Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 69

10/1/2018
Με το νόμο που θα περάσει ο Τσίπρας, το λεγόμενο «πολυνομοσχέδιο» εννοώ, με την επιβολή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, τον περιορισμό των απεργιών, την υπαγωγή των ΔΕΚΟ στο ξενόδουλο Υπερταμείο και άλλα τινά, χάνονται πολλά από τα ισχυρά αντιπολιτευτικά ατού της μητσοτακικής δεξιάς, ου μην αλλά και των απανταχού φιλελέδων – τους οποίους βλέπω, στις επόμενες εκλογές, να ψηφίζουν δαγκωτό Σύριζα. Όλα τέλεια… 

9/1/2018 
H Lana Del Rey, λένε, αντέγραψε τους Radiohead. Άμα αντιγράφεις τους Radiohead δεν πιάνεται…

9/1/2018
Ο Γιώργος Σιέρρας είναι ένας από τους πιο βαρβάτους έλληνες κιθαρίστες. Στα σέβεντις, με τους Κάστορες, συναγωνιζόταν τον Σπάθα και τους Socrates (οι Κάστορες ήταν το ίδιο σκληροί, αλλά είχαν ελληνικό στίχο – καλό ελληνικό στίχο), επηρεασμένοι όλοι από Mountain και West Bruce & Laing (το LP τους “Why Dontcha”, που είχε κυκλοφορήσει στην Ελλάδα το 1972). Αργότερα ο Σιέρρας πέρασε και από άλλα γκρουπ (Λερναία Ύδρα, Rhesus κ.λπ.), χωρίς να σταματήσει να γράφει τραγούδια μέχρι τις μέρες μας. Να, όπως αυτό, που είναι ένα από τα ωραιότερα ροκ κομμάτια, που άκουσα στην εποχή των μνημονίων.
«Ναι, πού είναι οι Έλληνες πια, πού είναι η δημοκρατία; / αυτό είναι καθαρή τρομοκρατία»...

8/1/2018
>>Σύμφωνα πάντα με την Washington Post, πέρσι σκοτώθηκαν 19 άοπλοι Αφροαμερικανοί από αστυνομικούς. Συγκριτικά, το 2016 είχαν σκοτωθεί 17 και το 2015 36. Ο αριθμός των Αφροαμερικανών που έχασαν τη ζωή τους από αστυνομικά πυρά, είτε ήταν άοπλοι είτε όχι, είναι δυσανάλογος σε σύγκριση με τον πληθυσμό τους: το 22% των θυμάτων ήταν Αφροαμερικανοί, τη στιγμή που οι μαύροι άνδρες δεν αποτελούν παρά μόνο το 6% του πληθυσμού των ΗΠΑ.<<
Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα στη χώρα της «ελευθερίας» και της «δημοκρατίας» από την εποχή του Malcolm X; 

7/1/2018 
Γνώμη μου είναι –μπορεί να κάνω λάθος– πως τα Χρόνια Πολλά, στους Γιάννηδες εν προκειμένω, τα λέμε βράδυ και όχι πρωί-πρωί, όταν οι Γιάννηδες δεν έχουν αλλάξει σώβρακο ακόμη, ούτε βέβαια τα λέμε στο πρώτο λεπτό της ημέρας (00:01 της 7ης Ιανουαρίου) αγχωμένοι από το φόβο… μήπως και μας προλάβει κανας άλλος. 
Ας φυλάξουμε για την ψηφιακή ζωή μερικές παλιές καλές συνήθειες της πραγματικής, όταν η επίσκεψη στο σπίτι του εορτάζοντος ή της εορταζούσης συνέβαινε άνευ τηλεφώνου ή άλλης ειδοποιήσεως (αυτό βεβαίως το έχουμε διαγράψει) και πάντως υπό το… πλήρες φως των προβολέων.

7/1/2018 
Πέθανε η France Gall, στα 70 της, αγαπημένη ποπ γαλλίδα τραγουδίστρια των σίξτις, κυρίως, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία και στην Ελλάδα (δίσκοι, εξώφυλλα σε περιοδικά κ.λπ.).
Το “Laisse tomber les filles” (1964), που ήταν ένα από τα πρώιμα ωραία τραγούδια της, σε μουσική και στίχους του Serge Gainsbourg, είχε τραγουδηθεί και από τη Ζωή Κουρούκλη (και τους Stormies), με αγγλικούς, όμως, στίχους του Νίκου Μαστοράκη.

1 σχόλιο:

 1. Σχόλια από το facebook για τον Γιώργο Σιέρρα...

  Γιώργος Γιαννόπουλος
  Πολύ καλός. Νομίζω όμως ότι και ο ίδιος θα πει ότι ο σπάθας ήταν η μεγαλύτερη επιρροή του. Τους είχα δει , σαν rhesus 2000, στο κύτταρο κάποια κυριακή πρωί. Έπαιζε και ένα άλλο συγκρότημα, που λεγόταν "έμμηνος ροή" και βγάλανε δίσκο αργότερα σαν apocalypsis. Υπάρχει σε κάποιο τεύχος της μουσικής (δεν το βρίσκω τώρα) μια συνέντευξη των rhesus που λένε ότι τους βοηθούσαν οι socrates για να αγοράσουν εξοπλισμό, συμμετέχοντας σε κάποια συναυλία μαζί τους.

  Φώντας Τρούσας Δισκορυχείον
  Σίγουρα οι Socrates ήταν επιρροή τους, αφού ήταν παλιότεροι. Πάντως το ’73-’74 παίζανε πολύ σκληρά οι Κάστορες και ήταν σε ευγενή κόντρα με τους Socrates.

  Γιώργος Γιαννόπουλος
  Ο σιέρρας ήταν πολύ καλός. Κιθαρίστας που γέμιζε τον ήχο στο κλασικό ροκ τριο με ριφς, σόλα και ρυθμική κιθάρα μαζί. Άλλος ένας καλός -μετά από σπάθα και σιέρρα- κιθαρίστας, αυτού του στυλ, της εποχής ήταν και ο τζίμης βατικιώτης με το γκρουπ sos band.

  Φώντας Τρούσας Δισκορυχείον
  Ο Βατικιώτης παίζει εδώ αν θυμάμαι καλά... https://www.youtube.com/watch?v=eqmipmKvmek
  POP FESTIVAL 1973-ΒΥΡΩΝΕΣ(ΑΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΝΑ) -…

  Ntinos Sarandopulos
  βάλε και δρόλαπα ρέ

  Δημήτρης Παπαλέξης
  Το όνομα Κάστορες μοιάζει με αναγραμματισμός του Socrates!!! Περίεργο, ε;

  Φώντας Τρούσας Δισκορυχείον
  https://www.youtube.com/watch?v=eXOn9etS8eQ
  ΚΑΣΤΟΡΕΣ - ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΣΤΙ ΦΟΝΙΑΣ

  Δημήτρης Παπαλέξης
  Ωραίο!

  Γιώργος Γιαννόπουλος
  Το why dontcha must για κιθαρίστες τότε

  Φώντας Τρούσας Δισκορυχείον
  Ναι, είχε βγει ελληνικό, άρα ήταν πιο εύκολο να το βρουν και να το ακούσουν.

  Φώντας Τρούσας Δισκορυχείον
  Δεν ξέρω για το "Flowers of Evil" των Mountain αν είχε βγει... Αλλά δεν το αποκλείω...
  (Δείχνω φωτογραφία τεύχους του περιοδικού «Μοντέρνο Τραγούδι και Τηλεόρασις» από το 1972, στο οποίο φαίνεται η γραμματοσειρά του ονόματος “Mountain” έτσι όπως αυτή είναι τυπωμένη στο εξώφυλλο του “Flowers of Evil”)

  Γιώργος Γιαννόπουλος
  Ήταν γνωστοί και οι Mountain πάντως. Στο μοναστηράκι έβρισκες.

  Φώντας Τρούσας Δισκορυχείον
  Ναι και οι Φαληρέηδες στο Pop Eleven είχαν σίγουρα «εισαγωγής».

  Koutovas Ioannis
  Είναι ενεργοί ως μπάντα;

  Φώντας Τρούσας Δισκορυχείον
  Sierras Band, ανεβάζουν τραγούδια στο YouTube.

  Koutovas Ioannis
  Έχουν ν' ανεβάσουν απ' το 16.
  Το παίξιμο της κιθάρας πάντως σου παίρνει τα μυαλά...

  Panayotis Chalemos
  Γειά σου Φώντα με τις ανασκαφές σου.Μετά τον Θείο Νώντα,θα είσαι ο Θείος Φώντας.Πάντα τέτοια όμορφα να ανεβάζεις και ας διαφωνούμε σε κάποια.

  Φώντας Τρούσας Δισκορυχείον
  Εντάξει, αυτό είναι καινούριο, δεν έσκαψα πολύ βαθιά...

  Panayotis Chalemos
  αφού λες ότι είναι από το 70;

  Φώντας Τρούσας Δισκορυχείον
  To Mα τω Δία είναι από το 2013.

  John D. Carnessiotis
  Ο George Sierras εξακολουθεί να είναι ενεργός, εξακολουθεί να λάμπει για όσους είχαν την τύχη να τον βρουν στον δρόμο τους σήμερα! Και στα χνάρια του πατέρα βαδίζει και ο γιος: εξαιρετικός drummer! H Sierras Band μπορεί να μην υφίσται πια, αλλά το ταλέντο των μεμονωμένων μουσικών ζει και βασιλεύει!

  Koutovas Ioannis
  Για μένα είναι αποκάλυψη και θα τους/τον παρακολουθώ στο εξής...

  Panayotis Chalemos
  ας ξεκινήσουμε από τα παλιά και θα φτάσουμε στα καινουργια.Και μόνο που μου λες ότι είναι ισάξιος του Σπάθα αρχίζει το ψάξιμο.

  Giannis Naoum
  ...και ο Άγγελος Σκορδιλης ήταν ωραίος κιθαρίστας στην εποχή του.....εάν δεν λανθανω. ....
  Τον θυμάμαι από την Λερναια Ύδρα. . ..και όχι από τους καστορες ....εντάξει φυσιολογικό θέμα ηλικίας .....εξαιρετικός τύπος

  Nikos Haldoupis
  wow αυτό που άκουσα γάμησε, κιθαριστικά

  Chris Stassinopoulos
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή