Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 331

2/1/2021
Να μην ξεχνάμε πως υπάρχουν περιοχές της χώρας, όπως ο νομός Κοζάνης («περιφερειακές ενότητες» τις λένε οι βαζιβουζούκοι της ΕΕ), που βρίσκονται σε καραντίνα από τις 16 Οκτωβρίου και πως σε δύο εβδομάδες συμπληρώνουν 3 μήνες σε καθεστώς σκληρών απαγορεύσεων. Πάρτε τους μέτρα ρε Κοζανίτες...
[το τραγούδι το κατατάσσω στα αντιχουντικά, επειδή, πέραν της κριτικής στα ήθη τής επαρχίας, ειρωνεύεται τα «5 χρόνια οικονομικής προόδου» της χούντας, παραλληλίζοντας Κοζάνη με Λωζάνη, βάλλοντας υπογείως (και) κατά του Στρατού, όταν λέει «κι εσύ να στέκεις (σα μ@λάκας) πιστός φρουρός / να περιμένεις να ’ρθει ο εχθρός» – ο Κακουλίδης εξάλλου είχε γράψει τους στίχους]
https://www.youtube.com/watch?v=5wE_jyR3BJM

2/1/2021
Πριν την τελευταία καραντίνα είχα βρει φθηνά, σε καλάθι, το Hell’s Angels του Hunter S. Thompson, σε μια έκδοση του Penguin από το 1977. Το βιβλίο το είχα και σε πιο μεταγενέστερη έκδοση, αλλά όπου βρίσκεις τέτοια καλούδια «τζάμπα» τα διπλο-τριπλο-παίρνεις...
Εντάξει όλο το βιβλίο είναι απολαυστικό, αλλά μερικές και μόνον προτάσεις ρε φίλε (προτάσεις, όχι παράγραφοι) έχουν τόσο ζουμί, όσο δεν βρίσκεις σε 300 κιλά βιβλία της σειράς.
«Οι Hell’s Angels αδυνατούν να καταλάβουν τον κόσμο μέσα στον οποίο ζούνε, αλλά τα ένστικτά τους σπάνια τους προδίδουν. Ένας Άγγελος, που θέλει να κάνει ένα υπεραστικό τηλεφώνημα για παράδειγμα, πάει σ’ ένα συνδρομητικό τηλέφωνο. Βάζει στην αρχή τα κέρματα που πρέπει, για τα πρώτα τρία λεπτά της συνδιάλεξης και στη συνέχεια θα συναινέσει στη φωνή της τηλεφωνήτριας που του λέει πως στο τέλος θα πρέπει να βάλει το επιπλέον ποσό στο μαύρο κουτί – αλλά αυτός αντί να πληρώσει γελάει, φτύνει αισχρολογίες στο ακουστικό και κλείνει το τηλέφωνο. Σε αντίθεση με τον μεσαίας τάξης, σκληρά εργαζόμενο Αμερικανό, ένας Άγγελος δεν έχει κανένα συμφέρον και δεν δίνει δεκάρα για το σύστημα, το οποίο συμβολίζει η φωνή μιας τηλεφωνήτριας. Οι αξίες αυτού του συστήματος δεν του λένε απολύτως τίποτα. Και επιπλέον ξέρει πως κανείς δεν μπορεί να τον πιάσει. Κάνει το τηλεφώνημά του, ρίχνει τα καντήλια του και μετά χάνεται για να την “βρει”»
.

1/1/2021
Εντάξει... Τουρνάς, και τραγουδάρα, αλλά εμένα, μετά από τόσες εκατοντάδες ακροάσεις αυτού του κομματιού μέσα στις δεκαετίες, εκείνο που με στέλνει τώρα είναι το μέλοτρον του Ρενάτο Φαβίλι.
Αυτό το πιο γλυκόλαλο keyboard, που σημάδεψε τόσο ανεξίτηλα την ποπ και το ροκ, και που σήμερα το ακούς σπάνια πια...
https://www.youtube.com/watch?v=JxNdaGzVI-o

1/1/2021
Να ’μαστε όλοι γεροί να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση με έξαρση, με συγκίνηση, αλλά και με αλήθειες... ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

31/12/2020
Να προσέχετε τους εαυτούς σας. Σας θέλουμε γερούς, για να ’χουμε κι εμείς δουλίτσα...

31/12/2020
Πάω στο φούρνο και λέω του φούρναρη, μετά την καλημέρα και τα χρόνια πολλά – νέο παιδί γύρω στα 25:
«Bγάζεις αύριο ψωμί ρε;».
«Γιατί να μη βγάλω;» μου λέει. «Και αύριο και μεθαύριο και κάθε μέρα».
«Α εντάξει» του λέω. «Γιατί εγώ» του λέω «έχω κολλήσει στα παλιά, όταν παραμονή πρωτοχρονιάς παίρναμε ψωμί για τρεις-τέσσερις μέρες».
Γέλασε...
«Πότε γινότανε αυτό;» μου λέει. «Παλιά μωρέ» του λέω, «όταν η ΑΕΚ είχε αποκλείσει την Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς»...
Και πάλι γέλασε...
Τι φάση κι αυτή ρε φίλε με το ψωμί, θρίλερ! Έπαιρνες πολύ, ξεραινόταν, το έβρεχες και το πέταγες μετά στις κότες ή στα πουλιά. Έπαιρνες λίγο, σου ρχότανε κανας μουσαφίρης χρονιάρες μέρες, και δεν ήξερες με τι να τον στουμπώσεις...
Μεγαλώσαμε σε χρόνια, που, πλάκα-πλάκα, έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα. Πολύ large οι φουρναραίοι, και άλλοι πολλοί επαγγελματίες. Το κλείνανε το μαγαζί όποτε γουστάρανε και δεν ήξερες πότε θα το ξανανοίξουν.
Τώρα; Τώρα, γ@μα τα. Και στις 12 τη νύχτα άμα μπορούσαν θα τα είχαν όλα ανοιχτά, μπας και βγάλουν μισό φράγκο παραπάνω. Κατάντια.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ!

31/12/2020
>>Ένας 47χρονος άνδρας προστέθηκε στη λίστα των νεκρών από κοροναϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 47χρονος κατέληξε την Πέμπτη, στις 22:10 μ.μ. από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άτυχος άνδρας δεν αντιμετώπιζε υποκείμενα νοσήματα.<<
[ΤΑ ΝΕΑ, 6 Σεπ. 2020]
Ήταν μια από τις παραειδήσεις της χρονιάς.
Πέθανε ο δυστυχής 47χρονος από έμφραγμα, του βγάλανε θετικό τεστ κορωνοϊού μετά θάνατον, τον καταγράψανε στους νεκρούς από κοβίντ και ύστερα σου λένε ό,τι δεν είχε υποκείμενα νοσήματα! Ούτε ποντιακό ανέκδοτο!
Λιγότερα ψέματα, λιγότερες μπούρδες, λιγότερη παραπληροφόρηση, λιγότερα fake news από την εξουσία και τους κολαούζους της, και περισσότερο μυαλό σε όλους μας, για το 2021!
[Να μην πεθάνουμε από μαλάκυνση του εγκεφάλου]

8 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb στο ποστ ">>Ένας 47χρονος άνδρας προστέθηκε στη λίστα των νεκρών από κοροναϊό"...

    Billy Dalipis
    δεν παίζει αυτό...χειρότερα θα πάει το πράγμα...καλή χρονιά...

    Vassilis Serafimakis
    Είναι διαπιστωμένο ότι ο ιός επιβαρύνει πολλές προϊούσες καταστάσεις υγείας, περιλαμβανομένης τής καριδακής ανεπάρκειας. Δεν έχουν διαπιστώσει (ακόμα) πώς ακριβώς επιδρά ο ιός αλλά έχουν γενική εικόνα. Σε κάθε περίπτωση εάν έχομε δύο άτομα ίδιας εντελώς φυσικής κατάστασης να έχουν το ίδιο έμφραγμα και να νοσηλεύονται σε μονάδα γιά το έμφραγμα, ο ένας από τούς δύο που τυχόν έχει και τον ιό κινδυνεύει με σημαντικά υψηλώτερη πιθανότητα.
    Με βάση αυτό το δεδομένο καταγράφουν αυτόν που πέθανε από έμφραγμα έχοντα τον ιό στούς θανόντες από τον ιό. Στατιστικά δεν είναι λάθος αυτό.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Τελείως άστοχο σχόλιο. Οι στατιστικές χρησιμοποιούνται ένθεν κακείθεν (κι εγώ μπορώ να σου πω πως ο συγκεκριμένος 47χρονος δεν ανήκει στο στατιστικό κομμάτι που επικαλείσαι - απόδειξέ το). Θέλω να πω πως ο ρόλος της στατιστικής, σε κάθε περίπτωση, δεν είναι να «συνδράμει» στην παραπληροφόρηση της κοινωνίας, με το να γίνεται σπέκουλα μέσω αυτής, και πως αποτελεί, βασικά, εσωτερικό κομμάτι της επιστήμης.
    Εδώ, στο θέμα της είδησης, το γεγονός πως πλασάρεται ως πεθαμένος από κοβίντ κάποιος 47χρονος που πεθαίνει ολοφάνερα από έμφραγμα του μυοκαρδίου, για τον οποίον λέγεται πως δεν είχε και υποκείμενα νοσήματα –σαν να σου λένε... πρόσεχε νέε μου, για να μην έχεις την τύχη εκείνου, που κατέληξε, γιατί πεθαίνεις από κοβίντ στα 47 σου και χωρίς υποκείμενα– αποτελεί καραμπινάτη... ιατρική τρομοκρατία.

    Vassilis Serafimakis
    το τεστ (τού οποίου τα αποτελέσματα βγήκανε μετά τον θάνατο) έδειξε ότι ο αποθανών ήταν φορέας. Από κει και πέρα είναι δεδομένο ότι ο ιός επιβαρύνει καταστάσεις όπως η καρδιακή ανεπάρκεια, μία βαριά περίπτωση τής οποίας είναι μία μετεμφραγματική κατάσταση, ή ακόμα και προκαλεί ζημιά στην καρδιά, οπότε στατιστικά δεν μπορεί να θεωρηθεί λάθος να αποδώσεις τον θάνατο στον ιό.
    O ιός εισβάλλει μέσω ενός υποδοχέα που ονομάζουν "ACE".
    Εδώ διαβάζω: "...The virus can cause acute myocardial injury and chronic damage to the cardiovascular system. An acute cardiac injury was found in 12% of infected people admitted to the hospital in Wuhan, China, and is more frequent in severe disease. Rates of cardiovascular symptoms are high, owing to the systemic inflammatory response and immune system disorders during disease progression, but acute myocardial injuries may also be related to ACE2 receptors in the heart. ACE2 receptors are highly expressed in the heart and are involved in heart function."

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ρε φίλε σου ξαναλέω ότι η στατιστική ενέχει και το αντίθετο απ' αυτό που υποστηρίζεις εσύ. Και για τον συγκεκριμένο ασθενή θα έπρεπε να γίνουνε ενδελεχείς εξετάσεις για να δούμε αν ανήκει στους επιβαρυμένους από κοβίντ ή όχι. Έγιναν; Για πες; Γιατί άμα είναι έτσι όπως τα λες, τότε οι θάνατοι από μυοκάρδια θα πέσουν ή και θα εξαφανιστούν τελείως, καθώς όλα τα σχετικά θα αποδίδονται στον κοβίντ. Και πότε κόλλησε κοβίντ, για πες; Μήπως κόλλησε όταν μπήκε στο νοσοκομείο ή 5 ώρες πριν πάθει το έμφραγμα; Καταλαβαίνεις ότι δεν μπορεί να γίνει σοβαρή συζήτηση με τέτοιες ασαφείς παραμέτρους; Εξάλλου στατιστικά, επειδή τα τεστ βγάζουν πολύ λάθος (30-40%), και κάποιος που μπορεί να πεθαίνει από μυοκάρδιο με αρνητικό τεστ ή χωρίς, γιατί να μην αποδίδεται και εκείνου ο θάνατος στον ιό; Εδώ δεν θα κάνουμε δίκη προθέσεων. Λέμε πως η είδηση παρουσιάζεται ως τρομοκράτηση της κοινής γνώμης. Αυτό δεν το καταλαβαίνεις. Πως υπάρχει σπέκουλα πίσω από την είδηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Daniil Gkorgkolis
      Άψογη η απάντηση τού Σερσφειμακη εδώ
      Απλά να προσθέσω το γεγονός ότι έχουν βγει από κλινικές κ(όχι απαραιτήτως ΜΕΘ) δε μπορούν να πάρουν τα πόδια τους, κοινώς άτομα που δεν είχαν καρδιακά θέματα, δυσκολεύονται να περπατήσουν σε μια απλή ανηφόρα, κομπαζουν, βαριανασαινουν.
      Οι ενοχλήσεις απ'τούς πνεύμονες & η όλη κατάσταση επιβάρυνσης δημιουργεί μια συνολική κατάσταση επιβάρυνσης στο καρδιακό σύστημα (δε χρειάζεται κάν να έχεις ΧΑΠ/καρδιακή ανεπάρκεια) σε αφήνει σκάρτο κ ανήμπορο, ακόμα καί άμα είσαι 40αρης. Αυτό μόνο κρατά, και ας αφήσουμε την ομφσλοσκοπηση.
      ΥΓ : εν τω μεταξύ στα λέει αυτά κάποιος πού διαφωνεί με τις διατάξεις του Ld & τις κινήσεις του υγειονομικού συστήματος. Αλλά εδώ κυριολεκτικά ψάχνεις ψιλους στ'αχυρα
      Το μέχρι 40% λάθος σε τέστ (εντός μονάδας ε;) από πού προκύπτει επίσης;
      είμαι πολύ περίεργος να μάθω

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Δεν κατάλαβες τι έγραψα στο ποστ, και δεν έχεις διαβάσει-καταλάβει και τα σχόλιά μου στο ποστ (που είναι επέκτασή του), οπότε δεν υπάρχει λόγος για κουβέντα.
      Όσον αφορά για την ακρίβεια των τεστ (το πόσο μέσα πέφτουν) ψάξε μάθε να δεις, δεν θα σε πάρω από το χεράκι.
      Και δεν θα ερχόσαστε εδώ πέρα, για να μας κάνετε... μαθήματα λοιμωξιολογίας. Να παριστάνετε τους "ειδικούς". Αλλού αυτά. Όποιος δεν καταλαβαίνει τι γράφω, να μην σχολιάζει.

      Daniil Gkorgkolis
      στην επιδημιολογια έχω τα χούγια μου, αφήνω τη λοιμωξιολογια σε σένα.
      Σημ: Απλά λέω ότι είναι ουρανοκατέβατο το ποσοστό σού (κοινώς απ'τη φαντασία σού) Και μη νευριάζεις έτσι εύκολα, έχουμε ακόμα ανήφορο μπροστά μας

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Εγώ δεν είμαι γιατρός φίλε, και χέστηκα γι' αυτά που μου λες τώρα. Δεν μιλώ ιατρικά. Άλλο λέω στο ποστ και δεν το έχεις πιάσει ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. 30-40% είναι το σφάλμα στα τεστ. Δεν το έχεις πάρει χαμπάρι? https://www.lifo.gr/.../vasilakopoylos-ta-test-exoyn-30...
      Βασιλακόπουλος: Τα τεστ έχουν 30% πιθανότητα να βγουν αρνητικά σε φορείς του κορωνοϊού

      Διαγραφή
    2. Daniil Gkorgkolis
      ειλικρινά είδα το ποστ φευγαλέα, ενώ σηκωνομουν από ένα υπνάκο/όσο για το statistical error απλά μου φαίνεται υπερβολικό (θα το τσεκάρω)
      Είναι πολύ πιο σύνθετο ως θέμα όμως :
      So, with a 1-percent infection rate in the test population, a false-positive rate of only 0.5 percent leads to nearly 40 percent of the positive results being wrong. And although the false-negative rate is 50 times higher than the false-positive rate, it is nevertheless much more likely (nearly 160 times more likely) that a positive result will be wrong than a negative result will be wrong. Notice that this doesn't align with what most health authorities have been telling us, which is that we can trust a positive PCR result as proof that we're definitely infected, but that we can't rely on a negative result as proof that we're not infected. In fact, just the opposite is true – negative results are reliable and positive results are not – when the infection rate is low.
      Απ'ότι βλέπω στο δικό μου λινκκ( δε μου το βγάζει τώρα) υπάρχει ένας αντίστροφος συσχετισμός... Όσο περισσότερα περστατικα - spikes in cases-έχουμε τόσο πιο έγκυρα γίνονται τα τεστ, όσο λιγότερα περiστατικα έχουμε (curb of curve) τοσο περισσότερα λάθη γίνονται.
      Ενας λόγος που γίνεται αυτό είναι λόγω test contamination, κοινώς τα λίγα θετικά, αφήνουν δείγμα στα διπλανά (αφού γίνεται μαζικό PCR testing) κάτι ειχε πιάσει το αυτί μου νωρίτερα ( τέλος του 1ο κύματος) αλλά το είχα προσπεράσει - Νάσαι καλά που μου έδωσες την ευκαιρία να το εξετάσω διεξοδικά

      Γιωργος Βουδουρης
      ..τον τελευταίο καιρό 80% των θυμάτων πέθαναν εκτός ΜΕΘ,...υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να μην καταρρεύσει το...σύστημα.!!!

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Φυσικά. Παίρνουν όλα τα μέτρα...

      Miltos Marathon
      Α όλα κι όλα αγαπητέ Φώντα εμείς οι Πόντιοι δεν θα βγάζαμε ποτέ ανέκδοτο που θα προσέβαλε την νοημοσύνη των συνανθρώπων μας.... Αυτοσαρκαζόμαστε γιατί έτσι την παλεύουμε χιλιετίες τώρα! Όσο για τους κυβερνώντες και την όλη κατάσταση ..."θα φουτίζνε μας τα κάκαλα"

      Spyros Kotortsis
      Προσωπικά θα ευχόμουν μόνο το έστω λίγο πιθανό, το περισσότερο μυαλό ως αντίσταση στη μαλάκυνση από την κατανάλωση σανού, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν τρέφω ελπίδες.

      Maria Kalogeraki
      Οι εξαιρέσεις κάνουν τον κανόνα. Σε μια στατιστική πάντα υπάρχουν αποκλίσεις από την επικρατούσα τιμή

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Μαρία έχεις σπουδάσει Μαθηματικά; Γιατί εγώ έχω σπουδάσει.

      Maria Kalogeraki
      Όχι μόνο στοιχεία στατιστικής γιατι;
      Απλά πιστεύω ότι η αναφορά μεμονωμένων στοιχείων δεν βοηθάει και ότι οι αποκλίσεις χρήζουν μελέτης

      Διαγραφή
    3. Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Δεν καταλαβαίνω πού κολλάει το σχόλιο. Η είδηση πάντως ως μεμονωμένο στοιχείο, μοιράζεται, επηρεάζει, παραπληροφορεί και τρομοκρατεί.

      Nikos Zervos
      POLLA ITAN TA PSEMATA POU EIPAME OS EDO=====STIXOS SAVOPOULOU

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Ας πούμε λοιπόν και καμιά αλήθεια, κι ας πέσει στο γιαλό...

      Nikos Zervos
      kali xronia sou efxomai=========

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Επίσης αγαπητέ Νίκο, ό,τι καλύτερο και σε σένα!

      Kostas Kingdomcome
      Kai ohi mono ayto,afinoun na enoithei to anapodo,oti idi nosileyontan apo covid se nosokomeio kai epathe ekei to emfragma kai pethane

      Daniil Gkorgkolis
      Με λίγα λόγια
      https://youtube.com/shorts/VIj5jSe4Qh4
      it's a wake up call
      Vassilis Serafimakis
      WHO’s Michael Ryan - Pandemic “not necessarily the big one"

      Kostas Stamatis
      Βρήκα την είδηση στα ΝΕΑ. Ο 47χρονος πέθανε από έμφραγμα του μυοκαρδίου. Μεταθανάτια βρέθηκε θετικός στον κορονοιο. Το θέμα είναι γιατί έκανε έμφραγμα στα 47 του. Η μια αιτία είναι να είχε οικογενειακό ιστορικό που δημιουργούσε προδιάθεση για στεφανιαία νόσο. Το άλλο είναι να ευθύνεται ο κορονοιος για το έμφραγμα. Η νοσηση από κορονοιο προκαλεί μια προ-θρομβωτική κατάσταση η οποία αυξάνει την πιθανότητα αγγειακης απόφραξης και στο φλεβικο και στο αρτηριακό σκέλος, όποτε η πιθανότητα να ευθύνεται το θετικό κοβιντ-στάτους για την άτυχη έκβαση υπάρχει. Είναι δύσκολο να καταλάβεις κανείς από τις πληροφορίες του άρθρου τι ακριβώς συνέβη.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Με υποθέσεις, και με αίολα συμπεράσματα, μια χαρά κάνεις γελοία προπαγάνδα (δεν λέω για σένα). Να λες π.χ. πως 47χρονος πεθαίνει από έμφραγμα, λόγω κορονοϊού και με δίχως υποκείμενα. Να μη μιλήσουμε τώρα για το πόσο πιθανό είναι ο άνθρωπος να υπέκυψε λόγω κορονοϊού, γιατί δεν έχει νόημα. Απόδειξέ μου λοιπόν εσύ ότι ο άνθρωπος δεν κόλλησε κορωνοιό όταν τον πήγαν στο νοσοκομείο ή 10 λεπτά πριν πεθάνει από έμφραγμα. Γιατί να πάρουμε, δηλαδή, τη μία υπόθεση ως σωστή και όχι την άλλη; Είδηση για τα μπάζα, που κάνει ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ.

      Kostas Stamatis
      θα συμφωνήσω ότι ο τρόπος που παρουσιάζεται η είδηση είναι τελείως παραπλανητικός. Γιατί δεν είναι σαφές το τι προκάλεσε το έμφραγμα.
      Τώρα για το ποτε κόλλησε, πάλι δε μπορούμε να ξέρουμε. Η νόσος έχει χρόνο επώασης 4-14 μέρες, όποτε υπάρχει μεγάλο περιθώριο σφάλματος. Και η πιθανότητα σωστής διάγνωσης εξαρτάται από τη μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε (pcr vs antibodies test) όπως και από το είδος του δείγματος (ρινοφαρύγγικο επίχρισμα vs βρογχικές εκκρίσεις).

      Koma Gaeshi
      Δεν εμπλέκονται η στατιστική και οι πιθανότητες τόσο άμεσα εδώ. Είμαστε στο προηγούμενο στάδιο, αυτό της καταγραφής των δεδομένων. Κατά τη γνώμη μου τα νοσοκομεία πρέπει να πάρουν μια απόφαση, να καταγράψουν ή όχι το θάνατο ως θύμα του covid. Επιλέγουν την απόφαση με το λιγότερο κόστος γι αυτούς. Δηλαδή αυτή για την οποία δεν θα κατηγορηθούν ότι αποκρύπτουν. Η αντίθετη απόφαση έχει κόστος που αντιμετωπίζεται. Θεωρία παιγνίων.

      Dimitris Platamonas
      Συμφωνω με την αναρτυση...εχουν γραφτει με αποδειξης τοσα και τοσα...και αλλα τοσα εγω απο τους συγγενεις και φιλους μου που δειχνουντο μεγεθος τις Μουφας....δυστηχως φιλοι μου Γιατροι φοβουνται να βγουν να πουν την αληθεια...την λενε off the records...ιδιωτικα και ψιθυριστα.....Μακαριοι ειπεο Χριστος μας οσοι διωχτουν για την δικαιοσυνη και την αληθεια.....ποιος το εφαρμοζει?

      Διαγραφή
  2. Σχόλια από το fb σχετικά με το βιβλίο για τους Hell's Angels του Hunter S. Thompson...

    Vassilis Serafimakis
    Βλέπω μνημονεύει στο εξώφυλλο και την έκφραση "one percenter" η οποία τότε είχε εντελώς διαφορετική έννοια από τη σημερινή. (Σήμερα ως γνωστόν αφορά την οικονομική ελίτ τού "1%".)

    George Houllis
    Που το βρήκες;;;

    Vassilis Serafimakis
    Είχε γράψει και βιβλία εκείνος ο τότε αρχηγός τους, ο Sonny Barger, αυτός πού είχε πλακωσει τον Thompson, κι είχε κάνει ένα σωρό εγκλήματα. (Ένα μού το είχαν κάνει δώρο παλιά, άντε να το βρώ τώρα πού έχει χωθεί.) Σήμερα προσπαθεί να είναι καλό παιδί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το fb σχετικά με το ποστ "Να μην ξεχνάμε πως υπάρχουν περιοχές της χώρας, όπως ο νομός Κοζάνης"...

    Makis Kavoukas
    Εδώ Κοζάνη θα μας αφήσουν κάποια στιγμή ελεύθερους και δε θα ξέρουμε πώς να το διαχειριστούμε.

    Pantelis Tsalouchidis
    Ήταν καλός ποιητής ο Κακουλίδης, εύστοχος και αιχμηρός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ξέρω τι ακριβώς ξεχωρίζεις από τις φράσεις και τις συμπεριφορές των hells angels στο απόσπασμα που παραθέτεις, αλλά βλέπω απλώς μια συμπεριφορά μικρού παιδιού που του έκρυψαν το βάζο με το γλυκό. Πολύ κρύο αν είναι κάτι σαν αμερικανικό ανέκδοτο γιατί ούτε για ελληνική αντικοινωνική συμπεριφορά το βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που ξεχωρίζω εγώ σ’ αυτό το απόσπασμα είναι μια παρατήρηση. Χέσε τους τους Hell’s Angels.
      Eίναι αυτό που γράφει ο Thompson, πώς υπάρχει η μεσαία τάξη, που αποικείται από τα σύμβολά της, και πως υπάρχουν και κάποια άλλοι, που αυτά τα σύμβολα τα φτύνουν και τραβάνε το δικό τους δρόμο. Πως οι αξίες, όπως ακριβώς το γράφει, αυτού του συστήματος, του καπιταλιστικού, δεν τους λένε απολύτως τίποτα.
      Λοιπόν αυτή την τόσο σοφή κουβέντα, που στην λέει εδώ αυτός ο άνθρωπος σε δυο γραμμές, κάτι πανεπιστημιακοί (που γράφουν για το ροκ κείμενα της πλάκας) δεν μπορούν να στην πουν ούτε σε ένα ολόκληρο βιβλίο. Κι ελπίζω να καταλαβαίνεις, γιατί δεν μπορούν να στην πουν...

      Διαγραφή