Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 118

14/9/2018
Το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο. Άιντε ρε από κει πέρα. Ένα σαπιοκάραβο έγινε… παραλία αναφοράς. Και σιγά την παραλία δηλαδή. Να μην προσεγγίζεται με αμάξι ή με τα πόδια, αλλά μόνο μέσω θάλασσας ή αέρα! Να κάθεσαι να κάνεις μπάνιο κάτω από τα βράχια. Τόσο στόκος και ψωνάρα… Και τα ταξιδιωτικά σάιτ (έπηξε ο τόπος και με τούτα), που αναδεικνύουν το επικίνδυνο και το τίποτα. Πάλι καλά που δεν καταπλακώθηκε κανένας. 
Έχουμε και στην Κέρκυρα τέτοιες παραλίες. Έχει πάει κανείς στο Λογγά, στους Περουλάδες; Εγώ δεν κατεβαίνω εκεί να κολυμπήσω, κάτω από τα βράχια, ούτε με το να με πληρώσουνε. Κάθομαι από πάνω, στο μπαρ (και όχι άκρη-άκρη) και βλέπω μόνο το απίστευτο ηλιοβασίλεμα…

13/9/2018 
Πήγα σινεμά, απόψε, φορώντας ένα λεπτό καλοκαιρινό πουκάμισο και στην αρχή, βλέποντας τους περισσότερους με ζακέτες και μπουφανάκια, κούναγα το κεφάλι μου… ειρωνικά. Τελικά από την ψύχρα μ’ έπιασε κατούρημα και γυρίζοντας από την τουαλέτα, γιατί δεν κρατιόμουν άλλο, διαπίστωσα πως μάλλον είχα χάσει την καλύτερη στιγμή του έργου…

13/9/2018
Πάει ο άλλος να δημοσιεύσει άρθρο σε δημοφιλέστατο και σοβαρό, υποτίθεται, σάιτ, κατά του Τσίπρα, και τον γράφει… Αλέκση (χωρίς ο ίδιος να ανήκει στους και-καλά πλακατζήδες δημοσιογράφους, αυτά τα τελείως άνοστα «φρούτα», που μας προκύψανε εσχάτως). Είναι το ίδιο απαράδεκτο, για μένα, με το να γράψεις τον Μητσοτάκη… Κούλη κ.ο.κ. 
Παλιά στις εφημερίδες δεν παρατηρούνταν τέτοιες γελοιότητες. Υπήρχε μια σοβαρότητα ή έστω μια σοβαροφάνεια – που κι αυτή ήταν προτιμότερη, φυσικά, από την ψεύτικη άνεση τού τύπου «θέλω να είμαι (ο μαλάκας) ο εαυτός μου».  
Δυστυχώς, τώρα, όλα έχουν μετατραπεί σε αλοιφή. Όπως γράφει ο καθένας από εμάς εδώ πέρα, στο φέισμπουκ, που τα λέμε μεταξύ μας λίγες δεκάδες άνθρωποι (ή έστω και εκατοντάδες), με τον ίδιο τρόπο πηγαίνει κάποιος και γράφει σ’ ένα σάιτ, που έχει εκατομμύρια επισκέψεις το μήνα – αδιαφορώντας για το ποιος γράφει δίπλα του ή πάνω του ή κάτω του.  
Κι έτσι βλέπεις, δίπλα-δίπλα, να γράφουν ένας άνθρωπος ευγενής, που λέει ευθαρσώς τη γνώμη του, καταθέτοντας τα επιχειρήματά του (είτε συμφωνείς μαζί του είτε όχι), μαζί με τον… καραγκιόζη, που θέλει να τον λογαριάζουν για σοβαρό, ενώ στην πραγματικότητα (κι ας το αφήσουμε αυτό κατά μέρος) είναι συνάμα κι ένας βλάκας και μισός.  
Ας ήταν τουλάχιστον σεβαστικός και θα του συγχωρούσαμε την ηλιθιότητα. 

12/9/2018
Πέθανε και ο Rachid Taha γαμώ το ξεσταύρι μου, στα 60 του… Σφαγή γινόταν πριν 20 χρόνια με το ΓιαΡαγιά… (παραγωγή, κιθάρες: Steve Hillage)

12/9/2018 
Ο Paul McCartney ήταν ο μπασίστας των Beatles, κάτι που το ξέρουν και οι πέτρες (το αν έπαιξε και κιθάρα σε κάποια κομμάτια αυτό ήταν περιστασιακό). Για το Πρώτο Θέμα, όμως, είναι βασικά… κιθαρίστας. Φυσικά και στη φωτογραφία που διάλεξαν για το κείμενο ο McCartney παίζει μπάσο (το κλασικό Höfner 500/1). 
Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους άσχετους συντάκτες…

10/9/2018 
Συνεχίζονται με σθένος οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις...
Απ’ αυτά που έδωσε στη δημοσιότητα τις προάλλες ο υπουργός Γαβρόγλου, τα σχετικά με τις αλλαγές στο Λύκειο, το πιο (ψευτο)εντυπωσιακό είναι το να μπαίνεις σε κάποιες σχολές άνευ εξετάσεων (κάτι που αποτελεί… πυλώνα και για την πλήρη κατάργηση των εισαγωγικών – λέμε τώρα…). Να πούμε λοιπόν πως και σήμερα, ουσιαστικά, μπαίνεις σε κάποιες σχολές χωρίς εξετάσεις, καθώς γίνεσαι δεκτός έχοντας γράψει «τρία» και «τέσσερα». Απλά, με την πρόταση Γαβρόγλου δεν θα τρως την ξεφτίλα της βαθμολογίας, αφού θα μπαίνεις κατ’ ευθείαν στις αζήτητες σχολές, χωρίς να εξετάζεσαι. Κάτι είναι κι αυτό για τα «ναυάγια»…  
Για δε τις υπόλοιπες σχολές, τις καλές να πούμε, η φιλοσοφία των ανακοινώσεων (με τις παραπάνω διδαχτικές ώρες για τα κύρια μαθήματα) ευνοεί ασυζητητί την έκρηξη της παραπαιδείας (αφού το δημόσιο σχολείο ήταν, είναι και θα παραμείνει υπό διάλυση). Βέβαια, καλό θα ήταν επ’ αυτού να είχαμε και καμμιά μέτρηση από την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ), γιατί από τους «ιδιαιτεράδες» δε βγαίνει άκρη, ώστε να είμαστε και… 101% σίγουροι.

3 σχόλια:

  1. Σχόλια από το facebook για το ωράριο του Γαβρόγλου...

    Costas Papachristou
    Το ότι οι περισσότεροι γονείς ξεκινάνε δουλειά στις 9:00 που σημαίνει ότι φεύγουν απ'το σπίτι κατά τις 8:15 το ξέρουν; Μάλλον όχι γιατί δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Θα αλλάξουν κι εκείνων το ωράριο (όσων δουλεύουν τέλος πάντων). Όλοι έχουν ανάγκη για λίγο ύπνο παραπάνω...

    Valadis Terzopoulos
    Λογικό! Αφου δεν διορίζουν δασκαλους γιατι να πληρώνουν αναπληρωτές και ειδικότητες.
    Το ποιος γονιός θα πηγαίνει τα παιδιά στο σχολειο 9 το πρωι θελω να δω....

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Πάντως οι μαθητές θα μπορούν να ξενυχτάνε τώρα μια ώρα παραπάνω...

    Macubert Thanasis Sabaziotis
    Ουισκακια για τα παιδακια

    Dimitris Mpakirtzis
    κάποιοι γελάνε, μιλάμε για τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση για την ανάπτυξη της χώρας και για ποιοτικότερη παιδεία

    Jimmy Musicfan
    για μαθητές και δάσκαλους τέλεια. δεν ανοίγουν ούτε μαγαζιά πριν τις 9. οι υπηρεσίες έτσι κι αλλοιώς άνοιγαν στις 7.30

    Κόππα Ι. Κάππα
    εμένα μου αρέσει- όσο το δυνατόν αργότερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια από το facebook περί Πρώτου Θέματος και Paul McCartney...

    ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΗΣ
    Αλλο ενα λαθος στο σχολιο κατω απο την φωτο..γιατι πρωην?μπηκε αλλος στην θεση του ποτε?

    Michalis Matthaiou
    Paul is Dead since 66 this is Faul:D

    Kostas Tsogias
    Ας ξεκινήσουμε από τα στοιχειώδη: είναι άραγε σε θέση να ξεχωρίσουν το μπάσο από την κιθάρα; μήπως ζητάμε πολλά;

    Ferris Costas
    Και ντραμς 'αμα λάχει...

    ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΗΣ
    ΟΚ..ασχετοι..αυτο ελειπε!αλλα τοσο??Βeatles...Ημαρτον!κανενας δεν το ειδε στην συνταξη της φυλαδα??γιατι πιστευω οι περισσοτεροι θα το ηξεραν σε οποιαδηποτε φυλαδα..αυτος που επρεπε να το ξερει δεν το ηξερε!!σαν το τζοκερ!!!

    Andreas Frogoudakis
    Πρωτο θεμα;....σκουπιδια

    Vagelis Skiadas
    Μήπως ξέρουν κάτι παραπάνω από μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το facebook περί Rachid Taha...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    https://www.youtube.com/watch?v=A5wVZ-W3dNw
    Rachid Taha - Rock el casbah (Officiel Son)

    Ioannis N. Arvanitis
    Τον είχα δει πρώτη φορά το 1989, στο 2ο φεστιβάλ Heimatklänge, στο Βερολίνο. Ήταν ακόμα με τους Carte de séjour.
    http://www.piranha.de/.../va_ali.../heimatklaenge_vol_2
    VA: Ali Hassan Kuban, Bellemou Messaoud, Carte de Sijour & more -…

    Petros Dragoymanos
    Το ya Rayah το είπε και ο Νταλάρας το 1997 με τίτλο ΚΙ ΑΝ ΣΕ ΘΕΛΩ και ελληνικούς στίχους του Μιχάλη Γκανά.

    Dimitris Stratakis
    Υπάρχει κάτι που δεν εχει πει ο Νταλάρας;

    Dimitris Stratakis
    Οχι ρε γαμω!

    Ioannis N. Arvanitis
    https://www.youtube.com/watch?v=9vDc4YuZz1k
    Carte De Séjour

    ΑπάντησηΔιαγραφή