Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 314

19/11/2020
Από τη στιγμή όπου ο Μητσοτάκης μιλάει για «ψεκασμένους», που δεν τηρούν τα «μέτρα», βάλλοντας επί της ουσίας κατά αθώων ανθρώπων, αποδίδοντάς τους γενικότερες ευθύνες τις οποίες δεν έχουν, όταν μάλιστα, και σύμφωνα με όλες τις μετρήσεις, η κοινωνία, στην συντριπτική πλειονότητά της, επιτελεί με το παραπάνω το καθήκον της, εγώ τείνω (τείνω, λέω) να υπερασπίσω ακόμη κι αυτούς.
Δεν κινδυνεύουμε από τις θεωρίες των ολίγων «ψεκασμένων», αλλά από τις πράξεις εκείνων που επιμερίζουν ευθύνες προς άλλους, αθωώνοντας μονίμως τους εαυτούς τους.
Όποιος επιτίθεται στους εν Ελλάδι «ψεκασμένους» –και δεν αναφέρομαι στην μονίμως ένοχη κυβέρνηση, που δι’ αυτού του τρόπου επιχειρεί να απαλλαγεί των ευθυνών της, αλλά σε σκεπτόμενους, υποτίθεται, ανθρώπους που ομνύουν στην ευημερία της κοινωνίας από προοδευτικές θέσεις– και δεν τα βάζει συνεχώς και μονίμως με την εξουσία, ΚΑΙ ΜΟΝΟ Μ' ΑΥΤΗΝ, κατά βάση θολώνει τα νερά, υπηρετώντας στην πράξη (χωρίς να το θέλει, εκτός κι αν το θέλει...) την πιο μαύρη αντίδραση.

19/11/2020
Τα κλειστά σχολεία είναι ένα από τα μεγάλα παράλληλα εγκλήματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η λεγόμενη «τηλεκπαίδευση», για δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, δεν είναι αναγκαίο κακό, για τους μαθητές και τις μαθήτριες, είναι απλώς καταστροφή. Μαθησιακή, γνωστική, ψυχική, συναισθηματική, κοινωνική κ.λπ., με συνέπειες που δεν κυριεύουν μόνο τα παιδιά, μα και για τις οικογένειές τους.
Με τις ανισότητες να βαθαίνουν στον μαθητόκοσμο, με τα πανεπιστήμια να βγάζουν στρατιές ανέργων, με τους... μη-πανεπιστήμονες ανέργους, υποαπασχολούμενους, ετεροαπασχολούμενους κ.λπ. να σπάνε όλα τα ρεκόρ (αν οι νέοι δεν έμεναν μαζί με τους γονείς τους μέχρι τα 40, αλλά είχαν την δυνατότητα να ανοίγουν δικό τους σπίτι από τα 25 τους είναι σίγουρο πως η ίωση δεν θα είχε την έξαρση που έχει) ένα είναι σίγουρο.
Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που ασκήθηκαν παντού με μανία μετά την πτώση του «υπαρκτού», βάλλοντας κατά του κοινωνικού κράτους (υγεία, παιδεία, πρόνοια, συντάξεις κ.λπ.), διαλύοντας παραγωγικούς τομείς της οικονομίας και δημιουργώντας έδαφος για να αναπτυχθούν, οι, εμβαπτισμένοι στις «καινοτομίες», απατεώνες, κλέφτες και αεριτζήδες, συνέβαλαν και συμβάλλουν τα μάλα όχι μόνο στην επέλαση της ίωσης, μα και στην συνεχή καταρράκωση της κοινωνίας.

18/11/2020
Κάθε μέρα Κυριακή...
[ένα ποίημα του Βαγγέλη Κάσσου]

5 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb σχετικά με το ποστ με το ποίημα του Βαγγέλη Κάσσου...

    Giorgos Stamatelos
    Μπράβο ρε Φώντα.

    Spyros Zoupanos
    αριστούργημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια από το fb σχετικά με το ποστ "Τα κλειστά σχολεία είναι ένα από τα μεγάλα παράλληλα εγκλήματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη."

    Ανδρεας Μπικουβαρακης
    Στις ημερίδες για την τηλε-εκπαίδευση οι επαΐοντες έδιναν συγχαρητήρια ένας στο άλλο για το «μεγάλο επίτευγμα» και τη «νέα εποχή» και τέτοιες μπούρδες.
    Ούτε κουβέντα για επιστημονική και παιδαγωγική τεκμηρίωση αυτής της απάτης, ούτε ένας ψυχολόγος να μας πει τι σημαίνει να είναι παιδιά κι έφηβοι άλλες έξι ώρες την ημέρα μπροστά στις οθόνες.
    Κι εννοείται, ούτε το σύστημα του υπουργείου δουλεύει, ούτε τα σπίτια είναι επαρκώς εξοπλισμένα, ούτε όλοι οι καθηγητές μπορούν να κάνουν αυτό το πράγμα. Και δουλειά δεν γίνεται. Είναι βασανιστήριο αυτό το πράγμα, όχι μάθημα.

    Salvo Coleman
    Το κλείσιμο των σχολείων είναι εγκληματικό στην παρούσα φάση. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο κακό κάνει στους μαθητές. Και δυστυχώς θα χρειαστούμε πολύ χρόνο και πολύ κόπο να το ξεπεράσουμε δάσκαλοι, μαθητές και γονείς.

    Stam Ekmek
    Αεριτζηδες, σωστο. Γιατι πολλοι απ αυτους πωλουν αερα κοπανιστο

    Σπυρίδων Παπαδημητρίου
    Σωστος ο Φωντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω για ψυχολογία κλπ , βέβαια εγώ μία χαρά τα βλέπω τα παιδιά , αλλά από θέμα μόρφωσης ας το αφήσουμε.Είτε σχολείο είτε υπολογιστής ένα και το αυτό..ΤΙΠΟΤΑ.......

      Διαγραφή
  3. Σχόλια από το fb σχετικά με το ποστ "Από τη στιγμή όπου ο Μητσοτάκης μιλάει για «ψεκασμένους», που δεν τηρούν τα «μέτρα»"...

    Georgia Deligiannopoulou
    Είναι προπομπός κι αυτό και προπόνηση του Νέου Αυταρχισμού...

    Kostas Karabetsos
    το βρηκαμε το νεο παραμυθι...οποιος διαφωνει..ντε και καλα ειναι ψεκασμενος...το αντιστρεφω,οσοι προσπαθουν να επιβληθουν ειναι ψεκασμενοι και ακρως επικινδυνοι γιατι κυβερνουν..

    Ilias Frantzis
    Καλά ωρέ παιδιά. Βαράτε το το κουζουλό κοπέλι. Αλλά όχι και για τους ψεκασμένους. Συγγενείς σας είναι? Όλοι επιστήμονες πια? Γιατροί με εξειδίκευση λοιμοξιολογου? Τόσοι πολλοί πια? Έλεος ρε. Εντάξει σε όλον το πλανήτη υπάρχουν. Μειοψία είναι και στέλνουν εμάς με underlying conditions αδιάβαστους. Μεγάλο ζόρι.

    Giorgis Gavalas
    εχει πάντως μία μόρφωση ο άνθρωπος, ένα επίπεδο κι αυτό φαίνεται και στον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται.μπράβο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φανταστικό το ποίημα! Ούτε που ήξερα τον ποιητή, δεν είχα ιδέα (στα μισά και βάλε σχόλια αυτό λέω).
    Μα πού πάει και τα βρίσκει;...
    Ευχαριστούμε.

    Χρήστος Δ. Τσατσαρώνης
    www.badsadstories.blogspot.gr
    www.badsadstreetphotos.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή