Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

YELLOW BOX τεύχος #17 (Δεκέμβριος 2022 / Ιανουάριος 2023)

Το νέο τεύχος του ηχο-μουσικού περιοδικού Yellow Box βρίσκεται στα περίπτερα. Κοστίζει 6,90 Ε και κατά βάση είναι αφιερωμένο στο Audio Video Show-Black Box, μια γιορτή για τον ήχο, την εικόνα και την μουσική, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, το Σαββατοκύριακο 5 & 6 Νοεμβρίου 2022, στο ξενοδοχείο Radisson Blu Park Hotel, Λεωφ. Αλεξάνδρας 10. Στο τεύχος υπάρχει πλήρης αναφορά στην εκδήλωση –με κείμενα και πολλές φωτογραφίες προϊόντων και όχι μόνο–, που αναπτύσσεται από την σελίδα 8 έως την σελίδα 23.
Από ’κει και πέρα, και πάντα στο πρώτο τμήμα του περιοδικού, και όπως καταγράφονται στο εξώφυλλο, υπάρχουν άρθρα για το ηχείο δαπέδου Estelon YB Mk II (γράφει ο Δημήτρης Σταματάκος), για το USB DAC Chord Electronics Qutest (γράφει ο Δημήτρης Σταματάκος), για τον ολοκληρωμένο ενισχυτή Gato Audio Amp 150 (γράφει ο Μάνος Μαστραντωνάκης) και για το σύστημα πλατό-βραχίονας-κεφαλή Music Hall mmf-5.3 (γράφει ο Γιάννης Καμαρινός).
Φυσικά στις σελίδες του νέου Yellow Box θα βρεις πάμπολλα θέματα και reviews για ποικίλες συσκευές... και να μερικές απ’ αυτές: ολοκληρωμένος streaming ενισχυτής Lyngdorf TDAI-1120 (γράφει ο Γιάννης Καμαρινός), ηχείο βάσης Audio Physic Spark 6 (γράφει ο Μάνος Μαστραντωνάκης), ασύρματο ηχοσύστημα Audio Pro Addon C3 (γράφει ο Γιάννης Καμαρινός), ενδωτικά ασύρματα ακουστικά με ANC JBL Live Pro 2 TWS (γράφει ο Μάνος Μαστραντωνάκης) κ.λπ.
Φυσικά, η ύλη του περιοδικού επεκτείνεται και στο δεύτερο μέρος, με τα βασικά θέματα, και όπως αυτά προβάλλονται στο εξώφυλλο, να αφορούν στην τραγουδίστρια Σαβίνα Γιαννάτου (συνέντευξη στην Βάσια Παρασκευοπούλου), στα πιάνα Steinway & Sons (κείμενο του Richard K. Lieberman, μτφ. Μαρία Τσακίρη) και στους Jethro Tull (γράφει ο Κωνσταντίνος Τσάβαλος).
Από κει και πέρα υπάρχει το “Classical Music Reviews” (γράφει ο Θοδωρής Μπαφαλούκας), το “Jazz & Rock Corner (γράφω, εγώ, reviews για jazz και rock δίσκους, ελληνικούς και ξένους), τα “Audiophile CD Corner” και “Audiophile LP Corner” (γράφει ο Θοδωρής Μπαφαλούκας), το “Lets rock (γράφει η Μαρία Τσακίρη), το “Its been 50 years ago today” (ο Κωνσταντίνος Τσάβαλος γράφει για το άλμπουμ “Ege Banyasi” των CAN), υπάρχει ένα κείμενο δικό μου για τον Keith Jarrett και τις ηχογραφήσεις της τελευταίας ευρωπαϊκής περιοδείας του, ένα κείμενο του Νίκου Α. Τζαβέλλα για το μουσικό ντοκιμαντέρ “My generation” (2017), όπως και για το “Screaming Jay Hawkins / I put a spell on me” (2001) του Νίκου Τριανταφυλλίδη και ακόμη τα δικά μου «κινηματογραφικά θέματα», που είναι αφιερωμένα στον Thelonious Monk.
Ένα χορταστικό τεύχος, για ακόμη μία φορά από το Yellow Box, το καλύτερο ηχο-μουσικό περιοδικό, που κυκλοφορεί τώρα στην Ελλάδα.
Επαφή: www.yellowbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου