Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

THE SPACELORDS ακόμη ένα εξαιρετικό άλμπουμ, από μια κορυφαία μπάντα του γερμανικού space-rock

Οι Γερμανοί Spacelords (Hazi Wettstein κιθάρες, εφφέ, Akee Kazmaier μπάσο, εφφέ, όργανο, Marcus Schnitzler ντραμς, κρουστά, σύνθια) είναι ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα του σύγχρονου space-rock. Το έχουμε ξαναγράψει αυτό, με αφορμή τις reviews για δύο παλαιότερα άλμπουμ τους, του “Spaceflowers” (2020) και του “Water Planet” (2017), αμφότερα στην εταιρεία Tonzonen Records. Από την ίδια εταιρεία μάς έρχεται τώρα το πιο νέο LP, CD ή digital των Spacelords, που έχει τίτλο Unknown Species (2021).
Εδώ, οι τρεις Γερμανοί καταγράφουν τρία κομμάτια – δύο στην πρώτη πλευρά, 8λεπτης και 15λεπτης διάρκειας και ένα στην δεύτερη, 20λεπτης διάρκειας. Τα tracks, με άλλα λόγια, έχουν τους χρόνους που αρμόζουν σ’ ένα κλασικό space-rock σχήμα, το οποίο σέβεται τον εαυτό του και την ιστορία)
Γιατί οι Spacelords τα σέβονται απόλυτα και σε υψηλό βαθμό και τα δύο, αλλιώς δεν θα δημιουργούσαν έναν τόσο απολαυστικό δίσκο –έναν ακόμη δηλαδή στην μακριά δισκογραφία τους–, ένα άλμπουμ, που είναι «ταξίδι» από μόνο του, δίχως να αναπαράγει κάτι εμφανώς, δίχως να είναι επηρεασμένο πιστά και απαρέγκλιτα από τους «πατέρες» του είδους, επιτείνοντας την βεβαιότητα μιας «προσωπικής» δημιουργίας.
Και γι’ αυτό το άλμπουμ τους οι Spacelords προσφεύγουν στην λειτουργικότητα του jam. Τα εκτεταμένα κομμάτια τους είναι φτιαγμένα κάτω από αυτή την λογική, προκρίνοντας την ομαδική, αυτοσχεδιαστική... παράκρουση, η οποία τους βγάζει αγέρωχα στο space ξέφωτο.
Όχι πολλά ηλεκτρονικά εδώ (τα απολύτως απαραίτητα), όχι πολλά σύνθια και πλήκτρα γενικότερα εδώ (τα απολύτως απαραίτητα), που χρησιμοποιούνται μόνον σαν «γεμίσματα» ή για να τονίσουν τις «αλλαγές», με τις κιθάρες, το μπάσο και τα ντραμς να κατακρατούν το απολύτως μεγαλύτερο κομμάτι της αφήγησης και με το ομαδικό παίξιμο να βγαίνει, πάντοτε, πάνω από κάθε μικρό ή μεγαλύτερο σόλο.
Συμπαγής ήχος, εκπληκτική μακρόπνοη αφήγηση, τέλεια ηχογράφηση-παραγωγή κι ένας ήχος, βαρύς και οξύς, ικανός να σου «τρυπήσει» τον εγκέφαλο.
Το λένε και οι ίδιοι, και είναι ακριβώς έτσι: ENJOY IT LOUD!
Επαφή: www.thespacelords.com, www.tonzonen.de

1 σχόλιο:

  1. Σχόλια από το fb...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    https://www.youtube.com/watch?v=7U5TKnP1fwQ
    The Spacelords - Unknown Species (Full Album 2021)

    Akis Perdikis
    Sehr gut !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή