Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

HUME ASSINE το ούλτρα αναζωογονητικό CD ενός έλληνα μουσικού

Κάτω από την ονομασία Hume Assine δεν κρύβονται τα μέλη κάποιου γκρουπ, αλλά ένα άτομο, ο Hume Assine τέλος πάντων, που παίζει σύνθια και λοιπά πλήκτρα, κάνοντας και προγραμματισμό. Πού; Στο πιο πρόσφατο CD του, που έχει τίτλο The Sweetest Sound [MUZITEE, 2020] και που είναι κλεισμένο σε μία πρωτότυπη συσκευασία. Πλαστικό διάφανο κουτί, στο οποίο εσωκλείονται δέκα καραμέλες(!) (τα tracks είναι δώδεκα εν τω μεταξύ), μαζί με 13 κάρτες (μία για κάθε κομμάτι, συν το cover με τις πληροφορίες στο πίσω μέρος), συν το CD. Το πρόβλημα είναι πως αυτές οι συσκευασίες δεν αποθηκεύονται εύκολα (δεν χωράνε σε ράφια κ.λπ.), αν και τούτο ξεπερνιέται επειδή η προσπάθεια είναι πολύ καλή, μεταφέροντας την πρωτοτυπία και στον ήχο της. Δεν μένει, δηλαδή, στο περιτύλιγμα.

Πάντως στο “The Sweetest Sound” ο Hume Assine δεν είναι μόνος του. Υπάρχουν ακόμη τραγουδίστρια (Άννα Πασπάτη), ντράμερ (Αλέξιος Αντωνόπουλος), κιθαρίστας σε κάποια tracks (Απόστολος Μπουλές), πνευστά (Χρήστος Αλεξάκης, U Need Horns) και μπουζούκι (Απόστολος Αρμάγος).
Το ύφος... Το ύφος είναι pop, χορευτικό, κλαμπίστικο, αλλά όχι φτηνά κλαμπίστικο, φτηνά τεκνοειδές και τα λοιπά. Είναι... επιπέδου, cool, τύπου Jazzanova και Compost-sound, intellectual, lounge, αλλά ταυτοχρόνως και ψαγμένο, βαθύ, ανθρώπινο, μελετημένο και σωστά πλαισιωμένο από φωνές και όργανα.
Γενικώς, ένα πολύ ευχάριστο άκουσμα, πράγμα που δείχνει πως ο Hume Assine το έχει ψάξει το ζήτημα, έχει φάει ώρες πάνω από τα μηχανήματα, όλα τα μηχανήματα (και τα... παθητικά και τα ενεργητικά), κατορθώνοντας να συντάξει ένα ηχητικό κείμενο με ξεκάθαρα στοιχεία υψηλού γούστου.
Έξοχα τα “Dry Martini” και “Say yes”, όπως και λίγο-πολύ κάθε κομμάτι που ακούγεται σ’ αυτό το ούλτρα αναζωογονητικό CD.
Επαφή: www.humeassine.com, www.muzitee.com

2 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε,
    καθότι χρειαζόμαστε ένα "ούλτρα αναζωογονητικό" άκουσμα,
    μόλις αγοράσαμε το πρώτο δισκάκι για το 2021 !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από το fb...

    Pitsoulis Achilleas
    Να ειπωθεί ότι επιλέγεις εσύ το αντίτιμο τόσο για το download όσο και για το cd.
    Μερακληδικο μέχρι τέλους.
    Επ ευκαιρίας Καλή Χρονιά Φωντα.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Επίσης!

    Stylianos Tziritas
    Οι Hume Assine πράττουν άριστη pop, αναντίρρητα, τα τελευταία χρόνια είναι οι κορυφαίοι στο είδος τους κατά την τελευταία πενταετία στην ημεδαπή

    Spyros Diastimikos
    Είναι άψογοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή