιλελεύθερους που τους τάιζε και συνεχίζει το κράτος κτλ κτλ. Ουσιαστικά συνεχίζει το προβληματικό πρωθυπουργόκεντρικο μοντέλο έχοντας προς το παρόν λόγω της συγκυρίας ισχύ ακόμα στο βουστάσιο -κομμα του , αγορασμενη μιντιακή προπαγάνδα και εύθραυστες συμμαχίες στο εξωτερικό αλλά κι εδώ. Αρκεί ένα κομμάτι του ντόμινο να κάνει την αρχή. Μετά τίποτα δεν μαζεύεται. Έτσι την έπαθε κι ο Αλέξης , έτσι θα την πάθει κι αυτός. Δυστυχώς δεν υπάρχει πολιτική εναλλακτική. Είμαστε παγιδευμένοι μέσα στο τεχνοκρατικό τραμπισμο made in Greece του Κυριάκου έχοντας βγει εξοντωμενοι από τον τσιπρισμο και την πρώτη δεκαετία της κρίσης με μια πανδημία που ευτυχώς σαμποταρισε την αλαζονική φόρα του Μητσοτάκη αλλά παράλληλα λόγω πολιτικής ανικανότητας κάθε αρμού και αρμόδιου κινδυνεύουμε όλοι.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    το ότι είναι ψεκασμένοι, με τους διάφορους χουντόσπορους που έχουνε ανάμεσα με τα νανογιλέκα και τα βιβλία για προσάναμμα για το τζάκι, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο

    Ανδρεας Μπικουβαρακης
    Όταν προσπαθείς να «ασκήσεις κριτική» στην κυβέρνηση, αλλά καταφέρεις να φταίει ο αρχηγός άλλης παράταξης...
    Πράγματι, πολλοί ψεκασμένοι στη χώρα...

    Δαίδαλος Ερεχθείδης
    η ευκολία που κάποιος κατηγορεί τον τσίπρα, σε κάθε ευκαιρία (ενώ η ανάρτηση δεν αναφέρεται καθόλου σε δαύτον) είναι ένα θέμα...
    πρωτ απ όλα γιατί δεν έχει αντιληφθεί , τι φήφισε ή τι ψηφίζει κάθε φορά. στη συνέχεια γιατί είναι αχάριστος, έχοντας τα κάστανα στη φωτιά και το φίδι στην τρύπα και μην κάνοντας τίποτα γι αυτά, αναθέτει στον Χ τσίπρα να βγάλει το φίδι και τα κάστανα και στη συνέχεια τον κατηγορεί γιατί το έκανε... ο Αλέξης κι ο Κοτζιάς, θα πρεπε δλδ με τη δική σου λογική, να αφήσουν το μακεδονικό να διαιωνίζεται απλά και μόνο για να μη χάσει την αυτοδυναμία των ΑΝΕΛ? μια χαρά...

    Vassilis Serafimakis
    Προσοχή όμως στο μείζον μέγεθος, δηλ στο θανατικό. Παρά την έκρηξη διάδοσης τού ιού, διαπιστωμένη και μη αμφισβητήσιμη, έχομε σταθερά χαμηλή θνησιμότητα σε ποσοστό κρουσμάτων.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Προφανές είναι αυτό. Οι "ειδκοί" να μας δώσουν τις καθησυχαστικές εξηγήσεις τους λοιπόν, πριν αρχίσουμε να τις γράφουμε εμείς οι... ανειδίκευτοι.

    Anastasios Babatzias
    ειναι σιγουρο οτι αυτοι που κυβερνανε ειναι ψεκασμενα νουμερα . Εγω ειμαι σχεδον πεπεισμενος οτι οποιος δεν το πιστευει ειναι κ αυτος

    Ευτυχια Ντουνη
    Και εγώ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Vassilis Serafimakis
      Η πρόβλεψη από το κέντρο "Ηρακλής" της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ ήταν γιά "σημαντική αύξηση [ημερησίων] κρουσμάτων που μπορεί να οδηγήσει σε πάνω από 500 στο τέλος Νοεμβρίου". Ήδη όμως ο μήνας Οκτώβριος έκλεισε χτυπώντας πάνω από 2 χιλιάδες κρούσματα ημερησίως. Συνεπώς έχομε σημαντικώτατη αύξηση στην διαπιστωμένη μετάδοση.
      Παράλληλα, στις ανακοινώσεις τού ΕΟΔΥ αναφέρεται σαφώς ότι από την έστω μερική ιχνηλάτηση τής μόλυνσης σημαντικό μέρος τής διάδοσης στην Αττική οφείλεται σε "γνωστές συρροές". Δεν είναι πιό συγκεκριμένες οι ανακοινώσεις αλλά εύλογα μπορούμε να υποθέσομε ότι η συγκέντρωση κόσμου στις 7 Οκτωβρίου έχει τουλάχιστον την ίδια επίδραση που έχει μία συρροή επιπέδου πάρτυ.
      Κάθε μαζική συγκέντρωση κόσμου είναι αφορμή γιά ένταση τής μετάδοσης, είναι αυτό που λένε superspreader event. Εδώ μερικά κατατοπιστικά:
      https://english.elpais.com/.../a-room-a-bar-and-a-class...
      A room, a bar and a classroom: how the coronavirus is spread through the air

      Manolis Xanos
      γνωστή συρροή μπορεί να ειναι κάποιο από τα γηροκομεία που γράφουν μεγάλα νούμερα.
      πάντως τους πρόσφυγες στη Λέσβο τους έχουν τον ένα πάνω στον αλλο, χωρίς στοιχειώδη μέσα υγιεινής και όταν τους έκαναν όλους ραπίντ τεστ βρήκαν 150 κρούσματα σε 5000 άτομα. Δεν το λες και superspreader.

      Vassilis Serafimakis
      τα "γρήγορα" τεστ είναι γεμάτα ψευδοθετικά και ψευδοαρνητικά αποτελέσματα. Είμαστε γενικά βαστικοί.

      Διαγραφή
  2. Σχόλια από το fb στο ποστ "Κι επειδή έχω έμπνευση τώρα και τα ποστ πέφτουν βροχή:"...


    Αθανάσιος Ζακόπουλος
    ..είναι που σκεφτόσουν να φύγεις απο το fb. Θα φτάσεις να πληρώνεις κιόλας για να μείνεις

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Σκέφτηκα το πού θα σας αφήσω και λύγισα...

    Ναταλία Ρασούλη
    Η βαση του κειμενου σου ειναι υπεροχη. Αλλα ο Heifetz δεν εμαθε πχ σε 4 ωρες βιολί.. Ενα μικρο παράδειγμα.Ειδικα θεραπευτικη ιατρικη ουτε κατα διανοια.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Καλά, και μια πολυκατοικία δεν την χτίζεις αν παρακολουθήσεις τέσσερις ώρες μάθημα στο Πολυτεχνείο, ούτε μπορείς να λύσεις πολυώνυμα Legendre αν σου κάνουν 4 ώρες μαθηματικά, άλλο είναι το νόημα των λόγων του Welles - μην κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε. Το νόημα είναι πως ο ειδικός δεν είναι Θεός, και πως υπόκειται και αυτός σε κριτική από κάθε άτομο ξεχωριστά, αλλά και συνολικά από την κοινωνία, όταν το έργο του ή τα λεγόμενά του γίνονται μέρος του κοινωνικού γίγνεσθαι.

    Ναταλία Ρασούλη
    γι'αυτό ειπα για την βαση του κειμενου σου. Όμως ακομα και η κριτική σε καποιον πρεπει να εμπεριέχει καποια ταύτιση. Ειτε ειναι γνωσης, είτε εμπειρίας. Γιατι βλεπεις εκεί εξω ποσο εύκολο ειναι για τον καθένα να κρίνει οποιονδήποτε και αυτη η κριτική να απεχει οχι μόνο αστρονομικά, αλλα τελικα να βλάψει τον κρινόμενο. Θελει μεγάλη προσοχή. Οσο μεγαλο δικαίωμα και αν εχει. Ξέρεις καλά, ότι ειδικά για ανθρώπους που για τον φι χι ψι λόγο εχουν ξεχωρισει, αυτη η κριτική πολλαπλασιαζεται σε βαθμο ανθρωποφαγίας. Και οχι μονο, αλλα διανθίζεται με ψεύδη που καποιοι κρινομενοι δεν αντέχουν ποικιλοτρόπως..
    να συμπληρώσω οτι το λεω και από προσωπική εμπειρία..

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Η κριτική είναι δικαίωμα του καθενός, σύμφυτη της ανθρώπινης φύσης. Έχει να κάνει δε με την Αισθητική, που είναι τμήμα της Φιλοσοφίας, αλλά και με την Κοινωνία. Τώρα, το πόσο "μετράει" η κριτική του καθενός αυτό είναι τελείως άλλο θέμα.

    Sakis Bwanas
    - Η κίνηση στο κέντρο δεν παλεύετ... - ΕΙΣΑΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ?
    - Δεν πάει άλλο με την κακοδιαχείριση δημοσίου χρήματ... - ΕΙΣΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ?
    - Το petty crime εχει ξεφύγ... - ΕΙΣΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΟΣ?
    - Το δημόσιο δεν παρέχει ανταποδοτικές υπηρεσίες στον πολίτ... - ΕΧΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ?
    - Τα μέτρα για τον Κοβιντ είναι αντισυνταγματικ... - ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ?
    - Η παιδεία στην Ελλάδα είναι ανέκδοτ... - ΕΙΣΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ?
    - Ε, ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣ... - ΕΙΣΑΙ ΣΕΞΟΛΟΓΟΣ?

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας στον Sakis Bwanas
    Όσο έχω φωνή θα στο τραγουδάω... https://www.youtube.com/watch?v=SQ9HjB7cbDA
    ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ-ΟΣΟ ΕΧΩ ΦΩΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Vassilis Serafimakis
      Ένας ευφυής τού κινηματογράφου ίσως μπορεί να μάθει τα πάντα γιά κάτι που έχει σχέση με τον κινηματογράφο μέσα σε τέσσερις ώρες (αιωνίως μέσα στην συγγνωστή υπερβολή ο Ουέλλες!) αλλά αυτό δεν γίνεται να αποτελεί κανόνα ή δίδαγμα. Ο ειδικός φυσικά και δεν είναι θεός αλλά στα σίγουρα δεν είναι το ίδιο με έναν μη ειδικό.
      Ο παθολόγος μου κάθε φορά που πάω μού εξηγεί τόσο αναλυτικά τα θέματα υγείας μου που φεύγω γνωρίζοντας απίθανα πολλά πράγματα. Είναι εύκολο να με πιάσει η ψευδαίσθηση τής γνώσεως! Αλλά δεν είμαι παρά ένας ημιμαθής, στην καλύτερη περίπτωση. Και δεν αλλάζω τον ειδικό δηλαδή τον γιατρό με κανέναν μη ειδικό δηλαδή μη γιατρό.
      Ο Τρούσας έχει "φάει μιά ζωή" όπως λένε σ'αυτό που κάνει κι αν τα καταφέρνει είναι διότι εκτός από το πάθος ή και το ταλέντο στρώνει κάτω και πισινό και ψάχνει, μελετάει, εξετάζει, κτλ. Αυτά όλα μαζί τον καθιστούν ειδικό. Και θα με κάνει εμένα ειδικό ο Τρούσας στην σύγχρονη μουσική μέσα σε "τέσσερις ώρες";; Ούτε σε τέσσερα χρόνια, ρε!

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Σε τέσσερις ώρες, ή και λιγότερες, άμα είσαι έξυπνος και δημιουργικός άνθρωπος, όπως είσαι, μπορώ να σου δείξω τι πρέπει να κάνεις, πώς πρέπει να χειρίζεσαι τα πράγματα, για να γίνεις ένας καλός μουσικός δημοσιογράφος.

      Vassilis Serafimakis
      συμφωνώ ότι μπορείς να μου δείξεις τον δρόμο αλλά δεν θα δεχτώ ότι θα με πάς στο τέρμα του. Συμφωνώ - αυτό κάνει κι ένας καθηγητής σε μαθητή που θέλει να κάνει μία εργασία. Ο Ουέλλες λέει όμως ότι έμαθε από τον εικονολήπτη ό, τι ήταν δυνατόν να μάθει γιά την εικονοληψία, δηλαδή ότι έφτασε στο τέρμα!

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Προφανώς. Το τέρμα ο καθένας το βρίσκει μόνος του, και είναι εντελώς προσωπικό.

      Nickos Ventouras
      Η επιδημιολογια όμως δεν είναι «εντελώς προσωπική» ― ούτε η ιολογία, κλπ...

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Το πώς θα περιφρουρήσει ο καθένας την διαδρομή του, ώστε να μην γίνει ο ίδιος και η δουλειά του αντικείμενο εκμετάλλευσης (από μια πολιτική κατάσταση ας πούμε) είναι εντελώς προσωπικό. Πολλοί επιφανείς επιστήμονες μέσα στην ιστορία έπαιξαν ρόλο εγκληματία, όταν συνεργάστηκαν στενά με συγκεκριμένες πολιτικές καταστάσεις, και με συγκεκριμένες σκοπιμότητες. Αυτό λέμε. Ο Τσιόδρας π.χ. αυτή τη στιγμή πουλάει την επιστήμη του για να βάλει πλάτη στον Μητσοτάκη. Αυτό είναι κάτι προσωπικό. Είναι δική του η απόφαση.

      Παντελής Αμπαζής
      Ζούμε την εποχή του εξειδικευμένου ηλίθιου

      Manos Katsoulis
      Συγκλονιστικό!

      George Charonitis
      Ειπε η αυθεντια για εναν αλλο «ειδικο» αναφερομενος στην εικονα στο σινεμα. Φανταζομαι πως αυτοθεραπευοταν οταν παθαινε κατι και δεν επαιρνε «ειδικους» (βλεπε ηθοποιους) στις ταινιες του αλλα απλο κοσμο που τον διδασκε σε 6, ισως, ωρες.

      Σωκράτης Ακριβώς
      Όντως σε έχει επηρεάσει πολύ αυτή η συνέντευξη...

      Διαγραφή
  3. Σχόλια από το fb στο ποστ για τον Γιάννη Ρενιέρη...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Κι εδώ λέει ο ίδιος το τραγούδι του, βραβευμένο στο Τόκυο, το 1974... https://www.youtube.com/watch?v=ZVLqtbDtkhU
    Γιάννης Ρενιέρης / John Renieris - ΜΗΝ ΥΠΟΧΩΡΕΙΣ

    Χρήστος Πριτσαπίδουλας
    Κάποτε τον γνώρισα. Ευγενικός κι ωραίος άνθρωπος

    Patritsopoulos Nikos
    φοβερο, 70ς αξεπεραστα

    Άγγελος Γαβριήλ
    Έλα Φώντα,περιμένω πιο πολλά για το Ρενιέρη...Από την στιγμή που το έμαθα αναμένω στο κείμενο σου!

    Άρης Κοψιδάς
    R.I.P δυστυχως Φωντα μολις διαβασα οτι αποψε εφυγε απο τη ζωη και ο Νοτης Λαλαιτης των IDOLS

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Κρίμα Άρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχόλια από το fb στο ποστ "Μερικά πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα (για να καθίσεις να σκεφτείς) σε δημοσκόπηση της Kapa Researh"...

    Δαίδαλος Ερεχθείδης
    πάμε μια χαρά! λίγη υπομονή χρειάζεται και η κυβέρνηση θα βρει τα πατήματά της. ακόμα βρίσκεται στις αρχές του δεύτερου χρόνου της, απ τα πέντε, ίσως και δέκα. το μόνο που τους χρειάζεται είναι να ρυθμίσουν τις καλένδες τους στη σωστή χιλιετία.

    Ανδρεας Μπικουβαρακης
    Ποια επαφή με την πραγματικότητα έχει ο πρωθυπουργός του κολέγιο-Χάρβαρντ-Βουλή, που δήλωσε ξεδιάντροπα αυτοδημιούργητος και πολιτικός πρόσφυγας στα 5 του, και ότι "δεν έχει ψευδαισθήσεις για την κοινωνική ισότητα";
    Ο τύπος είναι ο θεός Ήλιος σε εκδοχή μίστερ μπιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχόλια από το fb στο ποστ για τον Νότη Λαλαΐτη...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    https://www.youtube.com/watch?v=eAC3Wj2JCSw
    THE IDOLS - Ένα κορίτσι μου 'χε πει (Το στραβόξυλο, 1969)

    Stylianos Gabriel
    Εφυγε προχθές κι ο Γιάννης ο Ρενιέρης ο ντράμμερ που υπήρξε και μαθητής του Gene Krupa στα early 60's.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Έκανα ποστ, δες το.

    Evelina Mahaira
    RIP
    https://m.youtube.com/watch?v=bA2fRq_H1B4
    Αυτό των idols πολύ μου άρεσε
    The Idols - Ξαφνικά μ' αγαπάς | Official Audio Release

    Giotis Bangalas
    ΠΡΩΤΟΣ ΔΕΞΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΛΕΜΠΙΑ DRUMMER ΤΖΙΜΗΣ ΤΖΙΜΟΠΟΥΛΟΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά, δεν σκέφτηκες να έβγαζες και τις κάλτσες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή