Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 482

5/1/2023
Αν γίνονταν οι εκλογές τον Μάιο του ’67 και τις κέρδιζαν (δηλαδή σίγουρα θα τις κέρδιζαν) η Ένωση Κέντρου με την ΕΔΑ/παράνομο ΚΚΕ (ως γνωστόν τους πρόλαβαν, ένα μήνα νωρίτερα, οι Αμερικάνοι), τότε θα πίναμε κοκακόλα επί Σημίτη («Θέλω να ευχαριστήσω την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών...») και θα είχαν γεμίσει τα ξερονήσια με ροκάδες (γέλιο).
Αυτά δεν τολμάνε να τα πούνε οι φιλελέδες, ακροκεντρώοι κ.λπ. (κάτι ψελλίζουν ορισμένοι), γιατί φοβούνται την καζούρα που θα φάνε από την... αριστερά του καναπέως.

4/1/2023
Τους είχα δει live στον Λυκαβηττό αυτούς. Μαζί με άλλους βέβαια. Ήταν και ο φοβερός κιθαρίστας Jim Mullen εκεί, των Piblokto!. Δεν λέω τους άλλους τώρα...
[Ωραίο κομμάτι, έχει και... μπλουζ αναφορές (γέλιο)]
https://www.youtube.com/watch?v=xNFGBGIVBCs

4/1/2023
Δεν με διακρίνει το θράσος... το ξέρω αυτό και το ομολογώ.
Μαγειρεύω για περισσότερο από 20 χρόνια και είναι η πρώτη φορά που αναγκάζομαι να κοινοποιήσω αυτή την... τεράστια πληροφορία.
Ποτέ, όμως, δεν μου πέρασε από το μυαλό να κάνω ένα κείμενο για το πώς πρέπει να βράζονται τα όσπρια π.χ.
Κακώς ίσως, εδώ που τα λέμε, αλλά είπαμε... Δεν με διακρίνει το θράσος.
Θέλω να γράφω για λίγα πράματα, που νομίζω ότι τα ξέρω καλά. Και δεν θέλω να μπαίνω σε ξένα χωράφια. Παρότι κι εκεί θα έγραφα με άνεση πάνω από τη βάση, και πάνω από το μέσο όρο. Αλλά δεν με καλύπτει ο μέσος όρος. Επιζητώ το κάτι παραπάνω... Που το βρίσκω μόνο στα κείμενα που γράφω για τη μουσική, τον κινηματογράφο, τα βιβλία κ.λπ.
Και για άλλα θέματα μπορώ να γράψω, όχι μόνο για μαγειρική εννοώ, αλλά δεν μ’ ενδιαφέρει να το κάνω.
Πού και πού θα ήθελα να γράφω κανα πολιτικό κείμενο, και όχι μόνο ποστ εδώ στο facebook, αλλά κι αυτό το ψιλο-βαριέμαι.
Χίλιες φορές να γράψω για τον Freddie King και για το πόσο επηρέασε το blues του Stan Webb και των Chicken Shack, παρά να γράψω για τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη.

4/1/2023
Βαθμός γνώσης του αντικειμένου; Υπό το μηδέν.
Βαθμός έκφρασης; Κάτω από τη βάση.
Κοντολογίς... πολυοργανική ανεπάρκεια.
[γράψε καλύτερα τίποτα για μπλούζες]

4/1/2023
Αν θεωρείς ότι ο Νότης Μαυρουδής ήταν όντως γνωστός –όπως και ήταν φυσικά–, τότε δεν χρειάζεται να το γράψεις (γράφεις σκέτο «σκοτώθηκε ο συνθέτης Νότης Μαυρουδής»).
Όταν όμως γράφεις «γνωστός», ουσιαστικά το κάνεις για να προλάβεις όσους σκράπες σε διαβάζουν (πολλά μάτσα) να μην ρωτήσουν... «ποιος είναι αυτός;». Τους λες λοιπόν ότι ήταν «γνωστός» κι έτσι τους καθησυχάζεις. Μπορούν να κοιμούνται δηλαδή τον ύπνο του δικαίου, δίχως τύψεις...

4/1/2023
Νότης Μαυρουδής RIP. Top greek "psychedelic" folk...
https://www.youtube.com/watch?v=FGznuDprwxI

4/1/2023
Το άλμπουμ «Βούλα Πάλλα» [Olympic SBL 1092, 1973] το ανακάλυψα πριν από κάμποσα χρόνια επειδή… πρέπει να είχα άστρο. Μάλιστα, όπως είχα διαπιστώσει εκείνη την εποχή (ήταν 2003) το αγνοούσαν όλοι οι φίλοι και γνωστοί (ανάμεσά τους και συλλέκτες του ελληνικού ροκ), όταν άρχισα να τους λέω, έστω και με μία δόση υπερβολής, πως ήταν εφάμιλλο των πρώτων LP της Μαρίζας Κωχ (τόσο καλό!), ενταγμένο σε μία γενικότερη, να την πούμε έτσι, αντίληψη της περιόδου, να παρουσιαστούν δηλαδή γνωστά σε όλους δημοτικά τραγούδια μ’ ένα δυτικό ροκάδικο τρόπο...
[κείμενο από το 2011]
https://diskoryxeion.blogspot.com/2011/12/blog-post_14.html

4/1/2023
>>Κάποτε οι μαλάκες ήταν ανάμεσά μας, τώρα μήπως είμαστε εμείς ανάμεσά τους;<<
Τζώννυ Βαβούρας
Διαβάζεις πού και πού και κανα έξυπνο στις συνεντεύξεις. Το λέω, γιατί έχουμε κολλήσει από το ζαχαρόνερο και τα σιρόπια...

3/1/2023
Δύο περιοδικά σε ένα. Το νέο Yellow Box στα περίπτερα...

3/1/2023
Κάπως υπερφίαλος τίτλος για Οκτώβρη '64... αλλά ok. Έχουν κι ένα δίκιο... Ο Dick γαζώνει...

2/1/2023
Είναι τόσο διαλυμένα πλέον τα πράγματα, που ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει και να περνιέται για «σωστό». Η μπαρούφα του καθενός, ανακατεμένη με ποιητικές αρλούμπες και εξυπνακισμούς, αποκτάει οντότητα και βρίσκει οπαδούς. Για τα μουσικά θέματα μιλάω. Τα υπόλοιπα δεν μ’ ενδιαφέρουν.
Ενώ όλοι ξέραμε από παλιά, πως το fusion ή jazz-rock οριοθετείται από τρία άλμπουμ, το “Bitches Brew” του Miles Davis, το “Hot Rats” του Frank Zappa και το ‘Third” των Soft Machine, σήμερα έρχεται ο ένας κι ο άλλος και σου λέει ό,τι του κατέβει.
Αυτή η τριάδα, που έχει τεθεί από διαφόρους μέσα στα χρόνια, είναι όντως «οριακή», γιατί πιάνει το jazz-rock και από την πλευρά της jazz (Davis), και από την μεριά του ροκ (Soft Machine), έχοντας ανάμεσα και την ιδιαιτερότητα (με τις πολλές και διαφορετικές επιδράσεις δηλαδή), που συμβολίζει ο Zappa. Ό,τι άλλο μπορεί να ταμπελοποιηθεί ως jazz-rock, δεν μπορεί παρά να βρίσκεται στα ενδιάμεσα αυτών των τριών δίσκων.
Έτσι, όταν βγαίνει ο άλλος και σου λέει ότι το “Hot Rats” δεν είναι jazz-rock, αλλά... freak out με κονσερβατόρια από πίσω, σου εξηγεί απλώς το όνειρό του που έβλεπε τη νύχτα... ότι άνοιγε ληγμένες κονσέρβες να φάει δηλαδή και φρίκαρε.
Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Ο πας τις στο πλαίσιο της «ελευθερίας της έκφρασης» λέει ό,τι μ@λακία περάσει από το κεφάλι του, έχοντας την απαίτηση να μπαίνει σε μια κουβέντα και να συζητάει σοβαρά. Αν είναι δυνατόν!
Εγώ με τέτοιους τύπους κόβω την κουβέντα, στα ίσια και απότομα. Δηλαδή απαξιώ να συζητήσω μαζί τους, για τέτοια θέματα, για να το πω πιο απλά.
Στην Βίβλο του jazz-rock, στο έξοχο 450 σελίδων βιβλίο του Stuart Nicholson “Jazz Rock / A History” [Canongate, 1998] διαβάζουμε κάπου:
“Even so, among rock artists who experimented with the jazz-rock concept was Frank Zappa, whose album Hot Rats from 1969 numbers among the classic early jazz-rock albums”.
Όταν λοιπόν κάποιος σου λέει ότι το “Hot Rats” δεν είναι jazz-rock, αλλά... κονσερβατορικές φρικαριότητες, μπορείς να τον εκλάβεις ας πούμε για φανφαρο-ποιητή, και πάντως όχι για σοβαρό μουσικογραφιά ή απλό ενημερωμένο fan, με τον οποίον θα μπορέσεις να συζητήσεις.
Επίσης στο ίδιο βιβλίο, στην αρχή του υπάρχει και μία ρήση του Bill Laswell για το fusion, που λέει:
“These were artists who wanted to expand, to travel, to collaborate, to experience.(…) The result was given the name of “fusion”, which has its own bad connotations today, but back in the 60s roads were opening up”.
Εδώ ο Laswell τοποθετεί το fusion του ’60, στη θέση που του πρέπει, αφήνοντας υπαινιγμούς για την ανεξέλεγκτη χρήση του «σήμερα», συνδέοντάς το καθαρά με τα σίξτις και με τους «ανοιχτούς δρόμους» εκείνης της εποχής.
Πολλοί συνθέτες μπορεί να είναι άξιοι, λόγω εκείνων που προτείνουν, αλλά ταυτοχρόνως πιάνονται πολλές φορές αδιάβαστοι σε πολλά θέματα, όταν αποφασίζουν να βγουν και να μιλήσουν.
Ο συνθέτης όπως έλεγε ο μέγας τουμπίστας Γιάννης Ζουγανέλης, είναι «το πιο εύκολο πράγμα. Είναι μια αμφιλεγόμενη υπόθεση. Γράφεις και δεν κρίνεσαι. Κρίνει ο χρόνος».
Φυσικά, γιατί ο καθένας μπορεί να βαράει τενεκέδες ας πούμε και να λέει πως είναι συνθέτης – και άιντε εσύ μετά να τον πείσεις ότι δεν είναι.
Το να λέει όμως ο συνθέτης ότι το fusion είναι κάτι που συμβαίνει ανά τους αιώνες (κάτι τελείως γενικόλογο και συνεπώς αδιάφορο), φτύνοντας όσους συνδέουν το fusion, με το jazz-rock του ’60, τότε που ήταν «ανοιχτοί οι δρόμοι», όπως λέει κι ο Laswell, γιατί τώρα οι δρόμοι έχουν διπλο-κλείσει (αυτό το λέω εγώ), λέει κάτι εκτός τόπου και χρόνου, που δείχνει, εντελώς να πούμε, την αμάθειά του έναντι βασικών παραμέτρων της μουσικής εξέλιξης.

2/1/2023
O Ρωμανός έφερε πρώτος τον Καραγκιόζη στο ελληνικό ροκ (εννοούμε πριν από τον Σαββόπουλο), ενώ και το Κύτταρο δεν ήταν το πρώτο κλαμπ, που παίχθηκε Καραγκιόζης επί σκηνής. Περισσότερα στο μέλλον...
https://www.youtube.com/watch?v=1Iosy-KeMWI

2/1/2023
Όσοι περίμεναν ν’ ακούσουν… μπητ, υπερρεαλισμούς και ψυχεδέλειες μπορεί να απογοητεύτηκαν από το “Dans le Grenier”, αλλά... καλά να πάθουν.
https://diskoryxeion.blogspot.com/2014/11/dans-le-grenier.html

11 σχόλια:

  1. Σχόλιο από το fb στο ποστ "Όσοι περίμεναν ν’ ακούσουν… μπητ, υπερρεαλισμούς και ψυχεδέλειες"...

    Lefteris Kyriakidis
    Δισκαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια από το fb στο ποστ "O Ρωμανός έφερε πρώτος τον Καραγκιόζη στο ελληνικό ροκ"...

    Kostas Giannakis
    τον Σαββόπουλο τον θεωρεις ροκ?

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Εμένα δεν θα πρέπει να μου κάνεις τέτοιες ερωτήσεις.

    Gerakanakis George
    να ρωτησω εγω? Μπορω??

    Kostas Giannakis
    με την ευρύτερη έννοια ισως, αρχες 70'ς

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Μάγκες έχω γράψει δεκάδες κείμενα γι' αυτά τα θέματα. Είναι σαν να με ρωτάτε τώρα πώς με λένε. Πάτε διαβάστε... τι να σας πω τώρα; Αν θεωρώ ροκ το Σαββόπουλο;
    https://www.lifo.gr/.../tetoies-meres-prin-apo-50-hronia...
    Τέτοιες μέρες πριν από 50 χρόνια, κυκλοφορεί «Το Βρώμικο Ψωμί» του Διονύση Σαββόπουλου | LiFO
    https://www.lifo.gr/.../o-mpallos-toy-dionysi-sabbopoyloy...
    Ο «Μπάλλος» του Διονύση Σαββόπουλου κυκλοφόρησε τέτοιες μέρες πριν από 50 χρόνια | LiFO

    Gerakanakis George
    σε προβοκαρουμε.. . Χρονια πολλα!!!

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεκτόν. Eπίσης!

    Gerakanakis George
    αγαπαμε Φωντα.....

    Alexis Tambouras
    Προσωπικά δεν είμαι σε θέση να απαντήσω , αυτά είναι αρμοδιότητα του Φώντα που έχει εξαντλήσει το ζήτημα . Μπορώ μόνο να σε διαβεβαιώσω πως υπήρξε αρκετά...μπαρόκ

    Πάνος Παπαστεργίου
    μεγάλος δίσκος τα γαλάζια άλογα...

    Nikitas Kakavas
    Το θέμα δεν είναι, Δάσκαλε, ποιος το κάνει πρώτος αλλά ποιος το έκανε καλύτερα.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Και το "πρώτος" μετράει. Γιατί ο πρώτος ρίχνει την ιδέα. Κι αυτό είναι
    Φυσικά το τραγούδι του Σαββόπουλου για τον Καραγκιόζη είναι εκπληκτικό, αλλά και του Ρωμανού μου αρέσει πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το fb στο ποστ "Είναι τόσο διαλυμένα πλέον τα πράγματα, που ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει και να περνιέται για «σωστό»"...

    Mpampis Kalogiannis
    κι ο Jaco?

    Stathis Nikokavouras
    Αφησε τους να γραφουν.καλυτερα για να εχουμε να γελαμε

    Anastassios Anastassiou
    Υπεροχο κείμενο!

    Andreas Gomozias
    o Miles ειχε σαν αναφορα στο In a silent way αλλα και στο Bitches brew τον Jimmy Hendrix εδω
    https://www.youtube.com/watch?v=Zts332Y-nyg
    Third Stone From The Sun

    Vassilis Serafimakis
    ...yet I still hear surf music, too, Jimi.

    Andreas Gomozias
    Αυτο ειναι surf μεσω Λαμιας ,,,,,μακαρι να επαιζαν ολοι ετσι surf

    Vassilis Serafimakis
    Αυτό ήταν αναφορά στούς στίχους τού κομματιού Third Stone from the Sun. ("..Υοu will never hear surf music again".) Δεν αφορούσε το ίδιο το κομμάτι.

    Andreas Gomozias
    ok

    Vassilis Serafimakis
    Μερικοί τίτλοι επιδρούν ίσως αρνητικά, έστω και λίγο, στην κατανόηση τού αντικειμένου από το ευρύ κοινό. Πχ δεν μ'ικανοποιούσε ποτέ προσωπικά ο όρος "fusion".

    George Ioakeimidis
    Ή όπως το θέτει ο ίδιος ο Ζάππα, intercontinental absurdities!...

    Antonis Kleidouchakis
    ακριβώς. μερικές φορές οι τιτλοι στα είδη μουσικής είναι για εμας τους φτωχούς.

    Akis Perdikis
    Θα πρόσθετα και το 'Coryell' του Larry Coryell (1969). Δεν προκάλεσε την ίδια αναστάτωση με το 'Bitches Brew' (1970), συζητήθηκε όμως αρκετά. https://youtu.be/Yo7Ald8026w
    The Jam With Albert

    Antonis Kleidouchakis
    άλλο ένα παράδειγμα jazz rock και jazz fusion ταυτόχρονα.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    https://diskoryxeion.blogspot.com/.../jazz-rock-fusion-10...
    JAZZ-ROCK και FUSION 10 άλμπουμ με αξία

    Antonis Kleidouchakis
    ιδιαίτερα άλμπουμ για μια αναζήτηση στα δύο είδη, δεύτερου επιπέδου, πέρα από τα πιο γνωστά.

    Antonis Kleidouchakis
    Ενοποιείς τις δύο κατηγορίες, οπότε προκήπτει αυτή η 3άδα. Αν το αποδεχτούμε αυτό, ναι αυτή είναι η τριάδα.
    Το Bitches Brew είναι Jazz Fusion
    To Soft Machine είναι Jazz Rock
    To Hot Rats είναι ταυτόχρονα Jazz Fusion και Jazz Rock
    ...ως κύρια κατηγορία που να χαρακτηρίζει τον δίσκο, γιατί ήταν και άλλα ο καθένας τους.
    ...κατά κοινή πεποίθηση και καθολική αποδοχή. Από εκεί και πέρα αρχίζουν οι γνώμες του καθενός, με βαρύτητα ή όχι.

    Νίκος Σούρσος
    Νομίζω ότι το Jazz-Rock έχει πιο στενή έννοια απο το Fusion. Για παράδειγμα Fusion της δεκαετίας του '70, θυμάμαι τους Oregon. Ήταν Fusion αλλά όχι Jazz-Rock. Ανακάτευαν την Jazz με κλασσικές και Folk φόρμες. Υπήρχε ένα τέτοιο υβρίδιο

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Όλα ανακατέματα είναι. Τους Oregon εγώ θα τους έλεγα πιο πολύ ethnic-jazz και όχι fusion.

    Νίκος Σούρσος
    Ο όρος Ethnic δεν χρησιμοποιούνταν ακόμα στα '70.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    ναι, για τώρα λέμε. το '70 δεν ξέρω, μάλλον jazz περισσότερο.

    Koma Gaeshi
    Το κείμενό σας μου έδωσε την αφορμή να κάνω κάποιες αναζητήσεις για τον καθηγητή Stuart Nicholson. Είναι πράγματι πολύ αξιόλογος και αναγνωρισμένος μελετητής και έχει γράψει και σχετικά πρόσφατα βιβλία best seller. Μου έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση μια μελέτη του 2009 με στατιστικές για τους ακροατές της jazz στο βρετανικό δημόσιο ραδιόφωνο -BBC και προτάσεις για jazz policy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχόλια από το fb στο ποστ "Κάπως υπερφίαλος τίτλος για Οκτώβρη '64"...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    https://www.youtube.com/watch?v=6xuubTKMd8Q
    YOUTUBE.COM
    The Graham Bond Organization - What'd I Say

    Vassilis Serafimakis
    Πιό μη-ροκ φάτσα από του Dick δεν γινόταν.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Hipster

    Nickos Ventouras
    ναι, αλλά ούτε περισσότερο (λευκός) τζαζερ φάτσα

    Antonis Kleidouchakis
    Το discgocs λέει 77 η κυκλοφορία. Τώρα αν θεωρήσουμε ότι όντως γράφτηκαν τα τραγούδια το 64, λογικά ο συνολικός τίτλος του δίσκου είναι μεταγενέστερος. Όντως υπερφίαλος αλλά…

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    To ξέρω ότι είναι από το '77 η κυκλοφορία, γιατί τον έχω τον δίσκο δεκαετίες - αγορασμένος από τον Κοντογούρη στα 80s. Όχι "αν θεωρήσουμε" σίγουρα γράφτηκαν το '64. Ο τίτλος είναι του '77, όταν το jazz-rock ήταν στο εμπορικό απόγειό του. Προφανώς έχει σχέση κι αυτό. Αλλά υπάρχει αλήθεια εδώ. Υπερφίαλος είπαμε, αλλά όχι και τελείως άστοχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχόλια από το fb στο ποστ ">>Κάποτε οι μαλάκες ήταν ανάμεσά μας, τώρα μήπως είμαστε εμείς ανάμεσά τους;<<"...

    Nikos Mitrogiannopoulos
    φοβερή ατάκα! Και πιάνει 100% το δικό μου μουντ τον τελευταίο καιρό.

    George Makris
    Έτσι όμως, μαλάκες είναι πάντα οι άλλοι , εμείς ποτέ !

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Όλοι μπορεί να κάνουμε μαλακίες, αλλά ο μαλάκας θα κάνει πάντα το κάτι παραπάνω. Βασικά εκτίθεται χωρίς να υπάρχει λόγος (γι' αυτό είναι και μαλάκας εξάλλου).

    George Makris
    Δεν έχω καμία αντίρρηση , όμως είναι αναπόφευκτο το γεγονός ότι το ευφυολόγημα αυτό μπορεί να το οικειοποιηθεί και ένας τέτοιος .Αυτός με το κάτι παραπάνω .

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Σίγουρα, καθότι ο μαλάκας δεν έχει το γνώθι σαυτόν. Νομίζει ότι είναι ο Αϊνστάιν, με τον Νεύτωνα μαζί.

    George Nikolopoulos
    Και ο θείος Νώντας είπε κάπου πρόσφατα ότι αν δεν έχεις κάνει μαλακίες στη ζωή, είσαι μαλάκας !!

    Panagiotis Ioannidis
    Παιρνει σα δεδομενο ομως ο βαβουρας οτι δεν ειναι σε αυτους!

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Μια χαρά τα λέει ο Βαβούρας σε όλη την συνέντευξη. Θα έχει καεί ο άνθρωπος...

    Dreliozis Panagiotis
    Βαβούρας.....Εντάξει....Από μικρό παιδί τον ξέρω....Ατυχές παράδειγμα από έναν cult με την καλή έννοια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχόλια από το fb στο ποστ για την Βούλα Πάλλα...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    https://www.youtube.com/watch?v=0m2TSvb4yos
    YOUTUBE.COM
    ΒΟΥΛΑ ΠΑΛΛΑ-ΔΙΛΜΠΕΡΙ ΔΙΛΜΠΕΡΑΚΙ
    https://www.youtube.com/watch?v=B9HWqTRjvDM
    ΒΟΥΛΑ ΠΑΛΛΑ-ΤΣΑΧΠΙΝ(ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ)

    Koma Gaeshi
    ωραίο μπάσο, μερακλίδικο

    Χρήστος Πριτσαπίδουλας
    Φώντα, υπάρχει ιστορία για το τραγούδι αυτό, σε σχέση με την ηχογράφηση του από την Αλεξίου.

    Konstantinos Diamantopoulos
    πες και εσύ

    Xaris Symvoulidis
    Ευτυχώς που είσαι κι εσύ για να πιστοποιείς ότι παίζονταν κάποτε στα FM!

    Konstantinos Diamantopoulos
    βεβαίως! Τα ωραιότερα πρωινά. Με Βούλα Παλλα, Horisont και ιστορίες για Βουνοσφυριχτες! Πόσο μου λείπει αυτή η εκπομπή, δεν φαντάζεσαι

    Xaris Symvoulidis
    Και σε μας λείπει

    Mike Beles
    Ακουσε τον Καρδιολογο...ασμα ασματων....

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ακούω κάτι δεκαετίες Βούλα Πάλλα. Λες να μην το έχω ακούσει; Αλλά εδώ λέμε για κάτι άλλο...

    Χρήστος Πριτσαπίδουλας
    Mike Beles Να ακούσεις τον τελευταίο διπλό δίσκο της στη ΛΎΡΑ.
    Δημιουργός ερμηνεύτρια εκπληκτική γυναίκα... Τη γνώρισα. Η διαδρομή της δεν έχει φωτιστεί, αντίθετα έχει συκοφαντηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σχόλιο από το fb στο ποστ "Νότης Μαυρουδής RIP. Top greek "psychedelic" folk..."...

    Thalia Istikopoulou
    Τον έχω! ( τον δίσκο). Τον είχα αγοράσει για την Αλεξάνδρα, αλλά και ο Νότης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σχόλια από το fb στο ποστ "Αν θεωρείς ότι ο Νότης Μαυρουδής ήταν όντως γνωστός"...

    Dimitris Makares
    Ελλάς Ελλήνων αμαθών...

    Kostas Lazaridis
    Αν τους έλεγες όμως ότι πέθανε η τάδε κουνιστρα απλό φωνή μου...δηλαδή θα αναφωνουσα όλοι κρίμα είχε ωραίο σώμα και ήταν καλή στην πίστα.
    Διόρθωση:όχι απλό,από φωνή Μου..

    Παναγιώτης Μπικάκης
    Είναι πολλοί αυτοί που θα κάνουν κλικ επειδή ήταν "γνωστός". Από τη μία είναι ο δημοσιογραφίσκος που πρέπει να βάλει ένα επίθετο και από την άλλη οι άσχετοι που θα κλικάρουν από περιέργεια για να δουν ποιος ήταν. Δεν πρέπει την επόμενη μέρα στον καφέ να πιαστούν αδιάβαστοι....

    Vasilis Kounelis
    Στην προκείμενη απο αιεφημερίδα περνάς εύκολα στο αιστοδιάολο...

    Giorgis Christodoulou
    Κάθε μέρα, όλο και πιο πολύ, "χαϊδεύουν" αυτό το "κοινό".

    Stamatis Tsolelis
    Το ρεζουμε είναι οτι εφυγε ενας πολυ ενδιαφερων μουσικός και ανθρωπος και οτι πηγε τσαμπα πολυ νωρις, ειχε ακομη ζωη μεσα του, ηταν άτυχος!!

    Nikos Michelarakis
    Αφού δεν έβαλε σε υπότιτλο ένα ξεγυρισμένο (έτσι μου είπανε) παλι καλα

    Ioannis Bekiaris
    Αμφισβητώ πως ο γράφων είναι "ένοχος" εν πλήρει συνειδήσει. Περισσότερο διαπιστώνω μια ασύνειδη αναπαραγωγή τετριμμένων σχημάτων που απαξιώνει - διαχρονικά - τα πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σχόλια από το fb στο ποστ "Βαθμός γνώσης του αντικειμένου; Υπό το μηδέν."...

    Andreas Frogoudakis
    ελα ρε...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Η επιρροή του ήταν αισθητή στο Ηνωμένο Βασίλειο ΣΕ μουσικούς που έπαιζαν blues - όχι "με μπλουζ αναφορές". Μπλουζ αναφορές έχει κάποιος που δεν παίζει blues. Π.χ. ένας που παίζει country ή folk ή progressive rock. O Clapton δεν είναι μουσικός με "μπλουζ αναφορές", είναι bluesman ο ίδιος. Το blues είναι η βάση της μουσικής του.

    Takis Psaltis
    για πολυβιταμίνες ........

    Michalis Matthaiou
    Ναι αλλά λεει οτι η επιρροή του εφτασε ως το κοτετσι.

    Χριστιάνα Στυλιανού
    Εγώ είμαι η αδαής ασύνταχτη συντάκτρια του άρθρου. Διαβάζοντας τον εποικοδομητικό διάλογο στα σχόλια, έγινα πλέον καλύτερη. Καλημέρα και συγγνώμη αν το άρθρο μου σας αναστάτωσε.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Αν έχεις όρεξη να γράφεις για το blues... αν έχεις -και το κείμενό σου δεν είναι συμπτωματικό- σου λέω μπράβo, γιατί ελάχιστοι έχουν τέτοια διάθεση στα μίντια. Πρέπει όμως να βελτιώσεις την έκφρασή σου και να ενημερώνεσαι βαθιά για το αντικείμενο, τσεκάροντας δυο και τρεις φορές ό,τι γράφεις, προκειμένου να είσαι έγκυρη. Γιατί αυτό είναι το μόνο τελικό ζητούμενο στην δημοσιογραφία. Η εγκυρότητα. Δεν αρκεί η προσπάθεια, ούτε η πρόθεση.

    Nikos Mitrogiannopoulos
    Να σας ρωτήσω κάτι από περιέργεια και μόνο, χωρίς να σας προσβάλω; Το κείμενο το έχετε γράψει ή το έχετε μεταφράσει από το google translator; Σοβαρή είναι η ερώτηση, δεν αστειεύομαι.

    Athena Delcosta
    Σπουδαίος μουσικός, αυτός ο Chicken Shack !

    Jim Jimakos
    Και εντάξει, γράφεις ένα άρθρο , παίρνεις μια συνέντευξη,δεν υπάρχει "κάποιος αρχισυντάκτης" να το διαβάσει να σε κατευθύνει,να σε διορθώσει, Άιντε βουρ το ανεβάσουμε και όποιον πάρει ο χάρος..

    Spyros Diastimikos
    Σιγά μη ξέρει ο αρχισυντάκτης. Με το ζόρι τον Clapton, ίσως.

    Panos Poul
    Κατάσκοπος από άλλο επάγγελμα

    Thekla Tselepi
    Σχεδόν όλα τα δεινά της ανθρωπότητας οφείλονται στο γεγονός ότι κάποιοι επιμένουν και ασχολούνται με πράγματα για τα οποία δεν έχουν ιδέα...

    Επίτροπος Σωτηρίας
    ΚΥΡΙΕ ΦΩΝΤΑ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΒΡΙΘΟΥΝ ΛΑΘΩΝ ΣΤΟ ΑΒΟΠΟΛΙΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΛ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ, ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΤΕ ΚΑΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΡΩΞΟΥΜΕ ΛΙΓΟ Κ ΑΥΤΑ.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Θες να γελάσουμε με αυτό που έγραψες; Σε πληροφορώ ότι το αστείο σου είναι και παλιό και πάμφθηνο.

    Sakis Gallo
    το OLAFAQ κέρδισε πολλά κλικ το τελευταίο καιρό να το ξέρεις

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Τόσο πέραση έχω; Ειλικρινά δεν τον έχω συνειδητοποιήσει.

    Επίτροπος Σωτηρίας
    ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΕΙ 4 ΚΑΜΙΟΝΙΑ ΠΟΠ ΚΟΡΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΦΕΤΣΑ, ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΟΥΛΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΑΣΕΤΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΙΚ. ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Δεν είναι ένας μήνας με τον Σφέτσα. Η συνέντευξη δόθηκε στις 27/12. Ούτε μια βδομάδα δεν είναι.

      Επίτροπος Σωτηρίας
      ΚΑΘ' ΥΠΕΡΒΟΛΗ. ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΑ 4 ΚΑΜΙΟΝΙΑ. ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΜΙΟΝΙ.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Επίτροπε στείλε μου κανα κείμενο δικό σου για να σε περιποιηθώ καταλλήλως, αλλά θέλω ποσοστά μετά...

      Επίτροπος Σωτηρίας
      ΔΙΑΛΕΞΤΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΟ ΔΩ, ΕΧΩ ΜΠΟΥΤΙΚ ΜΕ ΦΤΗΝΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ: https://www.avopolis.gr/.../paratiritirio-mousikis...
      ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΜΠΑΛΟΣΥΝΗΣ

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Θα σε ψάξω και θα σου πω τι θα σου κοστίσει...

      Επίτροπος Σωτηρίας
      500 ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΒΟΠΟΛΙΣ, ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΣΙΓΓΟΥΝΙΕΣ.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Εγώ τι τσιγγουνιές να κάνω, εσείς θα πέσετε τον παρά. Εγώ θα παντελονιάσω.

      Aris Karampeazis
      κανε άκρη ρε, σε λίγες μέρες με αυτό που θα βγάλω το Mic θα ανεβεί 3000 %

      Επίτροπος Σωτηρίας
      ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ 3% ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΛΔ?

      Aris Karampeazis
      οριακά , καθ’ υπερβολή μίλησα κι εγώ

      Sakis Gallo
      Ο chicken Shack τι όργανο παίζει ρε παιδιά;

      Lefteris Aerakis
      Ο "Ορνιθοσακος" ολα τα λεφτα!

      Themis Vasiliou
      Ξέρω κάτι μπλουζ κιθαρίστες που χουν αναφορές σε Βασιλάραπα, να τους αναφέρω;

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Λέγε να μαθαίνουμε...

      Γιώργος Γιαννόπουλος
      Έχει φύγει ο τσικεν σακ τώρα. Εμένα με ενοχλεί και το "(βασιλιάς) ΤΗΣ μπλουζ". Και βλέπω σε προηγούμενο άρθρο και "ΜπΑουι".

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Είναι δύσκολο να πάρεις οθόνες απ' όλο το άρθρο και να τις γεμίσεις κοκκινάδια.

      Nikos Kouteris
      Sugar Shack

      Michalis Matthaiou
      "I would rather go blind" εδήλωσαν οι Βρεττανοί "Κοτετσι" για το παρόν άρθρο.

      Andreas Karampelas
      Κάποιος/κάποια το ΄΄μάζεψε΄΄ το άρθρο

      Διαγραφή
  10. Σχόλια από το fb στο ποστ "Δεν με διακρίνει το θράσος... το ξέρω αυτό και το ομολογώ."...

    Anastassios Anastassiou
    Ενας αριστοκράτης της γραφής!
    Το εννοώ, εννοείται!

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Σ' ευχαριστώ πολύ Τάσο.

    Anastassios Anastassiou
    Χαρα μου!

    Stathis Nikokavouras
    Ελα να σου γραψει ο μαστορας για οσπρια,για τα ρεβυθια.μετα τα γνωστα ολη νυχτα στο νερο ,βρασιμο 20 λεπτα πεταγμα το νερο σε αλλη κατσαρολα κρεμυδια καροτα πιπεριες κοκκινεε πρασινες,κομενα μικρα ενα κουταλι καρρυ,λαδι και για δυο λεπτα στη φωτια.ριχνουμε τα ρεβυθια μεσα τσιγαριζουμε,και νερο.σε μικρη κατσαρολα 250 γραμμαρια νερο δεντρολιβανο μπολικο βραζουμε για 20 λεπτα...οταν τα ρεβυθια ειναι ετοιμα ριχνουμε μεσα το νερο του δεντρολιβανου που εχουμε σουρωσει.καλη ορεξη.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Εντάξει ρε φίλε εσύ είσαι επαγγελματίας, εμείς είμεθα ερασιτέχνες σε αυτά τα θέματα... αλλά καλά τα καταφέρνουμε. Άιντε να βρεθούμε καμιά φορά να σου μαγειρέψω και να μου μαγειρέψεις. Όχι μόνο ν' ακούμε blues...

    Stathis Nikokavouras
    μπλουζ θα ακουσουμε και θα παραγγειλουμε πιτσα.θα βγαλω απο την καταψυξη.και θα ακουμε με κατανυξη..μμμμ κολανε οι στιχοι..ελα κερκυρα καλοκαιρι δεν φταιω εγω...αεροδρομειο ειμαι μολις επεστρεψα απο βουδαπεστη..

    Andreas Xaikalis
    Αισθάνομαι υπερηφανος!!
    Το 2ο εκεί στην τριών ναυαρχων έβγαλε καλά παιδιά......

    ΑπάντησηΔιαγραφή