Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

LUNG τεύχος #16, Δεκέμβριος 2022

Το LUNG συνεχίζει την περιοδική πορεία του, έχοντας το νέο 16ο τεύχος του σε κυκλοφορία, πάντα στο γνωστό σχήμα με τις 105 γεμάτες σελίδες και με το εξ ίσου γεμάτο CD-R, με τα 12 tracks, επιλεγμένα από τον κατάλογο της ελληνικής Sound Effect Records – που γιορτάζει τα 21 χρόνια της, ως δισκάδικο και δισκογραφική εταιρεία.
Και σ’ αυτό το τεύχος το LUNG επιβεβαιώνει την... ανεξαρτησία του. Όχι μόνον την εκδοτική, μα κι εκείνη που σχετίζεται με την ύλη του. 
Το περιοδικό / fanzine, γραμμένο αυστηρά από συντάκτες-fans, καταπιάνεται σχεδόν αποκλειστικά με το σύγχρονο indie-εναλλακτικό κύκλωμα και με τις post-rock, pop, folk, psych, prog, avant, electro κ.λπ. κατευθύνσεις του. 
Με τα κείμενα να είναι σύντομα γενικώς, κάπως σαν δισκοπαρουσιάσεις, με τις συνεντεύξεις, που είναι οκτώ, να προσθέτουν σε ζωντάνια κι ενημέρωση και με τα αφιερώματα (που είναι τρία) να συμπληρώνουν την ύλη με τον πρέποντα τρόπο, το LUNG, με την πάντα ελκυστική πολύχρωμη εμφάνισή του, παραμένει, πάντα, ένα χορταστικό έντυπο (και για το μάτι).
Το αφιέρωμα που κυριαρχεί στο νέο τεύχος του LUNG είναι εκείνο στους «δίσκους της χρονιάς», κάτι, σε κάθε περίπτωση, αναμενόμενο, καθώς έχουμε να κάνουμε με τεύχος Δεκεμβρίου.
Υπάρχει λοιπόν μία βασική 40άδα (40ο το άλμπουμ της ΣtellaUp and Away”, 30ο το “Beautiful Distortion” των Gathering, 20o το “Nights of Lust” των Lovecraft Sextet και 10ο –πρώτο δεν θα σας πούμε πιο είναι– το “Amaryllis / Belladonna” της Mary Halvorson), αλλά, από ’κει και πέρα, υπάρχουν και οι προσωπικές επιλογές κάθε συντάκτη και συντάκτριας, οπότε οι λίστες αυξάνονται, όπως αυξάνονται και οι επιλογές. Πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν... λιστοφάγοι στο pop/rock, οπότε όσοι εδώ προσέλθουν θα βρούνε τη χαρά τους.
Φυσικά από τα αφιερώματα ξεχωρίζει κι εκείνο στην Sound Effect Records, στις σελίδες 30-36, που ξεκινά με την συνέντευξη του Γιάννη Ανδριόπουλου (του ανθρώπου που βρίσκεται πίσω από το δισκάδικο και το label), και που καταλήγει με το track list του Lung Fanzine #16 / CD Compilation, με τις επιλογές από διάφορα ξένα και ελληνικά ονόματα (King Isxan, Glen, BLML, Lokruz, Σείριος Σαββαΐδης, Bhopals Flowers, The Rotary Fifth, Jim Griffin, Anona, Bastard Sword, Lotus Emperor και Automaton). 
Πολύ ενδιαφέρον (το CD), όπως και το τεύχος γενικότερα. 
Επαφή: www.lungfanzine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου