Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 483

7/1/2023
«Απ' το ραδιόφωνο ακούω δυνατά τζαζρόκ» (και καλά...)
Εδώ πάντως υπάρχει τζαζ-ροκ. Και είναι 10 διαμάντια επιλεγμένα από τις πιο πίσω σειρές...
https://diskoryxeion.blogspot.com/2020/10/jazz-rock-fusion-10.html

7/1/2023
Την αμαρτία μου τη λέω. Εγώ το Πρωινό Τσιγάρο δεν το αντέχω. Το βαριέμαι αφόρητα, από τότε που το πρωτάκουσα. Άλλα του Μαυρουδή μου αρέσουνε...

7/1/2023
Θέλει κι ο Κανελλογαρυφαλόπουλος να κάνει κριτική στην κριτική! Φέρε το τετράδιό σου να σου βάλω «δέκα»...
Άμα θες να μου κάνεις κριτική Κανελλογαρυφαλόπουλε υπάρχουν κάτι χιλιάδες κείμενα εδώ πέρα, για να βγεις και να πεις... Τρούσα εδώ για τον Σαββόπουλο δεν μας τα λες καλά, εδώ για τον Χιώτη έχεις τα εξής λάθη, εδώ για το ελληνικό Hair του Πετρίτση μάς λες τις εξής μπαρούφες κ.ο.κ. Αλλά μπααα... τουμπέκα... τι κριτική να κάνει ο άνθρωπος, αφού είναι χειρότερος κι από τους μυρωδιάδες.
Γιατί ο μυρωδιάς είναι στην κουζίνα, πάνω από την κατσαρόλα, όταν γίνεται το φαΐ, και εκτός από το να το μυρίζει, παρακολουθεί κιόλας πώς γίνεται (και κάποια στιγμή θα μάθει), ενώ ο Κανελλογαρυφαλόπουλος, την ίδια ώρα, έχει αράξει στο μπαλκόνι και μυρίζει... αέρα κοπανιστό.
Κανελλογαρυφαλόπουλε βλέπω ότι σ’ αρέσουνε τα... σκανδαλάκια και οι εξυπναδούλες – για τίποτ’ άλλο δεν κάνεις. Αλλά κι εκεί έρχεσαι τελευταίος, γιατί σε τρώνε λάχανο οι πρωινάδες κι οι πρωινούδες.
Μείνε λοιπόν με τα 5-6 λάικ σου και κοίτα να δεις αν έρχομαι...

7/1/2023
Δεν μου αρέσει η τακτική να δείχνει ο άλλος τι κάνει ή τι αγοράζει με τα λεφτά του (δίσκους, βιβλία κ.λπ., δεν συζητάω καν για διαμερίσματα, αυτοκίνητα και τέτοια) από τα κανονικά μαγαζιά της πόλης ή του ίντερνετ. Με ενοχλεί, το θεωρώ πρόκληση, και γιατί ο διπλανός μου δεν έχει να φάει, και γιατί στην πολυκατοικία κρυώνουμε, επειδή οι μισοί δεν έχουν να πληρώσουν για θέρμανση, και γιατί εξαιτίας των γιορτών αξίζει να δείχνουμε κι ένα... αντικαταναλωτικό πνεύμα.
Κι εγώ μπορεί να αγοράζω κάποια πράματα (βιβλία και δίσκους βασικά), αλλά μου αρέσει να προβάλλω από δω πέρα μόνον όσα βρίσκω τυχαία και σχεδόν τζάμπα.
Όποιος έχει λεφτά και του περισσεύουν κάνει ή αγοράζει το οτιδήποτε. Δεν έχει κανένα νόημα να μας το δείξει. Δεν είναι μαγκιά το να αγοράζεις κάτι που μπορεί να κάνει 30, 50 ή 100 ευρώ. Απεναντίας έχει ένα νόημα να μας δείξει τι ανακάλυψε, αν ανακάλυψε, με 1 ευρώ ή 2 ευρώ, αν πρόκειται για βιβλία, ή με 2-3-5 ευρώ αν πρόκειται για δίσκους (κάτι που το κάνω από ’δω μέσα).
Ρίχνεις έτσι και το μήνυμα του second hand, που είναι και αντικαταναλωτικό (καθότι δίνεις αξία σε κάτι, που έχει ήδη καταναλωθεί και απλώς το ανακυκλώνεις) και οπωσδήποτε οικολογικό (αφού ακούς ή διαβάζεις πράματα που ήδη έχουν σπαταλήσει τους ενεργειακούς πόρους, που απαιτήθηκαν για να δημιουργηθούν).
[από το πρόγραμμα του «Έκβους», με Δημήτρη Ποταμίτη, Νίκο Τζόγια κ.ά., παραμονή Πρωτοχρονιάς, με 1 ευρώ]

6/1/2023
Διάβασα, σήμερα, ότι πέθανε η ηθοποιός Έλλη Λοΐζου. Λίγοι ξέρουν ότι έπαιζε σε μια ταινία του Νίκου Νικολαΐδη, το 1968, ανεύρετη σήμερα, την «Άνευ Όρων».
«Ανάμεσα στις γραφικότητες του 9ου Φεστιβάλ ήταν ο καβγάς του Τζαίημς Πάρις με την Έλλη Λοΐζου, πρωταγωνίστρια του “Άνευ Όρων”, που με την τολμηρή μίνι φούστα της, περιφερόταν σαν γνήσια στάρλετ στους παρασκηνιακούς χώρους του Φεστιβάλ. Σε μια στιγμή έντονων αντεγκλήσεων η Λοΐζου δηλώνει ότι θα κάνει δημόσιο στρηπ-τηζ για διαμαρτυρία και ο Τζαίημς Πάρις αδράχνει την ευκαιρία να θεσμοθετήσει έπαθλο 20.000 δρχ. σε όποια στάρλετ ξεντυθεί την ώρα της απονομής των βραβείων!».
[παλιά αυτά, το 1968]

6/1/2023
Πέθανε πρόωρα και ο Τζανλούκα Βιάλλι (και όχι Τζιανλούκα). Ωραίος γκολτζής. Είδα από το YouTube κάτι λίγα και θυμήθηκα... Εκτελούσε με την πρώτη και δίχως δεύτερη σκέψη. Σπάνια θα τον δεις να στοπάρει ή να κοντρολάρει, πριν σουτάρει. Στις λίγες φάσεις που το έκανε αυτό ήξερε ότι τον έπαιρνε να το κάνει. Να καθυστερήσει δηλαδή ένα-δυο δευτερόλεπτα, για να σιγουρέψει το γκολ. Τις απείρως περισσότερες φορές, όμως, η σιγουριά δεν του ήταν απαραίτητη. Του αρκούσε η αίσθηση. RIP.
[φωτογραφία του με μαλλιά από την εποχή της Γιουβέντους]

6/1/2023
Αν είχα μία στήλη σαν τα «μεζεδάκια» του Νίκου Σαραντάκου θα έκανα ένα κείμενο μόνο με τις βλακείες, τα λάθη και τις ανακρίβειες, που γράφτηκαν για τον Νότη Μαυρουδή αυτές τις μέρες.
Δεν έχω χρόνο να το κάνω. Και το βαριέμαι κιόλας. Να ξέρετε, όμως, ότι διαβάζετε ό,τι να ’ναι...
[αυτά που βλέπετε εδώ υπογραμμισμένα με κόκκινο προέρχονται από το ίδιο κείμενο! - για το πότε τελικά εκδιδόταν το TαR, ας αποφασίσει ο αναγνώστης μόνος του]
[εν τω μεταξύ μαθαίνουμε πως υπήρξαν και... εφημερίδες εφημερίδες Αντί, Σχολιαστής κ.λπ.]

8 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb στο ποστ "Αν είχα μία στήλη σαν τα «μεζεδάκια» του Νίκου Σαραντάκου"...

    Thekla Tselepi
    ένα μικρό (λέμε τώρα, μικρό), βιβλιαράκι με μαργαριτάρια θα είχε πολύ γέλιο και ενδιαφέρον

    Nikolaos Chrysovalantes Euthanasiou
    Είναι θεούληδες οι άτιμοι, σε κάνουν να ξεχνάς κι αυτά που ξέρεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια από το fb στο ποστ για τον Τζανλούκα Βιάλλι...

    Nikos Athanassiu
    Και πολυ ωραιος τυπος με χιουμορ... αιωνία η μνήμη

    Dimitris Stratakis
    Έλα ρε γαμωτο!

    Vassilis Serafimakis
    Καρκίνο ρε γμτ και άσχημο, και έζησε ακόμα 5 χρόνια όμως. (Η Τσέλση ωφελήθηκε πολύ από Ιταλούς. Καλύτερο παίκτη έβερ ψηφίσαν οι οπαδοί τον Τζιόλα.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το fb στο ποστ "Διάβασα, σήμερα, ότι πέθανε η ηθοποιός Έλλη Λοΐζου"...

    Ferris Costas
    H Έλλη υπήρξε ένας πρώϊμος έρωτας του Νίκου.

    Alexis Tambouras
    Είμασταν το εξηνταοκτώ σαν σήμερα
    Προσωπικότητες θεριά ανήμερα
    Ανάθεμά με τότε αν ήξερα
    Ασημαντότητες στα τωρινά εφήμερα

    Vagelis Avgidis
    Ωραίες εποχές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχόλια από το fb στο ποστ "Δεν μου αρέσει η τακτική να δείχνει ο άλλος τι κάνει ή τι αγοράζει με τα λεφτά του"...

    Kostas Markakis
    Παρά πολύ σωστή η συνολική παρατήρηση

    Costas Arvanitis
    Μερικές φορές όμως σκέφτομαι: η φτήνεια τρώει τον παρά, γιατί όταν βρίσκω φτηνά, παίρνω πολλά.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Εν τω μεταξύ είμαστε και... σκύλοι, καθότι το φτηνό το κρέας τα σκυλιά το τρώνε.

    Γιάννης Φρέρης
    Νόμιζα ότι εγώ ήμουν ο μυστήριος εδώ μεσα που εκνευρίζομαι αφάνταστα όταν βλέπω τραπέζια με αστακούς και καραβίδες. Ή ηχητικά συστήματα των δεκαχιλιαρων.

    Maria Koundourou
    τελικά δεν είμαι μόνο εγώ που σκέφτομαι έτσι,,,περνω δύναμη,,!!

    Antonis Kleidouchakis
    Να δείξει ή να υποδείξει.

    Aris Karampeazis
    επιδείξει, καταδείξει, αναδείξει.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Να δείξει.

    Antonis Kleidouchakis
    ήθελα την χρήση του να μας πει τι να αγοράσουμε. Πλέον δεν ξέρω ποιο ταιριάζει μετά την παρέμβαση σου.
    Άρα το υποδείξει μια χαρά. Μας ενοχλεί και να μας λένε τι να αγοράσουμε. Επιπλέον του να μας δείχνουν τι αγόρασαν.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    >>Μας ενοχλεί και να μας λένε τι να αγοράσουμε.<<
    Καθόλου δεν μ' ενοχλεί αυτό. Στην πληροφορία δίνω πάντα σημασία, αν μ' ενδιαφέρει. Αν μου πεις εσύ ότι αγόρασα το τάδε βιβλίο με 70 ευρώ, εγώ παίρνω την πληροφορία, και αν μ' ενδιαφέρει μπορεί να πάω κι εγώ να το αγοράσω - αλλά δεν θα προβάλλω αυτή την αγορά. Θα προβάλλω μόνον εκείνη με το 1 ευρώ (για τους λόγους που εξήγησα στο ποστ).

    Antonis Kleidouchakis
    η χρήση ως καθοδήγηση μας ενοχλεί, αλλά βέβαια μεγάλα παιδιά είμαστε κσι κινούμαστε μέσα στην πληροφορία. Οι νεότεροι πρέπει να μάθουν από που θα φιλτράρουν τις πληροφορίες αυτά όπως μάθανε κσι εμείς

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του. Εγώ δεν υποδεικνύω σε κανέναν τι να κάνει. Αναφέρθηκα στο τι κάνω ή δεν κάνω εγώ. Ούτε ενδιαφέρομαι να καθοδηγήσω κανέναν, για το ένα ή το άλλο. Και δικαίωμα στην κριτική έχουμε όλοι - να κρίνουμε το ένα ή το άλλο. Κι ούτε περιμένω να συμφωνήσουν όλοι με αυτό που γράφω.

    Antonis Kleidouchakis
    συμφωνώ. Θεωρώ ότι είσαι από τους δημοσιογράφους που αφήνουν χώρο στον αναγνώστη να κινηθεί όπως θέλει λαμβάνοντας τις πληροφορίες και απόψεις σου. Δεν τίθεται θέμα καθοδήγησης από πλευράς σου.

    Eleni Founti
    Τα τελευταία χρόνια το σκέφτομαι πολύ συχνά αυτό. Καταλαβαίνω και συμμερίζομαι τη χαρά όσων νιώθουν σποραδικά την ανάγκη να μοιραστούν ότι αγόρασαν έναν δίσκο, ένα ενδιαφέρον αντικείμενο, ένα βιβλίο κλπ (δεν μιλάω για αυτοκίνητα, βόλτες σε ακριβά εστιατόρια κλπ. τα θεωρώ φαιδρά αυτά). Σίγουρα κάποια στιγμή θα το έχω κάνει κι εγώ και φαντάζομαι θα το ξανακάνω. Υπάρχει όμως και μέτρο. Αυτή η μανία με κάθε ποστ να βάζουν και μια φωτογραφία είτε του πικάπ με τον δίσκο μπροστά, είτε της βιβλιοθήκης / δισκοθήκης με το αγορασμένο αντίτυπο είναι πρόκληση πια. Πέραν του ότι χάνεται η ουσία, γιατί η γνώση και η καλλιέργεια δεν πιστοποιούνται αναγκαστικά από την κτήση, είναι και πολύ άκομψο πράγμα. Ας μιλήσουν για μουσικές και βιβλία χωρίς την επιδειξιομανία. Λίγο μπάστα με τις αγορές. Ξέρουμε ανθρώπους που έχουν κόψει τον καφέ για να τους μένουν για φαγητό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Andreas Knps
      Αντιστοιχως πολλές φορές εχω αποφυγει να ανεβάσω κατι υπονοόντας οτι ειναι νεα καποια αγορά, ειδικά σε μια δύσκολη επικαιρότητα, και πιο ειδικά με τα θέματα ελλείψεων σε φαρμακα και γιατρούς να ειναι πρωτο θεμα...Είναι αισθητικά ωραίο να βλεπεις στον τοιχο σου δίσκους με καποια αφορμη αλλα πολλές φορές παραξενεύομαι οταν κάποιος φλεξάρει (στην νεα καθομιλουμένη) αγορες ,που μεταξυ μας θελει να καταλάβουμε και το μπάτζετ τους,και οχι απλά "βρηκα 5 ευρώ το Ram του Mc Cartney στο Μοναστηράκι και χάρηκα"

      Christos Minos
      Συγγώμη είναι το ίδιο πράγμα να ανεβάζει ένας άνθρωπος ένα δίσκο ή σιντί που αγόρασε (συνήθως μαζεύοντας τις οικονομίες του)με την επίδειξη πλούτου ενός αυτοκινήτου κτλ; Δεν υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά ανάμεσα σε ένα που ιεραρχεί τις ανάγκες του προκρίνοντας τον πνευματικό πλούτο και εκείνον που επιθυμεί καθαρά την επίδειξη ενός υλικού αγαθού το οποίο αντανακλαστικά του χαρίζει την επίπλαστη λάμψη του; Σε εποχές που η πλειοψηφία δηλώνει αντικαταναλωτές μονο όταν ακουμπάμε το χώρο της μουσικής και του βιβλίου που πλέον είναι ανοιχτά διαθέσιμα σε βάρος όμως των βιοπιριστικών αναγκών των δημιουργών τους:δεν αναδεικνύεται ένα πρότυπο πως αξίζει να δίνεις λεφτά σε αυτό που πλέον μπορείς να κατεβάζεις αφειδώς αξιολογώντας ως σημαντικό ένα μουσικό έργο ή βιβλίο; Ας μη ξεχνάμε πως πίσω απο τις αδηφάγες για κέρδος εταιρίες υπάρχουν και καλλιτέχνες που προσπαθούν να ζήσουν ανάμεσα σε λιβε και τις πενιχρές εισπράξεις των δίσκων τους...Και εν τέλει οι εξαιρέσεις των επιδειξιομανών μουσικόφιλων μήπως αποκρύπτουν αυτή τη παιδική χαρά να έχεις στα χέρια το δίσκο ενός αγαπημένου σου μουσικού και θέλεις να το μοιραστείς με τους φίλους που ίσως διέπονται απο το ίδιο πάθος με εσένα;

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      >>Συγγώμη είναι το ίδιο πράγμα να ανεβάζει ένας άνθρωπος ένα δίσκο ή σιντί που αγόρασε (συνήθως μαζεύοντας τις οικονομίες του)με την επίδειξη πλούτου ενός αυτοκινήτου κτλ;<<
      Έγραψα εγώ πουθενά ότι είναι το ίδιο;

      Christos Minos
      Όχι δεν το είπατε και συγγνώμη αν έδωσα αυτή τη διάσταση.Διαφωνώ,με τη ταπεινή μου γνώμη,πως η επίδειξη ενός δίσκου συνιστά τέτοιου μεγέθους πρόκληση,όπως η επίδειξη ενός αμαξιού ή δεν ξέρω τι άλλου...

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      >>επίδειξη ενός δίσκου συνιστά τέτοιου μεγέθους πρόκληση,όπως η επίδειξη ενός αμαξιού ή δεν ξέρω τι άλλου<<
      πάλι το ίδιο λες, όμως εγώ δεν είπα αυτό πράγμα, άλλο είπα. Το εξηγεί ωραία και η Ελένη Φουντή πιο πάνω.

      Christos Minos
      Το σχόλιο μου δεν εστιάζει μόνο στο επίμαχο σημείο...και θεωρώ-με όλο το σεβασμό και στην Ελένη-υπερβολικές τέτοιες αναλογίες.Καλό σας μεσημέρι!

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Εσύ μιλάς για αναλογίες όχι εγώ. Επίσης καλό μεσημέρι.

      Eleni Founti
      Πού την είδες την αναλογία βρε Χρήστο; Λίγο μέτρο και ενσυναίσθηση λέμε με τις αγορές, όταν ο άλλος δεν έχει να φάει. Δεν έκανε κανείς αναλογίες από όσο είδα (ούτε εγώ).

      Constantin Sidiras
      Υποπέσατε αγαπητέ στο αμάρτημα της υπερανάλυσης κ υπεργραφής κ μάλιστα χωρίς... λόγο! Η απάντηση πάντως είναι, ναι δεν είναι το ίδιο.

      Dimitris Manos
      Φώντα, μου έχει γίνει κουραστικό να συμφωνώ με τις τοποθετήσεις σου. Λέω ν'αρχίσω να σε προβοκάρω. Καλή χρονιά.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Επίσης καλή χρονιά.

      Διαγραφή
  5. Σχόλια από το fb στο ποστ "Θέλει κι ο Κανελλογαρυφαλόπουλος να κάνει κριτική στην κριτική!"...

    Panos Poul
    Δίκασε ο Φώντας.

    Andreas Frogoudakis
    Χου ιζ χι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχόλια από το fb στο ποστ "Την αμαρτία μου τη λέω. Εγώ το Πρωινό Τσιγάρο δεν το αντέχω"...

    Σταύρος Καρτσωνάκης
    Και τα ντουνερακια!!!!

    Panagiotis Agapitou
    Και νόμιζα ήμουν ο μόνος

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Τώρα θα πάρουν θάρρος και θα βγούνε κι άλλοι...

    Dimitris Patokos
    Μα ναι…. Δεν είδα μια σοβαρή αναφορά στο Παιδί της γης και στις Ζωγραφιές απ’τον Θεόφιλο. Δυο εμβληματικούς δίσκους του Μαυρουδή από τη δεκαετία του 70….

    Dimitris Makares
    Ε όχι τώρα...Το Παιδί της Γης το ανέβασα και οι Ζωγραφιές απ τον Θεόφιλο είναι από τους αγαπημένους μου δίσκους.
    Αλλά...το Πρωινό τσιγάρο ειναι κάτι αφταστο...

    Dimitris Metaxas
    Το πρωτάκουσα live στο υπόγειο "0.59" Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Κουκακιου (βλ Τουλιάτος) live με τον Νοτη Μαυρουδή και τον Σαμσιαρη στις αρχές της δεκαετίας του 80.Θυμαμαι ότι ο Ν.Μ. μας ρώταγε δυο τρεις μερες πριν την συναυλία αν ακούγονται πολυ τα τρολλευ που περνούν στον δρόμο...

    Πάνος Μιχαήλ
    Εμένα μου αρέσει από την πάντα υποδόρια σαρκαστική Αρλέτα . Οι αλλοι με κάνουν να θέλω να τους χαστουκίζω από την μυρηκαστικη λεξοτανίλα

    Nickos Ventouras
    Λίγο ...χίπστερ απαρέσκεια!

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ήμουνα χίπστερ το 1984; Ε μπράβo μου τότε. Ήμουν δεκαετίες μπροστά από την εποχή μου. Πετάτε ο καθένας την εξυπνάδα σας, χωρίς να ξέρετε ας πούμε ποια είναι η γνώμη μου για την στιχουργία του Άλκη Αλκαίου μέσα στα χρόνια... Αν μου αρέσουν οι στίχοι του ή όχι. Ποιους θεωρώ αξιόλογους, ποιους όχι και γιατί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σχόλια από το fb στο ποστ "«Απ' το ραδιόφωνο ακούω δυνατά τζαζρόκ» (και καλά...)"...

    Nikos Filippaios
    , τα σουηδικά γκρουπ των Arbete och Fritid & Archimedes Badkar θα τα χαρακτήριζες ως jazz-rock;
    (Ενδιαφέρουσα η λίστα σου. Θα ξεκινήσω ακροάσεις!)

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Έχουν στοιχεία και από τζαζ και από ροκ και από φολκ, έθνικ, αβάντ... Progressive θα τα έλεγα, περισσότερο, αυτά.

    Nikos Filippaios
    πολύ ιδιαίτερα συγκροτήματα, με μοναδικό στιλ.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ναι, πολλά σουηδικά ξεχωρίζουνε. Τραγουδούν πολλά και στη γλώσσα τους. Και είναι επηρεασμένα από τους μετανάστες που ζούσαν τότε στη Σουηδία. Τούρκους, Έλληνες, Αφρικανούς κ.λπ. Και ήταν και πολύ πολιτικοποιημένα (σοσιαλιστικά, κομμουνιστικά κ.λπ.).
    https://diskoryxeion.blogspot.com/2015/07/iskra.html
    ISKRA Σουηδοί… μανούλες στον αυτοσχεδιασμό

    Nikos Filippaios
    βέβαια! Πριν κάποια χρόνια είχα βρει από τη λίστα σου με τα 100 καλύτερα prog rock άλμπουμ τους Arbete Och Fritid και από τότε ξετρελάθηκα με όλη αυτή τη σκηνή - ομάδα συγκροτημάτων. Από τους σημαντικότερους σταθμούς στην πορεία μου ως ακροατής.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Διάβασε και αυτό για τους Iskra που έβαλα πιο πάνω

    Dimitris Trox
    Όσο και ποιοτικά να είναι θα δώσω προτεραιότητα σε νεωτεριστικά π.χ. Gadadu https://youtube.com/playlist...
    YOUTUBE.COM

    ΑπάντησηΔιαγραφή