Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 311

14/11/2020
Λίγο μετά την «Αλλαγή» (18 Οκτ. 1981), ο Βασίλης Βασιλικός που πήγε τότε στην ΕΡΤ (νομίζω ήταν αναπληρωτής γενικός διευθυντής) σπρώχνει στον Γ. Παπαστεφάνου μία εκπομπή για τον Καζαντζίδη.
Ο Στέλιος είχε σταματήσει να τραγουδάει live από το 1965, στην τηλεόραση δεν εμφανιζόταν συχνά (και ζωντανά, σχεδόν ποτέ), δίσκο είχε να βγάλει από το 1975, οπότε... αντιλαμβάνεστε.
Όταν μαθεύτηκε πως θα εμφανιζόταν στην τηλεόραση το βράδυ, θα παρέλυε η χώρα. Ο μύθος λέει πως έξω δεν κυκλοφορούσε κουνούπι. Δεν υπήρχαν ταξί, δεν υπήρχε περίπτερο ανοιχτό. Είχαν κλείσει θέατρα και κινηματογράφοι. Δεν υπήρχαν ακόμη βίντεο στα σπίτια, οπότε κάτι ή το έβλεπες ή το έχανες. Αντιλαμβάνεστε...
Ο Στέλιος αποζημίωσε τον κόσμο, με λίγες αλλά απίστευτες ζωντανές εκτελέσεις.
Αν υπάρχει αυτό που λέμε ελληνικό ροκ, με την έννοια του λαϊκού που συγκινεί και θριαμβεύει, τ’ ακούς σ’ αυτό το τραγούδι...
https://www.youtube.com/watch?v=QA_45FXhOxU

13/11/2020
Απαγορεύονται οι πορείες... προς τα σύννεφα και τον ήλιο.
Πίνακας του και-ζωγράφου (εκτός από τραγουδοποιού) Βασίλη Ζαρούλια από το 1982, για τον οποίον τα λέγαμε και χθες με θλιβερή αφορμή...

13/11/2020
>>Ο κ.Χρυσοχοΐδης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν θα γίνει πορεία για το Πολυτεχνείο. Δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις, κανείς δεν έχει περισσότερα δικαιώματα από κάθε πολίτη που δεν έκανε Πάσχα ή 25η Μαρτίου».<<
Οι ακροδεξιοί παραλληλίζουν τις παρελάσεις, τις οποίες αναλαμβάνει, διεκπεραιώνει και καταργεί ή όχι το κράτος, καθότι παρελαύνουν κρατικές δομές (στρατός, σχολεία κ.λπ.), με μια πορεία, την οποία αντιμάχεται το κράτος, επειδή είναι αυτόχρημα λαϊκή και αδυνατεί να την ελέγξει με άλλον τρόπο πέραν της καταστολής.
Ο δε παραλληλισμός της πορείας για το Πολυτεχνείο με το Πάσχα είναι εντελώς γελοίος και δεν αντέχει σε ουδεμία συζήτηση μεταξύ σοβαρών ανθρώπων.

13/11/2020
>>Αλλά θα ήταν λάθος από την πλευρά των κομμάτων και των συλλογικοτήτων της Αριστεράς να σηκώσουν το γάντι της Δεξιάς και να δώσουν στην κυβέρνηση την ευκαιρία να προβάλει ως υπεύθυνο για τη μετάδοση του κορονοϊού το… μαζικό κίνημα! Από αυτή την άποψη ήταν ορθή η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡΑ25 να δηλώσουν ότι θα περιορίσουν τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις μνήμης για το Πολυτεχνείο στη συμβολική παρουσία μιας αντιπροσωπείας.<<
Δεν υπάρχουν μόνον οι φασίστες που δεν θέλουν την πορεία για το Πολυτεχνείο, υπάρχουν και ορισμένοι δημοσιογράφοι του δημοκρατικού χώρου, σαν τον Δημήτρη Ψαρρά, της ΕφΣυν, ο οποίος επισείει το ανούσιο επιχείρημα... πως για ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων μετά την πορεία θα ενοχοποιηθεί το μαζικό κίνημα... και άρα αυτό θα πρέπει να κάνει πίσω.
Το μαζικό κίνημα και οφείλει να περιφρουρήσει την πορεία, η κάθε συλλογικότητα ξεχωριστά δηλαδή, τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας, κάτι όχι ιδιαίτερα δύσκολο, σε μια ανοιχτή διαδρομή σε λεωφόρους, αλλά οφείλει κιόλας να έχει έτοιμη την υπεράσπιση της απόφασής του, εμπεριστατωμένη και με επιστημονικά στοιχεία και μελέτες αναφορικά με την διάδοση του ιού σε ανοιχτό χώρο, έχοντας υπέρ του και το προηγούμενο της απίστευτα πυκνής διαδήλωσης στο Εφετείο (και μάλιστα χωρίς να τηρούνται αποστάσεις), με την μηδενική συμβολή της στην εξάπλωση του ιού.
[Όποιος ξέρει από πορείες Πολυτεχνείου ξέρει πως η πορεία δεν είναι γιουρούσι, πως υπάρχουν μπλοκ συλλογικοτήτων με εμφανείς αποστάσεις το ένα από το άλλο, ούτως ή άλλως, πως τα πανώ τα υψώνουν άνθρωποι που κρατάνε ούτως ή άλλως τις προβλεπόμενες σήμερα αποστάσεις και πως εύκολα, και με μικρή προσπάθεια, μπορεί να στοιχηθούν πίσω τους όλοι οι υπόλοιποι].

13/11/2020
Αν πάει κάποιος στο google και χτυπήσει μόνο δύο λέξεις, τις «συγχωνεύσεις νοσοκομείων», θα αντιληφθεί αμέσως το έγκλημα που διεπράχθη στην υγεία επί μνημονίων. Κάτι Λοβέρδοι, κάτι Γεωργιάδηδες, κάτι Βορίδηδες κ.λπ. θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να απολογούνται σε λαϊκά δικαστήρια.

5 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb στο ποστ "Αν πάει κάποιος στο google και χτυπήσει μόνο δύο λέξεις, τις «συγχωνεύσεις νοσοκομείων»"...

    Γιώργος Γιαννόπουλος
    Και ο μητσοτάκης προσωπικά απέλυσε γιατρούς και νοσηλευτές σωρηδόν, και υπάρχει βίντεο που καυχάται γι αυτό

    Kostas Mouk
    εγκληματίες!! αντ'αυτού, οι "γραφιάδες" του μέλλοντος θα λένε για την ατυχία του Κούλη να βρεθεί στο τιμόνι μέσω πανδημίας... λες και το χάλι του δεν διαχέεται στα εύκολα..

    Γιωργος Βουδουρης
    ..αυτό που πρέπει να ερευνήσουμε, είναι αν εμείς που περιμένουμε να ικανοποιηθεί το αίσθημα δικαιοσύνης που χάθηκε γιατί οι φιλελέρες ακροβατούν με θαυμαστή ασφάλεια στα όρια της νομιμότητας, διαθέτουμε την δικανική επάρκεια για να στοιχειοθετήσουμε το κατηγορητήριο που θα τους κάθιζε στο σκαμνί της τακτικής δικαιοσύνης. Τα λαϊκά δικαστήρια όταν συσταθούν δικάζουν επαναστατικώ δικαίω κι οι επαναστάτες, ακόμα κι αν επικρατήσουν αργά ή γρήγορα θα παραδώσουν την εξουσία στους "ευγενείς" που θα επανεγκαταστήσουν τους θεσμούς. Σήμερα οι κρατούντες, "ξαναβλέπουν" και την Γαλλική Επανάσταση και τον διαφωτισμό ακόμα.

    Andreas Karampelas
    Ναι, αλλά έχουμε μπάτσους για "πάσα νόσο"....μην το ξεχνάμε αυτό

    Giwrgos Kalogirou
    Είπες τη μαγική λέξη: λαικα δικαστηρια

    Giannis Mellios
    https://www.facebook.com/108202487313859/posts/221560475978059/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια από το fb στο ποστ ">>Αλλά θα ήταν λάθος από την πλευρά των κομμάτων και των συλλογικοτήτων της Αριστεράς..."...

    Ελένη Στόικου
    Τι περιφρούρηση μπορείς να έχεις με του τραμπούκους το ΥΠΡΟΠΟ; Η καταστολή θα είναι ακραία και τα χημικά θα δημιουργήσουν συνθήκες πανικού. Δε θα είναι η πρώτη φορά, απλώς τώρα εχουμε και την πανδημία να σκεφτουμε.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Κάθε συλλογικότητα είναι εύκολο να περιφρουρήσει η ίδια το μπλοκ της. Αρκεί να το θέλει. Μπορούν να ορίσουν ας πούμε συγκεκριμένο αριθμό ατόμων. Ξερω γω ΚΝΕ 1000 άτομα. Νεολαία Σύριζα 300, κλπ. Από κει και πέρα για τα όποια ενδεχόμενα επεισόδια ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Και δεν αναφέρομαι στις συλλογικότητες.

    Ελένη Στόικου
    κοίτα που μας πάνε... Μετά την δημοκρατία δια αντιπροσώπων θα έρθουν οι πορείες δια αντιπροσώπων

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν λέμε για αντιπροσωπείες 3-4 ατόμων.

    Regimiento Cinqo
    Δώστου μια δικαιολογία μωρέ, πώς να εκλαϊκευτεί η συναινετικότητα του σύριζα?

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Εξάλλου πολλά μπλοκ στην πορεία δεν έχουν ούτε 100 άτομα. Στα πολύ μεγάλα μπλοκ μπορεί να πέσει ένας "κόφτης". Δεν είναι δύσκολο. Ούτε κάτι ντροπιαστικό.

    Amaso Ulman
    Ναι, μωρέ, σιγά, τι να τις κάνεις τις πορείες• όσο έχουμε το fb και τις εκλογές, δεν χρειαζόμαστε τίποτ' άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το fb στο ποστ ">>Ο κ.Χρυσοχοΐδης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν θα γίνει πορεία για το Πολυτεχνείο."...

    Louiza Koulas
    Με το ζόρι διχασμός, απλοϊκοί συλλογισμοί για να διαλέξουμε στρατόπεδο στα γρήγορα...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Καλά, σκέψου το παραπάνω εσύ... που σκέφτεσαι πολυσύνθετα

    Louiza Koulas
    Πάσχα ή 17Ν; Τα ψευδοδιλήμματα απευθύνονται στους κατάλληλους αποδέκτες-ψηφοφόρους... Μακάρι κάποιος να ασχοληθεί κάποτε με το αντισυνταγματικό όλων των περιορισμών, την τιμωριολαγνεία και το "αν δεν είστε μαζί μας είστε εχθροί μας". Ελπίζω να γίνομαι κατανοητή (είμαι εν βρασμώ και ναι, σαν πολύ σκέφτομαι, μου φαίνεται...)

    Γιωργος Βουδουρης
    να..προτιμήσω το Χαίρε Καίσαρα , ή το στρατηγέ μου ιδού οι διμοιρίες σου.

    Vassilis Serelis
    Πες τα ρε Φώντα

    Stylianos Gabriel
    Είπαμε ο "Γουάιατ Ερπ απο τα Καρβασσαρά"!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχόλια από το fb στο ποστ για τον Στέλιο Καζαντζίδη...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Κώστας Νικολόπουλος ηλεκτρική κιθάρα (από Charms και χιλιάδες άλλα), Νάκης Πετρίδης ενορχήστρωση και διεύθυνση...

    Χρήστος Πριτσαπίδουλας
    ο ΝΠ υπήρξε ενορχηστρωτής και διευθυντής ορχήστρας σε εκατοντάδες (μην πω χιλιάδες) τραγούδια -λαϊκά και ελαφρά.
    (Ενδιαφέρον έχει ο τρόπος πληρωμής)

    Vassilis Serafimakis
    Έχει αυτούς στους οποίους αρέσει, έχει αυτούς που τον αγαπάνε, και έχει κι αυτούς που τον λατρεύουνε. Ο γείτονας πχ είναι καλό και γελαστό παιδί, αλλά έτσι τυχόν και τού θίξω τον Καζαντζίδη νομίζω δεν θα με φάει ζωντανό μόνο εμένα αλλά και καμμιά 20ριά ακόμα - γιά να ηρεμήσει!
    Πάντως άμα αρνιόμαστε τον Καζαντζίδη, τον οποίο πολλοί ροκάδες, σε κάποια φάση αποκήρυξαν ή ακόμα απαρνιούνται, αρνείσαι τον τρόπο με τον οποίο αισθανότανε κάποτε η πατρίδα μας, θέλομε, δεν θέλομε.
    Την εκπομπή θυμάμαι ότι τη σνομπάρισα, κακό τού κεφαλιού μου από πολλές πλευρές. Αλλά όντως είχε γίνει τής κακομοίρας τότε από τηλεθέαση

    Stelios Paschalidis
    δεν υπήρχαν μετρήσεις τηλεθέασης τοτε.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Υπήρχαν.

    Stelios Paschalidis
    το1988 ξεκινησαν

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Και το 92% του Άγνωστου Πόλεμου πώς το μετρήσανε;
    https://www.in2life.gr/.../oi-ellhnikes-seires-poy...
    Οι ελληνικές σειρές που έσπασαν τα ρεκόρ τηλεθέασης

    Stelios Paschalidis
    δεν το ξέρω.πάντως οι μετρήσεις τηλεθέασησξεκίνησαν το 1988

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Τότε ξεκίνησαν από την AGB. Μετρούσαν και νωρίτερα όμως. Υπάρχουν νούμερα για πολύ παλιά σίριαλ.

    Stelios Paschalidis
    Δεν υπήρχε καν εταιρεία τέτοια στην Ελλάδα για να κάνει μετρήσειςτοτεΜπορει να εκαναν γκάλοπ .
    ποια εταιρεία;

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν ξέρω ρε φίλε μου πώς γιονότανε. Πάντως μετράγανε. Το κράτος μέτραγε, με κάποια στοιχεία προφανώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Stelios Paschalidis
      καλα ,ενταξει.
      • • •

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Τι "καλά εντάξει". Δεν μου κάνεις χάρη. Δες εδώ τι λέει, το ξαναδείχνω...
      https://www.in2life.gr/.../oi-ellhnikes-seires-poy...
      Οι ελληνικές σειρές που έσπασαν τα ρεκόρ τηλεθέασης

      Stelios Paschalidis
      Ενταξει.

      Vassilis Serafimakis στον Stelios Paschalidis
      μίλησα εμπειρικά έχοντας την ίδια περίπου εικόνα την οποία έστω καθ'υπερβολήν κατέθεσε η αρχική ανάρτηση.

      Stelios Paschalidis
      παρομοίως.

      Vagelis Skiadas
      Νόμιζα ότι οι δρόμοι είχαν αδειάσει όταν έκανε την παρουσίαση του Υπάρχω....
      Που κ πάλι κάποιοι λένε ότι δεν ισχύει αυτό κ ότι είναι υπερβολές στα πλαίσια του μύθου....

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Όλοι οι μύθοι υπόκεινται σε ψάξιμο και κριτική, εκτός από εκείνους που αφορούν τον Στέλιο. Είναι ιεροσυλία να τους ψάχνεις.

      Kwstas Agas
      Καζαντζίδης = Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ !! Και το γράφω παρόλο που πέρασα ... ένα σωρό "φάσεις" μου κατά τις οποίες τον αμφισβήτησα ... Πλέον όμως έχω σχηματίσει την οριστική και αμετάκλητη γνώμη μου : Καζαντζίδης = Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ...

      Stylianos Tziritas
      Δεν είναι μύθος οτι άδειασαν οι δρομοι. Ο πατερας μου έλεγε οτι στο νοσοκομειο έπαιζε στο φουλ η τηλεοραση στην τραπεζαρία των ιατρων κ νοσηλευτων κ πηγαίνανε μόνο στα επειγιντα περιστατικά οι αρμοδιοι (ο λογος για τον Ερυθρο Σταυρο). Εγω το ειδα με συσσωμο το σόι στη μοναδικη τηλεοραση του σογιου εκει η την εποχη, στο πατρικο του πατερα μου (παππους γκατζετάκιας για τα δεδομενα της εποχης). Εχω κ φωτο απο τη μαζωξη

      Γιώργος Χαρωνίτης
      Εγώ πάντως κυκλοφορούσα!

      Δρημήτης Δυοβουνιώτης
      αυτό και το Μισος, σε άλλα επίπεδα...

      Vagelis Skiadas
      Υπέροχος όπως κ να έχει πάντως

      Γιάννης Τσουκαλάς
      oσες φορες και να το δεις απλα . . . ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΕΙΣ

      George Floudas
      Η συνάντηση δυο μύθων:
      https://www.youtube.com/watch?v=L3JrfTMzgpI&feature=share
      ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ & ΑΡΗΣ ΣΑΝ - ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ video – YouTube

      Miltiadis Kordas
      Το ειχα δει....

      Yiannis Dellas
      Τι φωνή Χριστέ μου!

      Χρήστος Πριτσαπίδουλας
      Ο Δίας του ελληνικού τραγουδιού.

      Anastassios Anastassiou
      Ιχνηλατη Φώντα! Καί στην ψηφιακή εποχή!

      Vassilis Serelis
      Θριαμβεύει πράγματι

      Giorgos Stamatelos
      Λαϊκός Πολιτισμός !

      Stelios Paschalidis
      Υπερβολές ...

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Δεν πειράζει. Γουστάρουμε και τις υπερβολές άμα λάχει.

      Διαγραφή