Κυριακή 7 Απριλίου 2019

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 155

7/4/2019
Δεν φτάνει να έχεις ζήσει (ό,τι έχει ζήσει ο καθένας), αλλά και να δίνεις σωστές και ει δυνατόν τεκμηριωμένες πληροφορίες, όταν αποφασίζεις να εκτεθείς για όποιο θέμα.
Ο Περικλής Κοροβέσης έφτασε 78 χρονών και ακόμα δεν έχει μάθει πως τα Φάντομ είναι αμερικάνικα αεροπλάνα, ενώ γαλλικά είναι τα Μιράζ.
>>Τι είχε συμβεί και η ταινία εξαφανίστηκε; Η χούντα έκανε παζάρια για να αγοράσει πολεμικά αεροπλάνα «Φάντομ». Η δημοκρατική Γαλλία «παγώνει» την ταινία, ήταν παραγωγή και της Γαλλικής Τηλεόρασης, ξεχνάει πως η Ελλάδα είχε μια «κυβέρνηση βασανιστών», όπως την είχε χαρακτηρίσει το «Look», και ανακαλύπτει μια καλή αγορά.<<
[από efsyn.gr]

6/4/2019
>>Ακούω από έντεχνα, μέχρι Γωγώ Τσαμπά<< (γέλια) 
Ο Μπακογιάννης πρέπει να είναι (δηλαδή είναι σίγουρα) από τους πιο άμουσους Έλληνες. Τουλάχιστον ο πατέρας του και ο μπάρμπας του ο Σφέρδεκλος γράφανε, οι ίδιοι, και κανα τραγουδάκι... 

6/4/2019
>>Το όνομα της μπάντας αρχίζει να ακούγεται έντονα εξαιτίας της συμμετοχής του ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ και πολλοί είναι εκείνοι που γράφουν για το «ελληνικό group που ανακάλυψαν ο Kanye West, o Jay Z και η Rihanna και πήρε Grammy».<<
Κάποια άσχετη, ονόματι Φιλίππα Δημητριάδη, γράφει την παραπάνω μπουρδολογία στην Athens Voice, σχετικά με Τα 4 Επίπεδα της Ύπαρξης.
Όποιος θέλει να διαβάσει αλήθειες γι’ αυτό το γκρουπ μπορεί να δει ή να ξαναδεί εδώ…
Να μία: «Για να λέμε την αλήθεια, πάντως, αν δεν το ξέρεις, αν δεν έχεις πληροφορηθεί, εννοώ, τη χρήση sample από τους Αμερικανούς (Jay-Z κ.λπ.), δεν το καταλαβαίνεις με τίποτα».

5/5/2019
Αυτή η μόχλευση που συμβαίνει στις τοπικές κοινωνίες, με αφορμή τις δημοτικές εκλογές, έχει στοιχεία τραγωδίας.
Περνάω έξω από εκλογικά κέντρα, κοντοστέκομαι, και κάνω πως διαβάζω τα φυλλάδια των υποψηφίων, ενώ το αυτί μου το έχω μόνο για ν’ ακούω αυτά που λέει ο κόσμος.
Υπάρχει εξαθλίωση στο λαό, που τον οδηγεί σε πράξεις απελπισίας. Γιατί απελπισία είναι να απευθύνεσαι σε υποψηφίους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους με στόχο να σε συμπονέσουν μ’ ένα τετράμηνο ή ένα εξάμηνο εργασίας (στην καλύτερη περίπτωση).
Υπάρχουν τα μεγαλύτερα ψάρια, που ετοιμάζονται για τις «δουλειές» («χρυσές», «αργυρές» ή «χάλκινες» δεν έχει σημασία) και υπάρχει και η πολυπληθής μαρίδα, που πάντα παίζει, τέτοιαν εποχή, τα ρέστα της.

4/4/2019
O Werner Herzog στην Αθήνα (από βδομάδα) κι εμείς θυμόμαστε τις ελληνικές ταινίες του...

4/4/2019
Μην περιμένεις τίποτα καλό για την Αθήνα από ανθρώπους που ακούνε Radiohead και Φοίβο Δεληβοριά...

4/4/2019
ΙΤ'S A BEAUTIFUL DAY
Ο Νταλάρας γέρασε. Πιάνει τα 70 σε λίγους μήνες και το μόνο που τον ενδιαφέρει πια, αφού καλλιτεχνικά ό,τι ήταν να πει το είπε, είναι η υστεροφημία του. Πάντοτε φρόντιζε γι’ αυτήν, αλλά τώρα είναι η μοναδική του έννοια.
Είδα τόπους-τόπους, στο YouTube, τη θλιβερή εκπομπή των Κανάκηδων στον ΣΚΑΪ (με βασικούς φιλοξενούμενος τον Νταλάρα και τον Λάλα) και κυρίως είδα την αγχωμένη προσπάθεια ενός ανθρώπου να σβήσει όλα τα δυσάρεστα που έχουν πει για ’κείνον ακόμη και οι πεθαμένοι (ο Πανούσης, ο Χάρρυ Κλυνν και όποιοι άλλοι).
Ο Νταλάρας δεν θέλει να έχει πλέον εχθρούς ούτε στον Κάτω Κόσμο. Κατά μίαν έννοια λογικό. Κανείς δεν ξέρει πού θα βρεθεί μετά τα στερνά του…

2/4/2019
Μίλησε ο Κουτσούμπας στη γειτονιά πριν από 15 μέρες και τα αεροπανό που κρέμασαν οι Κνίτες, για να προβάλλουν την ομιλία του, είναι ακόμη στη θέση τους. Κι εδώ που τα λέμε δεν βλέπω να κατεβαίνουν πριν απ’ την Πρωτομαγιά…
Εν τω μεταξύ και κανα-δυο γείτονες έχουν ξεχάσει τις σημαίες στο μπαλκόνι από την 25η Μαρτίου – και σ’ αυτή την περίπτωση δεν είναι από αδιαφορία.
Όταν βλέπω τέτοια πράγματα… φτύνω, γιατί δεν γουστάρω ο άλλος να με υποτιμά (παίζοντάς το πατριώτης εκ του ασφαλούς και για το θεαθήναι), αλλά φτύνω επίσης και όταν βλέπω αγενείς ψευτοκουλτουριάρηδες και θλιβερούς κοσμοπολίτες να χλευάζουν την πατριωτική ανάταση, που μπορεί να κρύβει για έναν απλόν άνθρωπο μια εθνική γιορτή.
Τελικά, και εξαιτίας αυτής της επαμφοτερίζουσας συμπεριφοράς (μου), δεν τα έχω καλά ούτε με τους μεν, ούτε με τους δε… και δεν λυπάμαι γι’ αυτό.

11 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb στο τελευταίο ποστ...

    Antonis Xagas
    και θα θυμηθώ ότι κάπου 25 χρόνια πίσω, ήμουν στους Βάτραχους ένα βράδυ που ο Αραπάκης πρωτοπαρουσίαζε το τραγούδι, είχε στήσει μάλιστα και κάμερες για να τραβήξει βίντεο-κλιπ...

    Gerasimos Priovolos
    εχω αυτο το βινυλιο το αγορασα απ τον ιδιο τον αραπακη εξω απ το πολυτεχνειο πριν χιλιαδες χρονια

    Giorgis Christodoulou
    Τί μου θύμησες! Τον Δημήτρη Αβραμόπουλο με τον οποίο είχαμε Χριστούγεννα για 12 μήνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια από το fb σχετικά με την εκπομπή του ΣΚΑΪ για τον Νταλάρα...

    Kyriakos Katsaras
    Ενοχες εχει μην τον λυπάσαι ειχε φιλους σαν τον λε πα τον λαλα όλα τα "καλά παιδιά" του ΔΟΛ..μεγας δημοσιοσχεσίτης..ειχε βαλει τον καταδικο μαντελη τον εκσυγρονιστη του σημητη να μεσκλαβησει για να μη πληρωσει τους φορους..Τονε τιμήσαμε και μας ατίμασε...Τούτος, ο Νιόνιος και πολλοι αλλοι.Οι μεγαλοξ καλλιτεχνες ανοιγουν δρόμους και μεσα απο την προσωπική σταση στα δημόσια πραγματα.

    Michael Polychronis
    τωρα που ο ΔΟΛ ειναι Μαρινακης κ φιλτατος ΣΚΑΙ....τα υπολοιπα εννοούνται

    Kyriakos Katsaras
    Και ειναι και τσιγγουναρος..Κάποιο φεγγαρι τον εβριζε ασημα κι ο ζαμπετας κι ο καζαντίδης

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Και για τον Ζαμπέτα είχε έναν καλό λόγο. �� Για τον Καζαντζίδη δεν άκουσα κάτι. Μπορεί να είπε, αλλά εγώ δεν άκουσα.

    Kyriakos Katsaras
    τονε λοιδορουσε ο Ζαμπετας..κι ο Στελιος του τασουρνε συνεχεια...όπως στην πολιτικοι υπαρχουν μηδισαντες για αξιώματα το ίδιο συμβαινει με πολλούς καλιτεχνες για το χρήμα...η εποχή της φθοράς βλεπεις..

    Nikos Zervos
    O SAVOPOULOS TI SXESI EXEI;;;;ANTE RE ASXETOI---------------------------------------------------------------
    PLYNE TO STOMA SOU PRIN XANAPEIS,,,,,O NIONIOS,,,,,,VLAKA K.K

    Kwstas Agas
    Το εξώφυλλο της ΔΙΣΚΑΡΑΣ των it's a beautiful day πού κολλάει στην όλη φάση ?? Βρε κάτι "απρόβλεπτοι συνδυασμοί" που τυχαίνουν ....

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ήταν στο background. Είναι το ψευτοδισκάδικο της εκπομπής.

    Katerina Tzioridou
    Καλά το Βινύλιο είναι ότι πιο θλιβερό υπάρχει. Ένας αχταρμάς εφηβικής δημοσιογραφίας (η εφημερίδα του σχολείου μας), δηθενιάς γιατί είμαστε βετεράνοι στις μουσικές και τα βινύλια και "και καλά" ανησυχιών/προβληματισμών για θέματα που απασχολούν τη σημερινή κοινωνία. Να ξεράσω τώρα ή να το αφήσω για αργότερα;

    Σταμάτης Ζαφειρόπουλος
    Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι ο Αντώνης Κανάκης είναι πιο βλάκας και από τα λάχανα, αλλά δεν έτυχε ποτέ να τον ενημερώσουν.

    Γιώργος Δαραβίγκας
    είδα όλη την εκπομπή,έτσι ακριβώς όπως τα λές φίλτατε ήταν.Κανάκης κ σία δεν έχουν δυστυχώς το ταλέντο να ξεκουμπώνουν ψυχές για να πάρουν το κάτι παραπάνω,πόσο μάλλον του ''κολοπετσωμένου'' Νταλάρα.Fake συγκίνηση και μονόλογος του κατά τα άλλα αξιόλογου καλλιτέχνη με προφανή προσπάθεια να σώσει όντως την υστεροφημία του.Λίγο αργά mr George Dalaras

    Λαφτατζής Χρήστος
    ημιάσχετο, αλλά ευτυχώς παρα τω Νταλάρα πάντα υπήρχαν μουσικοί του βεληνεκούς του Περσίδη (που ήταν στην εκπομπή) και προσωρινά ξεχνιέται η νταλαροκρατορία

    Vasilis VMan
    Ακόμη και το Δημήτρης Πανουσης θαρρώ το είπε γιατί το Τζιμης δε χτυπιέται.

    Dimitris Mpakirtzis
    "εξωραϊσμός", είσαι μέσα και στη φωτό έσκασε στο φόντο ένα από τα πιο καλά lp's όλων των εποχών :-)

    Ferris Costas
    Περί Νταλάρα; Θου Κύριε...

    Nikolaos Kotsovos
    κριμα ..εχασα τον Λαλα....

    Michael Polychronis
    Τα ιδια ελεγε κ στην εκπομπή της Αρωνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το fb περί Werner Herzog...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Και όπως μας είχε πει παλαιότερα ο Ferris Costas, σε σχέση με το παρασκήνιο της ταινίας:
    [Τον Werner Herzog μου τον έστειλε από το Παρίσι ο φίλος μου Jean-Daniel Pollet, που ανησυχούσε για την τύχη μου, μετά το πραξικόπημα. Μάλιστα, για να με «φυγαδεύσει», οργάνωσε και πραγματοποίησε, αμέσως μετά, την ταινία Tu imagines Robinson (1968), στην αγαπημένη μας Σκύρο. Τον Herzog του τον είχε συστήσει ο φίλος-συνεργάτης και συγκάτοικός του στο Παρίσι, Volker Schlöndorff.
    Γιά τα γυρίσματα του Herzog, επειδή μου είπε για τα προβλήματα με την Κω, του πρότεινα ως εναλλακτικές λύσεις την Σαντορίνη (εξ ου και η λάθος μνήμη μου) και την Σπιναλόγκα, για την οποία ήθελε να κάνει ένα ντοκυμαντέρ ο Pollet. Τελικά, ο Pollet γύρισε το (εκπληκτικό) ντοκυμαντέρ στη Σπιναλόγκα, μετά την επιστροφή μου στην Ελλάδα, το 1974. Ο τίτλος του είναι L' Ordre (Η Τάξη).
    Ανεκδοτολογικά θ’ αναφέρω πως τελικά, ο άνθρωπος που με «φυγάδευσε» ήταν ο παραγωγός του Tu imagines Robinson (και σκηνοθέτης αργότερα του More κ.ά.) Barbet Schroeder, που μας ήρθε στη Σκύρο με το «βαλιτσάκι με τα δώρα» με... υδροπλάνο, γιατί ήταν παντρεμένος με την Κοραλία Εμπειρίκου.
    Τέλος, θα πω πως δεν θυμάμαι ποιός έφερε σ’ επαφή τον Werner Herzog με τον Ξαρχάκο. Υποπτεύομαι πως κάτι έτρεξε ανάμεσα στον Pollet κι εμένα, γιατί τον Σταύρο τού τον είχε προτείνει η Καρέζη για την ταινία Σφαίρα στην Καρδιά (Une Balle au Coeur, 1966), ενώ εκείνος προτίμησε τον Μίκη Θεοδωράκη.
    Κατά σύμπτωση, στη Σκύρο, συναντήσαμε την Μαρία Λουτράκη, που είχε φτάσει με το κότερο του Ξαρχάκου! Ο Pollet ενθουσιάστηκε, και την πήρε πρωταγωνίστρια. Επιστρέφοντας κάποια στιγμή στο Παρίσι, και βλέποντας μαζί την ταινία του Méditerranée, που είχε γυρίσει μερικά χρόνια πριν (1979), αναπηδήσαμε και οι δύο: η Λουτράκη, μικρούλα, έπαιζε και χόρευε στη ταινία! Η ίδια μου είχε πει πως την «τραβήξανε» σε ταινία πριν από μερικά χρόνια κάποιοι Γερμανοί... Είχε μείνει στη μνήμη της μόνο ο Volker Schlöndorff συνεργάτης του Pollet στη Μεσόγειο. Μικρός ο κόσμος, αδερφέ μου...
    Είχα την τύχη να βοηθήσω τον Werner Herzog στην οργάνωση της ταινίας του Lebenszeichen. Κάποια στιγμή μου λέει: «Θέλω για την πρωταγωνίστρια μιαν ελληνική ομορφιά». «Τι εννοείς «ελληνική ομορφιά;» τον ρωτώ. Εκείνη τη στιγμή χτυπάει το κουδούνι της πόρτας, ανοίγω, και μπαίνει η φίλη μου Αθηνά Ζαχαροπούλου, εξαιρετική τραγουδίστρια του Νέου Κύματος και της Πλάκας. «Αυτό τον τύπο εννοώ». «Αν θέλει κι εκείνη, πάρτηνε!» του λέω.
    Έτσι η Αθηνά έγινε πρωταγωνίστρια στην μοναδική της ταινία. Αργότερα, παντρεύτηκε κι έφυγε για τις ΗΠΑ. Έχω χρόνια να μάθω νέα της.]

    Ferris Costas
    Πρέπει να διορθώσω ένα λάθος μου. Το Mediterranee δεν γυρίστηκε φυσικά το 1979, αλλά το 1959-1960.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    1963 λέει στη wiki, ενώ ο imdb γράφει για 1979 (μήπως τότε προβλήθηκε επίσημα?) https://fr.wikipedia.org/wiki/M%C3%A9diterran%C3%A9e_(film)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ferris Costas
      Ακριβώς. Γιά την Mediterrannee ξεκίνησαν τα γυρίσματα το 1960, με συ-σκηνοθέτες τους παλιούς φίλους Jean-Daniel Pollet και Volker Schloendorf. Στην περιφορά, και όταν έφτασαν στην Ελλάδα, διαφώνησαν (χωρίς να τσακωθούν) κι ο Volker αποχώρησε. Μετά το τέλος των γυρισμάτων στην Ελλάδα, ο Pollet (μέγας φιλέλλην πλέον) επέστρεψε στο Παρίσι κι άρχισε το μοντάζ. Το αποτέλεσμα όμως δεν τον ικανοποιούσε, και γιά... να ξαλεγράρει, δέχτηκε μιά "βιομηχανική" παραγγελία της Sandoz (οικογενειακές φιλίες των αστών γονέων) να παρακολουθήσει με την κάμερα μιά... κρουαζιέρα στην Ελλάδα! Στον Πειραιά φυσικά... αποβιβάστηκε, και ήρθε στην Αθήνα γιά να οργανώσει μιά μικρού μήκους ταινίες, γιά τον Ναό του Επικουρίου Απόλλωνος (Βάσσαι) που είχε προλάβει να κάνει μόνο ένα πλάνο γιά την "Μεσόγειο". Επιστρέφοντας στο Παρίσι, κι αφού τελείωσε γρήγορα το μοντάζ και την επεξεργασία των "Βασσών", ξήλωσε τον Μεσόγειο κι άρχισε το μοντάζ απ' την αρχή. Η ολοκληρωμένη αυτή 2η εκδοχή, προβλήθηκε μία μόνο φορά, στη Γαλλική Ταινιοθήκη, το 1963 (wiki). από κει και πέρα, με ενδιάμεσα κάποιες μικρού μήκους ταινίες, αφιερώνεται (με δική μου παρακίνηση) στην μυθοπλαστική ταινία "Μιά σφαίρα στην καρδιά", που γυρίζεται και προβάλλεται το 1965. Ύστερα απ' αυτή την ταινία, κι αφού έζησε από κοντά τα Ιουλιανά και ξετρελλάθηκε, έπιασε να ξαναμοντάρει (γιά τρίτη φορά) την Mediterrannee. και αυτή τη φορά... την ολοκλήρωσε. Αυτή την τρίτη εκδοχή, πρόβαλε στη Γαλλική ταινιοθήκη, το τέλος του 67. Είμαστε δίπλα-δίπλα στην προβολή, και... κατάπληκτοι ανακαλύψαμε πως το μικρό κοριτσάκι που χόρευε στη Σκύρο, ήταν η ίδια η Μαρία Λουτράκη, που... ανακαλύψαμε πάλι στη Σκύρο (είχε έρθει με το κότερο του Ξαρχάκου) το καλοκαίρι του 1967, γιά τον Ροβινσώνα. Το 1979, πιθανόν να αναφέρει το imdb γιατί τότε έγινε η πρώτη προβολή... με εισητήριο. Να συμπληρώσω πως ο Βολκέρ Σλεντορφ έγινε κι αυτός φανατικός (αλλά πιό διακριτικός) φιλέλλην, και το 1992 (?) στο Βερολίνο, μου είπε με πολύ καμάρι πως γύρισε κι αυτός μιά ταινία στην Ελλάδα. Συγνώμη γιά τη φλυαρία..

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Καθόλου φλυαρία. Μαθαίνουμε λεπτομέρειες, που είναι πάντα χρήσιμες. Και γι' αυτό ευχαριστούμε!

      Διαγραφή
  4. Σχόλια από το fb για Τα 4 Επίπεδα της Ύπαρξης...

    Maria Pappa
    προσωπικά θυμάμαι ότι έχει φάει πολύ θάψιμο παλιότερα, έτσι δεν είναι; (προ Kanye και παρά της σπανιότητας)

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ποιος, ποια; Το συγκρότημα εννοείς; Ναι, κάποιοι το έθαβαν. Έχει μερικά καλά τραγούδια και μερικά που εμφανίζουν προβλήματα. Και η παραγωγή είναι κακή - δε βοηθάει καθόλου. Τώρα ακούγεται καλύτερα, στην τελευταία επανέκδοση.

    Maria Pappa
    που να θυμάμαι τώρα; λολ μόνο ότι τους κράζανε θυμάμαι ότι ήταν χάλια παρότι ότι ήταν από τους πιο σπάνιους δίσκους. edit - όχι εγώ πάντως το διόρθωσα lol Επίσης, εντάξει τους ανακάλυψε ο Jay z, κτλ αλλά σε όποιον ήταν συλλέκτης ή ασχολιόταν με την ψυχεδέλεια και το prog ήταν γνωστοί ως όνομα.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Για μένα δεν είναι χάλια. Πέραν της παραγωγής που είναι υποτυπώδης. Μερικά τραγούδια είναι πολύ καλά. Εκείνο που μ' ενοχλεί είναι οι υπερβολές που γράφονται κατόπιν εορτής. Το σαμπλ δεν φαίνεται με τίποτα, άμα δεν το ξέρεις. Και μαλακία του Jay-Z να μην πάρει ένα κιθαρίστα να παίξει τη φρασούλα. Κάνανε πονηρό τον Αλατά από το τίποτα. Λες και διασκευάσανε ολόκληρο τραγούδι του κάνει!

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Και αυτό από το 2009...
    https://diskoryxeion.blogspot.com/2009/10/hip.html
    (ΠΑΛΑΙΟ) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΟΚ Από τα αζήτητα στο hip

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα εχουμε ξαναπει αυτα,ειναι σχεδον αδυνατον ακουγοντας το Run this town,να παει το μυαλο σου στο Καποια μερα στην Αθηνα,και αν δεν ειναι αυτο τιμια σταση και σεβασμος που εδειξαν οι Αμερικανοι,τοτε τι ειναι;
      Ομως δεν ειναι οτι απλα χρησιμοποιησαν ενα sample το καποια μερα στην Αθηνα ηταν η εμπνευση για να γραφτει το run this town.Μελαγχολια+θυμος.Ετσι οι παραγωγοι αποφασισαν να αγγιξουν με το μαγικο ραβδακι τους τα 4 Επιπεδα

      Διαγραφή
    2. >>Τα εχουμε ξαναπει αυτα<<

      Και θα τα λέμε συνέχεια (με κάθε αφορμή εννοώ) μέχρι να τα πάρουν χαμπάρι "όλοι".

      Διαγραφή
    3. yep,η επαναληψη ειναι μητηρ πασης μαθησεως,υπαρχουν ομως και οι ανεπιδεκτοι μαθησεως..

      Διαγραφή
  5. Σχόλιο από το fb περί Μπακογιάννηδων...

    Asser Moissis
    Ο δε θείος του, Νίκος Μπακογιάννης, είναι εξαίρετος στιχουργός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Νίκος Μπακογιάννης, αδερφός του Παύλου, έγραψε ένα από τα πιο σπουδαία ελληνικά τραγούδια που έχω ακούσει ποτέ, τον περίφημο και πασίγνωστο "Απόγονο" σε εξαίρετη μουσική και ερμηνεία του Ζαμπέτα. Ένα τραγούδι πραγματικό εγχειρίδιο νεοελληνικής Ιστορίας. Δεν ξέρω πως κι από που τους ήρθε αυτή η σουρεαλιστική ιστορία καθώς όπως θα θυμάστε πρόκειται για ένα αφηγηματικό κομμάτι γραμμένο με πολλή επιδεξιότητα - συν τις "ζαμπέτειες" επιφωνήσεις του ρεφρέν που κλείνονας το μάτι στον ακροατή, εκφράζουν μεγαλειωδώς το λαϊκό παράπονο ως γνήσιο αντίβαρο στην αστική μεγαλομανία. Και κάπως έτσι έχουμε τελικά ένα από τα πιο καυστικά σχόλια πάνω στην ιλαροτραγική σύγκρουση του συλλογικού μας φαντασιακού με την σκληρή πραγματικότητα, δοσμένου με ευρηματικό χιούμορ και πραγματική ψυχή. Όλα αυτά βέβαια (που μπορεί και να τα φαντάζομαι εγώ και καμία σχέση να μην έχουν με τις προθέσεις των δημιουργών) ουδεμία σχέση με τον τεχνοκράτη καλοζωισμένο φιλελεύθερο απόγονο που εν προκειμένω κατεβαίνει για δήμαρχος της Αθήνας. Ή μήπως όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως τα λες.
      Έχει γράψει πολλά ωραία λόγια ο Μπακογιάννης, που εγώ τον θυμάμαι από το σήριαλ των σέβεντις Η Γειτονιά μας, όταν υποδυόταν τον Κούλη τον Σφέρδεκλο.
      Άκου και την Κόλαση...
      https://www.youtube.com/watch?v=UF0udJM5_ec

      Διαγραφή