Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

με το single των BEETROOT συμπληρώνεται το εορταστικό κουτί της Inner Ear

Όπως έχουμε ήδη γράψει, δυο-τρεις φορές στο πρόσφατο παρελθόν, μέσα στο 2017 η Inner Ear συμπλήρωσε δέκα χρόνια κυκλοφοριών. Αυτήν τη δεκαετία τη γιόρτασε, η πατρινή εταιρεία, με μια σειρά 45αριών, δώδεκα στον αριθμό, τα οποία κυκλοφόρησαν σε 100 αντίτυπα, όλα την περασμένη χρονιά, με ροή… ένα ανά μήνα Έχουμε ήδη γράψει για τα έντεκα απ’ αυτά, ενώ τώρα θα πούμε λίγα λόγια και για το δωδέκατο, που τυπώθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου. Κάπως έτσι θα συμπληρωθεί και το σχετικό κουτί, που παρέχεται από την εταιρεία μέσω συνδρομής (όπως και τα δισκάκια εξάλλου).
Beetroot λέγεται το συγκρότημα που ακούμε τώρα – ένα τρίο το οποίο αποτελούν οι Σωτήρης Νικολάου φωνητικά, Πέτρος Παπαβασιλείου κιθάρα και Κωνσταντίνος Τσιώλης πιάνο, σύνθια.
Το πρώτο κομμάτι του 45αριού τους έχει τίτλο “Set me free” και διαθέτει ακουστικό χαρακτήρα – αν υποστηρίξουμε πως η ακουστική κιθάρα έχει γερή παρουσία στην ενοργάνωση. Υπάρχει βεβαίως και ηλεκτρική, όπως υπάρχουν και γεμίσματα από πλήκτρα, δίνοντας, όλα τούτα, μια συνολική υπόσταση σ’ αυτό το ήσυχο, αργό και στα όρια του spoken word (όσον αφορά στη φωνή) track.
Το “Fire in the rain” είναι πιο βαρύ σαν κομμάτι – με πιο ισχυρό ηλεκτρικό στοιχείο εννοώ, αλλά με την ίδια… και κάπως αποστασιοποιημένη (όσο και «πειραγμένη») ερμηνεία του τραγουδιστή. Τα πλήκτρα κάνουν πολύ καλή δουλειά κι εδώ, όπως και οι κιθάρες (που έχουν ακόμη πιο ισχυρή παρουσία προς το τέλος του τραγουδιού.
Δύο κομμάτια που ξεχωρίζουν για το στυλ τους είναι αυτά των Beetroot, ενός τρίο που θ’ άξιζε να δοκιμαστεί και στη μεγάλη φόρμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου