Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

CAPTAIN HAWK μια ακόμη ελληνική «μεταλλική» όπερα

Πέρασαν τέσσερα χρόνια από την “Goditha” [Symmetric Records, 2020] την ροκ μεταλλική όπερα της Ελίνας Εγγλέζου και του Bob Katsionis, για την οποία είχαμε γράψει παλαιότερα στο Δισκορυχείον. Τέσσερα χρόνια δημιουργικά προφανώς, που θα οδηγούσαν τους δύο φίλους και συνεργάτες, ως Captain Hawk τώρα, στην ολοκλήρωση μιας εξ ίσου εντυπωσιακής νέας ροκ όπερας, της Ghosts of the Sea, που κυκλοφορεί σε μιαν αντάξια έκδοση της Symmetric (σ’ ένα άψογα σχεδιασμένο triple-folded digipak, μαζί με 12σέλιδο booklet με στίχους, εικόνες κ.λπ.)
To
power metal είναι εκείνο που κυριαρχεί και εδώ, με τα φοβερά επιταχυνόμενα tracks, με τις ατελείωτες κιθάρες και το μεγαλιθικό ρυθμικό τμήμα, τα πομπώδη keyboards και πάνω απ’ όλα τις high-pitched ερμηνείες μιας πλειάδας τραγουδιστών, από τους καλύτερους που διαθέτει η σημερινή, ελληνική, μεταλλική σκηνή. Ορίστε τα ονόματά τους: Yiannis Papanikolaou, Stratis Steele, Marios Karanastasis, Christos Kounelis, Mike Livas, Iliana Tsakiraki, Fany Melfi και The Fantasy Choir, με τον Charalampos Stergiopoulos να διευθύνει την χορωδία και με τον Thanassis Pelekanos να έχει το arrangement.
Όμως δεν είναι μόνον οι φωνές, είναι και η μουσική με τα λόγια, η διαχείριση των φωνών, η μπαλαλάικα, η οκαρίνα και τα φλάουτα της Elina Englezou και βεβαίως η μουσική, η ενορχήστρωση, η μίξη, η παραγωγή, οι κιθάρες, το μπάσο, τα keyboards και το drum programming του Bob Katsionis – με τα βιολιά του Aggelos Pavlos και το λαούτο του Vassilis Koilakos να συμπληρώνουν το team.
Έχουμε να κάνουμε λοιπόν με μια ναυτική περιπέτεια, στην οποία πρωταγωνιστεί το πειρατικό πλοίο του Captain Hawk, και η οποία εξελίσσεται με θαυμαστό τρόπο. Και εννοούμε με αυτό πως δεν υποστέλλεται πουθενά το πάθος και η ένταση, που χαρακτηρίζουν τα παιξίματα, με τις εκπλήξεις σε ήχους και «εικόνες», να διαδέχονται η μία την άλλη (τα όργανα δείχνουν τις επιρροές από το folk), μέσα από έναν οργανικό ορυμαγδό, που «γεμίζει» συνεχώς από τις φωνές (lead και χορωδιακές), που τοποθετούνται η κάθε μία στα επίπεδά τους.
Ένα απολύτως απολαυστικό άκουσμα λοιπόν, από μια ομάδα συνθετών-μουσικών-τραγουδιστών, που γνωρίζουν τέλεια τη δουλειά τους, προσφέροντας το μέγιστο.
Επαφή: https://captainhawk.bandcamp.com/album/ghosts-of-the-sea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου