Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

THE ANSWER? η πιο νέα κυκλοφορία του γκρουπ από την Αλεξανδρούπολη

Όπως έχουμε ξαναγράψει οι... The Answer?, που είναι Έλληνες από την Αλεξανδρούπολη, δεν είναι καινούριο συγκρότημα, αφού σαν ομάδα υπάρχει από το 1995, έχοντας κι ένα πρώτο άλμπουμ σε ανεξάρτητη παραγωγή από το 1999.
Και αν αυτά τα σημειώναμε με αφορμή το άλμπουμ των Answer? “… and its already tomorrow” [B-Other Side / ΑΖΑ Records] από το 2019, τώρα τα ξαναλέμε λόγω μιας νεότερης κυκλοφορίας τους, της «Θεσσαλονίκη / Drunken alive, dreamy death / Live at We SKG» (2022), τυπωμένη και διακινούμενη από τις B-Otherside Records / Walk the Line / Now or Never / Primitive Music και Vinyl Mania
Παρότι λοιπόν είναι τωρινή η κυκλοφορία η εγγραφή δεν είναι τελείως πρόσφατη, αφού αυτή προέρχεται από τον Οκτώβριο του 2018, όταν το punk-rock συγκρότημα από την Αλεξανδρούπολη είχε εμφανισθεί στο WE της Θεσσαλονίκης – και μάλιστα με την line-up τού LP του από το 2019. Δηλαδή, και εδώ, Answer? είναι οι Kostas Ketseris φωνή, κιθάρες, LefterisFreshKafetzis ντραμς, AlexandrosZoltarPaliakidis μπάσο, φωνή, φωνητικά και Yiannis Margaritis κιθάρες, με κάποιους απ’ αυτούς να μην είναι άγνωστοι στο χώρο (αφού ο Φρέσκος έπαιζε ντραμς στους Middle Fingers, γνωστοί σε πρώτη φάση από ένα 45άρι στην Lazy Dog, το 1994, με τον Kostas να περνάει και αυτός από το ίδιο σχήμα).
Το σετ των Answer?, όπως αυτό καταγράφεται στο νέο άλμπουμ τους αποτελείται από δεκατέσσερα τραγούδια – έξι στην πρώτη πλευρά του δίσκου και οκτώ στην δεύτερη.
Απ’ αυτά τα δεκατέσσερα κομμάτια τα μισά είναι διασκευές. Και από τα επτά πρωτότυπα τα τέσσερα θα ακούγονταν και στο LP του ’19, με τα υπόλοιπα τρία να εμφανίζονται εδώ για πρώτη φορά.
Punk-rock live αυτού του τύπου, θερμό, σκληρό, «βίαιο» και άγριο, με ακατάπαυστη ορμή και απροκάλυπτο δόσιμο δεν νοείται χωρίς versions, και κάπως έτσι οι Answer? έχουν τον τρόπο να τιμούν εδώ τους «πατεράδες τους», τόσο από τα sixties, όσο και από τα seventies-eighties.
Έτσι, ακούμε από την δεκαετία του ’60 Kingsmen (“Jolly green giant”) και NovasThe crusher” (γνωστό και από τους Cramps) και βεβαίως από τις επόμενες δεκαετίες Undertones (“Teenage kicks”), Professionals (“Payola”), Demob (“No room for you”), Business (“Drinking and driving”) και Buzzcocks (“Sick city sometimes”).
Όλα αυτά τα λίγο έως πολύ κλασικά τραγούδια συνυπάρχουν με τα αναλόγου αισθητικής δικά τους, εις τρόπον ώστε εκείνο που ακούς να διαθέτει μία συνεχή και απρόσκοπτη ροή, χωρίς σκαμπανεβάσματα και με τα «φωτάκια» διαρκώς «στο κόκκινο».
Απλά πράγματα, εν ολίγοις, αποτυπωμένα (mastering ο Γιάννης Κύρης) με τον σωστό και ζέοντα τρόπο.
Επαφή: https://www.b-otherside.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου