Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 233

26/3/2020
Παιδική φωτογραφία... Δεν είμαι εγώ (γέλιο), ο Βοσκόπουλος είναι με τον πατέρα του. Από το εξαφανισμένο βιβλίο (για να μην πω και απαγορευμένο) «Χωρίς Την Έγκρισή μου», που είχαν βγάλει η αδελφή τού Τόλη Παναγιώτα και ο ανιψιός του, το 2002, στις εκδόσεις Όμβρος. 
Κάτι άλλο έψαχνα και το βρήκα μπροστά μου...

26/3/2020
Εγκαλούν –τα καθάρματα της φασιστοδεξιάς, οι συνεργάτες των χουντικών και οι απόγονοι των μαυραγοριτών– τον Σύριζα, για να κάνει «ντα» τον Κούλογλου, επειδή δημοσίευσε αυτή τη γελοιογραφία, που και πλάκα έχει (μέσα στη σοβαρότητά της) και λέει την αλήθεια. 
Άιντε Σύριζα, κάνε τους το χατίρι. Βάλε πλάτη στην "εθνική προσπάθεια" (σ’ έχω και ψιλο-ικανό, εδώ που τα λέμε).

26/3/2020
Δεν ισχύει σε κάθε περίπτωση, αλλά σε πολλές περιπτώσεις ισχύει.
Όταν διαβάζεις σε σάιτ και ξένες εφημερίδες, αγγλικές, γαλλικές, αμερικάνικες, θέματα για την Ελλάδα, παραξενεύεσαι.
Προσέχοντας, όμως, το όνομα του συντάκτη έρχεσαι αμέσως στη θέση σου, γιατί απλά είναι... Έλληνας!
Διαβάζεις CNN Travel και βλέπεις “10 things Greece does better than anywhere else” by John Malathronas (γράψε μας τίποτα για τους Jam ρε φίλε), πας στην Figaro και διαβάζεις “L’infectiologue Sotirios Tsiodras, nouvelle coqueluche des Grecs” par Alexia Kefalas (η οποία υπεράσπιζε το 2012 την «κοινωνική δράση» της Χρυσής Αυγής!).
Αυτά τα ωραία...

26/3/2020
Καλά, η Κωνσταντοπούλου δεν με απασχολεί καθόλου που βάζει πλάτη στον Μητσοτάκη, αλλά ο Μπογιόπουλος με απογοήτευσε, όταν διάβασα αυτό.
>>Οτι ο Τσιόδρας πήγε και έψαλλε την Κυριακή – τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας – είναι δικαίωμά του. Ο Τσιόδρας είναι ένας από τους υγειονομικούς, τους γιατρούς, που δίνουν ακούραστα τη μάχη. Είναι ένας από εμάς. Οι ανόητοι που ψάχνουν “κλικ” δημοσιότητας να τον αφήσουν ήσυχο!<<
Γενικά, δεν είμαι φαν του Μπογιόπουλου – αν και θα μπορούσε. Γράφει ορισμένα ενδιαφέροντα ιστορικά, όταν προβάλλει την ιστορία του ΚΚΕ ή της ΕΣΣΔ (αυτά είναι ακόμη πιο καλά), αλλά στην τηλεόραση είναι αφόρητα κουραστικός (στο ραδιόφωνο δεν τον έχω ακούσει ποτέ), και δεν ξέρει να βάζει τελείες. Για μένα δεν κάνει για τηλεοπτικός (πιθανώς να μην κάνει ούτε για ραδιοφωνικός), καθώς αξίζει όσο αξίζει μόνο στο χαρτί (κανονικό ή ηλεκτρονικό).
Αυτό τώρα που γράφει για τον Τσιόδρα είναι απογοητευτικό και παντελώς άστοχο. Αλλά ας γράψω εδώ για την πάρτη μου – όχι γενικά ή για τους άλλους.
Εγώ καταφέρθηκα εναντίον αυτής της σκηνής στην Εκκλησία, ΟΧΙ γιατί ο Τσιόδρας είναι ενεργός χριστιανός (τούτο το είχα αντιληφθεί καιρό πριν, δίχως να έχω διαβάσει τίποτα) και επιτελεί με τον τρόπο που γουστάρει τα όποια καθήκοντά του, ακόμη και στην εποχή της πανδημίας, αλλά γιατί δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες μιας κίνησης καθαρά προσωπικής, τις οποίες εκμεταλλεύονται τα φασιστομίντια, προκειμένου να περάσουν τη χουντική γραμμή του πολύτεκνου «καλού οικογενειάρχη» (που δίνει στρατιώτες στην πατρίδα) και του «σωστού χριστιανού».
Αυτό είναι το εμετικό, εν προκειμένω, και απορώ πώς δεν το κατάλαβε ο Μπογιόπουλος.

25/3/2020
199 ΧΡΟΝΙΑ...
Το καλύτερο 21 είναι αυτό. Ούτε του Μπιθικώτση (δεν του πάει), ούτε του Νταλάρα (ανέτοιμος ακόμη, με φωνή ψιλή, έρρινη, που σου τρυπάει το κρανίο). Ενώ ο Ζωγράφος... πάντα σπουδαίος!

25/3/2020
Πεθαίνουν άνθρωποι, σημαντικοί καλλιτέχνες και δεν το παίρνουμε χαμπάρι. Βλέπω διάφορα RIP σε τοίχους φίλων, αλλά πολλά ξεφεύγουν.
Ας πούμε πουθενά δεν είδα να γραφτεί κάτι για τον banjoist Eric Weissberg, που πέθανε πριν 3 μέρες στα 81 του.
Ο Weissberg είχε ένα νούμερο 2 στο Billboard Ηοt 100 το 1973 (τεράστια επιτυχία δηλαδή) με το περίφημο "Dueling banjos", την κόντρα του με τον κιθαρίστα Steve Mandell, που είχε να κάνει με το συγκλονιστικό φιλμ του Τζων Μπούρμαν "Όταν Ξέσπασε η Βία".
Η σκηνή της ταινίας είναι επίσης εντυπωσιακή - αλλά, φυσικά, αυτοί που παίζουν μπάντζο και κιθάρα δεν είναι οι πρωταγωνιστές, μα οι Weissberg και Mandell.
[τα λέμε αναλυτικά στα σχόλια]

25/3/2020
Πολλή nostalgia έχει πέσει στο φέισμπουκ και δεν γουστάρω καθόλου. Ούτε για παιδικές φωτογραφίες, ούτε για τους δίσκους ή τα βιβλία που άλλαξαν τη ζωή μου, ούτε για τίποτα απ’ όλα αυτά. Γι’ αυτό θα αδιαφορήσω για το παρελθόν και θα... απευθυνθώ στο μέλλον.
Dagon! Η ούλτρα παγερή σκηνή, όταν φθάνουν στο καταραμένο ισπανικό, παραθαλάσσιο χωριό Imboca οι πρωταγωνιστές και ανακαλύπτουν πως το κατοικούν ψαράνθρωποι, που αναπνέουν με βράγχια! 
RIP Stuart Gordon, οι λαβκράφτιοι σε χαιρετούν!

25/3/2020
Σκύλο δεν έχω, αλλά έβαλα σε μια σακούλα μερικούς δίσκους με "σκύλους" και τους πήγα βόλτα...

25/3/2020
Κυνικός Μητσοτάκης, για την 25η Μαρτίου:
>>Απώλειες έχουμε και θα έχουμε. Και η οικονομία μας θα υποφέρει. Αλλά χρέος μας είναι να περιορίσουμε τον πόνο στο ελάχιστο. Και να επιμερίσουμε το κόστος της προσαρμογής στην νέα οικονομική πραγματικότητα με τρόπο δίκαιο<<
Κοινώς... «μαζί τα φάγαμε». Για όσους δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη ότι μας σκάβουνε τον λάκκο...

24/3/2020
>>Οι αυταπασχολούμενοι επιστήμονες (οικονομολόγοι, λογιστές, δικηγόροι, μηχανικοί) θα ενταχθούν σε πρόγραμμα κατάρτισης για τις νέες τεχνολογίες ώστε να συνεχίσουν μέσω αυτών την επαγγελματική τους δραστηριότητα.<<
Επειδή με ρώταγαν κανα-δυο φίλοι μηχανικοί, αν επρόκειτο να λάβουν το 800άρι (εδώ γελάμε).
Μάγκες από τον Βρούτση μόνο χασούρα εξασφαλισμένη. Γνωστό, εξάλλου, από χρόνια.
Κλασικός φιλελές χασάπης, που υπηρετεί μόνο το "αόρατο χέρι της αγοράς". Όλα τα υπόλοιπα τα έχει γραμμένα.
[Α, και να μην ξεχάσουμε να του πούμε "ευχαριστώ" για την... επιμόρφωση, προκειμένου να συνεχίσουμε τις πλούσιες, αυτό τον καιρό, δραστηριότητές μας]

24/3/2020 
Κάθε κουζίνα και γιαπί, κάθε καμπινές και εργοτάξιο. Έρχεται η ανάπτυξη με παντόφλες και πιτζάμες...

24/3/2020
Επειδή διαβάζω διάφορα από δω κι από κει… μην αντιγράφετε βλακείες.
Το “Soul makossa” δεν είναι afrobeat, είναι afro-funk. Οι περισσότερες εκτελέσεις που υπάρχουν στο YouTube είναι άθλιες. Ψευτοκαθαρές, και με πειραγμένα τα μπάσα. Όποιος θέλει ν’ ακούσει «σωστά» το “Soul makossa” να το ακούσει από το ελληνικό 45άρι στη MINOS. 
Και αυτό. Στο άλμπουμ “Soul Makossa” (1972) παίζει πιάνο ο Ελληνογάλλος Georges Arvanitas.

23/3/2020
Η Morgan Stanley λέει ότι η ύφεση φέτος στην Ελλάδα θα είναι -5,3%. Κάπου άκουσα τον Βαρουφάκη να λέει ότι το -10% είναι το σίγουρο (με το χρέος να σπάει όλα τα ρεκόρ), ενώ μπορεί να πάμε και παρακάτω έως και πολύ παρακάτω (-18%).
Τα νούμερα αυτά είναι απίστευτα και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τούτη τη στιγμή το εύρος των συνεπειών τους στην κοινωνία, αν δεν ανοίξουν διάπλατα οι κάνουλες της χρηματοδότησης, χωρίς τα σου-ξου-μου-ξου και τους αστερίσκους – που εξακολουθούν να βάζουν τα γελοία γιούρογκρούπ.

23/3/2020
Όταν συμβαίνουν τέτοια γεγονότα η επανάσταση θα ζει για πάντα στην Κούβα (και στις καρδιές μας).
Το καλύτερο ιατρικό προσωπικό του κόσμου, που έχει βρεθεί σε κάθε γωνιά της Γης, σε Ασία, Λατινική Αμερική και Αφρική, για να πολεμήσει τις αρρώστιες, είναι τώρα στην Ιταλία και μάχεται μαζί με τους ιταλούς γιατρούς.
Αυτό διδάσκει ο σοσιαλισμός και αυτοί οι άνθρωποι το κάνουν πράξη. Είμαστε μαζί του(ς), έστω νοερά.

23/3/2020
SARS, «χοίροι», «τρελές αγελάδες», τώρα covid-19 και ό,τι άλλο ξημερώσει...
Αυτές οι παγκόσμιες ασθένειες, τις οποίες βιώνουμε κάθε λίγο και λιγάκι πια, είναι προϊόν του βιασμού της φύσης, που είναι το οξυγόνο του νεοφιλελευθερισμού. Όσα δεν κατόρθωσαν οι ναζί με τα όπλα και με τα έξω από τη φύση του ανθρώπου εγκλήματά τους, π.χ. μ’ έναν εξοντωτικό βιολογικό πόλεμο, τα κατορθώνουν τώρα οι «αγορές».
Κι ενώ μας αποτελειώνουν, με χίλιους-δυο τρόπους, εκμηδενίζοντας κάθε προοπτική, διαλύοντας ό,τι τους παραδόθηκε από την εποχή των «κοινωνικών κρατών», πετσοκόβοντας παροχές, μισθούς, συντάξεις και δημιουργώντας στρατιές ανέργων, πότε με τις «κρίσεις» τους, που είναι καθαρά συστημικές και πλήρως ελεγχόμενες, καθότι ακολουθούνται πάντα από νέες κοινωνικές συμπιέσεις, και πότε με τα σκατολοΐδια που κάθε λίγο και λιγάκι εμφανίζουνε σαν «πρόοδο», έρχονται τώρα οι ίδιοι αυτοί ως «σωτήρες», για να προστατεύσουν υποτίθεται την αξία της ζωής μας.
Δεν πιστεύω κανέναν τους. Δεν θέλω ούτε να τους ακούω, ούτε να τους βλέπω. Κάνω μόνον αυτό που προστάζει η συνείδησή μου. Αυτό που έκανα πάντα σαν άνθρωπος. Αυτό που κάνουμε πάντα σαν άνθρωποι, όλοι μας. Εγώ, εσύ, εμείς. Όχι αυτοί.

13 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb στο ποστ "SARS, «χοίροι», «τρελές αγελάδες», τώρα covid-19 και ό,τι άλλο ξημερώσει..."...

    Vassilis Serafimakis
    Οταν τα πράγματα φτάνουν στο απροχώρητο όμως παρατάνε τη θεωρία και γίνονται 100% ρεαλιστές. Εδώ πχ ένας αναλυτής τού πιό βαθέος κατεστημένου ομολογεί ότι ήρθε η ώρα τής δικαίωσης τής σύγχρονης χρηματικής ανάλυσης, τής ίδιας αυτής ανάλυσης την οποία κατακοροϊδεύανε και καταριόντουσαν μέχρι πριν λίγες βδομάδες.
    https://www.businessinsider.com/coronavirus-pandemic...
    We are all Modern Monetarists now

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Μα τώρα αγαπάνε και το κράτος και μιλάνε για εθνικοποιήσεις. Πρόστυχοι.

    Mike Bele
    και στη κριση αγαπησαν το κρατος….Το κρατος εσωσε τις τράπεζες στις ΗΠΑ...κ.λ.π
    και όταν λεμε κρατος --εμεις οι σκλαβοι οι φορολογούμενοι...

    Thekla Tselepi
    μικρή δεν τούς πίστευα από ένστικτο, τώρα πια δεν τούς πιστεύω επειδή έχω δεί τι καθάρματα είναι

    Stathis Nikokavouras
    ακριβως.και μετα θα το τελος της κρισης θα βγει περηφανος να πει σωσαμε τον κοσμο ολα καλα παμε για εκλογες ...και απο την επομενη των εκλογων που θα ξαναβγει ο σωτηρας κουλης θα μειωσει συνταξεις θα αυξησει την ακριβοτερη βενζινα της ευρωπης ,θα παρει σπιτια απο οσους δεν αντεχουν να πληρωσουν και ολα καλα....οι σωτηρες μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια από το fb στο ποστ "Όταν συμβαίνουν τέτοια γεγονότα η επανάσταση θα ζει για πάντα στην Κούβα (και στις καρδιές μας)."...

    Yiota Kaffe
    Και που είναι το πρόβλημα δεν καταλαβαίνω.

    Ilias Frantzis
    Να αναφέρουμε το γεγονός πως η παραγωγή ιατρών από την Κούβα της αποφέρει περί τα $11 δις το χρόνο αφού μέσω των συμβάσεων με τις χώρες που τους ενοικιάζουν τα χρήματα κατά το μεγαλύτερο μέρος τους κατατηθέντε απευθείας στα κρατικά ταμεία της.

    Stam Ekmek
    Ειναι βαρια η κληρονομια που αφησε ο γιατρος Γκεβάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το fb στο ποστ "Η Morgan Stanley λέει ότι η ύφεση φέτος στην Ελλάδα θα είναι -5,3%."...

    Fanis Papadopoulos
    Φίλε εαν δεν πέσουν κουρέματα σε οφειλές των νοικοκιριών δεν βλεπω φως , η ΔΕΗ σημερα ανακοινωσε κατι εκπτωσεις τις πλακας , αντι να παγωσουν για κανα διμηνο την πληρωμη , θα σου φερω ενα παραδειγμα πρωην ελευθερος επαγγεματιας με ενεργη καρτα ανεργιας , εχει μπει στην ρυθμιση των 120 δοσεων πρεπει στο τελος του μηνα δηλαδη σε λιγες ημερες να πληρωσει την δοση , δεν τον πιανει κανενα μετρο , για πες μου εαν πληρωσει θα ληψουν απο τα απαραιτητα , εαν δεν πληρωσει θα τον πεταξουν εξω απο την ρυθμιση

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Τίποτα δεν έχουν κάνει, ούτε πρόκειται να κάνουν. Ασπιρίνες θα μοιράσουν.

    Fanis Papadopoulos
    κανουν προσευχες να το πανε ετσι μεχρι το καλοκαιρι για να την βγαλουν στο τζαμπα , δεν εχουν καταλαβει οτι οι υπολιποι στην ευρωπη θα κοιταξουν τον λαο τους και καλα κανουν , εμεις περιμενουμε να μας πουν στα eurogroup ποσα θα δωσουμε

    Κώστας Οικονόμου
    Από το 2008 εχει αυξηθεί το παγκόσμιο χρέος κατα 150% και η ανάπτυξη κατά 30% δηλαδή η φούσκα έχει περίπου διπλασιαστεί! Αυτό είναι ευκαιρία για τα τομάρια να κάψουν κεφάλαιο αέρα σε καιρό «ειρήνης»! Βέβαια είναι γνωστό ποιοί θα πληρώσουν τον λογαριασμο στο τέλος��

    Panagiotis Manopoulos
    Είναι αστεία αυτά που ανακοινώνουν μπροστά στην τεράστια ζημιά στην συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού. Άκου λέει postpone ο ΕΦΚΑ. Ανοησίες.

    Vassilis Serafimakis
    Αυτό που προτείνεις να γίνει απαγορεύεται ρητά από τα σύμφωνα Μάαστριχτ. Δεν μπορείς ως χώρα να το κάνεις εκτός κι αν αποφασίσεις μονομερώς να αποχωρήσεις από τις συμφωνίες και την Ευρωζώνη.
    Πιό έντονο το υπονοούμενο δεν γίνεται. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχόλια από το fb στο ποστ "Κυνικός Μητσοτάκης, για την 25η Μαρτίου:"...

    Dionysis Tsaglis
    Χάσαμε και τις "χαριτωμένες" παρεμβάσεις του Πάγκαλου στο ΒΗΜΑ FM και αισθάνομαι ένα κενό, χωρίς αυτόν τον ωμό ρεαλισμό της ευθύνης

    Αντρέας Μπικουβαράκης
    ευτυχώς όμως η καλή μας κυβέρνηση διπλασίασε την ημερήσια αμοιβή των ιδιωτικών για τις ΜΕΘ, από 800 σε 1600 ευρώ, και θα δώσει στις ιδιωτικές κλινικές 30 μυριάκια για τα διαγνωστικά τεστ!
    Κάποιοι θα φάνε καλά τουλάχιστον.

    Dimosthenis Mavrochis
    Αυτός ο "επιμερισμός" είναι κάπως απειλητικός. Γνώμη μου.

    Lampros Papalexis
    Mόνο αυτός και η κάστα του εν τω μεταξύ θα βγούνε κερδισμένοι άλλη μια φορά από αυτό

    Stylianos Gabriel
    Μαζί δεν τα μοιράσαμε όμως!!!

    Kostas Karabetsos
    εχουμε να δουμε και να ακουσουμε πολλα ακομα....και ειμαστε στην αρχη...ωιμε!!!!!

    Alex Ray
    Παγκοσμιοποίηση Part 2, το Part 1 περιγραφόταν από τον Χάξλεϊ στον Νέο γενναίο κόσμο (εκδ. πρώτη 1932, εφαρμόστηκε μετά από 60 χρόνια +), το Part 2 λέγεται 1984 Όργουελ.
    Η ανθρωπότητα απειλήτε από έναν τρομερό ιό, τα πάντα παραλύουν, η παγκόσμια οικονομία καταρρέει, οι άνθρωποι μπαίνουν σε καθεστώς καραντίνας η ζωή μέρα με την μέρα δεν είναι πια αυτή που ξέρανε, ο ιός έχει αλλάξει τα πάντα, κυβερνήσεις, πολιτικά συστήματα, θρησκείες μοιάζουν ανόητα μπροστά στην απειλή, ακόμα και οι βασιλιάδες των likes και των selfies μοιάζουν να εξαφανίζονται, τους στερεύει η επιδερμική ανοησία, η επιστημονική κοινότητα είναι σε απόγνωση.
    Ώσπου το εμβόλιο βρίσκεται αλλά νέοι ιοί καραδοκούν, οι κοινωνίες δεν είναι πλέον οι ίδιες.
    Λύσεις: παγκόσμια κυβέρνηση, τσιπάκι (που ελέγχει αν είσαι υγιής και έχει όλα τα υπόλοιπα, στοιχεία, κουπόνια σίτισης κτλ.) και από τον άκρατο καπιταλισμό πάμε σ'έναν update κομμουνισμό αλά 1984.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχόλια από το fb στο ποστ "Πολλή nostalgia έχει πέσει στο φέισμπουκ και δεν γουστάρω καθόλου." και Stuart Gordon...

    Adrian Melas
    Ωραια ταινια.Ισως η καλυτερη που εχει γινει πανω στα εργα του H.P.Lovecraft.Βασικα,ειναι κινηματογραφικη μεταφορα της μινι νουβελας 'Η Σκια πανω απο το Ινσμουθ'.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Το διήγημα δεν πιάνεται. Με διαφορά ό,τι καλύτερο έχει γράψει ο Λάβκραφτ (για μένα).

    Adrian Melas
    Συμφωνω κι ισως το καλυτερο της Μυθολογιας Κθουλου.

    Δημητρης Σαλτος
    Υπάρχει και ολόκληρη στο yt με ελληνικού υπότιτλους και καλή ανάλυση, για όποιον ενδιαφέρεται. Δεν την έχουν ρίξει ακομα.
    https://youtu.be/Kwqyx5Ux5q0
    Το Πλάσμα Του Βυθού (2001) Χ . Φ Λάβκραφτ ~ Ελληνικοί Υπότιτλοι Greek Subs

    Dimitris Milonas
    "Εγραψες " Φωντα !

    Patritsopoulos Nikos
    και το classic re animator,παω για ολονυκτια αποψε

    Βασίλης Καμπούρης
    respect double triple!

    Panos Poul
    ??? Νταγκον λεγεται η ταινια?

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ναι

    Xaris Symvoulidis
    λατρεία το Dagon

    Ferris Costas
    Μην παρεξηγιέσαι γιά τις παιδικές φωτογραφίες... Πως να περάσει ο χρόνος κλεισμένοι στο σπίτι; Ψαχουλεύομε τα παλιά αρχεία, κι ανακαλύπτουμε ξεχασμένες φωτογραφίες... Ανθρώπινο.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Μερικές έχουν ευρύτερο ενδιαφέρον, όπως η δική σας από την Αμπέτειο.

    Stathis Nikokavouras
    ελα κωστα..πως να περασει ?μουσικη καλα ντοκ στην τηλεοραση ,φαγητο ,και οτι βρουμε να πιουμε.... με τον βασιλη τον μεταλληνο τον χορογραφο και κουμπαρο μου εχεις επικοινωνια καθολου?εχει κλειστει μεσα στο σπιτι στην πλατεια βικτωριας και βλεπει ακροπολη και βουνα απο τον πεμπτο......������

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχόλια από το fb στο ποστ για τον Eric Weissberg και την ταινία "Όταν Ξέσπασε η Βία"...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    https://www.lifo.gr/.../deliverance-to-oikologiko-thriler...
    Deliverance: το οικολογικό θρίλερ του Τζον Μπούρμαν, αγέρωχο και επίκαιρο 45 χρόνια μετά

    Lefteris Aerakis
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3023046804383769&set=p.3023046804383769&type=3&theater

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Μπράβο.

    Lefteris Aerakis
    Μπραβο σε εσενα, που σε διαβαζω παντα με ενδιαφερον, κι'εγω δεν ξερω ποσα χρονια τωρα...Την αγαπη μου απο Κρητη!

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Σ' ευχαριστώ πολύ.

    Vassilis Serafimakis
    Νόμιζα ότι ο Ronny Cox έπαιζε κιθάρα διότι εκτός από ηθοποιός ήτανε και καλλιτέχνης φολκ μουσικής με εμπειρία στην κιθάρα, κτλ. (Είναι ο ίδιος που αργότερα έπαιξε τον κακό top executive στο αρχικό Robocop.)

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ναι, τα λέω στο άρθρο αναλυτικά.

    Vassilis Serafimakis
    Μού άρεσε η κινηματογραφική σου κριτική.
    Ναι, εννοώ ότι εσύ λες ότι παίζουν στο κομμάτι οι Eric Weissberg και Steve Mandell ενώ εγώ νόμιζα ότι κιθάρα έπαιζε αυτός που φαινόταν στην ταινία να παίζει δηλ ο Ronny Cox. Υποθέτω ότι ήταν καλύτεροι μουσικοί οι άλλοι!

    Nikos Xanthakos
    Και h Julie Felix Φωντα

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ναι, για την Felix είδα ένα-δυο ποστ κι έκανα λάικ.

    Nikos Xanthakos
    Μάλιστα την ίδια μέρα με τον Manu Dibango πέθανε επίσης απο κορωνοιό ένας πολυ καλός κονγκολέζος μουσικός ο Aurlus Mabele.

    Panos Padazo
    Σωραίος!

    Thalia Istikopoulou
    πολύ ωραίο, Ευχαριστούμε, Φώντα

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Να'σαι καλά Θάλεια.

    Γιώργος Πήττας
    Ένα αριστούργημα. Προμηθεύτηκα το βινύλιο αρχές δεκαετίας 80 από το Ποπ 11 με ελατήριο την διαίσθηση και τίποτα άλλο. Ούτε ξέρω πόσες φορές το άκουσα και το ξανάκουσα. Είχε γίνει και μία από τις (ουκ ολίγες) εμμονές μου στο ραδιόφωνο- στο Πρώτο Πρόγραμμα που έκανα τότε εκπομπές. Τώρα που το ξανασκέφτομαι καθώς γράφω...νομίζω πως η μνήμη μου τα έχει μπερδέψει. Μήπως είδα την ταινία πρώτα και μετά πήγα στον Φαληρέα; Το ανάποδο; Τρέχα γύρευε, δεν θυμάμαι κι άμα δεν θυμάμαι τείνω να γράφω ιστορίες! Το δια ταύτα είναι μία λέξη: Αριστούργημα!

    Ilias Frantzis
    λίγο περισσότερα για την ταινία
    https://www.indiewire.com/.../5-things-you-might-not.../
    5 Things You Might Not Know About ‘Deliverance,’ Released 40 Years Ago Today

    Thekla Tselepi
    Πολύ δυνατή ταινία, προβλήθηκε και πάλι πριν κάτι μήνες στην Ααβόρα στις μεταμεσονύχτιες προβολές. Οσο για το κομμάτι, αυτόν τον διάλογο μάλλον ή και ευγενή άμιλλα να το πούμε, Dueling banjos δεν είναι υπερβολή, πρόκειται για σπουδή στο είδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκος Σούρσος
      Ο Μπούρμαν είχε γυρίσει και το '80 μια ταινία με οικολογικό υπόβαθρο, στον Αμαζόνιο. Λεγόταν Διαμαντένιο Δάσος ή κάπως έτσι. Έλεγαν μάλιστα τότε ότι στα γυρίσματα πέθανε ο γιος του. Ποτέ δεν το εξακρίβωσα. Αλλά ήταν ωραία ταινία. Πρώτη φορά που θυμάμαι ντόρο γύρω από ταινία του ήταν με το Εξκάλιμπερ, το 1980. Τον εκτιμώ πολύ.

      Lefteris Aerakis
      R.I.P. Eric Weissberg, a multi instrumentalist and session musician for so many!


      Γιώργος Πήττας
      Υστερόγραφο: Μελετώντας τη συγκεκριμένη σκηνή βρίσκει κάποιος τον πυρήνα της "συνομιλίας" με τους εξωγήινους στο Close Encounters του Spielberg που γυρίστηκε μόλις τρία χρόνια αργότερα.

      Διαγραφή
  7. Σχόλια από το fb στο ποστ για το "Να΄τανε το 21" με τον Γιώργο Ζωγράφο...

    Ilias Frantzis
    Και η τουρκική ερμηνεία ακούγεται ανεκτικά.

    Νικος Ηροδοτου
    Νταλαρας 1η ομως χ αλλαγη

    Evangelos Vangelis Anagnostopoulos
    γιά μένα η κεγαλύτερη ανδρική ελληνική φωνή !!!

    Konstantinos Zachopoulos
    Τον πρόλαβα σε μπουάτ στην Πλάκα, κάτι δεκαετίες πριν. Αγαπημένος της μάνας μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σχόλια από το fb στο ποστ περί Μπογιόπουλου...

    Vassilis Serafimakis
    Προσωπικά αποδοκίμασα (αρκετά έντονα) την κίνηση τού Τσιόδρα να πάει να ψάλει διότι η θέση την οποία έχει αναλάβει τού επιβάλλει να διαμορφώνει ανάλογα την προσωπική του συμπεριφορά σε ό,τι άπτεται τών καθηκόντων του.
    Οταν δηλαδή ως δημ.εξουσία επιβάλλεις απομόνωση και εγκλεισμό τότε αφήνεις στα μπάντα τα προσωπικά σου πιστεύω και τις συνήθειες σου - και μένεις σπίτι. Διότι λόγω θέσεως είσαι το πιό ισχυρό παράδειγμα γιά τον κόσμο!
    Από κει και πέρα τα διάφορα βοθρομέσα θα κάνουν τη δουλειά τους όπως την κάνουν πάντα και δεν είναι αυτά που θα καθορίζουν τη συμπεριφορά είτε τού πολίτη είτε τού υπουργού. Σιγά μη δίνομε σημασία στον κάθε Χίο ή ακόμα και σε άλλα μέσα, πιό σικάτα.
    Ας γράφουν ό,τι γράφουν, υλικό γιά τον βόθρο τους πάντα θα βρίσκουν! Αλλά, κε Τσιόδρα, είσαι φάουλ διότι δεν πράττεις ό,τι κηρύττεις...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Αν πήγαινε στην εκκλησία, τηρώντας τους περιορισμούς της πανδημίας, και ΔΙΧΩΣ να το γνωρίζει κανείς δεν θα με ενοχλούσε. Το ότι παρήχθηκε άθλια πολιτική μέσα απ' αυτό είναι το ενοχλητικό.

    Vassilis Serafimakis
    Σωστά. Κι είμαι σίγουρος ότι δεν επεδίωξε δημοσιότητα (όπως κάτι άλλες κουρέλες που το γραφείο τους "διαρρέει" στα ΜΜΕ ότι "ο κ υπουργός θα πάει σε ορφανά και δεν θέλει δημοσιότητα, καταλαβαίνετε, σας το λέμε αποκλειστικά," κτλ). Αλλά αν νόμιζε ότι δεν θα τον έπιαναν τα βοθροΜΜΕ να τον κάνουν πρωτοσέλιδο είναι αφελής. Τέλος πάντων, (γιά μένα) κίτρινη κάρτα.

    Sakis Bwanas
    βέβαια, σημασία δεν έχει μόνο να μην ενημερώνεις ο ίδιος πού θα ψάλεις αλλά να βεβαιώνεσαι ότι δεν θα το κάνει και κάποιος από τους υφισταμένους σου. Θυμήθηκα τον Χριστόδουλο που έλεγε σε μια συνέντευξή του ότι δεν επιδιώκει αυτός τις κάμερες και κάποιος τσαντισμένος δημοσιογράφος "διέρρευσε" τα δελτίο τύπου της Αρχιεπισκοπής που ενημερωναν κανονικά τα κανάλια για όλο το ημερήσιο πρόγραμμά του...

    Ευαγγελια Αυγερινου στον Sakis Bwanas
    με κλειστες πορτες εψαλλε.

    Sakis Bwanas
    ναι, αυτός, ο παπάς και ο νεοκόρος με τα ποιητικά μακρόσυρτα πλάνα που βιντεοσκόπησε...
    https://www.facebook.com/enikosgr/videos/162443928174524/

    Νίκος Σούρσος
    Το ΚΚΕ συντεταγμένα αποδέχτηκε την κρισιμότητα της κατάστασης και τα μέτρα της κυβέρνησης. Σταμάτησε τις συνεδριάσεις και τα σχετικά. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Φοβούνται κι αυτοί μην πεθάνουν ή μην κολλήσουν τους άλλους. Δεν είναι κάτι παράξενο. Το θέμα είναι αυτές τις δύσκολες στιγμές, που ο καθένας κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, το τι λέμε στα τηλέφωνα στους φίλους μας και το τι γράφουμε εδώ, στους άλλους φίλους μας.

    Spiridon Papadimitriou
    εκατσε πολυ στο κκε.δεν διορθωνεται ευκολα τωρα Φωντα

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν είναι αυτό.

    Hermis Kefalas
    Αυτά τα δύο που περιγράφεις αλληλοκαλύπτονται σε έναν βαθμό. Δν θα γινόταν να τον προβάλουν τα φασιστομιντια διαφορετικά. Ο Μπογιοπουλος εδώ προσπαθεί να κάνει αντιπολίτευση στα αριστεριστικα μίντια και σε έναν βαθμό έχει δίκιο...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Έχουν δίκιο οι μουλούδες επί του προκειμένου και όχι ο Μπογιόπουλος.

    Κώστας Οικονόμου
    Θα τον έκραξε η Κανέλλη��

    Stathis Nikokavouras
    μα ετσι πρεπει να περασει η εικονα του εντομολογου του τσιοδρα..του καλου χριστιανου...βλεπε μπροστα..στις επομενες εκλογες υπουργος βουλευτης και αλλα ....τι δεν καταλαβαινεις?

    Mike Beles
    Ο ιδιος ο Τσιοδρας καλεσε τους ρεπόρτερ....-- του αρεσε και αυτουνού το σταριλικι---Αν ηθελε θα το εκανε -Αθόρυβα-- και να μην το ξερει κανενας…!!!

    Nikos Gkikas
    Κάποια δεν θα πρεπε να πάψουμε να απορούμε? Γενικώς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σχόλια από το fb στο ποστ για τους έλληνες συντάκτες των ξένων ΜΜΕ...

    Κώστας Οικονόμου
    Απλά χρησιμοποιούν ιθαγενείς...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ναι, ok...

    Κώστας Οικονόμου
    έτσι δεν γίνεται πάντα με τις αποικίες;

    Andreas Frogoudakis
    βρε βρε ο μαλαθρωνας! ο οποίος κάποτε είχε γράψει το αμίμητο "έχω πολλά ράμματα για τη γούνα σου Μαρβιν" όταν ο μακαρίτης είχε κυκλοφορήσει το σεξουαλ χηλινγκ το 83....

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Για μένα ο Μαλαθρώνας ήταν, γενικά, άσχετος με τη μουσική. Αυτή είναι η γνώμη μου. Όποιος ξέρει ένα μόνο πράγμα καλά δεν ξέρει τίποτα ουσιαστικά. Μπορεί να έγραφε για τα new-wave, αλλά δεν είχε καμία σοβαρή σφαιρική εικόνα της μουσικής. Μουσικο-δημοσιογράφος ειδικού σκοπού.

    Nicholas Hatziyiannis
    Ανεκτίμητες οι παρουσιάσεις των βρετανικών ανεξάρτητων εταιριών το 81-82 στο Ποπ και Ροκ από το Μαλαθρώνα.

    Panagiotis Koutakis
    Ο Μαλαθρώνας στο cnn?

    Konstantinos Zachopoulos
    O Mαλαθρώνας θεωρείται ένας από τους καλύτερους συγγραφείς ταξιδιωτικών βιβλίων των τελευταίων δεκαετιών. Απ' ό,τι ξέρω, τίποτα δικό του δεν έχει μεταφραστεί στα ελληνικά. Επίσης, τίποτα δικό του δεν έχω διαβάσει για να έχω προσωπική άποψη

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ναι, το ξέρω ότι ασχολείται με τα ταξιδιωτικά χρόνια τώρα.

    Hermis Kefalas
    Άντε να τους δώσουμε κ ψήφους να φτάσει 60% η δεξια

    Adrian Melas
    Ποιος;;;Ο Μαλαθρωνας;;;Ποιος μπορει να ξεχασει αυτα που εγραψε για τους Floyd;Αλλα και ποιος μπορει να ξεχασει εκεινα τ'αφιερωματα σε Bowie και Jam.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σχόλια από το fb στο ποστ "Εγκαλούν –τα καθάρματα της φασιστοδεξιάς, οι συνεργάτες των χουντικών και οι απόγονοι των μαυραγοριτών– τον Σύριζα,"...

    Ilias Frantzis
    Αντιλαμβάνομαι ότι ο άνθρωπος δεν έχει καν την αίσθηση του χιούμορ. Αλλά εδώ δεν έχει αίσθηση ούτε της πραγματικότητας.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ποιος άνθρωπος;

    Ilias Frantzis
    Ο δημοσιευων. Δεν τοποθετούμαι για το σκίτσο. Θεωρώ άστοχη την χρησιμοποίηση του.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Μια χαρά είναι και ο δημοσιεύων και το σκίτσο και η χρησιμοποίησή του. Φόλα στους υποκριτές του "μαζί τα φάγαμε" και του "μαζί αρρωσταίνουμε".

    Regimiento Cinqo
    Σωστό το σκίτσο. Σωστή κι η χρήση του. Αν δεν θέλουν τα φιλελέδια να παρεξηγιούνται ας επιτάξουν ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά, ας πάρουν μέτρα για ελε΄γχους για όλους, ας βαρέσουν την αισχροκέρδια κι ας προστατέψουν ουσιαστικά όσους εργάζονται. ( Και οι του σύριζα καλά θα κάνουν να πιέσουν εκεί την κυβέρνηση, έστω αφού σαν κυβέρνηση τη δημόσια υγεία την είχαν γραμμένη..). Αυτός που μιλάει για "υπάνθρωπους" από ποιο Τάγμα Εφόδου προέρχεται, ξέρει κανείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το αν "το πουθενά" περιλαμβάνει και το www.apotis4stis5.com που έγραψε έγκαιρα για τον Eric Weissberg τότε πάσο.
    Δεν χρειάζεται να υπερθεματίζουμε και να προβάλλουμε με έντονο πάθος γεγονότα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν παρακολουθώ apotis4stis5 - δεν βρίσκω ποτέ τίποτα για να διαβάσω (παλιά που το κοίταγα).
      Μην τρελαίνεσαι... κάνουμε και λίγο πλάκα . Λίγο όμως.

      Διαγραφή